Bu kadar kokmak zorundamıyız?

Koku konusunda ben de çok hassasım. Ter kokanlar ayrı dert kokmiyim diye terinin üzerine bi milyoncudan alınmış kokuyu boca edenler ayrı dert :kusmuk: Sorsan ay ben kokulanıyorum şekerim der. Suyu 1 km öteden dere kenarından taşıyıp tasla kafamıza dökmek zorunda olmadığımız bir devirde yaşıyoruz. Evden çıkmadan bi suya girip çıkmak akabinde kol altlarına deo sürmek bu kadar zor olmamalı ya. Bazı insanlar gerçekten çok rezil bu konuda.

:))))
Farkında mısınız iş kişisel temizliğe gelince hepimiz temiziz, peki bu kadar ter kokan insanlar kimler?

Şaka bir yana da özellikle yaz aylarında her gün duş almak lazım, özellikle ter bezleri fazla çalışan insanlar dikkat etmeli, yaz-kış çok terlerim, haliyle önce kendim çok rahatsız olduğum, sonra da insanları rahatsız etmemek için yaz aylarında sabah akşam duş alırım, duş sonrası karbonat kullanıyorum, karbonat sonrası da roll-on sürüyorum, gün içinde ellerim ve ayaklarımı sürekli yıkarım zira tepeden tırnağa terleyen biriyim, terlemek ve kokmak önce insanın kendini rahatsız etmeli bence, keskin keskin kokmak hiç de güzel birşey değil.

Turuncu lavanta yağı sürme vücuduna direkt, zararlı. Makale var hakkında epey, bulursam yollarım sana.

Millet kokuyor, devlet yurdunda kalıyordum unu.deyken bedava su var 24 saat sıcak orada bile yıkanmıyorlardı... bence erkekler daha çok ve daha kötü kokuyorlar... millet cidden su faturasından banyo yapmayarak kar edip et alıyor sanırım:))) babam 18 gün için 95 lira su faturası ödemiş millete bunun yarısı gelmiyor, demek yıkanmakdıklarından :)))

Malzemeler: 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı, 1 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası, 1 yemek kaşığı karbonat, 5 damla lavanta yağı.

*Aynı tarifi, kokusunu sevdiğiniz başka bir esans yağ kullanarak da yapabilirsiniz.

Şöyle bir şey yaptığım, nişasta yarım ölçü koyup karbonatı daha çok koyuyorum.
5 Damla’dan bir şey olur mu bilmiyorum.
Antiseptik özelliği var diye koyuyordum bende :) alternatif bakayım :)

:))))
Farkında mısınız iş kişisel temizliğe gelince hepimiz temiziz, peki bu kadar ter kokan insanlar kimler?

Şaka bir yana da özellikle yaz aylarında her gün duş almak lazım, özellikle ter bezleri fazla çalışan insanlar dikkat etmeli, yaz-kış çok terlerim, haliyle önce kendim çok rahatsız olduğum, sonra da insanları rahatsız etmemek için yaz aylarında sabah akşam duş alırım, duş sonrası karbonat kullanıyorum, karbonat sonrası da roll-on sürüyorum, gün içinde ellerim ve ayaklarımı sürekli yıkarım zira tepeden tırnağa terleyen biriyim, terlemek ve kokmak önce insanın kendini rahatsız etmeli bence, keskin keskin kokmak hiç de güzel birşey değil.
Karbonat nasıl kullanılıyor?? Ben geceden duşumu alıp kuruyunca roll on sürüp öyle yatıyorum.

Iykkkk:kusmuk: iğrenç oluyor cidden Allahtab küçük yerde yaşıyorum da dolmuşa binm k zorunda kalmıyorum yazın

Napsin adamin burnu uyusuyo demekki bir ay boyunca.. :)

Teravihe evden gidiliyo kokmasi garip insanlarin..hadi desemki metroda vs mescide insanlar isten surdan burdan gelirken ugruyor ayaklar kokuyo corap filan.. ki yedek corap tasinabilir bence. Bu sadece camii meseleside degil zaten..

Toplu tasimada herkesin ayakkabisi var ama gene les gibi koku var. Onlarin coguda musluman eger temizlik imandan gelir diyeceksek.

Konu sapiyor boyle cokca.. kisaca temizlik sevmeyen bi milletiz bencede

Ya öyle değil İnan. Tanıdığım bir aile var, epey inançlılar aama erkekle şu diyalog geçit aramızda( kendisi cimridir )

- philly Ayşe teyzene abdest dayanmıyor , her namaz öncesi alıyor , ben bir abdest ile üç namaz kılıyorum.
Philly (iç ses) -Necmi amca sen abdestten bile tasarruf ediyorsun hahahaha:KK70:

Bizim millet ciddi neci olursa olsun yıkanmayı sevmiyor, özellikle erkekler ...

Ooh geleneksel kk yaz ego kasma platformu açılmış :)

Burdan yıkanmayanları gömüp durmak ne işe yarıyor anlamadım. Anca herkes ay ben ne kadar titizim yarışında.

