• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadnlar KK'da bunlar sylemi olsayd :))))

ben inanmiyorum kadin erkek esitligine cinsellik konusunda .kadinin namusu dur bence erkek icin farkli.iyi seviyorum kendini ver.beraber yasa.erkek senden sikilinca bir mendil gibi kenara atsin.sonra onu birak baskasinla.bilmoyrum ama bana ters geliyor acikcasi.ben burdaki gencligi görüyorum da yani hic hos bir sey onunla bununla beraber ol sonra ben hayatimi yasiyorum.toplum iyi bakmayo böyle insanlara.bir bireyin böyle düsünmesiyle olmuyo.

kenara bir mendil gibi fırlatılmamak için değil,
toplum iyi bakmadığı içinde değil,
sadece dinim ve benim değer yargılarım için ilkim eşim oldu...
insan önce kendinden mesuldur,başkalarına göre yaşamak için bu dünyaya gelmedik,
ama kendi değer yargılarımızı bilerek yaşamalıyız...
sevgiler...

ben inanmiyorum kadin erkek esitligine cinsellik konusunda .kadinin namusu dur bence erkek icin farkli.iyi seviyorum kendini ver.beraber yasa.erkek senden sikilinca bir mendil gibi kenara atsin.sonra onu birak baskasinla.bilmoyrum ama bana ters geliyor acikcasi.ben burdaki gencligi görüyorum da yani hic hos bir sey onunla bununla beraber ol sonra ben hayatimi yasiyorum.toplum iyi bakmayo böyle insanlara.bir bireyin böyle düsünmesiyle olmuyo.

Sadece kadın mı mendil gibi kenara atılabiliyor? Bir erkeği kullanıp mendil gibi kenara atan bir kadın olamaz mı sizce? Ne farkı var? Cinsellik iki kişi yaşanan bir şeydir.. İki kişi de bunu istiyorsa (yani hiç bir zorlama söz konusu değilse) kullanılmadan nasıl söz edebiliriz ki?

Tabi,değil mi,erkek her şeye hak iddia ederken,kadına verilen hak,erkeğine itaattır.
Eminim çok güzel bir evlilik olacak eşin açısından.Çok şanslı olacak eşin,aynen istediği tarzda düşünen,kendi hemcinslerine yeri geldiğinde mendil diyebilecek kadar ileriye gidebilecek ve bunu normal karşılayabilecek erkek egemen toplumun en nadide üyelerinden biriyle evlenmiş olacak çünkü :kahve:

kadının namusu ama erkeğin değil öylemi.kadınla erkek cinsellik yönünden eşit değil ha....vah vah
. işte bu düşünceler yüzünden o töre denen cinayetler işleniyor ve o toprağa gömülen genç kızlarımızın ölümünde bu düşüncelerinde payı var.. yazık diyorum..
olay kullanmaya gelirse isteyerek olan birliktelikte kullanılma nerede....

Yani ozman evlilik bir kadının kullanılmaması ,bir kenara atılmaması ve sömürülmemesi için yeter şart mı oluyor şimdi ?:bbo:

Bunlar güzel planlar..Ama kızının da iradesi geliştiğinde seçeceği,tercih edeceği,etkileneceği bir çok uyaran olacak çevresinde.Bence insan hayatını bir tek etken etrafında döndürür,her şeyi ona bağlar,her adımı onunla atarsa,adımları yavaş yavaş geriye gider.
Ben de Kuran okudum,ben de meal okudum ama kızıma ondan önce,insan olmayı kalp kırmamayı,namusun kimde olduğunun bilinemeyeceğini (hani din ile imanın kimde olduğu nasıl bilinmiyorsa), o yüzden önyargılı olmaması ve herkesin eşit olduğunu bilmesi gerektiğini anlatacağım.Eminim yaptırımsız da kızım doğru yolu seçmeye çalışacaktır,daha doğrusu kendi doğrularını oluşturacaktır.
Namus sensin kızım,namus senin beynin,senin fikrin,senin sevgin,senin dürüstlüğündür,bekaretin senin namusun değil,tercihindir diyeceğim.İster koru,sakla,istersen zamanı geldiğinde,sevdiğinde ve değer verdiğinde düşünme..:delphin:

işte diyorumki arkadaşlarından önce gereken terbiyeyi ben verebileyimki yarın birgün arkadaşlarınıda ona göre seçsin tabi bu benim dememle olmıcak kendisi ayırt edebilecek ...canım bu yazdıkların zaten kuranın mealinde açıklıyor .kii kalp kırılmaması namustan,eşitlikten ve daha neler neler...bende bunları öğreteceğim tabikide tek fark ben öncelikle kuran ne anlatmak istiyor ondan sonra gereken koruması gereken değerlerini ne ise kendi aklı hürriyetince uyguluyacak.(şuda bir gerçek bende toplum ne derse desin görüşündeyim benim hayatım onlarla şekillenmez toplumun kurallarını değil olması gereken değerlerimizi korumamız görüşündeyim)okadar sadece cinsellik değil her açıdan

yine söylenen cümlelerden birçoğu beynimi kurcalıyor...

