- 11 Şubat 2023
- 7.573
- 14.016
İnsanı olarak hoş bir tutum değil. Sizin kendi denginiz biriyle birlikte olmak istemeniz doğal hakkiniz ama insanlara böyle aşağılayıcı şekilde davranmak hoş değil. Bekçi ve kapıcılar vs aşık olmuyor mu hoşlanmıyor mu ?Hanimlar bir sey soracagim, objektif bir sekilde cevap verirseniz sevinirim: Diyelim ki bir sitede oturuyorsunuz.. Ve siz belli bir egitimi, gecerli ve sevilen bir meslegi olan, kariyeri icin cabalayan bir kadinsiniz.. Diyelim ki sitede kapicilik, bekcilik gibi gorevler yapan, egitimi olmayan bir adam var (durumun anlasilmasi icin ayrintilari yaziyorum).. Bu adam bir sekilde sizi sosyal medyadan buluyor ve tanismak istedigini, sizden hoslandigini yaziyor. Acikcasi rahatsiz olur muydunuz icten ice? Yani bu adam bana ne cesaretle yaziyor, davul bile dengi dengine diye dusunur muydunuz icinizden? Boyle dusunmek sizce ayrimcilik midir? Ve basina hic bu tarz bir sey gelen oldu mu
Hanimlar bir sey soracagim, objektif bir sekilde cevap verirseniz sevinirim: Diyelim ki bir sitede oturuyorsunuz.. Ve siz belli bir egitimi, gecerli ve sevilen bir meslegi olan, kariyeri icin cabalayan bir kadinsiniz.. Diyelim ki sitede kapicilik, bekcilik gibi gorevler yapan, egitimi olmayan bir adam var (durumun anlasilmasi icin ayrintilari yaziyorum).. Bu adam bir sekilde sizi sosyal medyadan buluyor ve tanismak istedigini, sizden hoslandigini yaziyor. Acikcasi rahatsiz olur muydunuz icten ice? Yani bu adam bana ne cesaretle yaziyor, davul bile dengi dengine diye dusunur muydunuz icinizden? Boyle dusunmek sizce ayrimcilik midir? Ve basina hic bu tarz bir sey gelen oldu mu
Bunun aşağlayıcı tavırla bir alakası yok ki. Statü farkı önemli . Kadınların da erkeklerin de hem eğitim hem iş yönünden kendinden düşük seviyeli birileriyle birlikte olması etik sayılmıyor artık. Davul bile dengi dengine lafını boşuna söylememişler sonuçtaİnsanı olarak hoş bir tutum değil. Sizin kendi denginiz biriyle birlikte olmak istemeniz doğal hakkiniz ama insanlara böyle aşağılayıcı şekilde davranmak hoş değil. Bekçi ve kapıcılar vs aşık olmuyor mu hoşlanmıyor mu ?
Bu konuda evet herkes dengiyle dedim zaten. Hanımefendi kapıcı olduğu için ne haddine tavrına girmiş. Yani insan sonuçta kalbinin kimi sevecegine karar verebiliyor muyuz ? Hoslanmis adım atmış geri cevirecek bitti. Yoksa kendi statüsüyle evlensin zaten. Ayrıca aşk etik tanıyor mu ?Bunun aşağlayıcı tavırla bir alakası yok ki. Statü farkı önemli . Kadınların da erkeklerin de hem eğitim hem iş yönünden kendinden düşük seviyeli birileriyle birlikte olması etik sayılmıyor artık. Davul bile dengi dengine lafını boşuna söylememişler sonuçta
Hanimlar bir sey soracagim, objektif bir sekilde cevap verirseniz sevinirim: Diyelim ki bir sitede oturuyorsunuz.. Ve siz belli bir egitimi, gecerli ve sevilen bir meslegi olan, kariyeri icin cabalayan bir kadinsiniz.. Diyelim ki sitede kapicilik, bekcilik gibi gorevler yapan, egitimi olmayan bir adam var (durumun anlasilmasi icin ayrintilari yaziyorum).. Bu adam bir sekilde sizi sosyal medyadan buluyor ve tanismak istedigini, sizden hoslandigini yaziyor. Acikcasi rahatsiz olur muydunuz icten ice? Yani bu adam bana ne cesaretle yaziyor, davul bile dengi dengine diye dusunur muydunuz icinizden? Boyle dusunmek sizce ayrimcilik midir? Ve basina hic bu tarz bir sey gelen oldu mu
Bende aynı şeyi düşündüm ya farzet ki kafaya taktı nasıl kurtulunur. Ev bulmakta zor zaten girişimi çıkışımı nerden geldiğimi kime gülümsediğimi her şeyi takip eden bir göz asla istemezdim. Bende çok rahatsız olurdum.Adamin mesleğinden bağımsız bir şekilde rahatsız olurum çünkü güvenliğim için oraya konmuş bir insan , giriş çıkış için verdiğim bilgileri kendi keyfine kullanıyor. Bu beni korkutur. Ha deyince tasinamam da
Elbette kimi sevebileceğimize kendimiz karar veremiyoruz ama duygularımızı kontrol etmekte yine bizim elimizde. Aşk etik tanır mı demişsiniz evet aşk etik tanır.Bu konuda evet herkes dengiyle dedim zaten. Hanımefendi kapıcı olduğu için ne haddine tavrına girmiş. Yani insan sonuçta kalbinin kimi sevecegine karar verebiliyor muyuz ? Hoslanmis adım atmış geri cevirecek bitti. Yoksa kendi statüsüyle evlensin zaten. Ayrıca aşk etik tanıyor mu ?
