• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kişi cimri mi tutumlu mu?

3 kişi geçiniyoruz kenara bile atıyoruz
Valla mucize
Benim tek çocuğum var,hadi onun masrafını saymayayım,
araba kasko ve sigortaları,
Evin faturaları,mutfak masrafı
Kıyafet,
Senede 2 defa 1er hafta orta yollu tatil masrafı toplayıp 12ye böldüğümde 20bine geçinemiyoruz 2 kişi.
Sizde bu kalemler yok mu? Zorunlu harcamalar bunlar mesela,benim kısabileceğim şeyler değil.

Siz mesela sevgiliniz kadar harcayabiliyor muzunuz da onun cimriliğini sorguluyorsunuz,kırılmayın ama.

bu kişi galiba sevgiliniz
16 bin lira maaşı varmış

3 gün işyerinde dışardan yer ne demek anlamadım ki.
öğle yemeklerini mi diyorsunuz? 50-50 lira gibi bir öğle yemeği parası veriyorlars günlük o zaten anca haftada 3 gün yemeğe yeter. diğer günler ne ypıyor?

--benim buradan çıkarımım bu: "şu anda dışarıda yediğimize bakma evli olsak evde yapar yeriz böyle olmuyor" diyor adam aslında size --

20 bin civarı kaç kişi rahat geçiniyorsunuz mesela? haftada kaç gün dışarıda yiyorsunuz örneğin?

ve daha önemlisi birikim yapıp ev almak gibi bir derdiniz var mı?
bu kişinin arabası da varmış sizin var mı?

tanıdığım hemen hemen tüm "evli" adamlar (kuzenlerim komşuların oğulları, kardeşlerimin arkadşalar vs vs) bu şekilde yaşıyor. ASELSANda mühendis olanı da böyle, THY teknikte çalışanı da böyle yani 16 bini bırak 35-40 bin alanı da böyle.

sizinkinin yaşı kaç?
çünkü bu adamlar genelde düz adamdır nişan söz işlerini de fazla uzatmaz, en fazla 30 yaşa evlenecek kız bulur evlenir evde takılırlar. para biriktirir yatırım yaparlar. 30a kadar yaptıkları tatilde de pansiyon kamp okul gezisi erasmusta toplu gezme gibi şeylerle gezme tozma tatil kısımlarını halletmiş olurlar. ama hanımsözü dinlerler. bir yere giderken (ev gezmesine veya bebek görmeye) ne alınacağını bilmeyen erkek tipi genelde bunlardır.
Yaşı daha küçük 24 yaşında balayında yurtdışı dedim dalga geçer gibi güldü baksan çok tatil hayali var yurtdışı gezme hayali var ama şuan değil. Evini yazligini aldıktan sonra

Özel aracı var ancak toplu taşımadan çok yakiyorsa gideceği mesafede kullanmayı tercih etmez.
Kız arkadaşı ile yemeğe gidince pahalı olmayan yerler tercihidir.
250 lirayı 2 kişinin yemeğine çok gören onun yerine ben et alır köfte yaparım daha karlı diyen
Soğuk havada doğalgaz açmak yerine battaniyeye sarılıp duran

Hesap ödeme işlerinde karşı tarafa arada odetir genelde Kendi öder ama Liste böyle uzar gider
Cimri bence bunlar ancak evlendikten sonra tasarruf amaçlı yapılır sevgiliyken bunların lafı edilmemeli tabi hergün hergün görüşüp aşırıya kaçmıyorsunuz ve doğalgaz konusu açsın ısınsın canından kıymetli mi hasta olmak daha kötü

Haftada üç dışarda yemesin, evden götürsün köftesini. Cimri ama size karşı cimri hiç tahammül etmeyin.
Yani işyerinde çalışıp dışardan yemeyi anlayabiliyorum çünkü açık ofis birileri olunca rahatsız hissedebilir veya yemekte de çalışma arkadaşları ile iletişim kurulabilir ancak bana bu lafları demesi gerekmiyor

Cimri bence bunlar ancak evlendikten sonra tasarruf amaçlı yapılır sevgiliyken bunların lafı edilmemeli tabi hergün hergün görüşüp aşırıya kaçmıyorsunuz ve doğalgaz konusu açsın ısınsın canından kıymetli mi hasta olmak daha kötü
Haftada 1 ancak görüşüyoruz her gün görüşmeye vakit de yok emerji de

