Sizce ne yapmalıyım 😔

Doğum yapmadan önce söylemiştim. Kabul etmedi. Beyefendinin isteğine göre hareket ediyoruz. Herkes kendi rahatını düşünüyor. Eşim kişisi beni düşünmesi gerekirken bile kendi rahatını düşünüyor. İnanın çok doluyum yaşadığım çok şey oldu lohusalıkta o yüzden artık hiçbir şeye tahammülüm kalmadı. Bir gün bebeğimi de alıp gideceğim
Ben anladım sizi. Şimdi kendi evinizde olsaydınız, bir hafta toz alınmasa batmazdı. Bebek uyudukça azar azar her işinizi yapardınız. Ama işte kaynana evi olunca yapılacak deniyorsa yapılmak zorunda gibi oluyor.
Zaten kaynana evinin sevimsizliği buradan geliyor. Bebek olmasa bile bugün canım istemiyor, yemek de yapmayacağım temizlik de deyip yatamıyorsun. Neden? Çünkü komutan gibi biri var tepende, boş durmana izin vermiyor.
Ya tabi ki hiçbir iş yapmayın, kadının yaptığı yemeği yiyin, yıkadığı çamaşırı giyin demiyorum. Tabi ki bu tarz yaşamsal şeylere el atmak zorundasınız. Çünkü kendi evinizde de olsa yapmak zorunda olduğunuz şeyler. Ama bebekli kadına hadi bugün de halı silelim, cam silelim denmez mesela. Bu tarz şeyleri bekliyor sanırım, dip köşe mi temizletmek istiyor?
Yeşil Hanım o evden çıkmanız lazım yoksa maalesef yıpranırsınız.

Evimiz yok daha yeni yapılıyor. Orada kalıyoruz. Yük oluyorsak söylesin o zaman ben annem gilde de kalırım yani.
Ay koskoca insanlar niye sığıntı gibi hep orda burda kalasınız? Kabile hayatı gibi. Evlenmeden önce eşyalarınızı alır evinizi kurarsınız, kira da olsa. Sonra ev alıyor musunuz, yaptırıyor musunuz planlarınızı ona göre yaparsınız. Ben bu 19. yüzyıl geleneğinin bu kadar yoğun devam ettiğini bu sitede gördüm. Anneniz babanız nasıl veriyor sizi böyle adamlara, orası da garip. Hiç mi kıymetli değil bu kızlar ailelerinin gözünde?

Ben anladım sizi. Şimdi kendi evinizde olsaydınız, bir hafta toz alınmasa batmazdı. Bebek uyudukça azar azar her işinizi yapardınız. Ama işte kaynana evi olunca yapılacak deniyorsa yapılmak zorunda gibi oluyor.
Zaten kaynana evinin sevimsizliği buradan geliyor. Bebek olmasa bile bugün canım istemiyor, yemek de yapmayacağım temizlik de deyip yatamıyorsun. Neden? Çünkü komutan gibi biri var tepende, boş durmana izin vermiyor.
Ya tabi ki hiçbir iş yapmayın, kadının yaptığı yemeği yiyin, yıkadığı çamaşırı giyin demiyorum. Tabi ki bu tarz yaşamsal şeylere el atmak zorundasınız. Çünkü kendi evinizde de olsa yapmak zorunda olduğunuz şeyler. Ama bebekli kadına hadi bugün de halı silelim, cam silelim denmez mesela. Bu tarz şeyleri bekliyor sanırım, dip köşe mi temizletmek istiyor?
Yeşil Hanım o evden çıkmanız lazım yoksa maalesef yıpranırsınız.
Evet şu ev bitsin de evimde rahat rahat oturmak istiyorum. Bebeğim uyuyunca yaparım biraz biraz. Bitine kadar da elimden geldiğince yapmaya çalışacağım

Nerden tutsam elimde kaliyor

Ev kismini hallermeden cocuk dusunmemeliydiniz . Fakat olan olmus.

Bebek uyurken yapin diyorsunuzda, siz hic yenidogana bakmadiniz mi? Insanin perti cikiyor. Uyusada yanina uzansam diye bekliyor insan.
Kimse kendi evinde de dort dortluk temizlik,yemek yaptim demesin.
Konu sahibinin hic birseye elini sürmedigini düsünmüyorum.

Kv nin yasi kac ?
Kisa sureliginede olsa idare edemiyor ise esiniz ile ( yardim etmesi gereken kisi benim gozumde esinizdir) annenize gecin.
Hic olmazsa daha anlayisli olur

Yoruluyor olabilirsiniz ama o yaşam alanı ortak.Ben bunda yanlıs bir sey göremedim. Kendi evinizde olsaydınız da yemek ve temizlik yapacaktınız aynı sey değil mi , yardım istemis sadece hepsini yapın dememis ki
Tamam da ediyorum zaten fırsat buldukça kendi de görüyor. Neden söyleme zahmetinde bulunuyor. Daha fazlasını bekliyor. Az veya çok yardım et diye bir şey belirtmedi zaten . Daha azını veya fazlasını beklese bile ben yeni yeni alışıyorum anneliğe fırsat buldukça edebilirim yani. Benim de ihtiyaçlarım var. Çocuğumunda bana ihtiyacı var. Keşke direkt söylese git ananın evine diye. O zaman da eşim de bir şey diyemez annem gile gitmeme

Nerden tutsam elimde kaliyor

Ev kismini hallermeden cocuk dusunmemeliydiniz . Fakat olan olmus.

