bu hissiyatı yaşamak beni kötü hissettiriyor

bengokyuzunututamam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2024
18
1
24
merhabalar öncelikle. Ben üniversite öğrencisiyim. yakın bir kız arkadaş grubum var ve çoğu zaman da iyi anlaşırız. ancak bu gruptan en yakın arkadaşlarımdan dediğim arkadaşımın hakkında zaman zaman içimden kötü şeyler düşünüyorum istemsizce. yaptıkları, söyledikleri batıyor gibi samimi gelmiyor. kız bana hiçbir şey yapmadı yapmaz da ama nasıl desem, örnek vermek istiyorum. Arkadaşım ndurduk yere fiziğinin ne kadar iyi olduğundan falan bahsediyor, yüzünün güzelliğinden ama durduk yere, hoş bir kız ama dediği anlattığı kadar da değil, fiziği de öyle normal bir vücut, sürekli arkadaşlarının onu nasıl beğendiğini falan anlatıyor, garibime gidiyor ben yapmam çünkü. Garip bir özgüven gibi geliyor bana ne yalan söyleyeyim. Özünde çok iyi birisi ama bazı davranışlarına gerçekten tahammül edemiyorum bir tane yapıştırasıö bile geliyor. Herkese karşı önyargıldıır, durduk yere başkalarına gıcıklığına laf sokar gülerek, bana bi zararı olmaz ama etrafımdaki neredeyse herkesle sözlü tartışmışlığj var. bu sene okulu bitireceğim ama bilmiyorum, kendimi kötü de hissediyorum böyle düşünüyorum diye ama durum bu, insan yakın arkadaşına böyle hisseder mi

çünkü arkadaşıysak eğer sonuna kadar savunur, derdimizi çözer, sabahlara kadar beraber ağlar. bana da bir zararı olmadı şimdiye kadar, hep arkamda durdu
E tabi bana zararı dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı. Muhtemelen size de zararı dokunmuş laflar sokmuştur. Anlamamış olabilirsiniz.

Buna benzer hatta çok çok benzer bir konu açıldığını,okuduğumu hatırlıyorum eğer siz o uyeyseniz arkadaşınızı takıntı haline getirmişsiniz.

Merhaba canım , üniverste arkadaş ortamlari biraz farklıdır benimde zamanımda öyle bir arkadaşım vardı okuyunca hatırladım bana iyi davranırdı ama ara lafları sokardi . Kalabalık bir ortamda da bana iltifat edilse hemen kinayeli bişey yapistirirdi. Neyse bu tarz insanlarin tamamen kendi ile ilgili sorunları vardır ön planda olmak onlari mutlu eder sürekli bir göz önünde olma çabası vardır bir hakimiyet kurma isteği tamamen zararsızdır aslında kendince karşısındaki insanı bu şekilde davranınca bir hakimiyet kurduğunu sanar oysa öyle değildir . Yanlış anlama mesafe varmı varsa o arkadaşlık kalıcı olmaz zamanla bir gün bağlar kopar oyuzden o tatlı canını sıkma . Eğer olurda dayanicak gücün kalmiyorsada al arkadaşına karşına . Arkadaşım son zamanlarda bana bu şekilde yaklaşımın var acaba sebebi nedir . Negatif bir elektirik alıyorum yoksa yanılıyor muyum eğer öyle bişey varsa nedeni nedir düzeltmek için bu durumu konuşarak çözebiliriz diyebilirsin . Baktın mı sana ters tepti ozaman derin bir nefes al tamamdır de ve mesafe koymani şiddetle tavsiye ederim ki üniversitenin son senesi boktan geçmesin diye konuşursa da muhakkak haber ver derdini merak ettim o arkadasin

bana kalırsa dikkat çekmeye çalışıyor çekemediği için böyle bir düzen kurmuş kendine yoksa güzel bir kadının ben çok güzelim şöyleyim böyleyim deme ihtiyacı yok her şey ilgisizlikten kaynaklanıyor belli ki çok yalnız

Var öyle tipler ya hep ben hep ben en güzel ben. Benim kayınvalidem de öyle. Mesela yemek yapar sofra kurulur kurulmaz yemeklerim çok lezzettli olmuş demi der kendi yaptığı temizliği sürekli över gibi gibi. Her şeyi ben bilirim kafasında..

”İspatlamaya çalıştığın şey değilsin”
Bir kişi kendi ile ilgili neyi ispatlamaya çalışıyorsa en başta kendi ona inanmıyordur.
Arkadaşınız acınası halde, kendini beğenmeye ihtiyacı var ve buna sizi şahit tutarak ancak ikna oluyor.