öncelikle kadınla erkeği eşit görmeyen kadın beyninin mantelitesini gerçekten çözemiyorum...
nasıl bir mantık kendi cinsini diğer cinsten aşağı görür, diğer cinsi yüceltirken kendini alçaltır ???
bunu ne dinle, ne gelenekle, ne toplum yapısıyla açıklayamayız
bu anca kendi cahilliğimizin faturasını başka elimizde olmayan nedenlere bağlamaya çalışmaktır
çünkü dinse açınız din kadını kutsal görür,
gelenekse Türk geleneklerinde kadını anneyi yücelten binlerce söz bulabiliriz,
toplumsa çoğunluğu kadın haklarından eşitlikten yanadır.

günahsa kadın için de erkek için de günahtır çok şükür ki...

erkek için elinin kiridir, yap paşam, kadınsa tu rezil
hayır efendim, çok şükür ki bu zihniyetin belirlediği kurallarla yaşamıyoruz.
burda ciddi bir cahillik söz konusudur ve bu cahilliğe sesini çıkaracak olan da kadındır yalnız ve ancak
hangi erkek ekmeğine sürülen yağa karşı gelir ???

bir diğer aklımdaki konu da evet birkaç kişi için tabu olmaması artık bu tabudan toplumca kurtulduğumuzu göstermez.
dün bu tabuyu yıkmış bir arkadaşımla konuşuyorduk, kendisi benden birkaç yaş büyüktür
birkaç sene öncesine kadar benim için de tabuydu dedi, sen de kurtulursun dedi
ben de kurtulmak gereken birşey olarak görmediğimi ifade ettim
ne onun benim tabu olarak görmeme ne benim onun tabu olarak görmemesine laf söyleme hakkımız yok elbette
arkadaşlarımın dediği gibi bu toplum, erkek cinsi, aile veya başka birşey için belirlenen bir karar değil

kişinin tamamen kendisinin belirlediği ve belirlemesi gereken bir bakış açısı...

İPEK TUZCUOĞLU
“Bekaret erken yaşta bozulmamalı”
Türkiye'de bekaret tabu. Ama ben şundan yanayım. Ne kadar açık görüşlü olsam da bunun erken yaşta olmasından yana değilim. Evet cinsellik öğretilmeli. Ama doğru insanla doğru zamanda yapılırsa güzel ve mutluluk verici bir paylaşım olarak anlatılmalı. Tabu ve korku olarak gösterilmemeli.

sonuna kadar katılıyorum

ZEYNEP TUNUSLU
“Erkekler yemek- ellemek ve tüketmek istiyorlar”…
Hayatımda erkek olmayı çok düşündüm,ama sonra vazgeçtim.Erkek olmak ve sadece iki bacağın arasındaki bir organın yani penisin peşinde koşturmak çok zor ve zavallı bir durum. Biz saçlarımız okşansın diye bekliyoruz devamlı, adamlar şeker dükkanına girip hepsini verin şekerlerin diyor, yemek ellemek tüketmek istiyorlar.

tam benim düşüncelerim

LALE MANSUR
“Bekaretimi merak uğruna verdim”…
Hepsini yaşadım bu yaşıma kadar, ama aldatmak olarak algılamıyorum çünkü ben zaten birlikte olduğum insanı özgür bir insan olarak görüyorum, yani benimle evli diye bütün dünyaya pencerelerini kapatması gerektiğini düşünmüyorum.

çok saçma. sadakat at gözlüğü takıp tüm zevklerden mahrum olmak mıdır :1no2:

