Bu kadını öldürmemek için kendimi zor tutuyorum...

Kızlar ben resmi bi dairede çalışıyorum. Bir tane çaycı kadın var Allahım canımdan bezdirdi yemin ediyorum ben ilk defa kendimi bu kadar zor tutuyorum. 22 yaşındayım ve idari kat bölümündeyim müdürün asistanlığını yapıyoırum. Evrak işlerinden kafamı kaldıramıyorum 5te çıktığımda ölüden bir farkım olmuyor. Üstüne üstlük bu kadının işlerini de ben yapıyorum. Ne desem hep bi karşılığı var. Çay getirir misin diyorum 30 dk sonra soğuk bi çayla geliyor. Yada kendine al aşağı katada 5 tane indir diyor. Benim odamı temizlemiyor bile üstün körüüzerinden geçiyor. Odalarımız yanyana bi evrak elimde kaldı yukarı çıkıyorsan masama bırakırmısın dedim, ben çayocağına gidiyorum bırakamam dedi (cay ocağı ve odam arası 3 metre ) Hayır bana yardımcı olsa bende elimden geleni yaparım.Ama beni tahrikk ediyor bu sefer elimi bişeye süresim gelmiyor. Geçen haftasonu çöpümü dahi değiştirmemiş bana dediği şey şu 'dolapta torba var sen değiştirirsin senden önceki böyle yapıyordu' (benden önceki de yapmıyormus) Çekmecemde ne var ne yok her şeyi biliyor, yani karıştırma huyu da var.insan gibi Defalarca uyardım, yeri geldi hiç konusmadım muhatap olmadım ama müdür beyin temizliğinin yapılıp yapılmaması çayının yemeğinin zamanında gelmesi bunların organizesini ben yapıyorum. Geçen gün kafasını cama çarpmış işten izin aldı herşeyi ben yaptım bundan gocunmuyorum zamanım olsa zaten ona tenezzül etmem. Geldi ertesi gün doktor ne dedi durum neymiş dedim. Kafamı çarpmamla beraber migren oluşmuş dedi. Ya ne diyosun be kadın diyesim geldi. En son olayımızda müdür yardımcısının odasına çay inmiyormuş. ona söyledğim aynen böyle X Hanım Y Beye çay sıklıkla inmiyormuş, çay istenmese dahi indirir misiniz üşüyormuş dedim. Sen git Y Beye deki Durcherman hanım bana herkesin içinde bağırdı ( yanımızda kimse yoktu bile ) size çay indirmemekle suçladı bana emirler yağdırdı. Bana Y Bey bunu söyledi ben ŞOOK. Hırsımdan saatlerce ağladım. Demedğim şeyleri dedim diye gösteriyor ve bunun gibi daha bir çok sey. Müdür Beyle konuştum çıkarıcam onu işten laf taşıyor zaten dedi. Sana yine bişey yaparsa bana söyle çıkışını vericem dedi. Bu kadın aynı devam ediyor. Sizce söylemeli miyim, bir insanın işten çıkarılmasına sebebiyet vericem..
bence kadınla çok muhatap oluyorsun

şunu al masaya bırakır mısın.

çay getirir misin

vs vs

ben de bir kurumdayım. idari görevle.

çay getiren yok bize. kendi odamızda kittle var . onunla ısıtırım suyumu. sallama çay . nescafe yaparım.

çöpümü değiştirmezlerse değiştirmem . çöp torbası bırakmıyorlar bize çünkü.

ve tüm herkesin odası temizlenir her gün. ama idari personelin odası ayda bir belki.

her yerde öyle demek ki.

sorun etmiyorum.

çöpüm taşar ise de gelen giden zaten amir görüyor. bu ne böyle derse değigştirmediler derim.
toz çöp görürse süpürmediler derim.
zaten amir parlar .
bence muhatap olmayı bırak

Sabah çay getirdi bana içtim, az önce tekrar getirdi ben şok oldum, meğersem fazla gelmiş ondan vermiş :63::halay:
canım benim aynı bizim de
hiç gocunma.
sana çay getirmek zorunda değil bildiğm kadarıyla.
bizim burada hizmetlilerin odasında çay demlenir.
müdür vs isterse getirirler götürürler. toplantı olursa ya da misafir gelirse de getirir götürürler çay . ama onun dışında fazla çay varsa bana da bırakırlar. yoksa bırakmazlar.
kendi parasıyla alıyor kadınlar çayı çünkü.