Size gelince sizin de öz değer sorununuz var ve bunun arkadaşınızla ilgisi yok, o yalnızca tetikliyor.

Gelir şimdi arkadaşınızı kiskaniyorsunuz'cular:)
Buna benzer bir arkadaşım var,ama seninki gibi geçimsiz değil,sadece arada çok güzel övüyor kendini..Ona yapılan iltifatlari dinleriz onun ağzından.Dısarda ne yesek,o evde onun daha güzelini yapmadığını iddia eder.He eli acayip lezzetlidir ve çok takdir eder, sözel olarak da dile getiririm ama işte insan kendini övünce bir itici oluyor.Ben arkadaşımla hâlâ çok iyiyim, çünkü dostluğu gerçekten güzel Bu tarz şeylerini de görmezden geliyorum,kimse mükemmel değil.Ama siz arkadasiniza karşı benim gibi düşünmüyorsanız ciddi mesafe koyun,yavaş yavaş da hayatınızdan silinir.Valla sizi manevi anlamda görüyorsa,hapşırsa gözünüze batar.Ne gerek var devam etmeye bu durumda?

ya aslında bu arkadaşımın da başka arkadaşları yakın çevresi zaten var, sadece bazen insanlara bizim diyemeyeceğimiz şeyleri söyleyebiliyor patavatsızluk var yani, dostluğu gerçekten güzel ve hani o kadar anlam veremiyorum ki

Mesela bu arkadaşım kendisine atılan tüm şnstabram isteklerini bize anlatır, herkesin ona aşık olduğu minvalinde hem de, bize de istek atılıyor direkt siliyoruz o ise araştırıp bana şu şu istek attı diyor ben bir garip hissediyorum

ben burada psikolojik tahlil hissetmedim ki, zamanla arkadaşımın davranışlarının bana eskisi gibi samimi gelmediğini ama bundan dolayı da suçluluk hissettiğimi açıkladım sadece

ben burada psikolojik tahlil hissetmedim ki, zamanla arkadaşımın davranışlarının bana eskisi gibi samimi gelmediğini ama bundan dolayı da suçluluk hissettiğimi açıkladım sadece

İlk tırnak içinde alıntı cümlem ve devamı arkadaşınıza yönelikti.
Ben gördüğümü yazdım, siz dilediğinizi dikkate alın ya da almayın

Arkadaşının davranışları, bir tür kendini kanıtlama çabası ve içsel özgüvensizlikle karışık olabilir.
Dışarıya yansıttığı bu özgüvenli ve hatta bazen “fazlasıyla kendini beğenmiş” imaj, aslında içsel bir kaygı veya yeterlilik hissini sürekli teyit etme ihtiyacından doğabilir.
Özellikle sürekli olarak fiziksel görünümünden bahsetmesi ve
başkalarından gelen ilgiyi sık sık vurgulaması, onaylanma
ihtiyacını ve değerini çevresinden aldığı geri bildirimlere göre ölçme eğilimini işaret edebilir.

Başka birine yönelik sık sık espri yapma veya eleştiride bulunma davranışı ise
onun bazı sosyal güvensizlikleri veya insanlara karşı gizli bir savunma mekanizması olarak açıklanabilir.
Böyle kişiler, alay veya laf sokmalarla kendilerini sosyal grupta daha güçlü hissedebilirler.
Herkese karşı önyargılı ya da “gıcıklık” yapma eğiliminde olan bireyler,
çoğu zaman kendilerini koruma ve sosyal üstünlük sağlama amacıyla bunu yaparlar.

bu tarz davranışlar genellikle içsel bir eksiklik veya güven eksikliğine işaret edebilir
ve çevresine kendini sürekli kanıtlama ihtiyacı hisseden biri için başkalarını aşağı çekme ya da kendini övme yolları bir savunma mekanizması olarak ortaya çıkabilir.
Kişisel anlamda sana doğrudan zararı olmadığını söylemişsin; eğer arkadaşlığınızda seni rahatsız eden bir yön gelişirse, bunu nazikçe ve dürüst bir şekilde ifade etmek sağlıklı bir adım olabilir.

özetle, evet ben olsam ben de ağzına bi tane yapıştırmak isterdim.
açıkçası ben böyle insanlardan kendimi uzak tutuyorum. sen de beraber zaman geçirmekten hoşlanmıyorsun belli ki
arana mesafe koyabilirsin

yani inanın garip hissettiriyor, mesela ben sokaktan geçerken etrafıma bakmam,o hep birilerinin bize sapıkça baktığını söyler, sürekli onun başına bu tarz olaylar gelir falan, ben kendimi çok safmış gibi hissederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…