- 17 Kasım 2014
- 1.665
- 1.021
- 158
- Konu Sahibi acembuselik
-
Canım en sağlıklı yöntemi ,
1 kavurma olarakta tüketebilirsin.
2 Ben de çoklukla yaptığım eti kavurup buzluğuma koyarım
Eki Görüntüle 1371585 Eki Görüntüle 1371586 Eki Görüntüle 1371587 İşte buzluğumda cam saklama kaplarında sakladığım kavurduğum etler
3 yada kasapta çetirip kıyma haline gelen eti evede suçuk yapıp buzluga atmandır,baharatlar bakteri oluşumunu azaltır
Canım 2-3 ay saklaya bilirsinteşekkür ederim kavrulan et ne kadar sürede tüketilmeli pek
Ama markette satilan hazir pismis urunler var dondurulmus gida bolumunde cozuldukten sonra cok fazla disarda beklerse bozulur bence haslayinca sanmiyorum birsey olacaginiEtleri çözdürüp haşlasan da tekrar dondurmamalısın.
Zehirlenirsiniz Allah korusun.
Bir defada tüketemiyorsanız ertesi gün tekrar yersiniz.
Ama tekrar dondurma kesinlikle.
Keske ilk geldiginde kucuk kucuk parcalayip buzlolabi posetlerine koysaydinbenim düğünüm, kurban bayramından sonra oldu. anneannem ve teyzemler falan et vermişlerdi. ama bölmemişler büyük büyük lop et. tek seferde çok fazla gelir bu tek yemekte kullanmam için mahalleyi yemeğe çağırmam gerek :) ben bu etleri buzunu çözdükten sonra napıcam tekrar dondurulmaz diye biliyorum ben. haşlayıp buzluğa atsam az az yemeklerde kullansam olur mu yoksa bozulur mu napıcam
Ama markette satilan hazir pismis urunler var dondurulmus gida bolumunde cozuldukten sonra cok fazla disarda beklerse bozulur bence haslayinca sanmiyorum birsey olacagini
Keske ilk geldiginde kucuk kucuk parcalayip buzlolabi posetlerine koysaydin
Markette satılan ürünler et dondurulup çözüldükten sonra hazırlanıp tekrar dondurulmuyor ki.
Dondurmadan önce pişirip koysa bir şey olmazdı.
Ama donmuş eti pişirip tekrar dondurmak kesinlikle yanlış.
e n'pıcam ben simdi kafam iyice karıştı... öyle ertesi gün yiyelim de diyemem çünkü bi hafta yeriz tek seferde pişirsem
Bana da bu şekilde geldi. Bende annemler bi gün geldiğinde kayınvalidemleride çağırıp pişircem sen de öyle yapabilirsinbenim düğünüm, kurban bayramından sonra oldu. anneannem ve teyzemler falan et vermişlerdi. ama bölmemişler büyük büyük lop et. tek seferde çok fazla gelir bu tek yemekte kullanmam için mahalleyi yemeğe çağırmam gerek :) ben bu etleri buzunu çözdükten sonra napıcam tekrar dondurulmaz diye biliyorum ben. haşlayıp buzluğa atsam az az yemeklerde kullansam olur mu yoksa bozulur mu napıcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?