Bu kalitesizlikle nasıl başa çıkıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya biraz da bizim insanımız çöp, mal, angut da olsa bir kere yüzüne guleni bırakamıyor, yıllar yılı hamalligini ediyor.
Bugün bile kadın konu açmış, yıllardır beraber yaşıyorlar, diyor ki bir hediye almadı.
E bir hediye almamis, seni düşünüp incelik yapmamış adamla ne fışkı yemeye eve çıktın.
Herkes kendini belli eder, biraz gözünü aç, ilk farkettiginde yol ver gitsin.
İki sene önce hayatımda çoook tatlis bir insan vardı. Anlattığım çocukluk hikayelerimi bile ezberinde tutar, beraber gittigimiz tatilleri kendi çizdiği çizgi kitap haline getirir, beraber izlediğimiz filmlerde çalan şarkıları gitarıyla çalar atar, her ay mektup atar, sırt çantamın yırtılmış kısmını diker, beğendiği her özelliğini takdir eder, gittiğimiz yerlerde ne zamandır gorusmedigim arkadaşlarımla buluşunca dil bilmemesine rağmen yüzünde gülümseme asla sıkılmadan saatlerce oturur, sıkılmadın mi diyince 'neşeyle bir şeyler anlatırken parliyorsun, izlemesi zevk veriyor neden sıkılayım' der. On numara beş yıldız bir adam. Ama adamın bir kusuru vardı mesajlarıma on- yirmi hatta otuz saat sonra dönerdi. Rahatsız olduğumu söyledim, geçiştirmeyi sevmiyormus, müsait olunca uzun uzun yazmayı seviyormuş. Ben bundan da hoşlanmadığımi net bir şekilde söyledim. Cuma haftan nasıl geçti yazıyorum, adam bana pazar gecesi yüz satır mesaj atıyor , fotolar atıyor haftasını anlatıyor😐Gerçek manada anlayacağı kadar uyarımı yaptıktan sonra hiç bahanelere siginmadim, 'ama şurası iyi ,burası güzel, birlikte neler yaptık' demedim adamı her yerden sildim, oldu bitti :)
Çünkü neden ben mesaj atınca merak edip de gibi hemen okumayan bir adama sevgilimmis gibi davranayim ki? Ne münasebet?
Bin tane iyi özelliği var. İsterse beş bin tane olsun:) yine de bu bana özensiz davranmasına sebep olamaz. Bence kendisine saygısı olan herkes bunu yapmalı.
Baktın adam salak, baktın adam angut, baktın adam odun, baktın adam sana değersiz hissettiriyor.
Ne uğraşıyorsun ki oldurmaya? "Ben daha iyisine layigim" de, yol ver ittirsin gitsin:)
Bu bebeyle de öyle oldu, bir yıl kadar sonra emailden doğumgünü bahanesiyle tekrar yazıştık, en son ziyaretime geldi, dilimi anadili gibi öğrenme - yanıma taşınma ve (inşallah) hiç ayrılmama kararı aldık . 'Seni üzmemem gerektigini öğrendim' dedi. o mesaj atmayı sevmeyen insan dün sırf mesaj atmamış olmamak için 'bugun Nasrettin hoca diye birini duydum,sen de tanıyor musun' diye falan sorar oldu 🥰🥰
Bence işin sırrı oyunu vaktinde terketmeyi bilmekte
O mu yazdı size doğum günü bahanesiyle

Düşününce hayatımda böyle bir tip olmadı hepsi düzgün insanlardı.En kötüsü sanırım devamlı hesap yapandı ama onunda diğer özellikleri bu itici huyunu gölgeliyordu.
Hep düzgün insanlar çıkmış karşııma sanırım,şuan kadın erkek arkadaş grubu olarakta bakınca beni rahatsız eden yapıda biri yine yok.
Çevrenizi ve kendinizi sorgulayın derim,belki tek bir özelliğine kapılıp kötü şeyleri görmüyorsunuzdur ilk etapta.
Ha çevremde olmadı hiç evet ama sosyal medyada bazı tipleri görünce devamlı çok şükür diyorum.Memleket karakteri bozuk,deli kaynıyor.

Valla önceki konularını bilmiyorum, bir döneme hiç hakim değilim.

Bence hepsi denemez ama erkeklerin büyük çoğunluğu böyle oldu. Artık sosyal medya, tiktok bilmem ne sayesinde herkes çok ulaşılabilir, herkesin binlerce seçeneği var. Kimse birine bağlanmak istemiyor, diğer seçenkleri de elinde tutmak istiyor.

İlk buluşmada eskiden erkekler öderdi veya herkes kendininkini öderdi, geçen gün biri bana ödetti:) Mesele burada para değil anlamışsınızdır. Hatta bununla ilgili en kötü date anılarınız gibi bir başlık açmayı planlıyorum.😂

Böyle iyi kalpli, işinde başarılı, şefkat duymasını bilen, bir ağırlığı olan bir insan bulamıyorum. Çevremdeki erkekler en az 2 3 kişiyi birden idare ediyor, kadınlar hakkında hadiszce yorumlar yaptıklarına kaç kez şahit oldum.

