• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadnlar KK'da bunlar sylemi olsayd :))))

evet okym aslında dünyayı kadınlar yönlendiriyor
onlar değil mi kız olsun erkek olsun yetiştiren büyüten
bir zihniyeti beyinlere yerleştiren...
kadınlar eşitsizlikten şikayetçi ama bunu erkeklerin beynine sokan kendileri
acaba böylesi daha mı hoşumuza gidiyor :uhm:

bu ülkede kendime bakmazsam eşim beni aldatır, aldatırsa da haklıdır, eşim tecrübeli olsun bense bekaretimi beyaz gelinliğime bağladığım kırmızı kuşakla taçlandırayım diyen kadınlar varlığını sürdürdükçe daha çok töre cinayeti göreceğiz biz...

Aslında var ya bekaretin açılımını düşündüm de aciba bekar-et midir fisfisfis
Aslında düşününce,bekarken olan bir et parçası,evlenince yok :roflol:
ışin şakası bakirlikten geldiği malum bu ete bu kadar anlamlar yüklemek ve bu anmlamlar arasında namus kriterlerini baş köşeye yerleştirmek hangi akıllı ve kompleksli erkekten çıkmış merak ediyorum.Adam demek ki kendine güvenmiyor ve eşi olacak hatunun karşılaştırma yapmaması için bekareti matah bişeymiş gibi sürüyor ortaya
Not: Bu bir espritüel metindir,bekarete önem veren arkadaşlar lütfen eşini savunmaya geçmesin,şiddetle gülünür..

İşin şakası bakirlikten geldiği malum bu ete bu kadar anlamlar yüklemek ve bu anmlamlar arasında namus kriterlerini baş köşeye yerleştirmek hangi akıllı ve kompleksli erkekten çıkmış merak ediyorum.Adam demek ki kendine güvenmiyor ve eşi olacak hatunun karşılaştırma yapmaması için bekareti matah bişeymiş gibi sürüyor ortaya
Not: Bu bir espritüel metindir,bekarete önem veren arkadaşlar lütfen eşini savunmaya geçmesin,şiddetle gülünür..

şimdiden gülmek istiyorum :roflol::roflol: canım benim :1hug:a.s.

İşin şakası bakirlikten geldiği malum bu ete bu kadar anlamlar yüklemek ve bu anmlamlar arasında namus kriterlerini baş köşeye yerleştirmek hangi akıllı ve kompleksli erkekten çıkmış merak ediyorum.Adam demek ki kendine güvenmiyor ve eşi olacak hatunun karşılaştırma yapmaması için bekareti matah bişeymiş gibi sürüyor ortaya

:roflol::roflol::roflol:

bir noktaya değinmek isterim:

annelerle kızları arasında bence nedensiz, acayip bir moleküler bağ oluşuyor...
ben ne zaman annemden gizli bir şey yapsam, eve gelince annem onu anlar...ben de anladığını anlarım, o da benim onu anladığımı anlar...(Orhan PAmukun yazısı gibi oldu :roflol:)

ama konuşmayız üzerine, 'anlaşırız' susarız...

ben cinsel anlamda serbest yetişmedim ama genel olarak ta kısıtlanmış bir çocuk değildim..sadece Birey olduğumu her zaman bildim. sorumluluk almayı erken öğrendim...bedenimin bana ait olduğunu ve üzerinde hiç kimsenin, veya hiçbir manevi otoritenin hakkı olmadığının farkındayım...

kızıma veya oğluma da bunu aşılayabilirsem ne mutlu bana...

bu ülkede kendime bakmazsam eşim beni aldatır, aldatırsa da haklıdır, eşim tecrübeli olsun bense bekaretimi beyaz gelinliğime bağladığım kırmızı kuşakla taçlandırayım diyen kadınlar varlığını sürdürdükçe daha çok töre cinayeti göreceğiz biz...

evet bu çok genel bir düşünce canım...

erkeğin tecrübeli olması iyidir ama kadının tecrübesiz oluşu, 'temizlik' 'saflık' göstergesidir...

herşeyi kocasından öğrenmek zorundadır. ama beceremezse de erkeğin aldatması meşrudur...
hukukta bu gerekçeyle boşanmaların oldukça fazla örneği mevcut.

