Bu insan ayrimciligi midir sizce

Hanimlar bir sey soracagim, objektif bir sekilde cevap verirseniz sevinirim: Diyelim ki bir sitede oturuyorsunuz.. Ve siz belli bir egitimi, gecerli ve sevilen bir meslegi olan, kariyeri icin cabalayan bir kadinsiniz.. Diyelim ki sitede kapicilik, bekcilik gibi gorevler yapan, egitimi olmayan bir adam var (durumun anlasilmasi icin ayrintilari yaziyorum).. Bu adam bir sekilde sizi sosyal medyadan buluyor ve tanismak istedigini, sizden hoslandigini yaziyor. Acikcasi rahatsiz olur muydunuz icten ice? Yani bu adam bana ne cesaretle yaziyor, davul bile dengi dengine diye dusunur muydunuz icinizden? Boyle dusunmek sizce ayrimcilik midir? Ve basina hic bu tarz bir sey gelen oldu mu
İnsanı olarak hoş bir tutum değil. Sizin kendi denginiz biriyle birlikte olmak istemeniz doğal hakkiniz ama insanlara böyle aşağılayıcı şekilde davranmak hoş değil. Bekçi ve kapıcılar vs aşık olmuyor mu hoşlanmıyor mu ?

Bence ayrımcılık olmuyor ya. Emin olun şans verseniz bir görüşme planlasanız yarım saat zor sohbet edersiniz. Eğitim, kültür ve sosyoekonomik denklik olmayan ilişkilerde sohbet bile akmıyor. O yüzden kadın da erkek de kendi dengine bakmalı.

Hanimlar bir sey soracagim, objektif bir sekilde cevap verirseniz sevinirim: Diyelim ki bir sitede oturuyorsunuz.. Ve siz belli bir egitimi, gecerli ve sevilen bir meslegi olan, kariyeri icin cabalayan bir kadinsiniz.. Diyelim ki sitede kapicilik, bekcilik gibi gorevler yapan, egitimi olmayan bir adam var (durumun anlasilmasi icin ayrintilari yaziyorum).. Bu adam bir sekilde sizi sosyal medyadan buluyor ve tanismak istedigini, sizden hoslandigini yaziyor. Acikcasi rahatsiz olur muydunuz icten ice? Yani bu adam bana ne cesaretle yaziyor, davul bile dengi dengine diye dusunur muydunuz icinizden? Boyle dusunmek sizce ayrimcilik midir? Ve basina hic bu tarz bir sey gelen oldu mu

Kabul etmezsiniz olur biter. Aşağılamaya gerek var mı?

Bence bu konu statü ve sitede calısan birinin size yazıyor olması olarak ayrılmalı..
Denklik konusuna bir sey diyemem gönlün kayarsa aklına uyarsa olur ama zaten siz kendinizxe kücük görmüssünüz bu bir…

Sitede calısan birinin uygunsuz bir saatte yazıp konusmak istemediğimi söylediğim halde neden demesi beni o yerde güvensiz hissettirir ve korkardım bu da iki.. ayrıca ben olsam hic cevap vermez engeller yönetime şikayet ederdim sana yazan baskasına da yazmıs olabilir site için iyi değil bu 🤷🏽‍♀️

İnsanı olarak hoş bir tutum değil. Sizin kendi denginiz biriyle birlikte olmak istemeniz doğal hakkiniz ama insanlara böyle aşağılayıcı şekilde davranmak hoş değil. Bekçi ve kapıcılar vs aşık olmuyor mu hoşlanmıyor mu ?
Bunun aşağlayıcı tavırla bir alakası yok ki. Statü farkı önemli . Kadınların da erkeklerin de hem eğitim hem iş yönünden kendinden düşük seviyeli birileriyle birlikte olması etik sayılmıyor artık. Davul bile dengi dengine lafını boşuna söylememişler sonuçta

Bunun aşağlayıcı tavırla bir alakası yok ki. Statü farkı önemli . Kadınların da erkeklerin de hem eğitim hem iş yönünden kendinden düşük seviyeli birileriyle birlikte olması etik sayılmıyor artık. Davul bile dengi dengine lafını boşuna söylememişler sonuçta
Bu konuda evet herkes dengiyle dedim zaten. Hanımefendi kapıcı olduğu için ne haddine tavrına girmiş. Yani insan sonuçta kalbinin kimi sevecegine karar verebiliyor muyuz ? Hoslanmis adım atmış geri cevirecek bitti. Yoksa kendi statüsüyle evlensin zaten. Ayrıca aşk etik tanıyor mu ?

