• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu etleri napıcam

acembuselik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.665
1.021
158
benim düğünüm, kurban bayramından sonra oldu. anneannem ve teyzemler falan et vermişlerdi. ama bölmemişler büyük büyük lop et. tek seferde çok fazla gelir bu tek yemekte kullanmam için mahalleyi yemeğe çağırmam gerek :) ben bu etleri buzunu çözdükten sonra napıcam tekrar dondurulmaz diye biliyorum ben. haşlayıp buzluğa atsam az az yemeklerde kullansam olur mu yoksa bozulur mu napıcam

Canım en sağlıklı yöntemi ,
1 kavurma olarakta tüketebilirsin.
2 Ben de çoklukla yaptığım eti kavurup buzluğuma koyarım
image.webpimage.webp image.webp İşte buzluğumda cam saklama kaplarında sakladığım kavurduğum etler
3 yada kasapta çetirip kıyma haline gelen eti evede suçuk yapıp buzluga atmandır,baharatlar bakteri oluşumunu azaltır

Canım en sağlıklı yöntemi ,
1 kavurma olarakta tüketebilirsin.
2 Ben de çoklukla yaptığım eti kavurup buzluğuma koyarım
Eki Görüntüle 1371585 Eki Görüntüle 1371586 Eki Görüntüle 1371587 İşte buzluğumda cam saklama kaplarında sakladığım kavurduğum etler
3 yada kasapta çetirip kıyma haline gelen eti evede suçuk yapıp buzluga atmandır,baharatlar bakteri oluşumunu azaltır

teşekkür ederim kavrulan et ne kadar sürede tüketilmeli pek

Etler çözüldükten sonra evde robotta çekip ya da kasapta çektirip isteğinize göre kıyma olarak kavurup buzdolabında da saklayabilirsiniz kıymalı yumurta yaparak ve sadece tekrardan ısıtıp yiyerek tüketebilirsiniz biz öyle yapıyoruz :KK66:

Etleri çözdürüp haşlasan da tekrar dondurmamalısın.
Zehirlenirsiniz Allah korusun.
Bir defada tüketemiyorsanız ertesi gün tekrar yersiniz.
Ama tekrar dondurma kesinlikle.

Etleri çözdürüp haşlasan da tekrar dondurmamalısın.
Zehirlenirsiniz Allah korusun.
Bir defada tüketemiyorsanız ertesi gün tekrar yersiniz.
Ama tekrar dondurma kesinlikle.
Ama markette satilan hazir pismis urunler var dondurulmus gida bolumunde cozuldukten sonra cok fazla disarda beklerse bozulur bence haslayinca sanmiyorum birsey olacagini

benim düğünüm, kurban bayramından sonra oldu. anneannem ve teyzemler falan et vermişlerdi. ama bölmemişler büyük büyük lop et. tek seferde çok fazla gelir bu tek yemekte kullanmam için mahalleyi yemeğe çağırmam gerek :) ben bu etleri buzunu çözdükten sonra napıcam tekrar dondurulmaz diye biliyorum ben. haşlayıp buzluğa atsam az az yemeklerde kullansam olur mu yoksa bozulur mu napıcam
Keske ilk geldiginde kucuk kucuk parcalayip buzlolabi posetlerine koysaydin

Ama markette satilan hazir pismis urunler var dondurulmus gida bolumunde cozuldukten sonra cok fazla disarda beklerse bozulur bence haslayinca sanmiyorum birsey olacagini

Markette satılan ürünler et dondurulup çözüldükten sonra hazırlanıp tekrar dondurulmuyor ki.
Dondurmadan önce pişirip koysa bir şey olmazdı.
Ama donmuş eti pişirip tekrar dondurmak kesinlikle yanlış.

Markette satılan ürünler et dondurulup çözüldükten sonra hazırlanıp tekrar dondurulmuyor ki.
Dondurmadan önce pişirip koysa bir şey olmazdı.
Ama donmuş eti pişirip tekrar dondurmak kesinlikle yanlış.

e n'pıcam ben simdi kafam iyice karıştı... öyle ertesi gün yiyelim de diyemem çünkü bi hafta yeriz tek seferde pişirsem

bende tam çözdürmeden mesela birkaç saat bekletip,bıçakla ayrılacak
kıvama gelince(yine biraz zor ayrılıyor ama tam çözülmüyor)
parçalayıp atıyorum.diğer türlü kıyma haline getirmek istersende tam çözdürmen gerekecek.
çıkartıp hepsini haşlasan donduruyuca koysan o da uygun değil bence.
iki durumda sıkıntı.bence en güzeli biraz çözdürüp (ayırabildiğin kadar) atmak.

çözdürdükten sonra kesinlikle dondurmamalısınız. bence çok büyük değildir maksimum bir, bir bucuk kiloluk etler vardır gibi geliyo ailenizin iki üç kilo eti bir poşete koyup dondurcağını zannetmem oda gözünüzü korkutmasın et piştikçe küçülür bir misafirinize yapabilirsiniz. eti sever Türk insanı biter merak etmeyin:))

etleri kavurma yaptıktan sonra sıcakken cam kavanozlara boşaltıp kapağını sıktıktan sonra ters çevirin ve yağı donana kadar bekletin, bu şekilde konserve yapmış olacaksınız, balkonunuza kavanozları dizin, havalar da serinken 2-3 ay idare eder sizi.

yanlız kavurma yaparken etin içine bence biraz ilave iç yağ doğrayın (gerçi etin yağlılık dercesini bilmiyorum ama..) daha iyi dayanacaktır.

Bana da bu şekilde geldi. Bende annemler bi gün geldiğinde kayınvalidemleride çağırıp pişircem sen de öyle yapabilirsin :KK66:

kıyma haline getirtip daha az hacim kaplar en azından sonr aposetleyip dolaba

Selam canım bence bir kısmını kıyma çektir, köfte hazırla, kızart, soğuduktan sonra ya buzlukkabında yada buzluk poşetine yerleştir, yoğun olacağın yada canının yemek pişirmek istemediği zaman çıkarıp afiyetle yersiniz. :kk77:

Back
X