• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu hastalığın tamamen gecme olasılığı yok mu?

emreaydinfan

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2009
570
23
318
33
Ankara
Kızlar okuduklarma göre hipotiroidin tüm belirtileri var ben de bayramdan snra doktora gitcem ama büyük ihtimal var. Hamile kalmak zor ya da bebekte soruna yol acıyomus su an 20 yasındayım okuyorum evlenene kadar(5-6 yıl kadar) bu hastalık tedaviyle tamamen gecer mi?

Bende hipotroid hastasıyım malesef ilaç kullanımıyla geçen bir hastalık değilmiş doktor bana levotiron verdi hayatın boyunca kullanacaksın dedi :(

Teşekkür ederim canım.Ben 3 haftada 5 kilo aldım (fazla bişey yemememe rağmen) ve ellerim ayaklarım aşırı derecede şişmeye başlamıştı bu belirtilerle doktora gittim.Levotironu kullanmaya başlayınca birkaç kilo verdim ve şişliklerde indi.Ancak ilacı düzenli kullanmama rağmen şuanda da çok hızlı kilo alıyorum çok kötü bir hastalık umarım tahminlerinde yanılıyorsundur umarım bir şey çıkmaz.

İnşallah tatlm bn de miktar olarak kilo artısı olmadı ama karın ve yüzüm şişti afedersin 1 haftadr tuvalete cıkmıyorum metabolizmam sıfırladı heralde diyorum

Kızlar okuduklarma göre hipotiroidin tüm belirtileri var ben de bayramdan snra doktora gitcem ama büyük ihtimal var. Hamile kalmak zor ya da bebekte soruna yol acıyomus su an 20 yasındayım okuyorum evlenene kadar(5-6 yıl kadar) bu hastalık tedaviyle tamamen gecer mi?

canım bende hipotroid var birde hashimoto bende ömür boyu ilaç kullanacağım.inan hiç üzülmeye değmez tedavisi var. ayrıca orası hiç belli olmaz yaşın küçük muhtemelen yeni başlamıştır 3 aylık ilaç tedavisiyle hormonlarım düzeldi.ama bende hashimoto olduğu için iyileşme olmuyor. ömür boyu ilaca devam.hipotroid de düzelme şansı var bunu zaman gösterecek.ayrıca kullandığımız ilaç değilmiş vücuda hiçbir zararı yok.birerbir doğal insan hormonuymuş.bunu bana doktor söyledi.hem ömürboyu bu ilacı kullansan ne olacak birde ilaç iyi geliyor.bütün şikayetlerini alır.

bende yüz göz değil sadece el ayak şişmesi oluyordu.İlacı kullanmaya başlayınca kilolarım gitti ama daha sonra zamanla geri aldım az yememe rağmen :50:

bende ilacı kullanmama rağmem hem el ayak hemde yüz ve göz kapaklarımda şişme oluyor.buna bir çözüm bulamadım.benim pek kilo sorunum yoktu.sadece şişkinlik ödem gibi bişey oluyor arada özellikle göbek bölgesinde.ama ilaç kilo vermeye yardımcı oluyor canım.

Canım ben bir yıl ilaç kullandım sonra doktorum ilacı kesti. İki yıldır da kullanmıyorum iyiyim yani. İlerde tekrarlar mı bilmiyorum ama .

Kızlar, bende doğuştan var hipotiroid.
sonradan çıkanlarda geçme şansı olabiliyor ama doğuştan olunca malesef geçme ihtimali yok.
Vücut tiroid hormonunun üretemiyor ve dışarıdan alınması lazım.
Tiroid hayatı etkileyen bir hormon.
Aklınıza gelebilecek her şey.
Kalpte çarpıntı,
ödem,
depresyon,
kilo alma,
kabızlık,
saç dökülme,
ödem,
cilt kuruluğu,
üşüme..

kötü bir hastalık.

10 yıldır eşim bu troit hastalığını çekiyordu, hiç bir doktor anlamadı, 10 sene boyunca olmayan hastalıkları için ilaç verdiler. sonunda kurtuldu.

eskişehirde osman son, a gitti eşim. bir de osman son beyin kendi hocasına. imkanınız varsa, muhakkak gelin, bu kişilerle görüşün derim. osman beyin hocası mesela (bayanın adını unuttum), 1 saat boyunca eşimle konuştu. çocukluğundan başladı gerçekten. nasıl yerlerde yaşadığından tutun, yeme alışkanlıkları, ailesi vs vs. ne kadar teşekkür etsek, dua etsek azdır bu 2 doktora inanın.

