- Konu Sahibi ikincisans88
-
keşke kadınların inanç özgürlüğü vs diye her seferinde türbanı ortaya attıkları gibi kadının başka hakları olduğunuda dile getirseler, mesela yaşam hakkı,eşi sevgilisi ya da adamın biri tarafından öldürülmeyeceğine dair devlet güvencesi alma hakkı, korunma hakkı, karar verme hakkı
hasta eleştirisi şu şekilde olabilir, acilden para almıcak hastaneler dendi, bu seferde karnı ağrıyan acile gelmeye başladı, adam köşede beyin kanaması geçiriyo öbür vatandaş vay benim karnıma niye bakmıyosunuz diye terör estiriyo böyle durumlarda var
arkadaşlael insaf, bir doktorun bir hastanenin alçaklığını tutup nereye bağlıyorsunuz. Lütfen hatırlayın kürtaj konusu gündeme gelmeden öncede çok duyduk böyle haberleri, çok iyi hatırlıyorum bir kadın bir doktorun kanunsuz muayenahanesinde kürtaj yaptırıp ölmüştü. Sebep neydi kurallara göre o zmanını kuralları yani, alınması sağlık açısından tehike oluşturacak bebğin kürtajla alınması. Ben çok iyi hatırlıyorum bu haber. Eminim böyle daha çok olayda olmuştur. Ama tabi o zaman hükümet buna el atmadığı için o kadar önem arzetmiyordu bu haberler. Ben hükümetçi değilim olmamda gerekmiyor ama bu kadının başına gelenler sadece o doktorun ve kurumun suçu. Eğer konuyu tutup türbana dayatırsanız, 2000 li yıllarda sırf başötülüyüm diye koluma iğne yapılmadı dütüldü. Kolum mosmor oldu. Ama ben o hemşireyi şikayet edecek bir merci bulamadı. Kime gitsem beni azarladı. Başhekim resmen kovdu.temizlikçi bile dilekçe için isim istediğimde oralı olmadı. Biz çok kötü hastane şartları gördük. Bu aşağişılık doktor ve kurumuda o silsilenin bir parçasıdır. Maalesef bizim tıp camiamızda bazı kim tabipler kendilerini ulaşılmaz zanneder. Hastaya her türlü muameleye hakkı olduğunu zanneder. Işini fedakarca yapanları tenzih ediyorum. Ama baş taiplerin böyle doktorların olduğu yerde ne heşire ne hizmetli size adam gibi davranır.
Elbette arkadaşım böyle olaylarda var en ufak öksürükte bile acile gidenler var halbuki acile gelenlerin durumu bellidir evet dediginiz gibi doktor sırasında bile kavga çıkaranlar var yaklaşık 1 sene önce falan kardeşim doktora gitti beraber gittik randevulu sistem var artık bilindigi gibi bizde net üzerinde aldık sıramızı ertesi gün kardeşimle beraber gittik neyse ekranda isim yazdı biz içeriye geçecez bir kadın benim kolumdan tuttu beni iteklemeye çalışıyor sıra bende siz niye araya kaytarıyorsunuz diyor bende bayana biz randevulu hastayız dedim bir gün önceden aldık randevuyu kadın hala inanmıyor bagırıp duruyor içeriden hemşire geldi söyledi randevu sistemini anlattı ama kadın hala inanmıyor düşün biz içeriye girdik kadın hala konuşuyor sesi içeriye geliyor dışarıdaki hastalarda söylüyor kadına randevu sistemi var diye oradaki gelen hastaların yarısı randevulu.
kader hukukumuzda herkes suçu sabit oluncaya kadar masumdur.yaşanan acı bir olay.eğer gerçekse cezalandırılsın.ortaya çıksın.diğer doktorlara ibret olsun.ama yazıda yasal prosedür başlamıştır ifadesi bile geçmiyor.soruşturma açıldı bile denmiyor.bu kadar dram var,kadın ruhuma tecavüzdü diyor.benimle birlikte birçok kadın aynı şeyi yaşadı diyor.yani bu olağan o hastanede demeye getiriyor.ama doktor görevinden bile uzaklaştırılmamış.haber olmuş yazılar ama kanıt yok.hastanın hayatı ne kadar kutsalsa doktorun mesleği de o kadar kutsal değil mi.ya yalan haber ise ya abartılı haber ise ya birşeyleri eksik hatırlıyor ise yazık değil mi o doktora ve hastanede çalışan diğer personele.her duyduğumuza inanmamalıyız.sorgulamalıyız.çünkü bu bir gazete yazısı.mahkeme kararı değil.anneciğimin ameliyatında,dedemin ameliyatında,kendi ameliyatımda görev alan ve devlet hastanesinde çalışan gerçekten görevine aşık o kadar doktor tanıdım ki..en azından yazının devamını takip edeceğim.mahkemelik olursa da sonucuna bakacağım.yaptysa bedelini ödesin.yapmadıysa adı lekelenmesin yazıktır.
Allah aşkına kadının başından geçenleri okudunuz.