LALE MANSUR
“Bekaretimi merak uğruna verdim”…
Bekaret bence hiç önemli değildi. Genç kızlığımda daha önemini yitirmemişti açıkcası, ama ben ilk sevişeceğim adamla evlenmeyeceğimi biliyordum ve çatlıyordum merakımdan. Ve onu o merak uğruna denedim yani flört ettiğim birisiydi ama evlenmeyecektim, yani birlikte bir hayat tasarlamıyordum. Bir yerde kurtulmak rahatlamak gibi bir şey oldu.
Aldatmayı da yaşadım, aldatılmayı da. Hepsini yaşadım bu yaşıma kadar, ama aldatmak olarak algılamıyorum çünkü ben zaten birlikte olduğum insanı özgür bir insan olarak görüyorum, yani benimle evli diye bütün dünyaya pencerelerini kapatması gerektiğini düşünmüyorum.

lale mansur bunu burda bi nickle söylese yukarıda ruh halinin altında 10 tane kırmızı kutusu olur, ona yorum yapanların yarısı banlanırdıkaydirigubbakcemile3
değişik görüşlere çok açığızdırkaydirigubbakcemile3

Adam demek ki kendine güvenmiyor ve eşi olacak hatunun karşılaştırma yapmaması için bekareti matah bişeymiş gibi sürüyor ortaya

:roflol::roflol::roflol:
kesinlikle bende böyle düşünüyorum...
sadece ufak bir farkla... "adam" değil "adamlar"...
tek bir kişinin düşüncesi bu kadar yankı bulmaz bence...

LALE MANSUR
“Bekaretimi merak uğruna verdim”…
Bekaret bence hiç önemli değildi. Genç kızlığımda daha önemini yitirmemişti açıkcası, ama ben ilk sevişeceğim adamla evlenmeyeceğimi biliyordum ve çatlıyordum merakımdan. Ve onu o merak uğruna denedim yani flört ettiğim birisiydi ama evlenmeyecektim, yani birlikte bir hayat tasarlamıyordum. Bir yerde kurtulmak rahatlamak gibi bir şey oldu.
Aldatmayı da yaşadım, aldatılmayı da. Hepsini yaşadım bu yaşıma kadar, ama aldatmak olarak algılamıyorum çünkü ben zaten birlikte olduğum insanı özgür bir insan olarak görüyorum, yani benimle evli diye bütün dünyaya pencerelerini kapatması gerektiğini düşünmüyorum.

lale mansur bunu burda bi nickle söylese yukarıda ruh halinin altında 10 tane kırmızı kutusu olur, ona yorum yapanların yarısı banlanırdıkaydirigubbakcemile3
değişik görüşlere çok açığızdırkaydirigubbakcemile3

evet evet...:roflol:

Elfıda yazdıklarını görünce aklıma geldi. Hani erkekler der ya; bu yaşıma kadar yaşayacağımı yaşadım, artık evleneceğim diye... Bunu bir kadın söylese... Düşünsenize halinin ne olacağını =) Hemen yapıştırırlar malum damgayı. Ahlaksız derler. Eğer insanın değerleri cinsiyete göre değişiyorsa, ben ona değer bile demem açıkçası. :umursamaz: Sadece cehalet...

Zina günahtır diyen çoğu insan bile erkeklere bu konuda daha hoşgörülü. (Dinini bilinçli bir şekilde yaşayan insanlara saygım sonsuz. Herkes üstüne alınmasın, tartışma çıkmasın =P ) Yani madem zina diyorsunuz, kadın yapınca daha mı günah? Günahın boyutu cinsiyete göre değişiyor mu değil mi?

son cümledeki sorunuza cevap vermek istedim. asla. hiç bir ilahi dinde zina meşru değildir, ne kadın ne erkek için. kadın yapınca daha günah değil, bu tamamen toplumdan kaynaklı bir önyargı söz konusu. erkek yaradılış olarak daha zayıftır cinsellik hususunda, ama bu onu "daha az günahkar" yapmıyor.

