Bu haber sizce doğru mu?

arkadaşlar el insaf, bir doktorun bir hastanenin alçaklığını tutup nereye bağlıyorsunuz. Lütfen hatırlayın kürtaj konusu gündeme gelmeden öncede çok duyduk böyle haberleri, çok iyi hatırlıyorum bir kadın bir doktorun kanunsuz muayenahanesinde kürtaj yaptırıp ölmüştü. Sebep neydi kurallara göre o zamanı kuralları yani, alınması sağlık açısından tehike oluşturacak bebğin kürtajla alınması. Ben çok iyi hatırlıyorum bu haber. Eminim böyle daha çok olayda olmuştur. Ama tabi o zaman hükümet buna el atmadığı için o kadar önem arzetmiyordu bu haberler. Ben hükümetçi değilim olmamda gerekmiyor ama bu kadının başına gelenler sadece o doktorun ve kurumun suçu. Eğer konuyu tutup türbana dayatırsanız, 2000 li yıllarda sırf başötülüyüm diye koluma iğne yapılmadı resmen dürtüldü. Kolum mosmor oldu. Ama ben o hemşireyi şikayet edecek bir merci bulamadı. Kime gitsem beni azarladı. Başhekim resmen kovdu.temizlikçi bile dilekçe için isim istediğimde oralı olmadı. Biz çok kötü hastane şartları gördük. Bu aşağişılık doktor ve kurumuda o silsilenin bir parçasıdır. Maalesef bizim tıp camiamızda bazı kim tabipler kendilerini ulaşılmaz zanneder. Hastaya her türlü muameleye hakkı olduğunu zanneder. Işini fedakarca yapanları tenzih ediyorum. Ama baş taiplerin böyle doktorların olduğu yerde ne heşire ne hizmetli size adam gibi davranır.kısacası konu oraya buraya çekilip ufalanacak bir konu değil. arkasında durulup suçluların cezalandırılmasını gerektirecek bir konu

Son düzenleme:
kimse yanlış anlamasın söylediklerimi hak vermiyorum..
ama devlet hastanelerinde dayak yiyen dr.ların tavrıları bu...
sadece kürtaj değil en ufak grip için bile yolu bazı devlet hast.lerine düşen bilir ordakilerin tavrını..
şu 10 yılda sağlıkta yapılan iyleştirmeler kadar rezillikler de saymakla bitmez

Elbette arkadaşım böyle olaylarda var en ufak öksürükte bile acile gidenler var halbuki acile gelenlerin durumu bellidir evet dediginiz gibi doktor sırasında bile kavga çıkaranlar var yaklaşık 1 sene önce falan kardeşim doktora gitti beraber gittik randevulu sistem var artık bilindigi gibi bizde net üzerinde aldık sıramızı ertesi gün kardeşimle beraber gittik neyse ekranda isim yazdı biz içeriye geçecez bir kadın benim kolumdan tuttu beni iteklemeye çalışıyor sıra bende siz niye araya kaytarıyorsunuz diyor bende bayana biz randevulu hastayız dedim bir gün önceden aldık randevuyu kadın hala inanmıyor bagırıp duruyor içeriden hemşire geldi söyledi randevu sistemini anlattı ama kadın hala inanmıyor düşün biz içeriye girdik kadın hala konuşuyor sesi içeriye geliyor dışarıdaki hastalarda söylüyor kadına randevu sistemi var diye oradaki gelen hastaların yarısı randevulu.

türbana dayatmadım, gayet açık yazdım üstüne bişey ekleme gereği duymuyorum

evet bilmeyenler çok, sabahtan gelirim işimi görürüm diyo amca/teyze

peki sonuç nedir? ne olmuş bu hastane ve doktorlara ya da ne olacak acaba?

bu konuda diğer sağlık konularında olduğu gibi alıp başını gidecek mi?

bir kısım doktorlarla ilgili oluimsuz hikayelerini anlatacak sonra sağlık sektöründe çalışan arkadaşlar gelip biz günde kaç saat çalışıyoruz,dayak yiyoruz,öldürülüyoruz biliyor musunuz deyip birden savunmaya geçecek.

bu konu böyle olmasın ya..savunma ve suçlamaya dönüşmesin bence.İnşallah bu sorunlar da sadece köşe yazısı olarak kalmaz.

Kürtaj bir kadın için zaten başlı başına bir travma.. Bir de narkozsuz kürtaj... okurken içim sızladı, benim başıma gelmiş kadar içim acıdı..

Yazının bir sonraki günü yayınlanan bölümünde bizzat hekim ağzından yayınlanan
teyit röportajı da var. Yani uygulama gayet meşru. Bir de yazıda hastane ve
doktor ismi yok, kimseye atılı bir suç yok yani.

