Bence engelli sıfatı size uygun değil zaten ufak bir problem . İyi bir CV dolu dolu aktif çalışkan bir CV ye sahip olabilirseniz iş açısından hiç sorun değil. Engelli kontenjanlarını düşünürseniz hemen iş bulursunuz zaten Çünkü işyerleri belli sayıda engelli çalıştırmak zorunda ve sizin gibi güzel ve engeli çok çok hafif bununla mutlu bir bayanı ben hemen işe alırdım . Güncel hayatınızı etkileyen bir durum değil bence
Haklisiniz da bu özgüven eksikliğinden midir nedir bilinmez kendime engelli sıfatını yakistiramiyorum..tesekkur ederim :) Allah daha buyuk sıkıntılar vermesin
Gozluk kullanmiyorum. Cunku sadece sol gözümdeydi ve tedavisi sadece 9 yasina kadar oluyordu o yasta tedaviyi kabul etmemisim maalesef yine inatciymisimbenimde 2 gözümde var göz tembelliği.. gözlük kullanıyor musun ? kullanıyorsan numarası kaç ?
Utanmak değil benimki. Ben neden utanayım ki? Allah beni böyle yaratmış utansam benimsemezdim. Ancak ben böyle yaşayabiliyorum.. Bunu anlatmak istiyorum. Ve mesela adalet bakanligi memur alimlarinda beni almiyorlar. Gibi... Bunlara üzülüyorum ben onca yil hicbir eyim yokmus gibi cok iyi yerlere geldim.sadece göz tembelliği için engelli raporu vermezler gibi geliyor. benim eski bir arkadaşım bir rahatsızlık geçirdi kendini zor idame eder halde olmasına ve hastalığı kronik olmasına ramen yüzde 40 engelli raporu verdiler. ama yinede çok emin konuşmayım bilemiyorum. hepimiz birer engelli adayıyız yarın ne olacak bilemiyorum o yüzden engelli olmak evet zor bir şey belki kabullenme süreci uzun olacak bir şey ama utanılacak bir şey değil.
Ustteki arkdasimizinda dedigi gibi.
Duzeltilebilir.
Seni ozguvenli gordum cogu kisiye karsin.
Ama bu duzeltilmemesi gerektigi anlamina gelmiyor.
Istemezmisin duzeltilmesini?
Benim eski sevgiliminde gozu hafif kayiyodu.
memur olmak istiyorum. Amaadaletbakanligi vs. Almıyormuş.ehliyette resmen sıkıntı bu durum.engelli kontenjanından yararlanmak istemem cunku kendimi gercekten hic engelli olarak gormedim.. Ileride basima ne gibi sıkıntılar çıkabilir? Yardimci olursanizsevinirim..
eşimde de şaşılık ve göz tembelliği vardı,onunda doğuştan gelen bir rahatsızlık ve kendisi de alışmıştı bu duruma ama göz kayması giderek artmaya başladı,göz dışarı doğru kayıyordu ve görmede sıkıntı yaşamaya başlamıştı. Çocukken verilen gözlüğü kullanmadığı ve ailesi de çok üstüne düşmediği için çocukken tedavi edilebilecek bir durum senelerce yaşadığı bir sıkıntıya dönüşmüş. Kendisi çok rahatsız değildi kabullenmişti ama biriyle konuşurken dönüp arkaya bakıyor onunla konuştuğumu anlamıyor gibi söylemleride oluyordu. Dünya göz hastanesine muayene oldu ameliyat için garanti veremem yaşınız geçmiş dedi eşim o sırada 26 yaşındaydı. Ameliyattan sonra göz bulanık görürse veya çift görme olursa tekrar ameliyata alır gözü eski haline getiririm gözün kayması çift görmekten iyidir dedi vazgeçtik.Ama görme problemi ilerlemeye başladı birgün tesadüf eseri dokuzeylül üniversitesinden randevu aldım,baş ağrısı yapmaya başlamıştı rahatsızlığı,belki dinlendirici bir gözlük verirler diye.
Orada yapılan muayenede hemen ameliyata karar verildi hemde iki gözden birden çünkü sol gözdede gizli kayma varmış,eşim korktu vazgeçecekti doktor çok umutlu konuştu 1 ay sonra ameliyat oldu 2 gözündende,zor bir süreçti 1 ay kadar bir süre aldı tamamen iyileşmesi,ama bütün şikayetlerimiz silinip gitti,şuan normal bir gözden hiçbir farkı yok gözlerinin,görme kaybı bitti,baş ağrısı sonlandı ve eşim ben kabullendim diyordum ama öyle değilmiş meğer şuan çok rahatım iyiki ısrar ettin ameliyat için diyor. İlgilenirseniz ameliyat öncesi ve sonrası fotoğraflarını gönderebilirim özelden.