3 kişi geçiniyoruz kenara bile atıyoruz
3 kişi haftada 3 gün öğlen 2 gün de akşam dışarıda yeseniz 125'er liradan olsa (adamla yediğiniz yer ayarında yani) 1875 lira yapıyor
3 kişinin altında araç olsa sadece yakın mesafe kullansanız en az 1500 lira masrafı olur 4500 lira yapıyor

sadece burası 7 bin lira yaptı
nasıl rahat geçinip kenara atıyor olabilirsiniz?

siz istiyorsunuz ki hem balayı y.dışında olsun hem kira ödemeyin hem arabayala her yere gitsin hem haftada 5 kere dışarıda yenebilsin buna 16 bin maaş yetmez
doğlagazı kaptmasa 2 bin lira sırf o gelir --ki akşamdan akşaka eve giden erkek bir kişi (kadınlar bebkeler daha çok üşür çünkü) d.gazı açmayabilir normal...

Yaşı daha küçük 24 yaşında balayında yurtdışı dedim dalga geçer gibi güldü baksan çok tatil hayali var yurtdışı gezme hayali var ama şuan değil. Evini yazligini aldıktan sonra
işte mesela o biriktirmese evi arabası olmasa siz nasıl kira vermeden oturacaksınız evleneniz -diyelim ki yani?
aileniz ev mi verecek?

Valla mucize
Benim tek çocuğum var,hadi onun masrafını saymayayım,
araba kasko ve sigortaları,
Evin faturaları,mutfak masrafı
Kıyafet,
Senede 2 defa 1er hafta orta yollu tatil masrafı toplayıp 12ye böldüğümde 20bine geçinemiyoruz 2 kişi.
Sizde bu kalemler yok mu? Zorunlu harcamalar bunlar mesela,benim kısabileceğim şeyler değil.

Siz mesela sevgiliniz kadar harcayabiliyor muzunuz da onun cimriliğini sorguluyorsunuz,kırılmayın ama.
Yani bizim tatil anlayışı Max köye gitmek 😂 kıyafet desen marka almam ama zengin de olsam almam karşıyım lüks markalara arabamız yok

27 Aralıktan beri sürekli iki güne dört güne bir konu açmışsınız. Çok anormal bu. Konularda da bir cümleye takılmışsınız yok böyle yapmadı etmedi. Sizde de sıkıntı var.

8 aylık bir ilişkimiz var
Geçen hafta terfi aldım ancak sevgilim beni tebrik etmedi. Bugün işi ile ilgili kendini ovuyordu kimse yapamadı ben yaptım havalarında ben de dedimki tebrik etmek isterdim ama sen beni etmedin dedim. O da Dediki ben zammı dersin diye bekledim o zaman tebrik edecektim falan dedi resmi olarak açıklandı diye anlamadım ben yanlış anlamışım yoksa tebrik ederdim dedi
Ben de çok kırıldım bu duruma sanki layık görmemiş gibi acaba kendisi mi yanlış olmadı yoksa umursamadı mi

3 kişi haftada 3 gün öğlen 2 gün de akşam dışarıda yeseniz 125'er liradan olsa (adamla yediğiniz yer ayarında yani) 1875 lira yapıyor
3 kişinin altında araç olsa sadece yakın mesafe kullansanız en az 1500 lira masrafı olur 4500 lira yapıyor

sadece burası 7 bin lira yaptı
nasıl rahat geçinip kenara atıyor olabilirsiniz?

siz istiyorsunuz ki hem balayı y.dışında olsun hem kira ödemeyin hem arabayala her yere gitsin hem haftada 5 kere dışarıda yenebilsin buna 16 bin maaş yetmez
doğlagazı kaptmasa 2 bin lira sırf o gelir --ki akşamdan akşaka eve giden erkek bir kişi (kadınlar bebkeler daha çok üşür çünkü) d.gazı açmayabilir normal...

