Bu İşin İcinden Nasil Cikilacak ?

Tavuk_suyu_

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
12 Nisan 2015
12.939
50.892
598
34
Merhaba sevgili kk, eski uyelerdenim hatirlayanlar olur mutlaka. Icimi dokmek sizlerden akil almak icin yaziyorum.

Esim ticaretle ugrasiyor. Durumumiz bundan 20 gun oncesine kadar iyiydi. Suan ise buyuk bi kaosun icindeyiz.
Esimin ticaret yaptigi arkadaslarindan biri zor durumdaydi ailecek de gorusuyorduk bu arada esimde kendisine yardimci oldu. Iste gununde odecegim demis arkadasi senet falan imzalamis. Az bi para degi yaklasik 100 bin. Sonra biz tatile gittik. Sonra bi haber geldiki arkadasi kacmis. Adam cocugu alip gitmis. Tatilden apar topar geri donduk.

Esimin de ticaret yaptigi , odeme yapmasi gereken yerler var. Borclarin gunu bir bir geliyor. Esim isin icinden cikamiyor suan. Arkadasini da avukata verdi. Esim ciddi ciddi intihat etmeyi falan dusunmus. Esime butun birikimimi verdim. Bileziklerim, bilekliklerim altinlarim ne varsa verdim. Yeter ki kurtulalim diye..

Neyse daha sonra kv deme actim konuyu. Yanlis anlamayin para istemek icin degil. Oglun intihar etmeyi dusunuyor bi konusun iyi degl su an hic dedim. Ne kv ne kp hic umursamadi. Daha konuyu actigim gun bizi suraya dugune goturun deyip gecistirdiler. Esim de iyi bir evlattir. Durumumuz iyiyken annesine koltuk takimi aldi, evlerine yalitim yaptirdi, tadilat yaptirdi, abisinin kredilerini odedi daha neler neler... ama ailesi hic destek olmadi. Yine yaziyorum maddi bi beklentimiz yok. Insan arada teselli bekliyor hani arayip var mi bi gelisme, caninizi sikmayin falan diye bekliyor acikcasi.

Daha sonra babama actim konuyu kendi aileme. Babam hemen bankaya gitti. Kredi basvurusu yapildi ama sonuc olumsuz. Babamin 2 kredisi oldugu icin olumsuz oldu. Babamin normal bi atabasi var onu verdi esime git sat en azindan 3 5 bi yerlere olan borcu kapat dedi. Kuzenim basvuru yapti malesef o da olumsuz sonuclandi. Diger kuzenimin gelir durumu daha iyi yarin sabah da o basvuracak. Tabi babam kuzenime kendi evini devredecek borc bitene kadar teminat olsun diye.Insallah olumlu sonuclanir. Kizlar lutfen dua edin. Kac gundur uyku uyumuyorum. Dudaklarimin ici bile ucuk olmus. Bu borc yuzunden basimiza birseyler gelmesinden korkuyorum acikcasi.

Simdi esim bayramda kendi ailesine gimek istemiyor. Gitmeyecekmis. Ben annen baban sen yine de bayramlas dedim ama kabul etmiyor. Peki ben nasil davranayim ailesine ?

Cok uzun oldu farkindayim ks bakmayin lutfen..

Zor durum para sikintisi borc iyi bilirim ama sizinki yüklü mebla bir an evvel atlatmaniz dileğiyle allah yardımcınız olsun

Öncelikle ne güzel bi aileniz var demeden gecemeyecegim insallah her daim böyle olursunuz

Tez zamandada basinizdaki sıkıntılardan hayirlusiyka kurtulursunuz insallah esiniz hakli olarak anne babasina kırılmıs gormwk istemiyorsa birakin bi sure gormesin kus kalmalarina tabikide izin vermeyin ama onun yerine kendimi koyunca sanirim bende gorusmek istenezdim sizin kuzenleriniz dahi nasil yardimci olabilirim derdine dusmusken kendi anne babadinsan boyle birsey gormesi rahat rahat hazmedilebilen bisey degil

Kv ve kp de size birsey derse kırılmış size dersiniz esinizinde o kadar tavir alma hakkida oksun bari

Twkrardan gecmis olsun Allah bir daha yasatmasin

Normalde evlenirken vs. ailelerden beklentiye girilmesini doğru bulmuyorum. Ama vaktinde siz onlara bu kadar destek olmuşken, zor zamanınızda umursamaz olmaları hoş değil.

Kefil olmadan, borç vermeden önce iki kez düşünmek gerekiyor. Insanlara hiç güvenilmiyor artık.