Eğitimden ziyade görevli olduğu bi yerde birini bu denli araştırıp yazması gerçekten hiç ahlaklı birinin yapacağı şey değil.

Adamin mesleğinden bağımsız bir şekilde rahatsız olurum çünkü güvenliğim için oraya konmuş bir insan , giriş çıkış için verdiğim bilgileri kendi keyfine kullanıyor. Bu beni korkutur. Ha deyince tasinamam da
Bende aynı şeyi düşündüm ya farzet ki kafaya taktı nasıl kurtulunur. Ev bulmakta zor zaten girişimi çıkışımı nerden geldiğimi kime gülümsediğimi her şeyi takip eden bir göz asla istemezdim. Bende çok rahatsız olurdum.

Konuya istinaden ; Belki kızanlar olur bana ama azda olsa feleğin çemberinden geçmişim okumuşum güzel bi meslek edinmişim iyi de kazancım var, niye dengim olmayan hiç aklıma bile gelmeyecek birinin ilanı aşkına karşılık vereyim, zorunda mıyım ?? Hiç bunun için beğenmedim atmaya falan gerek yok. Bu devirde para da mevkide gaaayet önemli.

Bu konuda evet herkes dengiyle dedim zaten. Hanımefendi kapıcı olduğu için ne haddine tavrına girmiş. Yani insan sonuçta kalbinin kimi sevecegine karar verebiliyor muyuz ? Hoslanmis adım atmış geri cevirecek bitti. Yoksa kendi statüsüyle evlensin zaten. Ayrıca aşk etik tanıyor mu ?
Elbette kimi sevebileceğimize kendimiz karar veremiyoruz ama duygularımızı kontrol etmekte yine bizim elimizde. Aşk etik tanır mı demişsiniz evet aşk etik tanır.

Elbette kimi sevebileceğimize kendimiz karar veremiyoruz ama duygularımızı kontrol etmekte yine bizim elimizde. Aşk etik tanır mı demişsiniz evet aşk etik tanır.
Aşık olursun ama olmaz uygun değil diye kendini dizginlersin evet ama aşk yani sen karar vermiyorsun ki. Bir anda hiç beklemedigin birine bir şey hissediyorsun duygu nerden bilsin statü nedir. Kişi Açılır açılmaz o zaman sınır olur.

Hayir insan alin teriyle is bulamadigi zaman her iste calisabilir tabi ki.. Buna saygim sonsuz, ama bahsi gecen kisinin durumu boyle gecici veya buna benzer bir durum degil.. Ayrica hali tavri, nasil desem boyle kabadayi gibi geldi bana.. Yani kafanizda canlanmistir illa ki.. Kendini yetistirmis biri de degil.. Boyle olunca icten ice sinirlendim, cunku hicbir uygunluk ve alaka yok aramizda
Aslında siz adamın mesleğinden, eğitim hayatından ziyade , "bana kendisini nasıl yakıştırdı , insan bi düşünür, bu kadın bana gelmez diye " böyle düşündünüz haksız mıyım. Ve bence bu anlaşılır bir şey.
Diğer yanda da adam medeni cesaret göstermiş, duygularını dile getirip karşılık gelecek mi gelmeyecek mi, söyleyip emin olmak istemiştir belki.
Meslek eğitim vs bunlar hayat şartlarından dolayı da geri kalan şeyler olabilir bir insan için.
Ama dediğiniz gibi kendini yetiştirememiş, kaba saba bir insan profili çiziyorsa, kendisinden elektrik almamanız gayet normal.
Bir şekilde iyi bir intiba bıraksaydı, duygularını da dile getirince kalbiniz geri kalan eksiklikleri göz ardı ederdi diye düşünüyorum.
Ama şu durumda ne kalp etkilenmiş ne mantık 😀 kırmadan ve kesin bir dille teşekkürler ama sizden hoşlanmıyorum demeniz en iyisi olur hakkınızda

Rahatsız olma nedenim mesleği veya eğitimi yüzünden olmazdı samimi olmadığım halde istek atmasını hoş bulmazdım.

