• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu gidişe bir dur demek istiyorum!

skyblue

Mutlu olmayı diliyorum...
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
62
1
296
Öncelikle merhaba. Kızlar bi sorunum var ve ne kadar saçma olduğunun farkındayım. Fakat her ne kadar saçma olsa da bu sorun benim yaşantımı fazlasıyla etkiliyor. Benim derdim sivilcelerimi sıkmakla ilgili. Ergenliğe girdiğimden beri yüzümle ilgilenen bi kızım. Bazı insanlar yüzlerinde çıkan siyah noktalar veya sivilcelerle ilgilenmezler ama malesef ben onlardan olamadım. Ne zaman sivilcem çıksa onu kafama takarım ama beni çirkinleştirdiği için değil, içimde karşı koyamadığım bi dürtü, sivilcelerimi sıkmaya yönlendiriyor beni. Önce yüzüme dokunuyorum daha sonra ayna karşısına geçip zarar vermiş miyim diye kontrol ediyorum ve o sırada ne oluyorsa oluyor ve kendimi kaybedip yüzümde ne var ne yoksa sıkıyorum. Sonra aynaya baktığımda gördüğüm o kırmızı suratın bana yaşattığı duyguyu tahmin edemezsiniz. Artık geri dönüş ve bu yaraların geçmesini beklemekten başka yol yok diye düşünüyorum. Hatta böyle dönemlerde kırmızı suratımla sokağa çıkmayı, alışveriş yapmayı bile istemiyorum. Diyeceksiniz ki e sen de sıkma sabret, onlar zaten bi kaç güne geçer. Haklısınız, denemedim değil. Bazen sabrediyorum, suratım çok güzel görünüyor ve o an aynaya bakarken kendi kendime 'umarım bu kez aynı duyguyu yaşamam' diyorum ve içimdeki şeytan bi kaç gün içinde harekete geçiyor ve yine kıpkırmızı bi surata sahip oluyorum. Kendime kaç kez söz verdim dokunmayacağım diye ama nafile. Bu durumdan çok sıkıldım ve odamdaki, çantamdaki aynaları kaldırdım. Sorunumun basit bi sorun olmadığını düşünüyorum, altında mutlaka psikolojik problemler yatıyor ama öyle her gün olaylar yaşayan biri de değilim. Şunu da söylemek istiyorum; ayna karşısına geçip de sivilcelerimi katletmeye başladığım anda dünyayı unutuyorum, sanki onlar vücudumda bulunmaması gereken pisliklermiş gibi geliyor. Ben de diğer insanlar gibi sivilcelerine 'özel ilgi' göstermeyen biri olmak istiyorum. Aynı sorunu yaşayan birileri illa ki vardır. Lütfen önerilerinizi esirgemeyin.

bende sürekli siyah noktalarımı sıkıyorum bnmde yüzüm hep kırmızı oluyo ama bnde dayanamıyorum bazen diş macunu falan sürüyorum kurutuyo ama sennki daha kötü bi durum sanırım :( kendine engel olmaktan başka çaren yok

Sonuçta bu bi irade meselesi. Gündelik konularda bişeyden uzak durmam gerekirse, dururum ve sorun olmaz. Biri bana şunu yapma, şu nesneye dokunma derse dokunmam. Ama nedense bu konuda aynı iradeye sahip değilim. Sonuçta benim bedenim diyorum, kimseye vereceğim bi hesap yok, tek sorumlu benim diyorum. Belki de tüm bu sorunlarım, bu rahatlığımdan kaynaklanıyor. İrademi güçlendirmem lazım bi şekilde... :(