IRMAK ÜNAL
“Erkek düz yemek tabağıdır, kadınsa derin kasedir”…

bu sözü tuttum. istisnları vardır ama çoğu erkek dümdüz. eee onları da biz derin kaseler yetiştirdik. suç kimin

kadınla erkeği eşit görmeyen, hemcinsleri için erkeğin kullanıp atabileceği bir mendil yakıştırması yapan zihniyet var oldukça erkeklere gün doğmaya devam edecek sanırım:umursamaz:, erkeği yetiştiren de, ona bu fikri aşılayan da kadınlar sonuçta, demek önce kadın uyanmalı, erkeğe hak gördüğünü kendine suç görmeyi bırakmalı :sinifsinif:

kadınla erkeği eşit görmeyen, hemcinsleri için erkeğin kullanıp atabileceği bir mendil yakıştırması yapan zihniyet var oldukça erkeklere gün doğmaya devam edecek sanırım:umursamaz:, erkeği yetiştiren de, ona bu fikri aşılayan da kadınlar sonuçta, demek önce kadın uyanmalı, erkeğe hak gördüğünü kendine suç görmeyi bırakmalı :sinifsinif:

kendine suç görmesine biz karışmayız ama erkeğe hak görmesi pes dedirtiyor doğrusu...
suçsa herkese suç, isteyen yapsın isteyen yapmasın
haksa herkese hak, yine isteyen yapsın isteyen yapmasın

ama allahın bile ayırmadığı cinsleri biz ne cüretle ayırıyoruz, bunu anlamak mümkün değil fisfisfis

derin kaselerin yetiştirdiği düz tabaklar kaydirigubbakcemile3
sanırım derin kaseler malzemeden kaçıyor kaydirigubbakcemile3

Hay azın bal yesin arkadaşım .
işin birde bu tarafı var arkadaşlar bu kadar erkeği kim yetiştiriyor allah aşkınaa . yine biz kadınlar anneler değil mi. daha çocuk yaşta erkeklerimizi pohpohlamaya başlamıyormuyuz bir kız çocuğundan kendi işini yapmasını beklerken erkek çocuklarımza aman dur ben yaparım demiyormuyuz.
ergenlik dönemine girerken erkekleri cesaretlendirim kızlarımızı ayıp aman kimse duymasın moduna sokmuyormuyuz.
herkes hakkettiği davranışı alı ben buna inanıyorum . siz kendinizi bir pırlanta gbi görürüseniz herkeste size öyle davranmak zorunda kalır. ama daha işin başında onlar üstün öyle yada böyle ( tek üstün olabilecekleri nokta fiziksel güçtür kii bu ayı dada var)
kabul ederseniz.
biz hala kendisini her anlamda bizden üstün erkeler yetiştirmeye devam ederiz

kendine suç görmesine biz karışmayız ama erkeğe hak görmesi pes dedirtiyor doğrusu...
suçsa herkese suç, isteyen yapsın isteyen yapmasın
haksa herkese hak, yine isteyen yapsın isteyen yapmasın

ama allahın bile ayırmadığı cinsleri biz ne cüretle ayırıyoruz, bunu anlamak mümkün değil fisfisfis

anlamak mümkün değil...

eğer ölçütümüz namussa, erkeğin namusu nerededir o zaman ? kadınları meta olarak gören, zevkine alet eden ve ancak 'evlenerek' namusuna alan erkek namuslu mudur ?

kadın için de erkek için de, (eğer varsa) namus, dürüstlüktür, hak yememektir, cehaletten arınmaktır, zulumden kaçınmaktır...
bu saydıklarım da, hiç bir koşulda kadına ikinci sınıf insan muamelesi göstermeyi meşru kılmaz.

erkeğin de kadının da namuslusu, namuslarının ne olduğunun bilincinde olandır.

ne bir doku parçasıdır, ne iktidar kisvesidir.
:kahve:

Hay azın bal yesin arkadaşım .
işin birde bu tarafı var arkadaşlar bu kadar erkeği kim yetiştiriyor allah aşkınaa . yine biz kadınlar anneler değil mi. daha çocuk yaşta erkeklerimizi pohpohlamaya başlamıyormuyuz bir kız çocuğundan kendi işini yapmasını beklerken erkek çocuklarımza aman dur ben yaparım demiyormuyuz.
ergenlik dönemine girerken erkekleri cesaretlendirim kızlarımızı ayıp aman kimse duymasın moduna sokmuyormuyuz.
herkes hakkettiği davranışı alı ben buna inanıyorum . siz kendinizi bir pırlanta gbi görürüseniz herkeste size öyle davranmak zorunda kalır. ama daha işin başında onlar üstün öyle yada böyle ( tek üstün olabilecekleri nokta fiziksel güçtür kii bu ayı dada var)
kabul ederseniz.
biz hala kendisini her anlamda bizden üstün erkeler yetiştirmeye devam ederiz

değil mi...

'göster amcaya pipini' şovunun kız çocuklarına yaptırıldığını hiç görmedik değil mi...