Ben de katılıyorum kesinlikle, savunulacak bir şey yok. Çok gerekliyse o uygulamayı
yapan doktor savunsun kendini. Zaten burada 'her doktora' yöneltilen bir eleştiri yok.
Bu mesleğe aşık, işinin ehli çok fazla doktor var. Burada konu tamamen kendince 'ceza'
yöntemi keşfetmiş ve sıfatını haketmeyen kişiler. Yapamayacak olan hiç başlamasın
bu mesleğe. Kimse bıçak zoruyla doktorluğu dayatmadı sonuçta onlara. Sadece yüksek
ÖSS puanı doktor olabilmenin vizesi değildir, olmamalı.

ben sağlık çalışanıyım ama acilde rezillik çıkaran hastayıda bıçak parası alıp ameliyata girmeyen doktoru da anlatıyorum, gerçek bu,isteyen savunur isteyen eleştirir paran varsa ağasın paşasın bu kadar, ben bunu onaylayan biri değilim ama kanun yapıcı ben değilim

keşke herkes senin gibi objektif bakabilse.

sezeryan fiyatları 3000den başlıyo heralde dimi kızlar, istediğin odaya epidural ya da genel anestezi olmasına göre artıyo sanırım fiyat, yavaştan araştırmaya başlıyım

sezeryan fiyatları 3000den başlıyo heralde dimi kızlar, istediğin odaya epidural ya da genel anestezi olmasına göre artıyo sanırım fiyat, yavaştan araştırmaya başlıyım

yahu zaten çocuk olmuyo yığınla para döküyoruz..
olacak doğuma yığınla para..
inş. çok altın takarlar bana doğum yapınca
veya kız olunca evlendiğinde başlık parası alırım artık

hayırdır :)

canım benim 5000 gibi bir rakam tutmuştu.Özel ünv.te hastanesiydi.bir de orada şöle birşey vardı;prof girerse doğuma 1000 lira fazladan ödüyorsun.benim de riskli olduğu için prof istemiştik.yani 5000 falan işte toplam.genel olmuştum.oda parası falan da yoktu içinde.

doğru diyosun bide olmama ihtimali var, eşimde varikosel başlangıcı vardı mesela, iyi oldu bak bu mesajın biz bi detaylı muayene olalım

öyle bi durum yok ama ancak birikir dedim :)
ben epidural isterim heralde

benimde sinirlerim cok bozuldu arkadasım inan sunları yazarken ellerım tıtrıyor ...canımızı emanet edıyoruz bız doktorlara bızı ayaklı para gıbı gormesınler , ınsanız bız ....buarada haklısın devlet hastanesıne yıllar var gıtmedım annemı babamı bıle gondermıyorum sınırlerı bozuluyor yaslı ınsanlar harap oluyor ..oturcak yer yok hademe temızlık yapıyor ayakta duran ınsanlara bagırıyor cekılın soyle dıye bıde yaslılara kıbarca duzgunce demıyorkı abıcım ablacım surayı temızleyecegım musade edermısın o da ınsanları acız goruyor doktorların gordugu gıbı...

dimi? e tabii bi de tadavi parası da vardı bak onu unutmuşum :)..herşey parayla oluyor işte :26:

ben çeyrek takarım sana

Evet haklısın
Ama bazen paran olması, devlette 15 gün beklemek yerine gider özelde tahlilimi yaptırayım parası neyse vereyim desen bile ruhun duymadan bile iş çevirebiliyorlar

Eski çalıştığım yer sağlık sektörüydü, ben yine muhasebe bölümündeydim ama duyup görüyorsun haliyle

Yine bir hasta özel hastaneye gitmiş, gerek sıra beklememek gerek daha emin olmak adına sanırım
O özel hastaneler tahlillerini benim çalıştığım yere gönderiyordu
Bizde yapılan tahliller daha sonra o hastaneye yollanıyordu, anlaşmalıydık yani

İlk değil bu sadece bir örnek :

Bi hastanın doktoru aradı, bugün sizin kuryenize *** **** isimli hastanın da tahlillerini verecektik ve çok acil çalışılması gerekiyordu
Ama bizim personeller kaybetmiş, bi rapor çıkarabilir miyiz en acilinden hocam ? ( bu ikisi de doktor, biri hastanın doktoru biri de bizim tahlilleri raporlayan doktor )

Cevap ' Tabi çıkarırız hocam , ne demek .. Hasta adını bizim sekreterlere not aldırayım , neydi ismi ? '

Sonuç verilen isme ve tarihe uygun , hiç hastanın alınan tahlili görülmeden hastaya kayıp denirse olay çıkar veya prestijleri sarsılır diye uyduruktan bi rapor düzenlendi.. Not olarakta yetersiz bulunduğunu aynı işlemin tekrar edilmesini önerdiler..

Hasta durduk yere tekrar bıçak altına yatmalı dendi yani..

Ben şok.. Tabi bu ilk duyduğumdu, kızlar bana ohooo bi dr bişey talep etti mi bizim ki anında kabul ediyo alışırsın dediler.. Amaç ne olabilir ? Anlaşmalı olduğumuz kurumu memnun etmek, neden ? Para , para, para..

İnsanların gözü dönmüş, özele gitmek te çare değil, Allah vicdanlı doktorlara denk getirsin

doğru diyosun bide olmama ihtimali var, eşimde varikosel başlangıcı vardı mesela, iyi oldu bak bu mesajın biz bi detaylı muayene olalım

muayene mi boşver yaa..
öyle risk varsa direk tüp bebek yapın daha ucuz
ben muayenelere testlere 3 yıl içinde 10 binliradan fazla verdim
başta tüp bebek dediler e tahlillerden sonrada aynısını dediler..
olan benim manilere oldu
bi zaman sonra baktın olmadı çocuk direk tüp bebe
devlet hastaneleri işkence yeri özeller soyucu arada biz gidiyoruz

Ooo gercekten fıyat bılgım yoktu gercektende cokmus asgarı ucretle ınsanlara bırde uc cocuk yapın dıyorlar mecbur kalıp hastanede kadın yasam savası versın dıyemı ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…