Öncelikle ne güzel bi aileniz var demeden gecemeyecegim insallah her daim böyle olursunuz

Tez zamandada basinizdaki sıkıntılardan hayirlusiyka kurtulursunuz insallah esiniz hakli olarak anne babasina kırılmıs gormwk istemiyorsa birakin bi sure gormesin kus kalmalarina tabikide izin vermeyin ama onun yerine kendimi koyunca sanirim bende gorusmek istenezdim sizin kuzenleriniz dahi nasil yardimci olabilirim derdine dusmusken kendi anne babadinsan boyle birsey gormesi rahat rahat hazmedilebilen bisey degil

Kv ve kp de size birsey derse kırılmış size dersiniz eainizinds o kadar tavir alma hakkida oksun bari

Twkrardan gecmis olsun Allah bir daha yasatmasin

Cok sagolun allah onlari basimizdan eksik etmesin insallah..

Bende oyle dusunuyorum kus kalmalarini cok istemiyorum acikcasi. Esim ailenin karsisinda utaniyorum diyor. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun. Nolur dua ederseniz bizi de katin dualariniza..

Normalde evlenirken vs. ailelerden beklentiye girilmesini doğru bulmuyorum. Ama vaktinde siz onlara bu kadar destek olmuşken, zor zamanınızda umursamaz olmaları hoş değil.

Kefil olmadan, borç vermeden önce iki kez düşünmek gerekiyor. Insanlara hiç güvenilmiyor artık.

Onlardan maddi birsey de istemedik hic. Sadece dilden destek bekledik hep. Inani benimde cok agirima gidiyor ailesinin yaptiklari. Dugunumuzu de esim kendi yapti onlarin hic destegi yok zaten.

Evet bu devirde kimseye guvenilmiyor. Bu yasadiklarimiz tum okuyanlara ibret olsun. Birine borc vermeden once.cok iyi dusunun nolur..

Esin ne kadar sorumsuz. Madem yaptığı yardım ödenmese iflasına sebep olacak neden yardım ediyor? Aile konusunda fikir beyan etmeyin, gitmek istemiyorsa kendi bilir, siz de onun eşi olarak kendiniz gidecek haliniz yok, gitmezsiniz. Yönlendirme yapmayın bence, ailesi size kızarsa ben karışmam oğlunuzla konuşun deyip sıyrılın. Dahil olmayın

Esin ne kadar sorumsuz. Madem yaptığı yardım ödenmese iflasına sebep olacak neden yardım ediyor? Aile konusunda fikir beyan etmeyin, gitmek istemiyorsa kendi bilir, siz de onun eşi olarak kendiniz gidecek haliniz yok, gitmezsiniz. Yönlendirme yapmayın bence, ailesi size kızarsa ben karışmam oğlunuzla konuşun deyip sıyrılın. Dahil olmayın

Daha once de o arkadasiyla ticaret yapmislar hep duzenli odeme yapiyordu. Sanirim buna guvenerek yapti.

Ailesiyle olan konulara zaten dahil olmak istemiyorum ben de.

Ne kadar guzel bir aileniz var cok sanslisiniz
Allah yardimciniz olsun
Esinize hic baski yapmayin verdigi karara destek olun , sizde bi telefon acar kutlarsiniz bayramlarini , ben olsam oyle yapardim

Cok tsk ederim insallah rabbim yuzumuzu guldurur. 20 gundur neler yasiyoruz bir bilseniz...
Acikcasi aramak icimden gelmiyor. Bu gune kdr hic bir kotu zamanimizda yanimizda olmadilar. Bu saatten sonra bende gorusmek istemiyorum.. Bilmiyorum dogru mu dusunuyorum ama...

Bu arada avukata vermis esim fakat karsimizda bi muhattap yok.. Boyle bir durumda nasil ilerliyor isleyis bilen var mi acaba ?

Ah be kardeşim yazını okurken icim sızladı
Aynı seyleri yasıyoruz
Esimin ortagı bizi ve piyasayı dolandırip kaçtı
Bütün altınlarim arabalarımız gitti dükkanıda kapattik iflas vericez bayramdan sonra
Bütün hayatımız mahvoldu sürekli eve icra memuru geliyo malesef
Bizimde 100milyara yakın borcumuz
Allah sizide bizide bu sekilde olan herkesi feraha kavuştursun
Ben ortagımıza hakkımı helal etmiyorum

Ah be kardeşim yazını okurken icim sızladı
Aynı seyleri yasıyoruz
Esimin ortagı bizi ve piyasayı dolandırip kaçtı
Bütün altınlarim arabalarımız gitti dükkanıda kapattik iflas vericez bayramdan sonra
Bütün hayatımız mahvoldu sürekli eve icra memuru geliyo malesef
Bizimde 100milyara yakın borcumuz
Allah sizide bizide bu sekilde olan herkesi feraha kavuştursun
Ben ortagımıza hakkımı helal etmiyorum
Bizim de oyle inanin arabalarimiz altinlarimiz hersey gitti. Sagligimiz yerinde cok sukur diye avutuyorum kendimi. Rabbim sizinde yardimciniz olsun insallah en kisa surede kurtarsin bizi bu durumdan.

Back