işte mesela o biriktirmese evi arabası olmasa siz nasıl kira vermeden oturacaksınız evleneniz -diyelim ki yani?
aileniz ev mi verecek?
Ailem ev vermeyecek biz evlensek eve yaklaşık 40 civarı girecek kira verilir bu para ile
Kendi ailemden bahsetmem gerekirse dışarda yemeyi annem sevmez nadiren yeriz beraber dışarda öyle haftada 3 falan değil yani dediğim gibi araba masrafı da yok

Bizim aylık 16 bin + ek gelir tasarruflu kullanıyoruz ayda bi kere dışarda yeriz onun dışında evde yapılır çocuklardan dolayı hazır yemek eve sipariş yok idare ediyoruz bu sayede evimiz arabamız çok bi iş yerinde açtık bundan sonrası geleceğimiz belki oda bizim kafa da öncelik geleceği ama sevgiliyken abartıya kaçılmadığı sürece lafı edilmemeli

Evde köfte yeriz hesabını insan evde karısıyla yapar ki onda bile arada eşiyle yemeğe çıkar. Doğrusu budur. Sizinkisi cimri.

Yani bizim tatil anlayışı Max köye gitmek 😂 kıyafet desen marka almam ama zengin de olsam almam karşıyım lüks markalara arabamız yok
Hah işte ben de bunları kastetmiştim. Çok rahat geçiniyoruz diyen kişinin arabası olmalı,tatil anlayışı da köy olmamalı. Partneriniz için 2 kişi 250 liraya yemek yemek istemiyor derken siz kendiniz o yemeği kendi paranızla haftada kaç kere alabiliyorsunuz onu sorgulamak lazım. Kibar olmam gerekirse kendi yapamadığınız bir şeyi (yurt dışına tatil gibi) sevgilinizden beklediğinizde,bu yanlış oluyor. Siz buna rağmen adama acaba cimri midir diyorsunuz. Adam 16bin maaşla sizin beklentilerinizi yerine getiremez,bu kurlarla yurt dışına tatil minimum turla gitseniz 1000 euro gibi tutar,İtalya turu baktım misal,daha buna vize masrafı ve oradaki ekstralarınız da ilave edilecek. Bu adam bunu nasıl karşılasın?

Bekar tek yaşayan biri doğalgazı açsa ,battaniyeyle değil tişörtle otursa en az 2bin gelir. Hayatın gerçeklerinden baya uzaksınız bana darılmayın ama.

Ailem ev vermeyecek biz evlensek eve yaklaşık 40 civarı girecek kira verilir bu para ile
Kendi ailemden bahsetmem gerekirse dışarda yemeyi annem sevmez nadiren yeriz beraber dışarda öyle haftada 3 falan değil yani dediğim gibi araba masrafı da yok

ahahaaa
bende araba yok
tatile köye giderim
ailem dışarıda yiyip içmez...

ama sevgilim parasını bana harcasın laf etmesin kafası sizdeki...

yani bu çocuk sizin beklediğiniz standartta para harcasa ev vs. alacak bir parası kalmaz. onun hedefi de anladığım kadarıyla önce maddi olarak kendini garantiye almak. ki bu da çok normal

bence evlenmek onun için bir 10 sene planladığı bir şey değil. 10 seneye ancak yapar çünkü bunları. 10 yıl sonra 34 olacak zaten, ehh anca yani.

siz bence daha büyük ve yüksek daha maaşlı birine bakın. tabi şayet derdiniz parası olup evlenecek adamsa...

Böyle yaşiyorsunuz ama yurtdisinda balayi mi bekliyorsunuz bi de 16bin maaşli birinden. 🤷 Dalga mi geciyorsunuz acaba bilemedim.
Sonuçta ben de katkı vereceğim illa yurtdışı olsun demedim çıtayı yüksek tutuyorum yoksa bu kişi balayini iptal etmek dahi isteyebilir bu arada tatiller yurtiçinde de uygun değil nerdeyse aynı fiyata denk geliyor

nasıl 40 bin civarı para girecek yahu?
adam 16 alıyor hadi zam alsın 20 bin olsun
sizin geliriniz mi 20 bin?

e o zaman ailenizde tek çalışan mısınız --bizim eve 20 bin civarı giriyor 3 kişiyiz demişsiniz.

yani inşallah ben yanlış anlamışımdır. çünkü öyle ise siz evlenince aileniz nasıl geçinecek?

Back