• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu durumun nedeni nedir sizce

Ben size tembelsiniz demeyeceğim çünkü bipolarım diyorsunuz. Bipolar hastaları uçlarda yaşıyorlar. Çalıştığı zaman 18 saat ders çalışan bir arkadaşım vardı o kadar çalışıyordu ki burnu kanardı,manik dönemde de tam tersi yataktan çıkmıyor sadece hazır çorba,hazır kahve içerek besleniyordu. Konu tembellik değil. Bipolar,borderline gibi çeşitli psikolojik hastalıklar insanları ya karınca ya ağustos böceği yapar. Örneğin Cemre Demirel diye bir yayıncı var. İyi bir üniversite okumuş,kitapları var,tez yazıyor ama adam evden çıkamıyor. En sonunda akıl hastanesine yatacağını duyurdu. İlaç desteği artı terapi almanız gerek. Siz de bunları biliyorsunuzdur zaten. Buradaki tavsiyeler sizde işe yaramaz.

Ben size tembelsiniz demeyeceğim çünkü bipolarım diyorsunuz. Bipolar hastaları uçlarda yaşıyorlar. Çalıştığı zaman 18 saat ders çalışan bir arkadaşım vardı o kadar çalışıyordu ki burnu kanardı,manik dönemde de tam tersi yataktan çıkmıyor sadece hazır çorba,hazır kahve içerek besleniyordu. Konu tembellik değil. Bipolar,borderline gibi çeşitli psikolojik hastalıklar insanları ya karınca ya ağustos böceği yapar. Örneğin Cemre Demirel diye bir yayıncı var. İyi bir üniversite okumuş,kitapları var,tez yazıyor ama adam evden çıkamıyor. En sonunda akıl hastanesine yatacağını duyurdu. İlaç desteği artı terapi almanız gerek. Siz de bunları biliyorsunuzdur zaten. Buradaki tavsiyeler sizde işe yaramaz.
5 şubatta 3.randevum var aynı doktora bakalım ne dicek.

Cok doktor değiştirdim en sonki profa yaklaşık 3 ay önce gitmistim.
Taniyi 2021 de aldım ama emin olamiyordum
Kesinlikle zor bir hastalık şu an iyi gunlerimdeyim.
Çok güzel söylüyorsunuz da bu hastalık o kadar bur yük ki benim için hayattan zevk alamıyorum bu yüzden hiçbir şey benim için odul değeri taşımıyor,iyi bir üniversite gibi.
Dunya nimetlerinden soğumuş gibiyim.
Bu gittiğiniz son proftan tedavi alıyor musunuz ? Hastalık zor kabul ediyorum. Ama tedavi görüyorsanız siz de çabalamalısınız.
Elinizdeki olan imkanlar bir gün elinizden giderse anlarsınız iyi bir üniversitenin nasıl bir ödül olduğunu...
Yukarıda bir arkadaş yazmış. Takıntıların farklı boyutları oluyor. Sizinki dini sanırım.
Benim kardeşimde de benzer durumlar mevcut.
Sonu iyiye gitmiyor kendisinin. O tedaviyi reddetti çünkü.
Tedavinizi alacaksınız , ilaç veriyorlarsa kullanacaksınız. Siz de çabalayacaksınız. Her gün masanın başına geçip çalışacaksınız mesela. Kazanacaksınız üniversiteyi sonra her gün derse gideceksiniz mesela.

Bu gittiğiniz son proftan tedavi alıyor musunuz ? Hastalık zor kabul ediyorum. Ama tedavi görüyorsanız siz de çabalamalısınız.
Elinizdeki olan imkanlar bir gün elinizden giderse anlarsınız iyi bir üniversitenin nasıl bir ödül olduğunu...
Yukarıda bir arkadaş yazmış. Takıntıların farklı boyutları oluyor. Sizinki dini sanırım.
Benim kardeşimde de benzer durumlar mevcut.
Sonu iyiye gitmiyor kendisinin. O tedaviyi reddetti çünkü.
Tedavinizi alacaksınız , ilaç veriyorlarsa kullanacaksınız. Siz de çabalayacaksınız. Her gün masanın başına geçip çalışacaksınız mesela. Kazanacaksınız üniversiteyi sonra her gün derse gideceksiniz mesela.
Benim elinden gelen ilaçlarımı düzenli bir şekilde kullanmak.