Mezuniyetine göre olmasa bile eğitimli, kendini geliştirmiş birini kafa dengim olması ve muhabbet edebilmek için isterim. Yoksa nasıl anlaşıcaz? Nasıl derdimizi paylaşıp iki çift laf edebileceğiz? Çatışma, tartışmadan ötesi olmaz. Çünkü senin bilgini, okuduklarını reddeder ya da alay eder. Cahil özgüveni dedikleri bu maalesef. Ama bunu zaten konuşarak anlayabilirsiniz. Belki iyi bi okul okumuştur ama istediği mesleğe sahip olamamıştır olabilir. Evlilik arası kültür farklılıklarının da en büyük sıkıntısı budur mesela. Birbirinin düşünce ve yaşayış biçimine saygı duyulmaması, kabul etmemesi. Ama anlaşıyorsa ne güzel.

Ben adama kotu bir sey demedim
Benim adamin varligindan dahi dogru durust haberim yoktu (bizim siteye birkac gun geliyor calismaya sadece, geri kalan gunler baskasi geliyor)
Ben adami sima olarak bile dogru durust kafama kazimamisim, ismini hele hic bilmiyordum
Beni nereden arastirmis bulmus, ayrica gece saat 1den sonra bana mesaj atti ve konusmak istemedigimi soyledigim halde neden diye sordu bu bir (bu bir kadin olarak beni cok korkuttu tahmin ederseniz)
Adamin bana asik falan oldugunu asla dusunmuyorum, halinden tavrindan tipinden anlasiliyor, maco vb tipli biri, buyuk ihtimalle daha baska kimlere yaziyordur bu iki
Ayrica evet ya sozumun arkadasindayim, ben guzel bir universiteden yeni mezun olmus genc bir mimar kadinim.. Bir suru hedefim var, yuksek lisansim var, doktoram var mesela.. Cahil, dogru durust isi bile olmayan (mesela belki de sigortasi bile yok ve buyuk ihtimalle benden buyuktur de)
Ya durustce soyleyin boyle bir adam bana yazinca sinirlenmeyeyim de ne yapayim
Boyle bir adamla benim hangi ortak noktam olabilir ki, bana hangi cesaretle yaziyor

söylediğiniz şey ayrımcılık değil kibir aslında bide üslubunuz bozuk incitici
Ne kibiri
Bence bu kibir falan degil
Ben kendimi yuceltmiyorum, sadece olani soyluyorum
Guzel bir universiteden mezun olmussunuz mimar olmussunuz, yuksek lisans, doktora, kariyer pesinde kosuyorsunuz, geliyor egitimsiz maco tipli dogru durust isi olmayan biri geliyor size yaziyor
Hangi cesaretle demez misiniz
Goz var nizam var ya

Ben adama kotu bir sey demedim
Benim adamin varligindan dahi dogru durust haberim yoktu (bizim siteye birkac gun geliyor calismaya sadece, geri kalan gunler baskasi geliyor)
Ben adami sima olarak bile dogru durust kafama kazimamisim, ismini hele hic bilmiyordum
Beni nereden arastirmis bulmus, ayrica gece saat 1den sonra bana mesaj atti ve konusmak istemedigimi soyledigim halde neden diye sordu bu bir (bu bir kadin olarak beni cok korkuttu tahmin ederseniz)
Adamin bana asik falan oldugunu asla dusunmuyorum, halinden tavrindan tipinden anlasiliyor, maco vb tipli biri, buyuk ihtimalle daha baska kimlere yaziyordur bu iki
Ayrica evet ya sozumun arkadasindayim, ben guzel bir universiteden yeni mezun olmus genc bir mimar kadinim.. Bir suru hedefim var, yuksek lisansim var, doktoram var mesela.. Cahil, dogru durust isi bile olmayan (mesela belki de sigortasi bile yok ve buyuk ihtimalle benden buyuktur de)
Ya durustce soyleyin boyle bir adam bana yazinca sinirlenmeyeyim de ne yapayim
Boyle bir adamla benim hangi ortak noktam olabilir ki, bana hangi cesaretle yaziyor
Konunuzda böyle detaylari vermediniz bu bir.
İkincisi kendi statünüze göre birini tercih etmek en doğal hakkınız bunun aksini idda edebileceğiniz tek bir cümle söylemedim.
3. Olarak mesaja hiç cevap vermemeniz gerekirdi. Tipinden anlamissiniz zaten.
4. Siz konuda kapıcı guvenlik tarzı bir cümle kurup ne haddine demişsiniz ?
5. Madem bu kadar haklısınız ve yanlış değilsiniz neden aklınıza takıldı ? Reddetti iz bitti. Aklınızın köşesinde neden ayeimcilik kaldı ?

X