ınanan hiç kimse Yaratıcıdan daha akıllı daha iyi düşündüğünü kabul edemez.
Erkek bazı duygularının tatmininde ne kadar zaaf sahibi olursa olsun,bu onun hakkı olacak olsaydı Allah tarafından bu meşru görülür yolları açılırdı ( hoş erkekte bu işi tek başına yapacak değil illaki bir kadın gerek -normal olanı için elbet.)

bu zinaysa erkek içinde aynıdır kadın içinde aynıdır bunun başkada açıklaması yoktur

bekaret konusunda kadın erkek eşittir. namus herkes için geçerli.
ben uyduğum dini kurallar yüzünden bekaretimi korurum. kocama kendimi sunmak için değil. eşimin benimle aynı düşüncede olmasını istediğimden onun da bakir olmasını tercih ederim.
her çiçekten bal alıp sonra bakire kız diye tutturanlardan nefret ediyorum

bekaret konusunda kadın erkek eşittir. namus herkes için geçerli.
ben uyduğum dini kurallar yüzünden bekaretimi korurum. kocama kendimi sunmak için değil. eşimin benimle aynı düşüncede olmasını istediğimden onun da bakir olmasını tercih ederim.
her çiçekten bal alıp sonra bakire kız diye tutturanlardan nefret ediyorum

işte bu ...

bekareti tabu olarak gören biri değilim insanız hepimizin başına akla hayale gelmedik şeyler gelebilir.

bende kendimi eşime sakladım .ancak bu ne toplum baskısı yüzünden nede başka bişey .tek nedeni "ben çok değerliydim ve isteyen herkes bana dokunamazdı. buna gerçekten ben krar verebilirdim "

ve aynen arkadaşımda dediği gibi eşimden bende bunu bekledim nasıl kendimi sakladıysam onunda aynı şartlarda bana gelmesini istedimki çok şükür bu isteğim kabul oldu.

ama hala diyorum bekaret tabu olamaz yani bekaret kaybeldi dye dünyalar yerinden oynamaz.Bende başka türlü yaşabilirdim bunu kader kısmet

tabııkı kadın ve erkek esıttır oyle olmalı da.. esıt olmayalım erkek yapar elının kırıdır demek lazım ama degıl mı!!! o ebenım erımdır sahıbımdır herseyı yapar sonra bana nasılsa sahıp cıkar.. kadınlıgı o kutsal degerlerı boylesı bı olayda kuculten bı zıhnıyet bu.. :olmaz: Rabbım dahı kadınlara analara cennetı bahsederken bızlerın boylesıne bı ayrıma gırmemız ne kadar dogru bılemıyorum..

hepımız aynı dunya uzerınde yasıyoruz gerek toplumsal gerek dını degerlerımız var.. o yuzden erkek yapar yapsın kadının namusu olarak bakmak cok garıp.. sonucta her ıkı tarafta bunu yaptıgında aynı gunaha gırmıs oluyormu, evet aynı hatadan yalnıstan yargılanacak mı evet.. ozaman kadın ve erkek esıt mı esıt!!

bır de acemı perının soledıgıne tamamen katılıyorum.. oyle erkeklerden bende nefret edıyorum ama zaman oyle bı zman kı artık hep duyuyor ızlıyoruz tvlerden bunları yapmanın yası artık o kadar dusmus kı.. gercekten cok yazık.. aıle olarak anne baba olarak cocuklarımıza gereklı seylerı ogretemıyormuyuz acaba..!!

Ben yazılanların hepsini okudum ;
bi kere bekaretin sahibi olan kişinin derdi olmalı bu birlikte yaşadığı kişi bile burda hak sahibi değil
Sonuçta olgunlaştığında insan kendi seçimlerini yapabilmeli aslında çok tartışacak da bişey yok ortada
eğer bunu yaşamayı seçiyosa evlenmeden yaşamalı yok evlenmeden yaşamayacağım diyosa yaşamamalı çok karmaşık değil mesele ...
bu konuda tek karşı olduğum şey ise karşı olmaktan ziyade iğrenç olan herbi şeyi yaşayıp bekaretim kalsın düşüncesinde olan insanlar bu bence namussuzluk Allah'ı ,karşısındaki eşini ,toplumu vs vs her kimse önemsediği
Günah evet bence de Allah'ın yasak ettiği bi şeye helal diyecek değilim ben şahsım adına tek sorun şu Allah zaten insanları melek olarak yaratmamış tövbe diye bi kapı var üstüne üstük bu sadece Allah ile kul arasında tabi buna inanıyosa ..
Son sözüm şudur konuyla alakalı bence de namus kimle neyi yaşadında değil o adamın karşısında durup ben şunu yaşadım diyebilmektir.
bekaretimi kaybettim hükümsüzdür deyip bunu telafi etmeye yolları aramamasıdır yada ruhen bakire olmayıp mış gibi yapmamaktır
Harbiden namus dürüstlüktür hem Allaha hem sevdiğine kaydirigubbakcemile3

Back