Bu gidişle ev almak bi hayal oldu

Amin inşallah teşekkür ederim.

Bizde aynı durumdayız. Altinlarimiz var biraz düğünden kalma fikrimiz ustunede birşeyler ekleyip peşinat hazırlamak , ardından ödeme şartları bize uygun bir kredi çekip ev almaktı. 1100₺ kira veriyoruz en azından kendi evimizi oderiz dedik. Bankaya gittik birkaç ay önce yüz bin TL ceksek yüz seksen bin TL ödeyecekmisiz..
Papucumuza baka baka döndük ..

Durumumuz çok benziyor ya biz de kv evinde oturuyoruz eski bina çok. Buraya konu açmıştım. Eşim birikimimizle daha iyi bi ev almaya sıcak bakmıyor. Kredi faizleri aşırı yüksek, arabamizi filan da satmayız. Bebeğimiz için kenarda köşede paramız dursun diye diretiyor. Biz de bu gidişle zor alırız burdaki arkadaşlar sağolsun epey yorumlar yazdılar bana. Çoğunluk parayı eve yatırma hele kredi çekmeye hiç yeltenme diyor. çok haklılar. Yarın ne olacağımız belli değil, en iyisi bir süre daha stabil kalmak. Elindekini muhakkak dolar yada altın olarak muhafaza et. Daha artacak zaten. Ben de ev fiyatlarının düşeceğine inanmak istiyorum. Bak şimdi fahiş faizlerle kredi çeker dara düşersin sonra evler ucuzlar pişman olursun. Az daha sabredelim bakalım. Kooperatifler siteler yeni bina insaatları tamamlanamiyor. Malzeme fiyatları uçtu. İnşaat sektörü çökecek. Kimse ev almayacak bir süre sonra. Finanscilar da nakit kalın diyor. Bir de banka kredi sözleşmelerinde diyor ki "ülkedeki olasi ekonomik kriz esnasında faizler yeniden düzenlenebilir" Aman DİKKAT bu madde herkesi bitirir

Çok saol canm inşallah alırız bizde.

Hangi bankaymış o begonyas .80 bin faiz yine iyiymiş. Bizde 1 hafta önce 2-3 bankaya gittik ev kredisi için resmen tefeci gibi olmuşlar. 100 bin için 200 bin ödeme alıyorlar

Merkez bankasi arttiriyor faizi ,yani devlet arttiriyor , bankalar degil
Doviz yukselmeye devam ettikce de faiz arttirmaya devam edecekler
Devlet dovizi dusurebilmek icin TL faizi arttiriyor ki insanlar dovizini bozsun diye
Ama faizler arttigi halde doviz de dusmuyor
Ev almak icin uygun zaman degil , krizin bitmesini bekleyin konu sahibi

Bu piyasa dalgalanmalarindan once projeden bir ev aldik elimizdekini pesin verip (evin yarisi)digerini kredi cektik arti dolar borc aldik.Sonuc=suan ekonomik olarak çöktük ödeyemiyoruz ev bitmedi henuz kiradayim.Konu acmistim burda.Borcla borcu kapatma surecindeyiz.Evin teslimi 4 ay ileri atti.Sonuc itibariyle bir daha ev alamayiz diye direnmeye devam ediyoruz ama oyle bir duruma da geldikki ornek veriyim 3 bin dolar borc 13 bin tl iken 2-3 ayda 20bin kusur oldu .Umarim ev degerlenir de cektigimiz sikintiya deger.Demem o ki parayi tutun illaki sıkısan acil satmak isteyen olucaktir o sekilde uygun bir ev alirsiniz ama oturacak bir eviniz varsa hic kendinizi kasmayin.

Sizce ekonomik kriz bitecekmi, bana öyle geliyorki bayağı bi zaman sürecek.
Allah yardımcınız olsun. Evim yok ne yazıkki.

Pcperisi Ben Finans Uzmanıyım.
2019 pek değil hiç parlak görünmüyor.
Kredi ile alamayacak olabilirsin lakin İnşaat Firmaları da feci durumda, Çünkü Yalıtım ve pvc den tut iç dekordan dış cepheyi ilgilendiren tüm malzemeler döviz ile alınıyor.
Hatta Toki bile kasaya para girmesi için %25 indirimle borç kapatıyor. (Eskiden de yılda bir kere yapardı %20)
Yaşadığın ili bilmiyorum ama Toki'yi araştır derim.
Okuldan devre arkadaşım Ziraat bankasında Toki'nin bazı inşaatlarıyla anlaşmalılar. Deli gibi sözleşme feshetmeye gidiyormuş insanlar.
Bu sayfadan bir incele istersen belki hazır konut olan bir Şehir de yaşıyorsundur.. https://www.toki.gov.tr/satis

Sizce ekonomik kriz bitecekmi, bana öyle geliyorki bayağı bi zaman sürecek.

Allah yardımcınız olsun. Evim yok ne yazıkki.
Bitmez ama sartlara uyum saglayacagiz mecburen.Cok tesekkurler umarim biz de rahata erebiliriz.Ben arti cok yuklu bir kira veriyorum sartlar oyle zor ki.Allah hepimizin yardimcisi olsun

Bizimki toki degil ama biz de projeden vazgecsek mi diye dusunduk ama sozlesme feshinden dogan yaptirimlar var onlar daha riskli geldi su durumda direniyoruz bakalim.

Tahmin ediyordum böyle olacağını. Tokide de ev ödeme fiyatları sabit değil, senelik artırumlar olduğu için bana mantıklı gelmiyor pek

Bizimki toki degil ama biz de projeden vazgecsek mi diye dusunduk ama sozlesme feshinden dogan yaptirimlar var onlar daha riskli geldi su durumda direniyoruz bakalim.

Proje sahipleri sizden daha beter durumda emin olun.
Devlet zırt pırt nefes ve kgf kredisi çıkarıp duruyor ama limitleri onları kesmiyor.
Pazartesiden itibaren yine Devlet bankaları (kalan) aracılığı ile ciddi bir para sürülecek piyasaya
Ama Kimi ne kadar kesecek bu düşük faizli kredi Allah bilir.

Yani konut kredileri düşebilirmi

Yok Proje sahiplerine Devlet kolaylık gösteriyor ki Projeye yansıtsın daha düşük faiz ile ev satsın.
Banka kredilerinden epey bir zaman fayda beklemeyin ve güvenmeyin de.
Hııııı çok beğendiğiniz bir ev varsa ben 1-2 sene bu faizi öderim derseniz çekin kredinizi.
Faizler düşünce yapılandırabilirsiniz.
Bana sorarsanı ben bu riske girmem.
Şuan en akıllıcası ille ev alacaksınız Toki olmaz diyorsanız Kiraya devam maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…