ben de kollarımdaki minik yağ bezelerini sıkıyorum .o pırt diye çıkşı bei rahatlatıyo.çıkan 1 mm bile değilken :S daha fazla çıkarmak için acayip keyfle kolumu inceliyorum.sonra benim de kollarım lekeli yaralı,yüzüm de kırmızı izli lekeli vs sonra ben olarak kalıyo :S ben ancak bi krem (leke tedavi için) ya da basitinden limon sürdüğümde bi disipline girip bu olaydan sakınabiliyorum.ama yine de arada bi fire veriyorum :) tam 3 gündür koluma dokunmuyorum.sanırım bu sivilceleri önlemeye başlamakla yola çıkabliriz.ne kadar az ıkarsa o kadar az dikkatini yüzüne çeker.bence cildini temizlicek arındırcak basit bi sabunla başlayalım. benden sana bir öneri ; seba med yeşil kalıp .bir sabah bir gece yatmdan 2-3 dakka yüzünde köpürtüp masaj yaparak yıkıyosun.8 tl falan olaması lazım.ama ph değerini oranlayıp cildini tertemiz yaparken bi yandan da kaşmir yumuşaklığı veriyo. bi dene bakalım hiçbir şey kaybetmezsin.sonra haftada bir elma sirkeli -soğan suyuyla ovala.yani amaç hem doğal ürünlerle cildini temizlerken bi yandan da seni meşgul etmek.rahatlama yöntemini değiştirip sana bi amaç belirleyip seni bi yandan oyalayıp bi yandan sivilceden arındırmak ;) nacizane bi tavsiye sadece.

yaa ne gerek var bu kadar sıkıntıya be arkadaslar. ben 22 yasındayım ve kendimi bildim bileli heryerimde iltihaplı sivilceler cıkardı. yüzümü elleyemezdim ağrıdan.. yeter artık dedim. tüm olumsuz yorumları kulak ardı edip gittim doktora roucutane yazdırdım. 4 ay kullandım. bırakalı 3 ay olucak. ve maşallah tek bi sivilcem yok. izlerimde hafifledi. sizin psikolojnizi ben cok iyi anlıyorum. bende cok sorun yasadım. o yüzden diyorumki gidin alın şu ilacı ve kurtulun!

Kolo sorun yüzümüzde sivilce çıkıp çıkmaması bu yüzden kötü hissetmek değil :50:aksine sivilceyle oynayıp onu patlatıp yağını çıkarmak bizi RAHATLATIYOR.her şeyi unutup hafifliyosun o süre zarfında..dalıp gidiyosun.ama bu öyle bi şey ki ''canım sıkıldı hadi 2 sivilcemi patlatayım da rahatlayayım diye başlamıyosun.her an bi bakmışsın ki kendini ayna karşısında kıpkırmızı sıkılmış izli bi yüz görüyosun.bian ben ne yaptım diyosun .ve her seferinde bi daha yapıcam..ve yine kendini ayna karşısında sıkılmamış alan bırakmamış bi kırmızı yüzle buluyosun...:27:

shidan inanır mısın sende kendimi gördüm. :) Şaka bi yana temizlemeyle ilgili bi sorunum yok. 1 yılı aşkın süredir yüzümü garnier 3ü 1 aradayla temizliyorum. Yüzümü gayet güzel temizliyor, memnunum. Ama sivilce bu yani her ne kadar temizlesek de çıkacağı varsa çıkıyor. Şunu farkettim ki bu şikayetlerim okul zamanında daha seyrekti. Yaz tatilinde kendi kendime kalınca dikkatim yüzüme kayıyor. Yani bişeylerle meşgul olma meselesi nereye kadar sürer ki? Sonuçta insanın boş bi anı mutlaka oluyor. Mesela ben daha önceki senelerde ders çalışırken dikkatimin dağıldığı bi anda aynayı alırdım yüzümü incelemeye başlardım. Aynayı her an elimin altında olmaması için kaldırdım. Şu an küçük aynalar hep saklı duruyor, kardeşimden saklamasını istedim. Baktım bu iş küçük aynaları saklamakla olmuyor çünkü odamdaki duvarda asılı olan aynayı bile çıkardım yerinden. Onu da bi güzel kaldırdım. E bu sefer de evin girişindeki ayna var. Onu kaldıramam da. Bu sorunun çözümü zihinsel bişey. Şu an çene bölgem yuvarlak ve koyu pembe izlerle dolu. Hafif bi çukurlaşma da var hücre kaybından dolayı. İzleri geçirmek için en azından bi yol var, kışın onun için cildiyeye de gitmeyi düşünüyorum ama benim bu takıntım ne olacak? Ramazanda oruç tutar gibi şu takıntımı ortadan kaldırmak için irademe hakim olayım dedim, yok yani hani bazı vidaları sıkmaya çalışsanız da o sabit kalamaz gevşek durur, çünkü yalama yapmıştır ya aynen ben de öyleyim. O konudaki fikrim sabitlenemiyor. :/

Son düzenleme:
Olmuyor, olmuyor, olmuyor!!!!! Hayatıma bile bile limon sıkıyorum. Ölmek istiyorum artık, bu bi kısır döngü gibi sürekli tekrarlıyor. Çıldırmak üzereyim......