İyi de bunu sihirli küreden göremeyeceğime göre nereden bilebilirm ztn sizin böyle bir forumda bu kdr ciddi bir durumda cevap aramanız her cevaba açık olmanız demektir
Bipolar yanında bunuda doktorunuza anlatın burda konu açmanız çok mantıklı degil

Teshisli Bipolar olabilir mesela

Yani bu durumum bir takinti olabilir mi?
Ben uzman değilim sadece çevremdeki insanları çok gözlemliyorum ve değişik bir şeyler görünce araştırıyorum. Olabilir en iyisini uzman söyler size. Sanırım atak dönemlerinde böyle takıntılar olurmuş diye duymuştum. İlaç kullanıyor musunuz?

İyi de bunu sihirli küreden göremeyeceğime göre nereden bilebilirm ztn sizin böyle bir forumda bu kdr ciddi bir durumda cevap aramanız her cevaba açık olmanız demektir
Bipolar yanında bunuda doktorunuza anlatın burda konu açmanız çok mantıklı degil
Anlaticam çaresizlikten hep bunlar

Ben uzman değilim sadece çevremdeki insanları çok gözlemliyorum ve değişik bir şeyler görünce araştırıyorum. Olabilir en iyisini uzman söyler size. Sanırım atak dönemlerinde böyle takıntılar olurmuş diye duymuştum. İlaç kullanıyor musunuz?
Şu an lithuril,aripa ve gyrex kullaniyorum

Şu an lithuril,aripa ve gyrex kullaniyorum
Geçmiş olsun tedavinizi güzel bir şekilde olmaya bakın. Dünya nimetleri de çok güzel. Ahiret yanında dünyaya da bir fayda sağlayın. Sizin yerinizde olsam ahiretime de iyi gelir diye yardım kuruluşlarında gönüllü olurdum. Kafanız da dağılırdı.

Bipolar olmak bahane değil
Bipolar olanlarin duygu durumları degisken olur bir mutlu bir mutsuz olabilir
Fakat bunun arkasina sığınıp da kendinizi dunyadan dışlamayın
Ibadet konusunda ise zaten önemli olan dünyevi isler arasinda ahiret icin çalışmaktır.
Mesela ne okuyorsunuz ya da ne okumayi dusunuyorsunuz?
Odaginizi toplamak için ilac da verebilir doktor
Ben dikkat eksikliği icin gitmistim psikiyatriste seneler önce. Bana dikkat eksikliğim olmadigini bu sebeple de yaptigim.sey uzerine dikkat toplamak icin ekstra cabalamam gerektigini söylemişti. Mesela derste sıkıldınız mi, biraz daha ugrasin baktiniz olmuyor bi kalkip mola verin tekrar devam edin. Hemen dikkatim dağıldı bitti diye dusunmeyin
Bazi davranislari cabalayarak değiştirebiliriz siz ahiret odakli olmayi cabadan kacmak olarak kodlamissiniz

Dunya sevgim neredeyse hiç yok ve dünya işlerine hiç vakit ayıramıyorum.Bu durumun nedeni nedir?
Hedef oluşturup pesinden gitmeye çok uzağım
Kök cakra çalışın. Durum normal değil . Dünyaya gonderildigimize göre demekki biraz dünyalık da olmamız lazım. Ruhlar aleminde yaşamıyoruz

Yine ahiret için dünyada yapabileceğiniz çok şey var. Bunlar ile tutunmaya çalışın örneğin ücretsiz ders verin sizde çalışmış olursunuz yardım kuruluşlarına gidin mahallenizde kedilere yemek yapın biraz çabalarsaniz çok zor olmadığını goreceksiniz

Günde 10 is yapıyorsam en az 7-8i ahiret icin
Hem dünya hem ahiret birbirine uyumlu olmalı ama ben sakınca görmedim dünya işlerin berbat durumda değilse sıkıntı yok bence zaten ibadet etmek için yaratıldıık Allah'ı anmak için yaratildik ama dünya işlerini de fazla aksatmadan😍

5 vakit namazını düzenli kılmaya çalışıyorum, ve zikir cekiyorum
Dalga gecmıyorum ben hanımlar
Herkes dalga gecıyorum sanmıs gulüp begenmıs de
oncelıkle bunu belirtmek isterim

Konu sahibi Allah kabul etsın dunya ıslerının ilginizi cekmemesı zaten olması gereken
Keske keske ve keske dıyorum bizlerde bıraz nasibimizi alabilsek ama ote yandan dunya işlerinin ilginizi çekmiyor oldugu kısıma
* mutlu bı yuva, eş evlatlar, kendı anne baba kardeslerinız de* mi dahil.
Bu gibi Bi düzenimiz olması gerek cunku
Hem din de bunu buyuruyor💗

Çok memnun değilim bu durumdan ayrıca bipolar hastasıyım ve ders calisamamamin nedeninin bipolar olduğunu söyledi profesor
Her şeye bahane bulmasan mı?
Bir ton psikiyatrik ilaç kullanan, gerçeklerden kopup, asosyal, sadece dine odaklanmış birisin, tuhaf takıntıların var ( kişiye de takıyosun olaylara da) genel olarak.
3 ay önce gittim en son diyosun. Senin acil terapiler alman lazım. Yapmıyorsun.

din düşmanlığı olarak algılamayın ama yazdıklarımı lütfen dikkatli ve önyargısız olarak okyun.