ortak bi para toplanıp havuz olsa. o zaman getirir

canım benim aynı bizim de
hiç gocunma.
sana çay getirmek zorunda değil bildiğm kadarıyla.
bizim burada hizmetlilerin odasında çay demlenir.
müdür vs isterse getirirler götürürler. toplantı olursa ya da misafir gelirse de getirir götürürler çay . ama onun dışında fazla çay varsa bana da bırakırlar. yoksa bırakmazlar.
kendi parasıyla alıyor kadınlar çayı çünkü.

ortak bi para toplanıp havuz olsa. o zaman getirir
Hayır canım bizim öyle değil para toplanır çay için, ve kadın tüm idari kattan cayımdan kahvemden sorumlu. Kahve aldım yemekten sonra canım istiyor diye. Bi kere istedim bahaneler üretti yapıcaksın dedim ben orta kahve olsun dmeiştim bildiğin köpüksüz bir zehir getirdi :KK76::KK12:

Hayır canım bizim öyle değil para toplanır çay için, ve kadın tüm idari kattan cayımdan kahvemden sorumlu. Kahve aldım yemekten sonra canım istiyor diye. Bi kere istedim bahaneler üretti yapıcaksın dedim ben orta kahve olsun dmeiştim bildiğin köpüksüz bir zehir getirdi :KK76::KK12:
canım yapacaksın diye söylediğin zaman iş iddia ya biniyor.
yanlış cümle kurmuş olabilirsin. o da inat yapıyor büyük ihtimalle.

ben olsam para vermezdim ve kendime ısıtıcı alırdım bu tane.
bizim bırada her odada var ısıtıcı. kendi başımızın çaresine bakıyoruz mecburen

canım yapacaksın diye söylediğin zaman iş iddia ya biniyor.
yanlış cümle kurmuş olabilirsin. o da inat yapıyor büyük ihtimalle.

ben olsam para vermezdim ve kendime ısıtıcı alırdım bu tane.
bizim bırada her odada var ısıtıcı. kendi başımızın çaresine bakıyoruz mecburen
türk kahve hazır olanlardan alıyorum kendime. su ile karıştırınca köpüklü türk kahve oluyor. idareten içiyorum. ama burada türk kahve yapan makinası olan çalışanlar tanıyorum. kahvesiz duramayanlardan alanlar var.

Kızlar ben resmi bi dairede çalışıyorum. Bir tane çaycı kadın var Allahım canımdan bezdirdi yemin ediyorum ben ilk defa kendimi bu kadar zor tutuyorum. 22 yaşındayım ve idari kat bölümündeyim müdürün asistanlığını yapıyoırum. Evrak işlerinden kafamı kaldıramıyorum 5te çıktığımda ölüden bir farkım olmuyor. Üstüne üstlük bu kadının işlerini de ben yapıyorum. Ne desem hep bi karşılığı var. Çay getirir misin diyorum 30 dk sonra soğuk bi çayla geliyor. Yada kendine al aşağı katada 5 tane indir diyor. Benim odamı temizlemiyor bile üstün körüüzerinden geçiyor. Odalarımız yanyana bi evrak elimde kaldı yukarı çıkıyorsan masama bırakırmısın dedim, ben çayocağına gidiyorum bırakamam dedi (cay ocağı ve odam arası 3 metre ) Hayır bana yardımcı olsa bende elimden geleni yaparım.Ama beni tahrikk ediyor bu sefer elimi bişeye süresim gelmiyor. Geçen haftasonu çöpümü dahi değiştirmemiş bana dediği şey şu 'dolapta torba var sen değiştirirsin senden önceki böyle yapıyordu' (benden önceki de yapmıyormus) Çekmecemde ne var ne yok her şeyi biliyor, yani karıştırma huyu da var.insan gibi Defalarca uyardım, yeri geldi hiç konusmadım muhatap olmadım ama müdür beyin temizliğinin yapılıp yapılmaması çayının yemeğinin zamanında gelmesi bunların organizesini ben yapıyorum. Geçen gün kafasını cama çarpmış işten izin aldı herşeyi ben yaptım bundan gocunmuyorum zamanım olsa zaten ona tenezzül etmem. Geldi ertesi gün doktor ne dedi durum neymiş dedim. Kafamı çarpmamla beraber migren oluşmuş dedi. Ya ne diyosun be kadın diyesim geldi. En son olayımızda müdür yardımcısının odasına çay inmiyormuş. ona söyledğim aynen böyle X Hanım Y Beye çay sıklıkla inmiyormuş, çay istenmese dahi indirir misiniz üşüyormuş dedim. Sen git Y Beye deki Durcherman hanım bana herkesin içinde bağırdı ( yanımızda kimse yoktu bile ) size çay indirmemekle suçladı bana emirler yağdırdı. Bana Y Bey bunu söyledi ben ŞOOK. Hırsımdan saatlerce ağladım. Demedğim şeyleri dedim diye gösteriyor ve bunun gibi daha bir çok sey. Müdür Beyle konuştum çıkarıcam onu işten laf taşıyor zaten dedi. Sana yine bişey yaparsa bana söyle çıkışını vericem dedi. Bu kadın aynı devam ediyor. Sizce söylemeli miyim, bir insanın işten çıkarılmasına sebebiyet vericem..
Çaycı değilde müdúr sanki.Sikayet et defolsun gitsin:kahve:

Söyle defetsinler.
İşini bile yapmayan insana niye acıyorsun ki. Hiç insaf edemem. Muhtaç olan işine sıkı sıkı sarılır. Sorumluluk sahibi olur. Ne bu terbiyesizlik. Utanmasa senden çay isteyecek oturup içecek.

maalesef devlet kurumlarındaki taşeronlar genel olarak aynı kimse yargılamasın beni ama geneli torpille falan işe girdikleri için kimseyi takmıyolar bizdede durum aynıydı onu yapamam bunu yapamam kahve yapmam çay yapmam vb... defalarca idareye dememize rağmen onlarda aynıydı... müdür buralı onlar buralı olunca sen gurbette çalışan memur su gider kum kalır hesabı oluyorsun... en son gittim söyledim dedim köylüsü olduğunuz için x bey bana bişey yapmaz diyolar yazık değilmi bizim suçumuz gurbette çalışmakmı hakkımızla memur olmakmı illa valiye mi çıkalım dedim sonra kim dedi dedi müdür ,bende herhangi biri kim olduğunun önemi yok ama taşeron çalışan hemen herkes sizin köylünüz varın siz anlayın dedim hepsine ikaz yazdı şimdi daha iyiler en azından çay temizlik vs yapılıyo demekki bundan anlıyolar. haksızlık diz boyuda neyse...gören bilen Rabbim hakkından gelir herşeyin

söyle gitsin. işini hakkıyla yapmıyosa o işi elinden alırlar yani iki iki dört. vicdan yapmaya gerek yok.

Gerçekten işini güzel yapan , çalışmak isteyenler vardır o kadının yerinde olmak ve maalesef bunun gibiler yüzünden iş bulamıyor onların hakkınıda yiyor çıksada işin kıymetini bilen iyi niyetli insanlar sebeblense çok daha iyi olurdu diyorum

Tabiki soyle kucumsemiyorum ama herkes kendi yerini isini bilmeli yani kim olursa olsun is yerinde mesafeler korunmali ve herkes kendi isini yapmali:işsiz:

Yemek ve çay dağıtan elemanlarda genel olarak patrondan çok patronculuk durumu oluyor ya onu da anlamıyorum.

Bunun farklı bir versiyonu da okuldaki görevlilerde oluyor. Öğrenciyken öğretmenlerden yemediğimiz
azarı terslenmeyi bunlardan görürdük. Okulun içinde herkese tepeden bakan ego tavan yapmış tiplerdi.

Siz hayatta statü farkı vs gibi şeylere inanmayıp, önem vermediğiniz ve karşıdaki kişiye de o yönde
davrandığınız mütevazi olduğunuz sürece sizin yumuşak yüzlü olduğunuzu görüp böyle davranıyorlar.

Ben olsam kadini son kez uyarirdim ve elimdeki kozuda soylerdim. Eger hala kendine ceki duzen vermiyorsa ben soylerdim mudure.

Back
X