Olmuyor, olmuyor, olmuyor!!!!! Hayatıma bile bile limon sıkıyorum. Ölmek istiyorum artık, bu bi kısır döngü gibi sürekli tekrarlıyor. Çıldırmak üzereyim......

Şaka mısın sen ! Sivilce sıkıyorsun diye ölmek mi istiyrosun bu ne saçmalık yahu!!... Git kendine oyalancak bir şeyler bul... Ellerini oyalayacak bir hobi ...
İp atla
Örgü ör
Ebru sanatı yap

Ya spor yap ya da bir sey üret ! İki sivilce için de vızıklama aaaaaaaaaaaaaaaa.............

Şaka mısın sen ! Sivilce sıkıyorsun diye ölmek mi istiyrosun bu ne saçmalık yahu!!... Git kendine oyalancak bir şeyler bul... Ellerini oyalayacak bir hobi ...
İp atla
Örgü ör
Ebru sanatı yap

Ya spor yap ya da bir sey üret ! İki sivilce için de vızıklama aaaaaaaaaaaaaaaa.............

Hahah tepkin gerçekten çok iyiydi ama o iş sandığın gibi değil. Elimi oyalayacak bişeyler bulsam bile o dürtü bi boşluk bulur beni yakalar. Bu bir zaaf meselesi ama üstesinden gelmeye çalışıyorum. :)

yaa senin kadar olmasa da bende de var ondan.hatta eşiminkilere de sarkıyorum kaç kere tartıştık bu konuda.nasıl yalvardığımı bi görsen nooolur diye.hayır dese de iki dakika sonra yine gidiyorum.güzelce sıkıp temizleyeceğim.bide oksijenli suyla temizledimmi nasıl rahatlıyorum anlatamam.

bende tam tersi ergenlik dönemlerimde çıkan sivilcelerimi alleyemezdim annem artık gel sıkalım beyaz olmuşlar derdi ya da bir arkadasına sıktır felan dersi. içinden çıkacak olana iğrendiğim için dokunamazdım hatta teyzeme giderdimki o çok severdi sıkmayı ona temizletirdim suratıma,sonra doktora gittim sabunlar vs. hallettik çok şükür... yanı sende teyzem gibisin seviyorsun işte rahatlatıyor yani, o yüsden ilk önce doktora gidip cilt tipine uygun ilaç alacaksın başka çaren yok canım allah kolaylık versin.

Sivilce sıkma dürtüsü çoğu kişide var sanırım, yalnız değilim yani. :)
Benim annem de sever sivilce sıkmayı hatta bazen çıt diye sıkayım şunu der ama ben elletmem ama kendim Allah ne verdiyse girişirim.
Zaten hep kendimi frenleyemediğimden yüzüm kırmızı-pembe izlerle doldu.
Bu aralar biraz daha uzak duruyorum aynalardan, sivilce sıkmaktan ama eskisi kadar olmasa da arada bi kaç tane sivilce kaynıyor...
Yine de eskiye oranla daha kontrollüyüm ama kontrollü oluşuma güvenemiyorum çünkü uzun bi süre suratımı ellemesem de gün geliyor eskisinden daha beter ediyorum yüzümü ve bu davranışım tamamen bilinçsizce gerçekleşiyor. Bi kontrol kaybı yaşıyorum ki çoğu insan bu konuda olmasa da başka konularda kontrolünü kaybediyordur. Mesela yemek yerken kontrolümü elimde tutarım ama kimisi de kilo problemi olmasına rağmen yemek yemeye başladığı zaman kendini durduramaz. Bunun gibi düşünün benim durumumu da. Zaaf meselesi bu ve zaafım yüzümden artık kendimi beğenmemeye başlamıştım ki artık canıma tak dedi, kullandığım merhemleri bıraktım, saçlarımı farklı yöne taramaya başladım, evde bile olsam makyaj yapmaya başladım, aynaya baktığımda kendimi beğeniyorum ve moralim yükseliyor. Sivilce sıkma konusuna gelirsek hala tam anlamıyla bırakmış değilim, bugün bile biraz dokundum ama hoşunuza giden bişeyi bıçakla keser gibi bırakamazsınız, insanın doğası böyledir. Azaltarak unutacağım bu huyumu kızlar. İlaçlarla uğraşmaktan, yaralarımın iyileşmesini beklemekten bıktım. Bu aptalca huyumdan kurtulmayı gerçekten çok istiyorum. İstemek, başarmanın en önemli unsurudur öyle değil mi? :)

