• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadın niye böyle? KAYNANA

Herkese merhabalar.
Benim de derdim kaynanam. Bana çok çektiriyor diyemeyeceğim ama her hareketi her tavrı sözü beri irite ediyor. Madde madde yazmak istiyorum.
1. Biz çok yakın oturuyoruz. Ayrıca iki eltimle aynı apartmandayız.
Bize ne zaman gelse eltilerimi kastederek evdeler mi diye sorar. Nerden bileyim derim, böyle derim ki bir daha sormasın; ama anlamaz ses mes duymadın mı diye sorar. Ve her geldiğinde tekrarlanır bu muhabbet. Ya da misafirleri var mı, kim geldi kim gitti diye sorar.
2. 6 çocuğu var. Bu 6 çocuğunu hep diğer kardeşlerine karşı doldururur. Aliye veli senin arkandan böyle dedi der, ayşeye mehmet geçen yıl sana şöyle yapmıştı der. Hani unuttuysan tekrar hatırla hırslan der gibi. Sanki herkes birbirine düşman ona dost olsun ister gibi. Öz çocuklarına... inanlılır gibi değil. Ve sonuç Olarak eşim ve özellikle abileri hep küstürler.
3. Ben 1 yıldır işsizim. Eşimin işleri de çok durgun .eskiden de durgundu evin geçimi bendeydi kısaca. Ben işsiz kalınca kayınpeder kızım merak etmeyin ben arkanızdayım dedi. Ve o günden beri eşimin annesi herrrrrrgüüüüüünnnnn geliyor. Elinde ya 3 tane yumurta olur, ya 2 patates ya da bir avuç nohut. Bu "arkanızdayım" dan çok "bana muhtaçsınız" demek olmuyor mu?
4. Herrgün geliyor dedim ya, hamileyim ve inanılmaz sırt ağrılarım var. 1 saat otursam 10 dk uzanmam lazım gerçekten katlanılmaz oluyor sırt ağrım. Öğlen gelse akşam yemeğini yemeden gitmez. Saatlerce oturur. Ve ağrılarımı bildiği halde kızım bi uzan dinlen demez. Eşime diyorum ağrım olduğunda ben 10 dk odaya geçip uzansam annen geldiğinde, hayır diyor hiç annemin radarına girme seni kafaya takar 40 sene unutmaz.
5. Sürekli bi yerleri ağrır. Bulunduğumuz ilçede, sonra ilde ve yakın bir ilde daha doktorlara gitti mr'a girdi defalarca birşey çıkmadı. En son bir doktor psikolojik demiş. Bu sefer herkrs annem depresyona girmiş demeye başladı. Psikiyatrist bir arkadaşım var ona sordum. Doktoru bıktırmış demekki o da ilgi istiyorsun demenin kibar yolu olan "psikolojik ağrı" tabirini kullanmış dedi:işsiz: sonuç olarak istediği ilgiyi gördü.
Gece gece aklıma gelenler bunlar. Bilmiyorum bana mı tuhaf geliyor bunlar???
Ayy çekilir gibi değil. Gıcık oldum kadına.

Ben herdaim saygıdan yanayım ama hamileykende sırf o yanlış anlamasın diyede kendi evimde uzanamayacak değilim..

Gerçi onada "ben 6 tane doğurdum sırt ağrısı bilmedim" der :)

Eşinizin "annemin radarına girme" demesi.. oovvv hiç bulaşma o zaman :))
tabii canımmm en bi heryeri ağrıyan odur. geçen sene birden bire benim sağ bileğim şişti ve inanılmaz ağrıyordu. ama bariz kocaman olmuştu ha. onun evindeyiz. benden birşey istedi. eşim dur ben vereyim dedi. bu arada başta belirtmedim. anadillerimiz farklı eşimle. çoğu zaman söyledikleri hakkında fikşr yürütüyorum tam bilmiyorum yani . bana bakıp sırıtarak ben çalışayım bunların kolu şişsin dedi. benim de ne dediğini anlayasım tutmasın mı :)) eşime annen böyle mi dedi dedim. eşim gülme krizine girdi, annesi mosmor :)))

Oglunun iş yaptığını ,perde astigini görmek kadın için kolay olmamıştır.Anladigim kadarı ile ilgiyi seven ve dikkati hep kendi üzerinde tutmak isteyen bir kayınvalideniz var.

Tuhaf tabiki bence dr boş konuşmamış bi psikolog veya psikiyatrın görmesi lazım.bu kendi içinde çevresi içinde iyi olur.aynı şeyi benim kvye söylemişti dr.