Cebi biraz para gören avukat arkadaşlarımın ne oldum delisi olmasına bizzat şahit oluyorum:)

Neyse konuyu bir yere bağlayamayacağım ama bu konuda ben de düşünüyorum son zamanlarda.

Zaman değişmiş ve ben ayak uyduramamışım gibi geliyor.
Seçenek denilen şeyler de aslında seçenek değil.altın kaplama takılara benziyor durum.görünüste milleti ve kendini kandırmaya yarıyor ama içerik çöp. adam gibi değerler üzerine kurulu, hisleri yoğun bir ilişki yaşaman mümkün değil bu tarz yollardan.saçma sapan bomboş mesajlaşma seansları.herkesin birbirinin ne halt olduğunu bildiği samimiyetsiz konuşmalar. 3 aydır görüşmeyip saçma sapan kendini hatırlatma mesajları.Görüşsen iki laf edemeyeceğin insanlar.sevişsen yapmış olmak için yaoacağın, ardından hemen uzayacağın abuk sabuk ilişkiler.bunlar da seçenek mi şimdi?

Valla önceki konularını bilmiyorum, bir döneme hiç hakim değilim.

Bence hepsi denemez ama erkeklerin büyük çoğunluğu böyle oldu. Artık sosyal medya, tiktok bilmem ne sayesinde herkes çok ulaşılabilir, herkesin binlerce seçeneği var. Kimse birine bağlanmak istemiyor, diğer seçenkleri de elinde tutmak istiyor.

İlk buluşmada eskiden erkekler öderdi veya herkes kendininkini öderdi, geçen gün biri bana ödetti:) Mesele burada para değil anlamışsınızdır. Hatta bununla ilgili en kötü date anılarınız gibi bir başlık açmayı planlıyorum.😂

Böyle iyi kalpli, işinde başarılı, şefkat duymasını bilen, bir ağırlığı olan bir insan bulamıyorum. Çevremdeki erkekler en az 2 3 kişiyi birden idare ediyor, kadınlar hakkında hadiszce yorumlar yaptıklarına kaç kez şahit oldum.

Cebi biraz para gören avukat arkadaşlarımın ne oldum delisi olmasına bizzat şahit oluyorum:)

Neyse konuyu bir yere bağlayamayacağım ama bu konuda ben de düşünüyorum son zamanlarda.

Zaman değişmiş ve ben ayak uyduramamışım gibi geliyor.
Bana da ödeten bir iki kişi olmuştu.içim çok garip olmuştu.biz kadınlar bazı durumlara alışamıyoruz.

Merhaba.yine konu açacak kadar dolduğuu hissettiğim bir an geldi çattı.aslında çok somut bir durum üzerine açmıyorum ya da ne yapacağım konusu değil.genel bir birikmişlik var.durum tespiti.dertleşme konusu.başlıktan da anlaşılacağı üzere bu ülkedeki insanların, özellikle de erkeklerin aşırı kalitesizliğine nasıl tahammül edebiliyorsuniz ? ya da etmeye çalışmak için neler yapıyorsunuz? kendi hayatımı düşünüyorum da o kadar olumsuz şeyler yaşamışım ki biri iletişime geçmeye kalksa direkt içimden kim bu em... il diye geçiriyorum.o derece umudum kalmamış.30 uma merdiven dayadım adam gibi kadınların ruhuna hitap edebilen, konuşmayı, etmeyi bilen, sevişmeyi bilen erkek tanıma oranım 1000 de 1 bile değil.kimi yakışıklı ama salak olur, kimi paragraf paragraf yazı döşer ama yüzüne bakarken miden bulanır, kimi seks yapmayı deli danalar gibi zıplamak sanır, kimi flört etmeye çalıştığı kadına hocam diye seslenir, abla diyeni gördüm ya.kimi okumayı yazmayı bile bilmez, imlâ hatası yapar durur.kimi işsiz çıkar, seni dolandırır, kimi zengin olur kafayı yer, kimi cimri çıkar. şöyle bir düşünüyorum da hep kendimce bir şeyler yapmaya çalıştıma ama sadece 1 erkek için işte bu diyebiliyorum.o da diğerlerine nazaran.kısaca koca ülke resmen döküntü, oksijen israfı tip kaynıyor.artık eğitim de aşırı kalitesiz olduğu için o da fayda vermiyor.resmen paçalarından pislik akıyor ülke insanının.Bu nasıl işbilmezlik bu nasıl rezillik bu nasıl kalitesizlik.birgün tümden tozutacağım ama bakalım ne zaman.ülkede adam gibi, istediğin tarz ilişki yaşamak mucizeyle eş değer.nasıl olacak bu işler bilmem.kendim ve hemcinslerim için o kadar üzülüyorum ki.em...siller sürüsü.
Haklısın. Erkekler çok kötü. Ortalık dolandırıcı asalak anne kuzusu erkek kaynıyor. Evlenme