aynı şey bendede var hemde çok şiddetli,aynayı önüme alıp yüzümde sivilce arıyorum,bulduğumdada çıkıncaya kadar uğraşıyorum,çıkan o irin beni öylesine rahatlatıyorki,sadece sivilcem olsa burnum ve yanaklrımın bir kısmı kapalı komedon dolu bunlarla nasıl başa çıkacağımıda bilmiyorum sıkabldiklerimi sıkıyorum ama 2 gün sanra tekrar çıkıyor daha sonra aynaya baktığımdaki duygu ise iğrenç ötesi,seninkinden bile şiddetli olabilir bekimki,yüzümün bütün hertarafı kıpkırmızı ve şişik,ne yapsam ne etsem durduramadım bunu,cildim için kremlerdekullanıyorum beklesem etkisini çok güzeş gösteriyor ama en fazla 5 gün bekleyebiliyorum.kızarıklarım geçmedende evdendışarı adım atmıyorum.kızlar bu konuda yargılayıcı değilde çözümsl yaklaşırsak daha faydalı olur,çünkü gerçekten elimde olmayan bir şey gibi. :)

Sizin canlariniz SIKILIYOR belli.
Insan yapacak dogru dürüsüt isi olmaz ise, ya sivilcesiyle oynar yada dötüyle. Allah akil fikir versin.
Yok seytan dürtüyormus, yok ölmek istiyorum yok bilmem ne...
Gidersin cild doktoruna yazar sana ilaci ve kurtulursun sivilcelerinden. Sivilceler olmayincada dürtüleriniz kalkar ortadan.

Insan yapacak dogru dürüsüt isi olmaz ise, ya sivilcesiyle oynar yada dötüyle. Allah akil fikir versin.
Gidersin cild doktoruna yazar sana ilaci ve kurtulursun sivilcelerinden. Sivilceler olmayincada dürtüleriniz kalkar ortadan.

insanları böyle yargılamaya hakkınız yok birileri burada dertlerini anlatıp,çözümler bulmaya çalışırken sizin dediklerinize bakın.Kimin işi olmadığı kimin götünle kimin sivilcesinle oynadığı size düşmez,bu konuda rahat olun. ;)

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki insanların iç dünyasında neler olup bittiğini, hangi uğraşılardan nasıl hazlar duyduğunu asla tamamen tahmin edemezsiniz. Kimi insan tırnağını yer, kimisi saçını veya kaşlarını koparır, kimisi de benim gibi sivilcesini sıkarak bir hazza ulaşır. Evet farkındayım yaptığım iş normal değil, hem yakınıyorum hem de aynı işi tekrar tekrar yapıyorum ve emin olun bu durum beni ciddi derecede rahatsız etmeseydi, gelip burada bu saçma derdimi paylaşmazdım. Benim bu konuyu açmaktaki amacım sizin gibi önyargılı insanlarla böyle bi diyaloğa girmek değil, benimle aynı derdi paylaşanlarla fikir alışverişinde bulunmaktı. Ayrıca işimin gücümün olup olmadığını asla bilemezsiniz, günde kaç saatimin yollarda geçtiğini, nelerle uğraştığımı, ne kadar yorgun olursam olayım 'dürtülerimin' beni rahat bırakmadığını, benimle aynı sorunları yaşamadığınız için anlayamazsınız. Zaten beni anlasaydınız bu yorumu hiç yapmazdınız. Lütfen halinden anlamadığınız insanlara gereksiz laflar edip moralini düşürmeyin. Haa siz işi olmayan insanların ya sivilcesiyle ya da bi tarafıyla oynadıklarını çok iyi bildiğinize göre, onlardan biri olmalısınız...

insanları böyle yargılamaya hakkınız yok birileri burada dertlerini anlatıp,çözümler bulmaya çalışırken sizin dediklerinize bakın.Kimin işi olmadığı kimin götünle kimin sivilcesinle oynadığı size düşmez,bu konuda rahat olun. ;)