Sorduğunuz sorulara gelince eşimde tam bir düzelme sağlandığı için bu konularda sıkıntı yaşamadı herhangi bir sorunuz olursa bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım
Engelli olmak için illa kolun bacağın olmayacak diye bir durum yokki.Konu senin kendini engelli görüp görmemen değil.Eğer doktor rapor verirse iş o rapora bakar.Benim üst amirlerimden biri gözlüklü dosyasında %40 engelli olarak görülüyor.Herhangi bir sıkıntısı yok ama.Engelli istihdamından da girebilirsin işe.Sırf kelimelere takılıp neden olacak işini engelliyorsun ki ?
Eşimin görme kaybı ve göz tembelliği başlamıştı ama sizin gözünüz kadar yüksek değildi görme kaybı derecesi,o da aynı şekilde sağ gözümde bir karartı var diyordu sol gözünü kapatınca sağ gözünü kullanabiliyordu doktoru gözünüz kaydığı için her iki göz tarafından beyne iki ayrı görüntü gidiyor beyin baskın olan gözü seçip diğer gözü yok sayıyor,bu da göz tembelliğine sebep oluyor diyordu size özelden gönderiyorum fotoğrafları aynı durum mu bilmiyorum ama umarım benzerdir ve tedavisi olduğunu öğrenirsinizEşinizle durumum ayni mi ki? Benim sol gözüm yüzde 10un altinda görüyor yani hiç görmüyor gibi bir şey sag gozumu kapattigimda onu kullanabiliyorum yoksa sag gozum acikken beynim onu algilamiyor. BBenim kayma ice dogru ve hep ayni. Cocuklugumdan beri... Bilmiyorum,tedavisi yok dediler hep bana.. Internette de hic tedavi bulamadim ben. Ayni durum mi ki? Neyse.. bir fotograf atarsanız ozelden mutlu olurm:) tskrler
evet tedavi küçük yaşta oluyor o da görme derecesini biraz daha yükseltmek için..gözlük kullanmamanıza şaşırdım ama rahat görebiliyor musun gözlüksüz.. ben mümkün değil gözlüksüz göremem yazı felan hiç okuyamam.. çoğu zaman gözlük gözümdeyken gözlük aradığımı bilirim o derece bütünleştikGozluk kullanmiyorum. Cunku sadece sol gözümdeydi ve tedavisi sadece 9 yasina kadar oluyordu o yasta tedaviyi kabul etmemisim maalesef yine inatciymisim
biraz da olsa içim rahatladı... :) adliyede göz problemi şaşılık vs olanları almıyorlarmış. adalet bkanlığında çalışmayı düşünüyordum bir tek o problem oldu bana. teşekkür ederimm tekrarEngelli kontenjanında yer alamazsın zaten benim bir gözüm protez olduğu halde %20 sayılıyor ve engelli gözüyle bakmıyorlar zaten gözüme dokunup ispatlamadan şaka yaptığımı falan sanıyorlar, bu kadarcık şeyi dert etme kendine, hiçbir engel teşkil etmiyor özel hayat için olsun iş hayatı için olsun, ehliyet için henüz bişi diyemicem çünkü sıra ona gelmedi:)
hahah gözlük varken gözlük okumak güzelmiş. her şeyimi sağ gözümle hallediyorum.. zaten sol gözümü beyin kabul etmiyor. sadece sağ gözümü kapattığımda sol gözümle görüyorum o da aşırı bulanık ve kötü bir görüntü... gözlük işine gelince gözlük kullanıyorum ama miyop gözlüğü :)) sağ gözüm de de miyopluk var. ama rahatsız edecek derecede değil.evet tedavi küçük yaşta oluyor o da görme derecesini biraz daha yükseltmek için..gözlük kullanmamanıza şaşırdım ama rahat görebiliyor musun gözlüksüz.. ben mümkün değil gözlüksüz göremem yazı felan hiç okuyamam.. çoğu zaman gözlük gözümdeyken gözlük aradığımı bilirim o derece bütünleştik