- 12 Temmuz 2006
- 56.157
- 215.874
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi meredithgrey
-
felidaeee seni bildim bileli anne babanın vicdanına oynamasından kurtulamadın, aslında yapman gereken belli ama annenin hastalığı yüzünden yapamıyor, vicdanının sesine kulak tıkayamıyorsun.Öyle midir sahi? Öyledir di mi , sonuçta ben istemedim dünyaya gelmeyi. Madem bu kadar mutsuz olacaktı (babam) neden evlendi neden çocuk yaptılar.
Gerçekten çok kötü ne dıyeyım.Annem psikolog olan ama onun da cidd bir tedaviye ihtiyacı var haklısınız.
Bir tanecik evladını bir yere sığdıramamış ebeveynlerin, aklımın almadığı bir durum bu.
Bir de anne olunca gör. Çocuğunun saçının teline zarar gelmesin diye üzerine titrerken ebeveynlerinin sen çocukken yaptığı her şey yüzüne tokat gibi çarpıyor. Beni hiç sevmemişler ki diyorsun, böylesine bir masumluğu insan nasıl böyle hor kullanır diye hem kendi çocuğunla hem de çocukluğunla uğraşıp duruyorsun.
felidaeee seni bildim bileli anne babanın vicdanına oynamasından kurtulamadın, aslında yapman gereken belli ama annenin hastalığı yüzünden yapamıyor, vicdanının sesine kulak tıkayamıyorsun.
Anne babanla ilişkinde senin suçun olmayan şeyleri dahi kendi suçunmuş gibi öyle bir yüklenmişsin ki, birkaç ay arayla içinde bir şeyler kopuyor ve sen başa sarıyorsun.
Onlar birbirinden memnun ve ikili olarak gayet mutlular, sende kendini artık bir sal ve mutlu ol.
şu anda evin ayrı barkın ayrı mesafeli bir görüşme kırk yılda bir telefon vs ile sürdüremiyormusun ilişkini?
yani yıllardır var bu problem ama sen hep bir şekilde alttan alıyorsun. annene hayret ediyorum zaten sen her bahsettiğinde hayret ettim. içinde yok demek ki. böylece kabul edemiyor olman senin problemin. minumum düzeyde iletişimle oldukları gibi kabul et geç artık bu mevzuyu.
şu yazdıkların gibi baskı görmedim ama annemle çok sıkıntım oldu benimde görüşmediğim sildiğimde oldu ama bu kadar hayatımı etkilemesine izin vermedim sen çok umursuyorsun seni umursamayan insanları.
kimsenin değerini anası babası olsa da bir başkası belirlemiyor inan. evet bazı şeyler unutulmuyor insan kaç yaşına gelirse gelsin. o kırgınlık asla geçmiyor ama yapacak birşey yok onlar öyle insanlar değiştiremezsin.
Noop annem istiyor ki eşimle olduğu gibi mesajlaşalım. Sms, watsapp sürekli diyalog halindeyiz, ne zaman kesmeye kalksam üzülüyoranne bu normal değil diyorum 40 sene sonra mı anneni siliyorsun diyor. E anne sorun da zaten 40 senedir saçma sapan olmamız ya! Şimdi yazışmıyoruz her sabah sticker atıyor wp’dan. Ben de cevap yazmıyorum. Görüşmeme sebebim de bana bu yaz söyledikleri oldu. Ben bir sene evel işten ayrıldım, kendi isteğimle olan bir şeydi bana da iyi geldi süreç. Ama bu süreçte anneme çok battım. Sürekli “memleket yanarken sen geziyorsun”, “şatafat içindesin” vb. laflar demeye başladı. Bunun nedeni de bu sene ilk kez vizesiz yurtdışına gitmemiz ve benim çalışmamam. Normal olan, insana nefes aldıran herşeyi lüzumsuz görüyorlar. Ha tamam şu an ekonomik kriz var ama mesele bu değil ben biliyorum tanıyorum çünkü.
Çok soğudum, hiçbir şey hissetmiyorum ama annemin sağlık sorunlarının da nüksetmesinden korkuyorum. Ya robot gibi onların istediği, istediğinde laf soktuğu, tamamen benim arayıp ilgilendiğim bir ilişki yürütücem ya da böyle olacak birşey olursa da vicdan azabı çekicem. İki ucu şeyli şey ve buna sebep de benim kopamadım bir türlü. Aslında babam evlendiğimde yanımda olmadığında bitmeliydi diyaloğum.
Kimi insanlar fazla egoludur, anne baba olmak bu egolarını daha da besleyip büyütür, onlar gibi bir aileye doğmanı bahşetmişlerdir sana, onlar büyüktürler çocuklar aramalıdır, çocuklar merak etmelidir.Çok haklısın müdirem. Ama gözüm açılıyor yavaş yavaş, belki de yaşla ilgili bir tecrübedir bilmiyorum. Neden bir anne baba evladını aramaz? Hiç ama aramamak yani darılma gücenme durumu değil, neden hep bekler? Kayınvalidem bile beni daha çok merak ediyor yahu.
Destek almalısın. Haklısın söylenecek çok şey yok.Noop annem istiyor ki eşimle olduğu gibi mesajlaşalım. Sms, watsapp sürekli diyalog halindeyiz, ne zaman kesmeye kalksam üzülüyoranne bu normal değil diyorum 40 sene sonra mı anneni siliyorsun diyor. E anne sorun da zaten 40 senedir saçma sapan olmamız ya! Şimdi yazışmıyo sticker atıyor wp’dan. Ben de cevap yazmıyorum. Görüşmeme sebebim de bana bu yaz söyledikleri oldu. Ben bir sene evel işten ayrıldım, kendi isteğimle olan bir şeydi bana da iyi geldi süreç. Ama bu süreçte anneme çok battım. Sürekli “memleket yanarken sen geziyorsun”, “şatafat içindesin” vb. laflar demeye başladı. Bunun nedeni de bu sene ilk kez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?