Bu insan ayrimciligi midir sizce

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.058
7.856
Hanimlar bir sey soracagim, objektif bir sekilde cevap verirseniz sevinirim: Diyelim ki bir sitede oturuyorsunuz.. Ve siz belli bir egitimi, gecerli ve sevilen bir meslegi olan, kariyeri icin cabalayan bir kadinsiniz.. Diyelim ki sitede kapicilik, bekcilik gibi gorevler yapan, egitimi olmayan bir adam var (durumun anlasilmasi icin ayrintilari yaziyorum).. Bu adam bir sekilde sizi sosyal medyadan buluyor ve tanismak istedigini, sizden hoslandigini yaziyor. Acikcasi rahatsiz olur muydunuz icten ice? Yani bu adam bana ne cesaretle yaziyor, davul bile dengi dengine diye dusunur muydunuz icinizden? Boyle dusunmek sizce ayrimcilik midir? Ve basina hic bu tarz bir sey gelen oldu mu

Boyle dusunmem ama yinede kibarca olmicagini soylerim. Egitimi olmadigini nerden biliyorsunuz ayrica?

Boyle dusunmem ama yinede kibarca olmicagini soylerim. Egitimi olmadigini nerden biliyorsunuz ayrica?
Boyle dusunmezseniz niye reddedersiniz peki? Bu arada ben de kibarca reddetmistim zaten.. Egitimi olmadigi zaten halinden, tavrindan anlasiliyor.. Ekstra olarak, egitimi olsa elinde ona gore bir meslegi olur.. Hadi diyelim ki kendi meslegiyle ilgili is bulamadi, en azindan ona yakin bir yerde bir firma tarzi gibi bir yerde calisir mesela.. En fazla lise mezunu oldugunu dusunuyorum, halinden tavrindan da hissettigim kadariyla belki de liseyi bile bitirmemis olabilir.. Ayrica dedigim gibi, egitimi olsa niye kapicilikla bekcilik yapsin zaten, akil var mantik var

Artik egitimliler bile cok zor is buluyor ya da is bulamadigi icin gecici olarak yapiyor olabilir diye dusunmustum. Guvenlik olarak calisan biriyle birlikte olmak istemedigim icin. Ama tanistigim begendigim kisinin sonradan boyle gecici olarak yaptigini ogrensemde sogumazdim. Birde nasil boyle birsey dusunur gelir bana soyler gibi ustten bakmazdim olaya sansini denemis olmamis. Ustelemedigi surece sorun etmezdim.

Hayir insan alin teriyle is bulamadigi zaman her iste calisabilir tabi ki.. Buna saygim sonsuz, ama bahsi gecen kisinin durumu boyle gecici veya buna benzer bir durum degil.. Ayrica hali tavri, nasil desem boyle kabadayi gibi geldi bana.. Yani kafanizda canlanmistir illa ki.. Kendini yetistirmis biri de degil.. Boyle olunca icten ice sinirlendim, cunku hicbir uygunluk ve alaka yok aramizda

Anladim durumu haklisiniz. Kabadayi gibi dediniz umarim sizi rahatsiz etmeye devam etmez dikkatli olun. Birde guvenlik yani. Tekrar birsey derse yoneticiye vs sikayet edin.

Bir de o var tabi.. Ben onu tanimiyordum bile, beni bir sekilde oyle bilgilerden mi nasil bulmus bilmiyorum.. Ben de cok korktum ilk.. Bir de dan diye mesaj atti uygunsuz bir saatte.. Cok rahatsiz oldum, ama kotu bir sey demedim, kibarca konusmak istemedigimi soyledim neden falan yazmisti hatta sonra :/ Sonra da engelledim mecburen.. Ama akil var mantik var yani, bu sekilde bir kadina yazinca rahatsiz olacagi besbelli

Anladim durumu haklisiniz. Kabadayi gibi dediniz umarim sizi rahatsiz etmeye devam etmez dikkatli olun. Birde guvenlik yani. Tekrar birsey derse yoneticiye vs sikayet edin.
Zaten kibarca konusmak istemiyorum demistim.. Neden meden yazdi :/ Sonra da mecburen engelledim.. Bir de ilk mesaji sacma sapan uygunsuz bir vakitte gondermis.. Insanlardaki cesareti anlayamiyorum cidden.. Zaten bir daha bir sey gelirse tabi ki sikayet ederim.. Sizin de basiniza boyle bir sey gelmis miydi daha once

Bir pazarci pesime takilip numarami istemisti. Beni bayagi takip etmis birde demisti cok hizli gidiyorsun zor yetistim diye. Reddedip daha hizli evime gitmistim.

Direk engellemeniz lazım. Yazmak bile fazla bunlara.
Dengesizin biri belliki.
Kendini size eş değer bulmuş şapşal.
Hayatta denkliğe çok inanırım.
Aşağılamak olarak değil elbette herkese saygı duyarım.
Ama herkes dengiyle evlenmeli.
Denk olarak evlenenler bile mutlu olamıyorken denkliği hiç olmayanların selam dahi vermesi hata.

Kabul etmemek başka bir şey, ne haddine bana yazıyor diye düşünmek başka. Kabul etmek istemezseniz normal karşılarım. Ama sizin yaklaşımınız ayrımcılığa giriyor.

Soyle dusunun siz kendinizden statu olarak ustun gordugunuz birini begenip ondan hoslanamaz misiniz? Birini begenmek birinden hoslanmak cok insani bir duygudur. Kisiler arasinda cekim olup olmayacagini ise duygular ve mantik belirler. Kisinin kendini gelistirmisligi mesleginin onune gecebilir. Burada sikinti tanisma teklifinin uygunsuzlugu ve reddedilme halinde karsi tarafin alacagi aksiyondur. Mesele statu meselesiyse statumun altindaki birinin benden hoslanmasindan rahatsiz olmam ama herhangi bir iletisimimin olmadigi ama takip edildigim hissiyatina kapildigim ayrica zorunluluk sebebiyle bir arada olmam gereken birinin uygunsuz tanisma teklifinden asiri rahatsiz olurum. Bu kisi siz reddettiginiz halde neden vs sorgulamasina girmis, bence bunu site yonetimine mutlaka bildirmelisiniz.

Kabul etmemek başka bir şey, ne haddine bana yazıyor diye düşünmek başka. Kabul etmek istemezseniz normal karşılarım. Ama sizin yaklaşımınız ayrımcılığa giriyor.
Acikcasi nasil anlatsam, boyle seyleri anlatmak zor aslinda.. Kafanizda canlandirmaniz icin soyle anlatayim: Bu adam, kabadadayi maco gibi bir goruntusu olan biri.. Hani bazi insanlar vardir, egitimi veya statusu olmasa da efendi gorunuslu, kendini yetistirmis biridir.. Ama bu adam oyle bir tip degil, bazi seyleri anlatmak zor oluyor, ancak gercek hayatta gorunce anlayabiliyorsunuz.. Ornek olarak, dizilerdeki egitimi olmayan maco, ugursuz tipli erkekleri gozunuzde canlandirin.. Size objektif olarak soruyorum, bu anlattigim tarzda maco tipli, hem bir egitimi olmayan veya statusu size asla uymayan, hem de kendini yetistirmedigi her halinden belli olan biri size yazsa, bu ne cesaret diye dusunmez miydiniz gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…