Aynı dertlere sahip insanlar nasıl da birbirini anlıyor. Bu toplumda, hele ki böyle bayanların tüm sorunlarını paylaşabildiği bi yerde benim sorunum neden göze basit bişeymiş gibi geliyor? Her sorunun ciddi bir tarafı vardır. Açıkçası olay işsizlikten kaynaklansaydı şu an tertemiz bir surata sahip olmam gerekirdi çünkü çok yoğun bir dönem geçiriyorum ve ayna karşısına geçecek vaktim olmuyor. Ama sorunumuz o kadar basit değil. Doktora gidelim, sivilcelerimiz geçsin değil olay. Şöyle ki eğer tek sorunumuz, sabah aynaya baktığımızda 'aa sivilcem çıkmış, güzelliğim bozuldu, inanmıyoraaaaamm!!' olsaydı çoktan halletmiş olurduk ve burda bu konuşmaları yapıyor olmazdık. Ben sorunumun psikolojik kaynaklı olduğunu düşünüyorum, belki de bi alışkanlık -sigara- gibi. Ne kadar kurtulmaya çalışsak da bir türlü başaramadığımız takıntılarımız gibi. Benimle aynı tecrübeleri yaşamayan hiçkimse beni anlayamaz. skull anlayışın için teşekkür ederim. :)

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki insanların iç dünyasında neler olup bittiğini, hangi uğraşılardan nasıl hazlar duyduğunu asla tamamen tahmin edemezsiniz. Kimi insan tırnağını yer, kimisi saçını veya kaşlarını koparır, kimisi de benim gibi sivilcesini sıkarak bir hazza ulaşır. Evet farkındayım yaptığım iş normal değil, hem yakınıyorum hem de aynı işi tekrar tekrar yapıyorum ve emin olun bu durum beni ciddi derecede rahatsız etmeseydi, gelip burada bu saçma derdimi paylaşmazdım. Benim bu konuyu açmaktaki amacım sizin gibi önyargılı insanlarla böyle bi diyaloğa girmek değil, benimle aynı derdi paylaşanlarla fikir alışverişinde bulunmaktı. Ayrıca işimin gücümün olup olmadığını asla bilemezsiniz, günde kaç saatimin yollarda geçtiğini, nelerle uğraştığımı, ne kadar yorgun olursam olayım 'dürtülerimin' beni rahat bırakmadığını, benimle aynı sorunları yaşamadığınız için anlayamazsınız. Zaten beni anlasaydınız bu yorumu hiç yapmazdınız. Lütfen halinden anlamadığınız insanlara gereksiz laflar edip moralini düşürmeyin. Haa siz işi olmayan insanların ya sivilcesiyle ya da bi tarafıyla oynadıklarını çok iyi bildiğinize göre, onlardan biri olmalısınız...

Aynı dertlere sahip insanlar nasıl da birbirini anlıyor. Bu toplumda, hele ki böyle bayanların tüm sorunlarını paylaşabildiği bi yerde benim sorunum neden göze basit bişeymiş gibi geliyor? Her sorunun ciddi bir tarafı vardır. Açıkçası olay işsizlikten kaynaklansaydı şu an tertemiz bir surata sahip olmam gerekirdi çünkü çok yoğun bir dönem geçiriyorum ve ayna karşısına geçecek vaktim olmuyor. Ama sorunumuz o kadar basit değil. Doktora gidelim, sivilcelerimiz geçsin değil olay. Şöyle ki eğer tek sorunumuz, sabah aynaya baktığımızda 'aa sivilcem çıkmış, güzelliğim bozuldu, inanmıyoraaaaamm!!' olsaydı çoktan halletmiş olurduk ve burda bu konuşmaları yapıyor olmazdık. Ben sorunumun psikolojik kaynaklı olduğunu düşünüyorum, belki de bi alışkanlık -sigara- gibi. Ne kadar kurtulmaya çalışsak da bir türlü başaramadığımız takıntılarımız gibi. Benimle aynı tecrübeleri yaşamayan hiçkimse beni anlayamaz. skull anlayışın için teşekkür ederim. :)