Şimdi siz böyle dediniz ya bi gülme geldi bana:))) Eşim annesi bizdeyken asla ama asla başka odada oturamaz bir işle meşgul olamaz. Çünkü annemiz çok hassas. Kimse benimle ilgilenmiyor deyip küsebilir :)) Evet evet gerçek bu. Perdeler makinadayken gelmişti bir kez. Makine bitince canım kırışmadan asar mısın dedim. Eşim asmaya kalktı kapı sesi duyduk gidip baktım ki kaynanam gitmiş. Küsmüş :)))

Yahu kimse kimsenin alınganlığını bu kadar çekmek zorunda değil. Üstelik siz hamilesiniz, istirahat etmek o an ihtiyaç duyduğunuzda en büyük hakkınız, uzun uzun açıklama bile yapmanıza gerek yok. Sırtınızı sıvazlayan mı var yani kırmasanız. Söyleyin kocanıza madem bilhassa annesinin yanında ovsun sırtınızı, kaynananız da ister istemez anlar birşeyler ve kocanız da hamileliğin zorluğunu anlasın biraz. Ya ben sadece bu konuya takıldım, diğerlerini tınlamazdım zaten.

Herkese merhabalar.
Benim de derdim kaynanam. Bana çok çektiriyor diyemeyeceğim ama her hareketi her tavrı sözü beri irite ediyor. Madde madde yazmak istiyorum.
1. Biz çok yakın oturuyoruz. Ayrıca iki eltimle aynı apartmandayız.
Bize ne zaman gelse eltilerimi kastederek evdeler mi diye sorar. Nerden bileyim derim, böyle derim ki bir daha sormasın; ama anlamaz ses mes duymadın mı diye sorar. Ve her geldiğinde tekrarlanır bu muhabbet. Ya da misafirleri var mı, kim geldi kim gitti diye sorar.
2. 6 çocuğu var. Bu 6 çocuğunu hep diğer kardeşlerine karşı doldururur. Aliye veli senin arkandan böyle dedi der, ayşeye mehmet geçen yıl sana şöyle yapmıştı der. Hani unuttuysan tekrar hatırla hırslan der gibi. Sanki herkes birbirine düşman ona dost olsun ister gibi. Öz çocuklarına... inanlılır gibi değil. Ve sonuç Olarak eşim ve özellikle abileri hep küstürler.
3. Ben 1 yıldır işsizim. Eşimin işleri de çok durgun .eskiden de durgundu evin geçimi bendeydi kısaca. Ben işsiz kalınca kayınpeder kızım merak etmeyin ben arkanızdayım dedi. Ve o günden beri eşimin annesi herrrrrrgüüüüüünnnnn geliyor. Elinde ya 3 tane yumurta olur, ya 2 patates ya da bir avuç nohut. Bu "arkanızdayım" dan çok "bana muhtaçsınız" demek olmuyor mu?
4. Herrgün geliyor dedim ya, hamileyim ve inanılmaz sırt ağrılarım var. 1 saat otursam 10 dk uzanmam lazım gerçekten katlanılmaz oluyor sırt ağrım. Öğlen gelse akşam yemeğini yemeden gitmez. Saatlerce oturur. Ve ağrılarımı bildiği halde kızım bi uzan dinlen demez. Eşime diyorum ağrım olduğunda ben 10 dk odaya geçip uzansam annen geldiğinde, hayır diyor hiç annemin radarına girme seni kafaya takar 40 sene unutmaz.
5. Sürekli bi yerleri ağrır. Bulunduğumuz ilçede, sonra ilde ve yakın bir ilde daha doktorlara gitti mr'a girdi defalarca birşey çıkmadı. En son bir doktor psikolojik demiş. Bu sefer herkrs annem depresyona girmiş demeye başladı. Psikiyatrist bir arkadaşım var ona sordum. Doktoru bıktırmış demekki o da ilgi istiyorsun demenin kibar yolu olan "psikolojik ağrı" tabirini kullanmış dedi:işsiz: sonuç olarak istediği ilgiyi gördü.
Gece gece aklıma gelenler bunlar. Bilmiyorum bana mı tuhaf geliyor bunlar???

Ne demek ya hayır? Annemin radarına girme ne demek sen kimsin annen kim senin diyemiyor musun?
Annesinin radarına girsen ne olacak? Gir ben olsam inadına gider yatarım hamilesin sen hizmet etmek zorunda değilsin.
Şu kocaların lafından çıkmayan kadınlara tahammülüm yok orası senin evin ama misafir gibi davranıyorsun resmen. Uzanınca da mı soruyorsun? Sorulur mu öyle birşey? Madem kötüsün git uzan.

Bebek herseyi daha da karıştıracak. Acil önlem almalısınız kapıyı açmayın telefonu da açmayın. Bu süre gelir gelir gider.

Back