Bende yaklaşık olarak 5-6 yıldır ilaç kullanıyorum 3 ayda bir seviyesine baktırıyorum bir ara yarım kullandım bir ara 2 tane kullandım şuan 1 tane kullanıyorum doktorum ömür boyu kullanacagımı söyledi bende zayıftım sonradan biraz kilo aldım doktorum hormonlarımın yavaş çalıştıgını söyledi kilo almak kolay olur ama vermek biraz zaman alır dedi normalde pek yemek yiyen birisi degildim halada degilim annem de bir ara doktoruma dedi kızım yakında açlıktan ölecek fazla yemiyor ama biraz kilo aldı dedi doktorda hastalıkltan kaynalanıyor dedi eger hormonları fazla çalışmış olsaydı bu seferde zayıflardı dedi önceden tefor kullanıyordum sonradan o toplatıldı levertion kullanıyorum bende aşırı derece saç dökülmesi,kilo problemi aşırı derecede sinir,sürekli uyku hali ciltte kuruluk gibi belirtiler vardı

Canım ben bir yıl ilaç kullandım sonra doktorum ilacı kesti. İki yıldır da kullanmıyorum iyiyim yani. İlerde tekrarlar mı bilmiyorum ama .

peki ilacı kestikten sonra belirli aralıklarla ölçüm yaptırdınız mı tekrardan? normal seviyelerde mi? benim de çok yüksek değil tsh 4.5 ile ilaca başladım 50 mg euthyrox kullanıyorum ve bebeğim olmuyor tüp bebek tedavisine başladık. keşke bende senin gibi kurtulabilsem en azından sağlıklı bir bebek dünaya getirdikten sonra..

sonradan çıkanlarda geçme şansı olabiliyor ama doğuştan olunca malesef geçme ihtimali yok.
Kalpte çarpıntı,
ödem,
depresyon,
kilo alma,
kabızlık,
saç dökülme,
ödem,
cilt kuruluğu,
üşüme..

kötü bir hastalık.

şuan gebesin sanırım ve daha yeni. tebrik ederim Allah kucağına almayı nasip etsin. hamilelikte de hızlı bir şekilde yükseliyor ve daha çok ilaca gerek oluyor doktorunuz bu konuda bilgilendirmiştir sizi ama düzenli olarak endokrin e de gitmelisiniz hamileliğiniz boyunca.

peki ilacı kestikten sonra belirli aralıklarla ölçüm yaptırdınız mı tekrardan? normal seviyelerde mi? benim de çok yüksek değil tsh 4.5 ile ilaca başladım 50 mg euthyrox kullanıyorum ve bebeğim olmuyor tüp bebek tedavisine başladık. keşke bende senin gibi kurtulabilsem en azından sağlıklı bir bebek dünaya getirdikten sonra..

Hamilesiniz sanırım :) Allah analı babalı büyütsün. Ben ilacı bıraktıktan bir yıl sonra kontrol yaptırdım. Doktorum her yıl yapılacak demişti ama iki yıldır baktırmadım. Kendimde anormal bir şey hissetmiyorum çünkü, kilomda normal. Burdaki bayanlara tavsiyem, sadece kendileri değil varsa eğer kardeşlerinin ve çocuklarının da yaş gözetmeksizin tiroidlerine baktırmaları. Benim anneme ilk teşhis konulduğunda diğer kardeşleri de yaptırdı test ve hepsinin tiroidleri sorunlu çıktı. Önceden fark edip erken tedavi olunca vücut düzene giriyor ve ilaca gerek kalmıyor.

Kalpte çarpıntı,
ödem,
depresyon,
kilo alma,
kabızlık,
saç dökülme,
ödem,
cilt kuruluğu,
üşüme..

kötü bir hastalık.

benim sonradan ortaya çıktı adet düzensizliği ve çok kilo alıyordum doktora gittik büssürü tahlillerden sonra ortaya çıktı 4. senedir içiyorum troid hapımı, senin şikayetlerinin hepsi var bende, şu dere otu kürünü duydum yapan varmı aranızda bilmiyorum ama iyi geliyormuş ama ben daha yapamdım tarifi aşağıda..