rica ederim,bende aynı şeyleri yaşıyorum seninle gerçekten çok zor bir durum,tamamen anlıyorum seni.
şu anda etrafimdeki küçük aynaların hepsini kaldırdım,boş olduğum zamanlar başka şeylerle kendimi oyalamaya çalışıyorum,film izliyorum örneğin en çok,içimdeki isteği azda olsa kontrol ediyor gibi hissediyorum,özellikle kötü bir dönemden geçerken bu istek gerçekten beni çok zor dönemlerde bıraktı,bu yüzden yenmek için çabalıyorum psikolojik nedeninin kesinlikle olduğuna inanıyorum,bu arada bir tavsiye verim:) ben ne zaman yüzümdeki şeyleri sıkıp yüzüm şişse sonrasında tea tree face mask var the body shopta onu uyguluyorum yüzüme şişmeler ve kızarıklıklar birazda olsa inişiyor istersen sende kullanabilirsin.
http://www.bertasworld.com/wp-content/uploads/2010/11/tbs.jpg için Google Görsel Sonuçları şurdaki yuvarlak kutu.:)

Ben de öyle zamanlardan sonra garnier 3ü 1 arada ile temizliyorum yüzümü, maske yapıyorum çoğunlukla. Sonra madecassol sürüyorum kabuk bağlasınlar hemencecik diye. Ama yaralar bereler bi şekilde iyileşir de benim takıntılarım bitmiyor ki. Bugün eve gelesiye kadar 'yc' plakalı araba aradım hep, takıntı değil mi bırakmıyor yakamı. Uzun süredir hiç yoktu ama bugün birden nasıl gün yüzüne çıktı anlamadım açıkçası. Herneyse, eve geldim, sen de bilirsin belki yüzüne dokunurken eline bişey takılınca o koparılmadan rahat edilmez. Bende de öyle oldu, kopardım falan ama rahat edemedim patlattım vs. Sonra çorap söküğü gibi devamı geldi ama istemeden yaptım bunu, hani bazen haz duymak için patlatılır sivilceler ama bugün ben zevk almak için değil tamamen takıntıdan sıktım hepsini. Ya biliyorum bu sorunu yaşamayan arkadaşlara garip gelebilir ama bu durum benim hayatımı çok etkiliyor. 2 haftadır sürücü kursuna gidiyorum ve düne kadar derslerime kendimi çok iyi veriyorken bugün yüzümdeki yaraların etkisiyle moralim bozuldu, kendimi derse odaklayamadım. Çok zor bi durum bu. Hele ki yüzüm tam iyileşecekken herşeyi 0 noktasına döndürmek, yine o berbat duyguları hissetmek çok zor.

Ayrıca buna burada çözüm bulamazsın diyecek olan arkadaşlar varsa onlara şunu söylemek isterim ki, burada derdimin dermanı olmasa bile benimle aynı sorunları yaşayanlarla konuşup, burada içimi dökmek bi nebze de olsa iyi oluyor. :) Yalnız olmadığını bilmek, konuşmak çoğu kişiye iyi gelir.

Merhaba arkadaşlar benim durumum da sizinle ayni. Skyblue , skull neredeyse birebir yasiyorum anlattiklarinizi. Yara kabugu yolma serçe parmagamin yanindaki sertlesen derileri kaldirma da buna eslik ediyor. Ben cozume odaklanmak istiyorum. Hastaligin psikiolojik oldugu tespiti tamamen dogru.adi bile konmus" Deri yolma hastalığı (dermatilomani)" Cildiyecilerle kremlerle gecebilecek bir sey degil. Okudugum kadariyla kendini ifade edememeyle alakali." Psikolojik kaynaklı deri yolma hastalığı, yaşanan sıkıntıların bir nevi dışavurumu olarak kabul ediliyor. Stresle ortaya çıkan bu durum, kendini ifade edememe ve anlaşılamamayla su yüzüne çıkıyor."
Simdi bir kac ortak yonumuzu daha bulsak daha da rahatlayacagiz sanirim. Mesela ben icine kapanik bir insanim. Anladagim kadariyla icimdekileri baskalariyla paylasmadigim icin bunu yapiyorum. Bir başka deyişle "dilin söyleyemediğini beden söylemektedir". diyor bu sitede.
http://www.aktuelpsikoloji.com/deri-ve-yara-yolma-hastaliginin-nedenleri-6286h.htm
Siz de icinize kapanik misiniz yada burcunuz nedir.-benimkisi koc-
Gibi ortak ozelliklerimizi bulup hastaligin temel nedenlerine indikten sonra cozebiliriz belki.. İNŞALLAH..
Mesela bir blog acip icimdekileri oraya dokmek bir parca cozum olabilir. Burada istişare yapıp farkli cozumler de bulabiliriz.

Back