Aşık olursun ama olmaz uygun değil diye kendini dizginlersin evet ama aşk yani sen karar vermiyorsun ki. Bir anda hiç beklemedigin birine bir şey hissediyorsun duygu nerden bilsin statü nedir. Kişi Açılır açılmaz o zaman sınır olur.Elbette kimi sevebileceğimize kendimiz karar veremiyoruz ama duygularımızı kontrol etmekte yine bizim elimizde. Aşk etik tanır mı demişsiniz evet aşk etik tanır.
Aslında siz adamın mesleğinden, eğitim hayatından ziyade , "bana kendisini nasıl yakıştırdı , insan bi düşünür, bu kadın bana gelmez diye " böyle düşündünüz haksız mıyım. Ve bence bu anlaşılır bir şey.Hayir insan alin teriyle is bulamadigi zaman her iste calisabilir tabi ki.. Buna saygim sonsuz, ama bahsi gecen kisinin durumu boyle gecici veya buna benzer bir durum degil.. Ayrica hali tavri, nasil desem boyle kabadayi gibi geldi bana.. Yani kafanizda canlanmistir illa ki.. Kendini yetistirmis biri de degil.. Boyle olunca icten ice sinirlendim, cunku hicbir uygunluk ve alaka yok aramizda
Rahatsız olma nedenim mesleği veya eğitimi yüzünden olmazdı samimi olmadığım halde istek atmasını hoş bulmazdım.Hanimlar bir sey soracagim, objektif bir sekilde cevap verirseniz sevinirim: Diyelim ki bir sitede oturuyorsunuz.. Ve siz belli bir egitimi, gecerli ve sevilen bir meslegi olan, kariyeri icin cabalayan bir kadinsiniz.. Diyelim ki sitede kapicilik, bekcilik gibi gorevler yapan, egitimi olmayan bir adam var (durumun anlasilmasi icin ayrintilari yaziyorum).. Bu adam bir sekilde sizi sosyal medyadan buluyor ve tanismak istedigini, sizden hoslandigini yaziyor. Acikcasi rahatsiz olur muydunuz icten ice? Yani bu adam bana ne cesaretle yaziyor, davul bile dengi dengine diye dusunur muydunuz icinizden? Boyle dusunmek sizce ayrimcilik midir? Ve basina hic bu tarz bir sey gelen oldu mu
Ben adama kotu bir sey demedimİnsanı olarak hoş bir tutum değil. Sizin kendi denginiz biriyle birlikte olmak istemeniz doğal hakkiniz ama insanlara böyle aşağılayıcı şekilde davranmak hoş değil. Bekçi ve kapıcılar vs aşık olmuyor mu hoşlanmıyor mu ?
Ne kibirisöylediğiniz şey ayrımcılık değil kibir aslında bide üslubunuz bozuk incitici
Konunuzda böyle detaylari vermediniz bu bir.Ben adama kotu bir sey demedim
Benim adamin varligindan dahi dogru durust haberim yoktu (bizim siteye birkac gun geliyor calismaya sadece, geri kalan gunler baskasi geliyor)
Ben adami sima olarak bile dogru durust kafama kazimamisim, ismini hele hic bilmiyordum
Beni nereden arastirmis bulmus, ayrica gece saat 1den sonra bana mesaj atti ve konusmak istemedigimi soyledigim halde neden diye sordu bu bir (bu bir kadin olarak beni cok korkuttu tahmin ederseniz)
Adamin bana asik falan oldugunu asla dusunmuyorum, halinden tavrindan tipinden anlasiliyor, maco vb tipli biri, buyuk ihtimalle daha baska kimlere yaziyordur bu iki
Ayrica evet ya sozumun arkadasindayim, ben guzel bir universiteden yeni mezun olmus genc bir mimar kadinim.. Bir suru hedefim var, yuksek lisansim var, doktoram var mesela.. Cahil, dogru durust isi bile olmayan (mesela belki de sigortasi bile yok ve buyuk ihtimalle benden buyuktur de)
Ya durustce soyleyin boyle bir adam bana yazinca sinirlenmeyeyim de ne yapayim
Boyle bir adamla benim hangi ortak noktam olabilir ki, bana hangi cesaretle yaziyor