İPEK TUZCUOĞLU
“Bekaret erken yaşta bozulmamalı”
Türkiye'de bekaret tabu. Ama ben şundan yanayım. Ne kadar açık görüşlü olsam da bunun erken yaşta olmasından yana değilim. Evet cinsellik öğretilmeli. Ama doğru insanla doğru zamanda yapılırsa güzel ve mutluluk verici bir paylaşım olarak anlatılmalı. Tabu ve korku olarak gösterilmemeli.
Aldatıldım mı, bilmiyorum. Belki de aldatılmışımdır. Ama ben çok şanslı bir kadınım ki, bunu hiç hissetmedim.

kesınlıkle katılıyorum.. kacıncı yydayız ve bu tabular hala devam edıyor.. ırmak unalın dedıgı gıbı kıme gore tabuymus benım ıcın degıl demek ego tatmınlıgı ancak.. sonucta dunya uzerınde yalnız bı basımıza yasamıyuoruz.. :delphin: bı kac kısının tabu olarak gormemesı bunun yıkıldıgı anlamına gelmıyor.. aıle olarak cocuklarımıza yeterlı egıtımı vermedıgımızı dusunuyorum bu sadece cınsellık degıl.. :1closedeyes: ıste bu yuzden ya merakdan yada bılınen yalnıs veya eksık seylerı bır an once denemek ıstenıyor... :olmaz: aslında toplumun yaralarından bırı bu.. hersey yerınde ve zamanında guzel.. :sinifsinif: oyle de olmalı dıye dusunuyorum..[/SIZE] a.s

son cümledeki sorunuza cevap vermek istedim. asla. hiç bir ilahi dinde zina meşru değildir, ne kadın ne erkek için. kadın yapınca daha günah değil, bu tamamen toplumdan kaynaklı bir önyargı söz konusu. erkek yaradılış olarak daha zayıftır cinsellik hususunda, ama bu onu "daha az günahkar" yapmıyor.

Evet az cok zina yoktur, erkek icin de kadin icin de zina aynidir, erkek de yapmamali ama iste onlarin iradesi kucuk yapamazlar pehhhhh :mymeka:​

peki çoğumuz anneyiz,
sizler kızınızın bu konuda serbest olmasını ister misiniz??
bekar arkadaşlarım da kendi annelerinden yola çıkarak cevaplasınlar lütfen...

belli bir sınır muhakkak ki olacak....canım benimde kızım var ben kızıma arkadaşlarından önce cinselliği ona çok güzel şekilde söyleyeceğim anlatacağım ilk olarak yaşı ve aklı erince ona ALLAHIN emri olan KURAN I KERİMİ TÜRKÇESİNİ okutup anlatmak olacak benim kızımsa ne anlatılmış ne istenilmiş ,,, gayet net olan cevabı bulacağına eminim..sengözlerimebaksanab

bence bekaretlik cok önemli.kendini esine saklamali kadin.evlencegi insan hayatinda ilk olmali.bence daha güzelll..iyiki eski insanlar böyle bir gelenk koymuslarrrşakkıdı

bence bekaretlik cok önemli.kendini esine saklamali kadin.evlencegi insan hayatinda ilk olmali.bence daha güzelll..iyiki eski insanlar böyle bir gelenk koymuslarrrşakkıdı
Gelenek konmaz bitanem,zamanla yerleşir.Eski insanlar oturup,aha bu da gelenek olsun demiyorlar yani.Önce orda anlaşalım.
Sonra tabiki de sence önemlidir,buna sözü yok kimsenin şakkıdı

bu durumda erkek de eşine saklamalı değil mi kendini, bu mantıktan yani sengözlerimebaksanab kadın ve erkek eşitliğine inanmıyorsanız bilemiyorum tabi :sinifsinif:

belli bir sınır muhakkak ki olacak....canım benimde kızım var ben kızıma arkadaşlarından önce cinselliği ona çok güzel şekilde söyleyeceğim anlatacağım ilk olarak yaşı ve aklı erince ona ALLAHIN emri olan KURAN I KERİMİ TÜRKÇESİNİ okutup anlatmak olacak benim kızımsa ne anlatılmış ne istenilmiş ,,, gayet net olan cevabı bulacağına eminim..sengözlerimebaksanab
Bunlar güzel planlar..Ama kızının da iradesi geliştiğinde seçeceği,tercih edeceği,etkileneceği bir çok uyaran olacak çevresinde.Bence insan hayatını bir tek etken etrafında döndürür,her şeyi ona bağlar,her adımı onunla atarsa,adımları yavaş yavaş geriye gider.
Ben de Kuran okudum,ben de meal okudum ama kızıma ondan önce,insan olmayı kalp kırmamayı,namusun kimde olduğunun bilinemeyeceğini (hani din ile imanın kimde olduğu nasıl bilinmiyorsa), o yüzden önyargılı olmaması ve herkesin eşit olduğunu bilmesi gerektiğini anlatacağım.Eminim yaptırımsız da kızım doğru yolu seçmeye çalışacaktır,daha doğrusu kendi doğrularını oluşturacaktır.
Namus sensin kızım,namus senin beynin,senin fikrin,senin sevgin,senin dürüstlüğündür,bekaretin senin namusun değil,tercihindir diyeceğim.İster koru,sakla,istersen zamanı geldiğinde,sevdiğinde ve değer verdiğinde düşünme..:delphin:

Nehir 21 derki:

Bir çok ünlünün açıklamasına katılmıyorum. Başta Lale Mansur olmak üzere.
Irmak Ünal konuyu nereye getirmiş anlayamadım zatenkaydirigubbakcemile3

Öncelikle Mona Pisanın yorumuna katılıyorum..Ne kadar medenice konuşabilsekte, birbirimizi anlayış gösterebilecek kadar medeni değiliz.

Özelliklede bu tepki evlilik öncesinde bekaretini kaybeden kişilere geliyor kaybetmemiş olanlar tarafından... (ki kaybetmek değildir bence hiç bir durumda)

Gelelim benim bakış açıma.
Ben bu konuya ahlaki değer, toplum değeri, o ne demiş bu ne demiş olarak asla bakmam.

Benim bekaretimin hala durmasının sebebi:roflol: (ayy nasıl bir ifade olduysa artık iğrenççkaydirigubbakcemile3) sadece dinimizce yasaklanmış ve günah olarak kabul edilmiş olmasından dolayıdır.
Başka hiç bir sebebi yoktur. (Hee bide erkek yok henüz bunun için o tamamen ayrıkaydirigubbakcemile3) (Ama dediğim gibi olsada yapmamamın tek sebebi inandığım ve uyduğum dini kurallardır.)

Eğer bunu göz ardı edecek olsaydım bekaret kaybetmeye, evlilik öncesi cinsel ilişkiye yada adı herneyse asla karşı koymazdım.

Aksi düşüncelerede katılıyorum. Yani sevdiğin ve istediğin ve güvendiğin biriyle cinselliğe karşı değilim. Ama dediğim gibi kendi açımdan bunu yapmamamın tek sebebi uymaya çalıştığım dini kurallardır. Başka bir sebebi yok.

Yorumlarınızı zevkle okuyorum...

Bekaretimi kaybedeceğim zamanı 4 gözle bekliyorum:roflol:

ben inanmiyorum kadin erkek esitligine cinsellik konusunda .kadinin namusu dur bence erkek icin farkli.iyi seviyorum kendini ver.beraber yasa.erkek senden sikilinca bir mendil gibi kenara atsin.sonra onu birak baskasinla.bilmoyrum ama bana ters geliyor acikcasi.ben burdaki gencligi görüyorum da yani hic hos bir sey onunla bununla beraber ol sonra ben hayatimi yasiyorum.toplum iyi bakmayo böyle insanlara.bir bireyin böyle düsünmesiyle olmuyo.

Back