Hipotiroid (Tiroidin yavaş çalışması) ya da Hipertiroid (Tiroidin hızlı çalışması) durumunda, dereotu kürü uygulanacaktır. Tiroid glandının her iki durumunda da kürün uygulanış tarzı aynıdır.Dereotu kürünün uygulanışı: Sabah, öğle veakşam aç karnına, öğünlerden 15 Dakika önce 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotu bir kaç kere çiğnendikten sonra 2-3 yudum Su ile yutulacaktır. Bu küre hiç ara verilmeden 3 Ay devam edilir.

Dereotu uygularken, hekiminizin önerdiği tiroid ilaçlarınızı mutlaka kullanınız. Kendi kendinize ilaçlarınızı kesmeyiniz. Üç aylık hekim kontrollerini ve tahlilleriniz mutlaka yaptırınız. Tahlil sonuçlarına göre hekiminiz kullandığınız tiroid ilacını azaltabilir veya kestirebilir. Altı-yedi aylık dereotu kürünü uygulayıp nodüllerinden ve tiroid ilaçlarından kurtulmuş hastaların sayısı giderek artmaktadır.

şuan gebesin sanırım ve daha yeni. tebrik ederim Allah kucağına almayı nasip etsin. hamilelikte de hızlı bir şekilde yükseliyor ve daha çok ilaca gerek oluyor doktorunuz bu konuda bilgilendirmiştir sizi ama düzenli olarak endokrin e de gitmelisiniz hamileliğiniz boyunca.

Teşekkürler güzel dileklerin için.Evet her ay düzenli olarak gidiyorum endokrine.Hamilelikte tiroid çok önemli.

benim sonradan ortaya çıktı adet düzensizliği ve çok kilo alıyordum doktora gittik büssürü tahlillerden sonra ortaya çıktı 4. senedir içiyorum troid hapımı, senin şikayetlerinin hepsi var bende, şu dere otu kürünü duydum yapan varmı aranızda bilmiyorum ama iyi geliyormuş ama ben daha yapamdım tarifi aşağıda..

Hipotiroid (Tiroidin yavaş çalışması) ya da Hipertiroid (Tiroidin hızlı çalışması) durumunda, dereotu kürü uygulanacaktır. Tiroid glandının her iki durumunda da kürün uygulanış tarzı aynıdır.Dereotu kürünün uygulanışı: Sabah, öğle veakşam aç karnına, öğünlerden 15 Dakika önce 1 yemek kaşığı dolusu taze yeşil dereotu bir kaç kere çiğnendikten sonra 2-3 yudum Su ile yutulacaktır. Bu küre hiç ara verilmeden 3 Ay devam edilir.

Dereotu uygularken, hekiminizin önerdiği tiroid ilaçlarınızı mutlaka kullanınız. Kendi kendinize ilaçlarınızı kesmeyiniz. Üç aylık hekim kontrollerini ve tahlilleriniz mutlaka yaptırınız. Tahlil sonuçlarına göre hekiminiz kullandığınız tiroid ilacını azaltabilir veya kestirebilir. Altı-yedi aylık dereotu kürünü uygulayıp nodüllerinden ve tiroid ilaçlarından kurtulmuş hastaların sayısı giderek artmaktadır.

Benim bu kürlere inanasım gelmiyo bi türlü.Çünkü bende tiroid hormonu çalışmıyor, ilaçla takviye alıyorum ki fonksiyonları yerine gelsin. Zaten nodül yok bende, ilacın kesilmesi de çok uç geliyor bana.
Zaten en büyük belirtisi aşırı kilo alımı ve verilmesi. Geçmiş olsun, sen yap bu dereotu kürünü belki sende sonradan çıktığı için düzelme şansı vardır.Bize de haber ver olur mu:)

Merhaba umarim mesajimi gorursunuz ve cevap alabilirim. 4.5 yasinda bir kizim var rabbim nasip etti ve sonunda evladima kavustum. Ancak hala tiroid ilaci kullaniyorum. 50 mg iciyorum ve 2.06 son olcumum. Siz ilaci biraktiginizi soylemistiniz. Sonra ne siklikla olcum yaptirdiniz ilaca bagimli yasamak istemiyorum. Ben de birakmayi dusunuyorum da ilk basta 3 ay birakip sonrasinsa olcum yaptirsam olur mu acana?

Back