Bu evi nasil doseyecegim :(

Kızlar yasadigim yerde evleri cok biçimsiz yapiyorlar genelde en buyuk odasi 12 m2 oluyor. Ew satin aldik dublex 4+1 ama bu evinde en buyuk odasi 12 m2 tv unitem be iki uzun koltuk ve 2 berjerim tam kapladi odayi. Misafir gelince mutfakta dar olunca yemeği nerde yiyecegiz diye düşünmekten sinir küpü oluyorum. Bi tane 8 m2 bi odam var oraya L koltuk alip Yemek masasi koysam sigar mi sizce :KK43: yani o sekilde bi yemek odasi olur mu 8 m2 den belki 8 m2 yok :KK43:

Ev baktığımız dönem tüm eşyaları tek tek ölçmüş kaç m2lik odalara ihtiyacımız olduğunu hesaplamıştık. Baya ev baktık, hepsinde de yatak odası küçüktü, eşyalar tam sığmayacaktı. O yüzden hep yan odayı yatak odasına katacak şekilde baktık sonradan, ya duvarı komple kıracaktık ya da eski evlerdeki gibi geniş açılabilen kapılardan yaptıracaktık. Siz de salonunuzun yanındaki odayı salona katarak alanınızı genişletebilirsiniz. Sıkış tepiş 3 odam olacağına rahat edebileceğim 2 odam olması daha iyidir benim için.

Merhaba
1.si arkadaslarinda dedigi gibi bir odayi direkt yemek odası yapabilirsiniz birde konsol koyarsınız duvarlara aynalar koyarsiniz odayi genis algilatir.
2.si ev sizinmis salona mobilyalariniza uygun renk ve sekilde duvardan açılıp katlanabilen 6 kisilik bir yemek masasi monte ettirebilirsiniz. Kullanmayacaginizda duvara katlar koca masayi ortadan 1 dkda yok edersiniz :)
3.su 2 adet berjerinizi benim de kendi evimde yaptigim gibi küçük odaniza alabilir orayi hem giyinme odasi yada ütü odasi seklinde kullanabilirsiniz.
Hayirli olsun.. Tatli dertler bunlar.

E bir odayı yemek odası yapsanız olmazmı
Masa ve konsolu koyarsınız varsa bufe oldu bıttı
Ben odamın tekını gıyınme odası yaptım sadece gardılop dolap utu masası var cokta kullanıslı oluyor

2 tane saçma odadansa aradaki duvarı kırın güzel bi yaşam alanı oluşturun.. hem orası neresiki ya 12 mt salonmu olur:bicak:
Bizim mahallede böyle yeni yapılan binalar hep böyle
Orası neresi çok merak ettim heralde tek değilimdir bu konu da o_Oo_O
Çayırova cnm kocaelinin istanbul sınırında bi ilçesi. Tuzla ile dip dibeyiz... eski bina cok yok burda hep sıfır daire var genelde.. sifirlar da böyle kucuk. Baska mahalleleri bilmiyorum belki baska mahallelerde vardir.. Biz de okula yakin olmasi icin bu mahallede yaşıyoruz mecbur

8mt olan odaya yemek masası ve konsolu koy ya da odalardan birini kır salona kat eğer planda uygun düşüyorsa 3+1 olsun ama.kullanışlı olsun
Maalesef :KK43: oyle yapilmis ki kare gibi koridoru var evin ve 12 m2 oda 8 m2 ile 4 m2 nin.ortasında kaliyo bi de esim bozmak istemiyo evi. Bu evi yatırım icin aldik. Tayin cikana kadar ev sahibi olup krediyi bitiririz borc bitince de satar tayin ister gideriz diyo. Burda insanlar kucuk odalari tercih ediyo dogal gaz faturasi cok gelmesin diye sanirim o yuzden kucuk yapiyorlar odalari

Çok sık misafir ağırlamıyorsanız bence 40 da bir gelene yer sofrası yapın. Ben yer sofrası yapıyorum. Masaydı konsoldu vitrindi çok gereksiz yaa hem alan küçültüyor hem ekstra temizlik işi çıkarıyor. Çocuklara oyun alanı da kalmıyor. Benim çok misafirim gelir ama gelip 4-5 saat duracak kişiler için alan daraltmaya gerek yok.
Tayinciyiz gelenimiz yok fazla ama ilerde cevremiz olursa ya da çocuğuma dogum günu falan yapinca .... gerekecek sanirim

X