Merhaba.yine konu açacak kadar dolduğuu hissettiğim bir an geldi çattı.aslında çok somut bir durum üzerine açmıyorum ya da ne yapacağım konusu değil.genel bir birikmişlik var.durum tespiti.dertleşme konusu.başlıktan da anlaşılacağı üzere bu ülkedeki insanların, özellikle de erkeklerin aşırı kalitesizliğine nasıl tahammül edebiliyorsuniz ? ya da etmeye çalışmak için neler yapıyorsunuz? kendi hayatımı düşünüyorum da o kadar olumsuz şeyler yaşamışım ki biri iletişime geçmeye kalksa direkt içimden kim bu em... il diye geçiriyorum.o derece umudum kalmamış.30 uma merdiven dayadım adam gibi kadınların ruhuna hitap edebilen, konuşmayı, etmeyi bilen, sevişmeyi bilen erkek tanıma oranım 1000 de 1 bile değil.kimi yakışıklı ama salak olur, kimi paragraf paragraf yazı döşer ama yüzüne bakarken miden bulanır, kimi seks yapmayı deli danalar gibi zıplamak sanır, kimi flört etmeye çalıştığı kadına hocam diye seslenir, abla diyeni gördüm ya.kimi okumayı yazmayı bile bilmez, imlâ hatası yapar durur.kimi işsiz çıkar, seni dolandırır, kimi zengin olur kafayı yer, kimi cimri çıkar. şöyle bir düşünüyorum da hep kendimce bir şeyler yapmaya çalıştıma ama sadece 1 erkek için işte bu diyebiliyorum.o da diğerlerine nazaran.kısaca koca ülke resmen döküntü, oksijen israfı tip kaynıyor.artık eğitim de aşırı kalitesiz olduğu için o da fayda vermiyor.resmen paçalarından pislik akıyor ülke insanının.Bu nasıl işbilmezlik bu nasıl rezillik bu nasıl kalitesizlik.birgün tümden tozutacağım ama bakalım ne zaman.ülkede adam gibi, istediğin tarz ilişki yaşamak mucizeyle eş değer.nasıl olacak bu işler bilmem.kendim ve hemcinslerim için o kadar üzülüyorum ki.em...siller sürüsü.
Her şeyi açık açık yazıp embesili sansürlemen🤔 onun suçu neydi?

Şimdi şey diyormuş evli kadınlar benim kocam aynı öyle :)
Ben de ondan korkuyorum.dertleşmey
hoşgeldin🫠
nereye gitsin nereye yurtdışına mı?
oralarda 3-5 talep aynı anda olmazsa ölsün mü kahrından😔
Sizin amaciniz ne.dertleşme ortamı yoksa yazmayin.sizin gibiler yüzünden millet dertliyken daha fena oluyor.velev ki öyle.dertli insanla dalga geçmek size ne katıyor.bazı üyeler gerçekten tahammül edilecek gibi değil.vicdansız mısınız siz? O zaman niye milletin derdini okiyoesunzu.

Bana da ödeten bir iki kişi olmuştu.içim çok garip olmuştu.biz kadınlar bazı durumlara alışamıyoruz.
Ya ilişkinin ileriki dönemlerinde ödenir bence, ben de öderim zaten ödemek isterim ama ilk buluşmada elini cüzdanına atmamak çok sinir yani.

Hayatıma kaliteyi erkeklerle almıyorum mesela. Onlara harcanan zamanın boş olduğunu anladığım günden beri daha kaliteli eylemlerle devam ediyorum yoluma. Anlamsız ilişkilere gerek yok. Sabrım da.

Ben neyi kast ettiğini çok iyi anlıyorum Ferhans, hak da veriyorum.

Çözümü nedir inan ki ben de bilmiyorum ama şu an bulunduğun çevre sana uygun değil. Yani oradan sana aradığın gibi birinin rast gelme ihtimali çok çok düşük. Sana aradığın tüm özelliklere ek zeki ve çağın ötesinde bir adam gerek. Böyle oturup saatlerce sıkılmadan sohbet edebileceğin. Felsefe ise felsefe, toplumsal sosyoloji ise sosyoloji, bazen sacma sapan şeyler olsa bile. Ferhan sen, sana değer katmayacak, karşındaki kisiden bir seyler öğrenemeyeceğin bir ilişkide yapamazsın. O kişinin seni her şekilde kendine hayran bırakması gerek. Ve sana güven vermesi.Başka türlü zihnin ve kalbin o kişide sabitlenmez.

İşin gerçekten zor senin ama umutsuz olma yine de. Büyük bir şehre tayin olsan daha iyi olurdu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X