13.8 milyar yaşında 93 milyar ısık yılı genişliğinde aklımızın asla alamayacağı devasa büyüklükte bir evrende 4.5 milyarlık dünyada yaklaşık 300bın yıldır gezinen ve varlığının farkında olan bir türün bireyisiniz. kanınızdakı her bir alyuvardaki hemoglobini oluşturan demir bundan milyarlarca yıl öbnce bir süpernovada açığa çıktı. vucudunuzdaki her bir su damlası milyarlara yıl önce göktaşlarıyla dunyaya geldi ve kımbılır hangi dinozor içmişti.

ortalama 300 bın sperm arasından sşizin kombinasyonunuzu oluşturacak sperm yumurtayla birleşti. yani sırf siz varoldugunuz için 299bin 999 insan varolamadı.

bu koskoca evrende bir insan olarak varolabilme ıhtımalını hesaplayabilirsek 0, milyonlarca basamak olurdu.

bu dunyada varolmak bu kadar olasılıksız bir durumken nasıl oluyor da dusunen ınsan bunun hakkında biraz dusunemıyoır burada varolmanın kıymetını bılemıyor ve en guzel şekılde yasamaya cslışmıyorken varlığından kımsenın emın olmadığı bir cennet vaadi için uğrasıyorsunuz?

kesinlikle din düşmanı değilim din en buyuk ıhtıyaclarımızdan bırıdır. kötü dürümlarda sığınacak bir tanrı büyük bir ihtıyactır. ınanma ısteği doğamızda var. ben her gün dua eden Allahla konusan tefekkur halınde biriyim ama bu dunyanın da çok kıymetlı oldugunu bilmek lazım.

Geçmiş olsun tedavinizi güzel bir şekilde olmaya bakın. Dünya nimetleri de çok güzel. Ahiret yanında dünyaya da bir fayda sağlayın. Sizin yerinizde olsam ahiretime de iyi gelir diye yardım kuruluşlarında gönüllü olurdum. Kafanız da dağılırdı.
din düşmanlığı olarak algılamayın ama yazdıklarımı lütfen dikkatli ve önyargısız olarak okyun.

13.8 milyar yaşında 93 milyar ısık yılı genişliğinde aklımızın asla alamayacağı devasa büyüklükte bir evrende 4.5 milyarlık dünyada yaklaşık 300bın yıldır gezinen ve varlığının farkında olan bir türün bireyisiniz. kanınızdakı her bir alyuvardaki hemoglobini oluşturan demir bundan milyarlarca yıl öbnce bir süpernovada açığa çıktı. vucudunuzdaki her bir su damlası milyarlara yıl önce göktaşlarıyla dunyaya geldi ve kımbılır hangi dinozor içmişti.

ortalama 300 bın sperm arasından sşizin kombinasyonunuzu oluşturacak sperm yumurtayla birleşti. yani sırf siz varoldugunuz için 299bin 999 insan varolamadı.

bu koskoca evrende bir insan olarak varolabilme ıhtımalını hesaplayabilirsek 0, milyonlarca basamak olurdu.

bu dunyada varolmak bu kadar olasılıksız bir durumken nasıl oluyor da dusunen ınsan bunun hakkında biraz dusunemıyoır burada varolmanın kıymetını bılemıyor ve en guzel şekılde yasamaya cslışmıyorken varlığından kımsenın emın olmadığı bir cennet vaadi için uğrasıyorsunuz?

kesinlikle din düşmanı değilim din en buyuk ıhtıyaclarımızdan bırıdır. kötü dürümlarda sığınacak bir tanrı büyük bir ihtıyactır. ınanma ısteği doğamızda var. ben her gün dua eden Allahla konusan tefekkur halınde biriyim ama bu dunyanın da çok kıymetlı oldugunu bilmek lazım.
Ben cennet vaadinde %100 eminim.
Bu dunya kıymetli evet çünkü Allah yarattı ama ben de bipolar hastasıyım.

Back