• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadnlar KK'da bunlar sylemi olsayd :))))

:roflol: neyse yalnız değilmişim, kimse anlamamış :roflol:

erkekler şekerci dükkanındaki bütün şekerleri götürürken kadının şekerin tadını bilmemiş olmasını tercih ediyorlar
bunu hala çözemedik
son durum nedir kaydirigubbakcemile3

Ve öyle ki, evlendikten sonra da sevişmeyi bilmeyen kadından sıkılıp başka arayışlar içerisine girip bunu mübah görüyorlar.. Cinselliğin öğrenilmesi gereken bir şey olduğunu bilmiyorlar.. Özellikle kadınlar için..

arora ne büyük çelişkidir değilmi...
hiç tecrübesi olmayan kız isterler, sonra aldattıklarında, sorunlar yaşadıklarında bahane hep aynıdır...
kadının kadınlık bilmediği
bu ne yaman çelişkidir :sm_confused:
ne istediklerini kendileri bile bilmiyorlar a.s

arora ne büyük çelişkidir değilmi...
hiç tecrübesi olmayan kız isterler, sonra aldattıklarında, sorunlar yaşadıklarında bahane hep aynıdır...
kadının kadınlık bilmediği
bu ne yaman çelişkidir :sm_confused:
ne istediklerini kendileri bile bilmiyorlar a.s

Ben de anlayamıyorum bunu.. Üstüne basa basa söylüyorum cinsellik öğrenilecek bir şeydir.. Sen okuma yazma bilmeyen birinden üniversite mezunu olmasını istiyorsun gibi bir şey bu..

aslında bence bütün iş kadınlarda bitiyor...
erkekleri yetiştiren de kadınlar olduğundan
yani kadınlar nasıl isterse erkekleri öyle yetiştiriyor
ben oğlum olursa onu görmek istediğim erkek modeline uygun yetiştiricem

peki çoğumuz anneyiz,
sizler kızınızın bu konuda serbest olmasını ister misiniz??
bekar arkadaşlarım da kendi annelerinden yola çıkarak cevaplasınlar lütfen...

ben isterim Songül...gayet büyük bir açık yüreklilikle söylüyorum bunu...
isterim derken aslında yanlış anlaşılmasın... benim isteyip istemem değil esas mesele... o yaşamak isterse yaşar... ve ne benden ne de başkasından çekinir kötü bir şey yaptım ben diye...tam bir serbestisi olacak ister kullanır ister kullanmaz..
bana gelince... benim annem hayır istemezdi yaşamamı... onun annesi de istemezdi... annem öyle gördü ve gördüğü şekilde yetiştirdi beni.. doğru veya yanlış sorgulamadı... söylenene inandı, inandığını yaptı, yaşadı... kızmıyorum ama bana göre doğru bu değil...kız çocuğu daha naif diye düşünürler... biz kızımızı en iyi şekilde yetiştirdik'e inanmak isterler... toplumda yapılması hoş karşılanmayan bir şeyi kendi kızları yapsın istemezler...
işte ben böyle düşünmüyorum... ben buna inanmıyorum... tüm bu baskılardan uzak büyümesini istiyorum...
konu bu değildi biliyorum ama ben bu soruya cevap yazmak istedim...
lütfen kimse anneliğimi sorgulamasın...

peki çoğumuz anneyiz,
sizler kızınızın bu konuda serbest olmasını ister misiniz??
bekar arkadaşlarım da kendi annelerinden yola çıkarak cevaplasınlar lütfen...