Ben de günde 28 kere duş alıyorum 2 şişe deodorant bitiriyorum diye ben de katkıda bulunayım bari :)

Ya öyle değil İnan. Tanıdığım bir aile var, epey inançlılar aama erkekle şu diyalog geçit aramızda( kendisi cimridir )

- philly Ayşe teyzene abdest dayanmıyor , her namaz öncesi alıyor , ben bir abdest ile üç namaz kılıyorum.
Philly (iç ses) -Necmi amca sen abdestten bile tasarruf ediyorsun hahahaha:KK70:

Bizim millet ciddi neci olursa olsun yıkanmayı sevmiyor, özellikle erkekler ...
Namaz kilmasa o 1 abdestide almayacak zaten:)) ama dedigin dogru erkeklerin durumu daha vahim sanki

Karbonat nasıl kullanılıyor?? Ben geceden duşumu alıp kuruyunca roll on sürüp öyle yatıyorum.
Ben duş sonrası koltuk altlarıma sürüyorum bir miktar karbonatı ama herkese uygun olmayabilir tahriş edebilir o yüzden sürecekseniz dikkatli olun, karbonat bende koltuk altı terini engelleyici oldu, tenim karbonatı iyice emince roll-on sürüyorum, bazen de karbonat sonrası koltuk altlarına badem yağı sürüp üzerine parfüm sürerim daha kalıcı oluyor, karbonatta gün içi koltuk altı terini engelliyor.

Bi anımı da anlatıcam. 10 yaşındaydım şehirlerarası otobüsle yolculuk ediyoruz. Muavin abi(!) su getirdi yukarı kolunu bir kaldırdı ki of of of. Odur o 10 yaşımdan sonra bir daha asla şehirlerarası otobüslerle yolculuk etmedim. Benim en büyük travmamdır bu. :))
Muavinler fena kokuyor. Sosyal tesislerde duş alsalar fena mı?

Ooh geleneksel kk yaz ego kasma platformu açılmış :)

Burdan yıkanmayanları gömüp durmak ne işe yarıyor anlamadım. Anca herkes ay ben ne kadar titizim yarışında.

Ben de günde 28 kere duş alıyorum 2 şişe deodorant bitiriyorum diye ben de katkıda bulunayım bari :)
Belki bir kişi bile görüp dikkat etmeye başlar diye derdimiz siz ceset gibi kokanlardan memnunsanız yapacak birşey yok ;)

imam sistem adamıdır yönlendirme şekil verme açısından düşünürsek gücü küçümsenemez bence
mesala benim en basiti bildiğim kadarı ile her cuma hutbe vardır telkin dayatma hatta:KK62: ceza uygulanabilir temizlik heleki söz konusuysa

Camiler bol havalandırmalı bol klimalı olursa ancak çözülebilir.

Bir kere abdest alınsa çorap temiz olsa bile ister istemez insanların ayakları kokabilir. Ayakkabısı deri değildir çorabı pamuk değildir, olabilir yani.

Kadınlar eşarp uzun kollu uzun etek, bazen pantolon üstü tişört olur üstümde. E üstüne etek giyerim üstüne uzun kol birde şal, şu sıcak yaz gününde banyodan bile çıksam illaki terlerim. Ezan okunacak dur bir namaz kılalım diyen kişi o an banyo yapıp gelmiyor ki, sabahtan yapsa bile ter kokabilir.

Erkekler biraz daha ağır kokabilir.

Aynı cemaatte dişlerini fırçalasa bile karnı aç olan vardır, mide problemi olan vardır.

Bütün bunlar az az birleşince bile koku olur illaki.

Ben kokuya dayanirim, plajlara parklara çöpleri bırakmasalar da yeter. Yazlığım halk plajaına yakın, para verip beach clublara gidiyoruz pislikten. Bire şişesi, bebek bezi, yiyecek atıkları vs. kullanilmis ped bile gördüm. Belediye de yeterli temizleniyor ama saat başı temizleseler yetmeyecek .

Ben duş sonrası koltuk altlarıma sürüyorum bir miktar karbonatı ama herkese uygun olmayabilir tahriş edebilir o yüzden sürecekseniz dikkatli olun, karbonat bende koltuk altı terini engelleyici oldu, tenim karbonatı iyice emince roll-on sürüyorum, bazen de karbonat sonrası koltuk altlarına badem yağı sürüp üzerine parfüm sürerim daha kalıcı oluyor, karbonatta gün içi koltuk altı terini engelliyor.
Süpermişşş teşekkürler, önce minik bir alanda denerim:) tenim biraz hassas çünkü.

Hanımlar,
konuda kavga çıkmaz, üsluplara dikkat edilir değil mi? Umuyorum öyle olur çünkü sıcakta mapusta ter kokusu içinde kalmak istemezsiniz sanıyorum :)))

Ya havalar o kadr sicak ki resmen su icinde kalıyorum evi temizlerken dus alıyorum yine terliyorum.deodorant roll on neyse kullanırım. Deo takbta aldm ama terliyorum. Bazen dışarıda giydiğimiz giysiler kumas bakımından koku yapan polyester türü oluyor.gun icinde dışarıdaysa kokuyor. Bu yaz o kadr terledim ki dus almama rağmen diyorum acaba otobüste dolmuşta kokan insanalrda boyle mi diye.kendimden şüphe ediyorum . Farkinda degilsem diye yoksa bu sıcaklarda dus almayan insan yoktur bence giydikleri kıyafetin kumasindandir. Ama kiminin teni kokuyor gerçekten.

Aynı ben gibisin, gerçekten tiksiniyorum insanlardan bu kadar iğrenç olamazlar, normalde eve gelince hemen banyoya atarım kendimi, sabahta duş alırım, geçen hafta varisten ameliyat oldum bacağımı strech film ile sarıp yine hergün babyı yaptım eşim normal değilsin diyo ki kendide sürekli duş yapar bi kere ter koktuğunu bilmem ama temiz olmak çok güzrl:)

Back
X