• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kelimellerin anlami nedir ?

Valeriaaaa

Girl power
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
622
232
33
30
Arkadaslar turkce normal sekilde yaziyorum ama bazi seyleri anlamiyorum. Nedemek bu..

Kafa sulandirmak

Ipleri elimde birakma

Kalbini birine adamak

Tesekur ediyorum

Arkadaslar turkce normal sekilde yaziyorum ama bazi seyleri anlamiyorum. Nedemek bu..

Kafa sulandirmak

Ipleri elimde birakma

Kalbini birine adamak

Tesekur ediyorum

kafam sulandı gibi kullanılıyorsa aklım karıştı manasında

ipleri elinden bırakmamak demek birini ya da bir şeyi devamlı kontrolde tutmak

kalbini birine adamak aşık olmak ya da tüm sevgisini birine vermek demek

Kafa sulandirmak

Ipleri elimde birakma

Kalbini birine adamak

Tesekur ediyorum
google amca da yazardı ama ben kendimce cevaplayayım :KK70:

Kafa sulandırmak : düzgün düşünmesine engel olmak, kafa karıştırmak, sağlıklı karar veremeyecek hale getirmek.

İpleri elinden bırakma : Kontrolü elinde tut.

Kalbini birine adamak : birine, başkasına yan gözle bile bakamayacak kadar aşık olmak.

Kafa sulandirmak

Ipleri elimde birakma

Kalbini birine adamak

Tesekur ediyorum
Bunları yaşayarak öğrenceksiniz :) kafa sulandırmak bulandırmak mesela birinin bu konuda çok üstüne gidersin kafam sulandı sus der ya da çok ders çalışır kafam sulandı der ya da birine bir şey unutturmak iatersin farklı şeyler söylerain söylersin dikkatini dağıtır kafasını sulandırırsın o anı kurtarırsın

Ipleri elimde bırakma bu cümle nerede geçti bilmiyorum ama ipleri eline almak birnin eline vermek kontrolü vermek gibi düşün ipleri elinde tut kontrolü elinde tut sakın ipleri ona verme yani o değil sen söz sahibi ol hep o yönlendirmesin

Kalbini birine adamak
Kalbini vermek
Kendini adamak
Biri sana bunları diyorsa yani artık kalbi senin için atıyordur bir konuşmada bir kişi ben kalbimi x e adadım diyorsa o insan o kişiye aittir gibi düşün bak burada şimdi onlarca farklı cevap gelecek biz kendi aramızda bile bunları farklı şekillerde anlamlarda kullanırız çünkü o yüzden önemli olan bunları nasıl bir konuda duydun nasıl bir ortamda söylendi türkçe de gülerek söylersin şaka olur kaşarını çatıp söylersin hakret olur sakince tamam dersin o tamamdır yüksek sesle tamam dersin kes artık be gibi bir şey olur bizim dilimizde ses tonu mimikler çok önemli o yüzden duyduğun anı düşünerek anşam vermeye çalış

Kafa sulandirmak

Ipleri elimde birakma

Kalbini birine adamak

Tesekur ediyorum
kafa sulandırmak kafanın karışması
ipleri alinden bırakma, kontrol sende olsun
kalbini birine adamak, birine tüm varlığınla bağlanmak aşık olmak demektir.

Back
X