ışte tam da bu nokta can alıcı. Ben anne değilim, olmama ramak kaldı, umarım. ıleride benim kızım çok erken yaşta ruhunu örseleyecek şekilde bir cinsellik yaşamadığı sürece beni ilgilendirmez. Kızım bile olsa, beden onun.
Ben onu eğitirken, cinselliğin ne olduğunu, nasıl sağlıklı yaşanabileceğini anlatacağım. Beden gelişimini ne zaman tamamlayacağını anlatacağım ve bir yetişkin olduktan sonra (ki bu bünyeden bünyeye değişmekle birlikte 18-19 yaş gibidir.) istediğini yaşar. Yaşadığı kişi onu örselerse; yaşadığını benden saklayıp olmadık çıkış yolları aramaktansa gelip bana anlatsın. Psikolojide doğru olan "annem arkadaşımdır." yaklaşımı değildir evet, benim de kasdettiğim bu değil; kızımın arkadaşı değil annesi olmayı planlıyorum. Fakat, anne otoritesini korumakla birlikte bir sıkıntısı varsa dönüp gelebileceği insan olmayı beklerim.
Benim annem de böyleydi. Benden bir kuşak öncesinin insanı olduğundan, "kızım berkaret benim için önemli değil" demedi açık açık, ama hiçbir zaman "bekaretini korumak zorundasın" da demedi bana. Korktuğu şey benim sevgilimle birlikte olmam değil, kendi rızam dışında sapıkların tacizine uğramamdı. Çünkü beni incitecek olan buydu, bir yetişkin olarak sevdiğim adamla bedenimi paylaşmam değil. Bu yüzden örneğin gece dışarı tek çıkarsam tedirgin olur, sevgilimle çıkarsam rahat olurdu. Ha biz çok mu sosyetik bir aileyiz. Hayır. Orta halli bir Türk ailesiyiz, annem babam köy kökenlidir. Ama onlar kendi anne babaları gibi düşünmek zorunda olmadıklarını biliyorlardı elbette. Benim annem evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamadı diye, köyde oturan kardeşleri hala kızlarından bekaret bekliyor diye benden bekaret beklemek zorunda olmadıklarını biliyorlardı. ışte değişim dediğimiz şey burda beşlıyor, en yakınımızda, kendi ailemizde. Etraflarındaki topluma rağmen benim ailem bana farklı bir seçenek olanağı sundu. Benim ailemden farklı ailelere sahip pek çok kız arkadaşım da kendilerine bu olanağı yarattılar ve kendi kızlarına bunu sunacaklar.
Ben bu konuyu, (yani kiminle ne yaşadığımı) cinsel bilgilendirme dışında, ne annemle konuştum ne babamla. Kızımla da konuşmayacağım, o bana ihtiyaç duyana kadar.
Bir de mahvolma konusuna geleyim; diyelim ki evet bekaratini "kaybetmek" pişman olunası birşey ve kızım bekaretini "kaybetti" ve "mahvoldu" (!!!) ben yine öyle bir anne olmalıyım ki o durumda geleceği kişi yine ben olayım. Bunu da ancak bekaretini "kaybettiğinde" onu pisikolojik olarak ya da başka şekilde hırpalamayacağımı bilirse ve hissederse yapabilir.
Esas mesele şu; hep "değerlerimiz" diyoruz ya, bekaret benim için bir "değer" veya saklanması gereken birşey değil. Dolayısıyla bu konuda çocuğuma aktaracağım birşey yok, annem de bana birşey aktarmadı. Başka değerler var elbet çocuğuma aktarmak için kendimi feda edeceğim.

Son düzenleme:
Kızım yok ama bir gün olursa ona sadece bedeninin her önüne gelenle paylaşılamayacak kadar değerli olduğunu ama sevdiği ve onun için özel olan insanla yapıyorsa, bundan en ufak bir pişmanlık duymaması gerektiğini öğreteceğim. Önemli olan çocuğunuza o bilinci vermek. O zaman ne bastırılmış duygularla büyümüş sağlıksız bir birey olur ne de kaşar. Dengeyi bulur.

bende aynı fikirdeyimm

İşte esas döngüyü kırılmaz yapan da bu. Kadınların cinsel özgürlüğünü kısıtlayan kadınları da başka kadınlar yetiştiriyor. Ama uzun uzun yazdım ya yukarda, "toplum bu" demek yerine, kendi hayatımızda bir yerden başlayıp bir fark yaratabiliriz sanırım, en azından hiçbirşey yapamıyorsak kendi kızımızın bu psikolojik baskı ile yetişmesinin önüne geçebiliriz.

Kızım yok ama bir gün olursa ona sadece bedeninin her önüne gelenle paylaşılamayacak kadar değerli olduğunu ama sevdiği ve onun için özel olan insanla yapıyorsa, bundan en ufak bir pişmanlık duymaması gerektiğini öğreteceğim. Önemli olan çocuğunuza o bilinci vermek. O zaman ne bastırılmış duygularla büyümüş sağlıksız bir birey olur ne de kaşar. Dengeyi bulur.

kesinlikle katılıyorum a.s.