Kimileri de kalkmış neden doktoru savunmuyorsunuz diyor.
Nesi var savunulacak?
Kaç saat nöbet tutarsa tutsun hastaya asla o şekilde muamele etmeye hakkı yok!
Kim vermiş ona o hakkı?
Zorla mı doktor yapmışlar? Seçmeseymiş tıbı? Bilmiyor muydu mesleğin zorluklarını?
Her işin kendine göre zorlukları var,bahane değil bunlar arkadaşım!!!
peki sonuç nedir? ne olmuş bu hastane ve doktorlara ya da ne olacak acaba?
bu konuda diğer sağlık konularında olduğu gibi alıp başını gidecek mi?
bir kısım doktorlarla ilgili oluimsuz hikayelerini anlatacak sonra sağlık sektöründe çalışan arkadaşlar gelip biz günde kaç saat çalışıyoruz,dayak yiyoruz,öldürülüyoruz biliyor musunuz deyip birden savunmaya geçecek.
bu konu böyle olmasın ya..savunma ve suçlamaya dönüşmesin bence.İnşallah bu sorunlar da sadece köşe yazısı olarak kalmaz.
ben sağlık çalışanıyım ama acilde rezillik çıkaran hastayıda bıçak parası alıp ameliyata girmeyen doktoru da anlatıyorum, gerçek bu,isteyen savunur isteyen eleştirir paran varsa ağasın paşasın bu kadar, ben bunu onaylayan biri değilim ama kanun yapıcı ben değilim
sezeryan fiyatları 3000den başlıyo heralde dimi kızlar, istediğin odaya epidural ya da genel anestezi olmasına göre artıyo sanırım fiyat, yavaştan araştırmaya başlıyım
sezeryan fiyatları 3000den başlıyo heralde dimi kızlar, istediğin odaya epidural ya da genel anestezi olmasına göre artıyo sanırım fiyat, yavaştan araştırmaya başlıyım
yahu zaten çocuk olmuyo yığınla para döküyoruz..
olacak doğuma yığınla para..
inş. çok altın takarlar bana doğum yapınca
veya kız olunca evlendiğinde başlık parası alırım artık
hayırdır :)
canım benim 5000 gibi bir rakam tutmuştu.Özel ünv.te hastanesiydi.bir de orada şöle birşey vardı;prof girerse doğuma 1000 lira fazladan ödüyorsun.benim de riskli olduğu için prof istemiştik.yani 5000 falan işte toplam.genel olmuştum.oda parası falan da yoktu içinde.
canım eğer maddi durumun varsa her zaman özel hastaneyi tercih et ,çok mu tahlil yaptırıyorlar yaptırsınlar hatta bazen gereksiz radyasyon bile alsan yine de devlet hastanesinde göreceğin insanlık dışı muamelelerden daha iyidir ayrıca sağlığınla da bu kadar oynanmaz.Ben böyle düşünüyorum,eğer maddi durumunuz varsa sağlık için harcanacak paraya acımayın.
Tabii ki bundan devlet hastanesindeki olaylara tepkisiz kalacağımız sonucu çıkmasın ,burası bir ülkeyse biz de bu ülkenin vatandaşlarıysak ve eğer hastane de bir devlet kurumuysa o zaman bizim yararımıza çalışacak.Bu olayda doktorun açıklamalarından biri de kimbilir kaç hastaya kürtaj yapmıştır o doktor da gibilerinden birşeydi.Doktor başına çok mu hasta düşüyormuş o beni ilgilendirmez ,doktorlar hastalara yükleneceğie sağlık sistemini düzeltmek için uğraşsalar hastalara bağıracaklarına gerekli yerlerde seslerini yükseltebilseler çoğu problem çözülecek ama tabii bu zor olan.Kolay olan hırsını hastadan çıkar, günde bilmem kaç tane hastaya bakıyorum diye böyle iğrençlikler yap,hastalara hakaret et.Şu artık anlaşılsın ki bir doktorun çok hastaya bakması o hastayı ilgilendirmez varsınlar bu problemi sistemi kuranlarla çözsünler tabi cesaretleri varsa.Hasta ,aciz ,tamamen kendini onun eline vereceği için korkan insanlar olmayacak bu sefer karşılarındaki.
Çok sinirim bozuldu ya inşallah gündemden düşmez bu olay.
yahu zaten çocuk olmuyo yığınla para döküyoruz..
olacak doğuma yığınla para..
inş. çok altın takarlar bana doğum yapınca
veya kız olunca evlendiğinde başlık parası alırım artık
ben sağlık çalışanıyım ama acilde rezillik çıkaran hastayıda bıçak parası alıp ameliyata girmeyen doktoru da anlatıyorum, gerçek bu,isteyen savunur isteyen eleştirir paran varsa ağasın paşasın bu kadar, ben bunu onaylayan biri değilim ama kanun yapıcı ben değilim
doğru diyosun bide olmama ihtimali var, eşimde varikosel başlangıcı vardı mesela, iyi oldu bak bu mesajın biz bi detaylı muayene olalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?