ışte esas döngüyü kırılmaz yapan da bu. Kadınların cinsel özgürlüğünü kısıtlayan kadınları da başka kadınlar yetiştiriyor. Ama uzun uzun yazdım ya yukarda, "toplum bu" demek yerine, kendi hayatımızda bir yerden başlayıp bir fark yaratabiliriz sanırım, en azından hiçbirşey yapamıyorsak kendi kızımızın bu psikolojik baskı ile yetişmesinin önüne geçebiliriz.

Kızlarımızı ve oğullarımızı bu şekilde büyütmeliyiz.. a.s.

Kızlarımızı ve oğullarımızı bu şekilde büyütmeliyiz.. a.s.

Elbette tatlım, konu önce kadın üzerinden ve kız çocuk yetiştirmek üzerinden şekillendi diye sadece "kızlarımızı" yazdım.
Bir de şu var erkekler ellerindeki egemenlikten gönüllü olarak vazgeçmekte dirençli olacaklardır, kadınlar ise terazinin eksik basan kısmı olarak daha istekli olmalılar harekete geçmeye.
Bu arada birşeyi farkettim, ideolojik tanımlama olarak "feminist" değilim, kendimi öyle tanımlamadım hiç. Birçok nedeni var girmeyeyim; ama, etrefımdaki feminist arkadaşlarımla ya da toplumdaki önde gelen feministlerle karşılaştırınca; "feminist" olarak tanımlamak için yeterli bulmadım kendimi diyelim özetle. Fakat KK da yazarken ve okurken baya bir feminist gibi duruyorum yahu...:))

Elbette tatlım, konu önce kadın üzerinden ve kız çocuk yetiştirmek üzerinden şekillendi diye sadece "kızlarımızı" yazdım.
Bir de şu var erkekler ellerindeki egemenlikten gönüllü olarak vazgeçmekte dirençli olacaklardır, kadınlar ise terazinin eksik basan kısmı olarak daha istekli olmalılar harekete geçmeye.
Bu arada birşeyi farkettim, ideolojik tanımlama olarak "feminist" değilim, kendimi öyle tanımlamadım hiç. Birçok nedeni var girmeyeyim; ama, etrefımdaki feminist arkadaşlarımla ya da toplumdaki önde gelen feministlerle karşılaştırınca; "feminist" olarak tanımlamak için yeterli bulmadım kendimi diyelim özetle. Fakat KK da yazarken ve okurken baya bir feminist gibi duruyorum yahu...:))

Ben yıllarca feminist gruplarda gönüllü olarak katılımlarda bulundum, okudum, yazdım.. Tam bir feminist gibi görmüyorum ben de kendimi.. Ancak, söz konusu haklarım ve özgürlüklerim olunca benim de kabarıyor o yanım :)

¤ decemBer ¤;7822402 .!.:
isteyen kurda kuşa da yem olabilir, benim için sakıncası yok. :ecrin_bebek:

benim saklamama karışmasın yeter.:olmaz: her saklayan örümcek beyinli, sofu, irticacı olacak diye bişi yok. olanlar var tabi mirmirmirmir olsa da banane, sanane, ona ne.
bana göre bekaret özel bişey. ama sırf bekaret değil, özel olan BENıM. ben istediğim zaman, ben istediğim kadar. benim isteğim için kriterim din de olabilir, aşk da. aşkı için bekaretinden olanı alkışlayıp da dini için kendini koruyana öcü gözüyle bakmak abes. dedim ya, bana karışmasın istediğini yapsın.şakkıdı

Bu ne güzel bir açıklamadır.Bir düşünceyi savunup, diğerini kötülemek rastladığımız birşey çünkü..Hem de kötü kelimelerle..Sana göre doğrudur, bana göre yanlış, sana yanlış olan düşünceyi lüzumsuz kelimelerle süslemekse ileriye gitmektir.:tomato:

kişinin kendi iradesiyle sakınmasına kimsenin karışma hakkı yok
tıpkı sakınmamasına kimsenin karışma hakkı olmdığı gibi
bu konuda erkeklerin bizim adımıza konuşmaları bana saçma geliyor
hele ki o erkekler kendilerine herşeyi hak görüp, kadınlar adına da böyle konuşuyorlarsa...

hele ki o erkekler kendilerine herşeyi hak görüp, kadınlar adına da böyle konuşuyorlarsa...

onları ,kadınlar adına konuşmaya alıştıran vede bunun yapılması gerektiğini de öğretenler yine kadınlar ,maalesef.:delphin:
kkda az mı örneğini görüyoruz.:kahve:
onlar ,yani o kadınlar, maşallah''kraldan daha kralcılar''.:olmaz:
kadınlarımızın, kafası değişmedikçe ve bunu normal gördükçe, bu devran böyle devam eder ,gider. kadınlarda devamlı ,ezilir. kendini ezdireni ezerler. bunu doğal görenide..:delphin:.

canım benim bu sorunun altında inan bambaşka sebepler yatıyor...
erkek kendini koruyamadığı için kadın kendini korusun istenmiş yıllar yılı...
ve erkekler tarafından kurulan bu dünyayı kadın sorgulamamış...
maddi ve manevi olarak erkeğe bağımlı kılınmış bir şekilde çünkü...
aslında erkekler yapmıyor, bizler yapıyoruz... izin veriyoruz...
o kişinin kendi iradesi dediğin şey var ya o irade sadece erkek için geçerli... kadının hür iradesinin altında binlerce şartlanma, koşullanma var..
kadın kadın olduğu halde yaşayan kadını suçluyor...
kaç tane kadın gördün? dibine kadar yaşadım kadınlığımı diyen...
kaç tane kadın gördün? yakaladığımı bırakmıyorum diyen...diyemez ki...
kadın doğasına aykırı her şeye inandırılmış ve kabul etmiş..
nedense erkeğin yapanı kadının yapmayanı makbul...
erkeğin erkekliği yaptıklarıyla kadının kadınlığı yapmadıklarıyla ölçülüyor...
ve bu böyle gider...
paçasını kurtarabilen kurtarır işte...

onları ,kadınlar adına konuşmaya alıştıran vede bunun yapılması gerektiğini de öğretenler yine kadınlar ,maalesef.:delphin:
kkda az mı örneğini görüyoruz.:kahve:
onlar ,yani o kadınlar, maşallah''kraldan daha kralcılar''.:olmaz:
kadınlarımızın, kafası değişmedikçe ve bunu normal gördükçe, bu devran böyle devam eder ,gider. kadınlarda devamlı ,ezilir. kendini ezdireni ezerler. bunu doğal görenide..:delphin:.

evet okym aslında dünyayı kadınlar yönlendiriyor
onlar değil mi kız olsun erkek olsun yetiştiren büyüten
bir zihniyeti beyinlere yerleştiren...
kadınlar eşitsizlikten şikayetçi ama bunu erkeklerin beynine sokan kendileri
acaba böylesi daha mı hoşumuza gidiyor :uhm:

Elfıda yazdıklarını görünce aklıma geldi. Hani erkekler der ya; bu yaşıma kadar yaşayacağımı yaşadım, artık evleneceğim diye... Bunu bir kadın söylese... Düşünsenize halinin ne olacağını =) Hemen yapıştırırlar malum damgayı. Ahlaksız derler. Eğer insanın değerleri cinsiyete göre değişiyorsa, ben ona değer bile demem açıkçası. :umursamaz: Sadece cehalet...

Zina günahtır diyen çoğu insan bile erkeklere bu konuda daha hoşgörülü. (Dinini bilinçli bir şekilde yaşayan insanlara saygım sonsuz. Herkes üstüne alınmasın, tartışma çıkmasın =P ) Yani madem zina diyorsunuz, kadın yapınca daha mı günah? Günahın boyutu cinsiyete göre değişiyor mu değil mi?

o malum damgayı erkek yapıştırmaz ama kadın yapıştırır...
zaten sorun da bu ya...
bu yaşına kadar yaşayacağını yaşamış bir kadından erkek en fazla korkar ve geri çekilir... bakın istemez demiyorum...isteyemez...ya da ister ama onu ömür boyu yanımda tutabilir miyim düşüncesinden korkar ve kaçar... çünkü bu tarz bir erkeğin kadına verebileceği bir "ruh" yoktur... kadında bedenen başkalrında doymuştur... erkek bunu paylaşamaz... olay kadının bekareti felan değil... erkeğin "ben" olma çabası...

Back