Bebek uyurken yapin diyorsunuzda, siz hic yenidogana bakmadiniz mi? Insanin perti cikiyor. Uyusada yanina uzansam diye bekliyor insan.
Kimse kendi evinde de dort dortluk temizlik,yemek yaptim demesin.
Konu sahibinin hic birseye elini sürmedigini düsünmüyorum.

Kv nin yasi kac ?
Kisa sureliginede olsa idare edemiyor ise esiniz ile ( yardim etmesi gereken kisi benim gozumde esinizdir) annenize gecin.
Hic olmazsa daha anlayisli olur
Evet haklısınız. 60 65 arası bir yaşı var. Evet herkes bir şey yapmadığımı düşünmüş. Yani bebeğim ağlıyorsa bile iş mi yapayım? Hiçbir şey bebeğimden önemli değil. Bebeğim gündüz uyumuyor neredeyse. Ben dinlenemiyorum hiç. Ben iyiysem bebeğim iyi olur. Dediğim gibi herkes kendisini düşünüyor sadece

Son düzenleme:
"yuk oluyorsak soyleyin gideyim" demissiniz ama kim yuzunuze baka baka yeni dogum yapmis kadina "evet yük oluyorsun, git" der ki?
eve dusen yıldırım gibi 3 kisi gelmissiniz küçücük apartman dairesine. cocugun oldugu ev zaten dagilir. kadin her gun +2 kisilik yemek yapiyor. belki siz olmasaniz bazi gunler kahvalti gozleme gecistirecekken, dünkü makarnayi yiyecekken siz varsiniz diye ekstra yemekle uğraşıyor. bebek zaten mizir mizir seni uyutmadigi gibi onun da uykusunu bölüyordur. esinin sanmiyorum kendi daginikligini topladigini. sizin ekstra camasirlar, bebegin camasirlari, sbaag aksam acilan makinalar - asmalar - kurutmalar...
kadin da bikmis iste.
soyle dusun senin kv kp uzun sureligine gelip eve kurulsaydi hastalik vs bir bahaneyle, tum rahatin kaçsaydi, kendi evinde misafir gibi huzursuz olsaydin, kp hicbir seye elini surmeseydi, kv de "elimden geldigince yapiyorum zaten" modunda olsaydi kac ay idare edecektin?
onlari biraksan annene gitsen yine degisen bir sey olmaz. bu sefer papaz oldugun kisi annen olur.
ev ev üstünde olmaz kesinlikle.
keske bu kadar uzun sureligine kimseye yuk olmasaydiniz da kiraya ciksaydiniz bir sene

"yuk oluyorsak soyleyin gideyim" demissiniz ama kim yuzunuze baka baka yeni dogum yapmis kadina "evet yük oluyorsun, git" der ki?
eve dusen yıldırım gibi 3 kisi gelmissiniz küçücük apartman dairesine. cocugun oldugu ev zaten dagilir. kadin her gun +2 kisilik yemek yapiyor. belki siz olmasaniz bazi gunler kahvalti gozleme gecistirecekken, dünkü makarnayi yiyecekken siz varsiniz diye ekstra yemekle uğraşıyor. bebek zaten mizir mizir seni uyutmadigi gibi onun da uykusunu bölüyordur. esinin sanmiyorum kendi daginikligini topladigini. sizin ekstra camasirlar, bebegin camasirlari, sbaag aksam acilan makinalar - asmalar - kurutmalar...
kadin da bikmis iste.
soyle dusun senin kv kp uzun sureligine gelip eve kurulsaydi hastalik vs bir bahaneyle, tum rahatin kaçsaydi, kendi evinde misafir gibi huzursuz olsaydin, kp hicbir seye elini surmeseydi, kv de "elimden geldigince yapiyorum zaten" modunda olsaydi kac ay idare edecektin?
onlari biraksan annene gitsen yine degisen bir sey olmaz. bu sefer papaz oldugun kisi annen olur.
ev ev üstünde olmaz kesinlikle.
keske bu kadar uzun sureligine kimseye yuk olmasaydiniz da kiraya ciksaydiniz bir sene
Onun uykusunu niye bölsün ya kv evi büyük en arka odada kalıyoruz. Odalar birbirine yakın değil. Ayrıca yemek seçen birileri değiliz ne yapabilirsek onu yiyoruz yani. Bebeğimle ilgili her şeyi ben yapıyorum ya bunu nereden çıkardınız acaba?? Kv annem gile gitmemi istiyor zaten. Eşimin hatırına söyleyemiyor. Bilmediğiniz çok şey var. Ayrıca kv de öyle ev işlerine çok bakan biri değil. Çocuk yokken ben yapıyordum her şeyi. O bunun rahatlığına alışmış. Hala da bunu bekliyor.

Onun uykusunu niye bölsün ya kv evi büyük en arka odada kalıyoruz. Odalar birbirine yakın değil. Ayrıca yemek seçen birileri değiliz ne yapabilirsek onu yiyoruz yani. Bebeğimle ilgili her şeyi ben yapıyorum ya bunu nereden çıkardınız acaba?? Kv annem gile gitmemi istiyor zaten. Eşimin hatırına söyleyemiyor. Bilmediğiniz çok şey var. Ayrıca kv de öyle ev işlerine çok bakan biri değil. Çocuk yokken ben yapıyordum her şeyi. O bunun rahatlığına alışmış. Hala da bunu bekliyor.
e iste kadin rahatsiz olmus sizden, gitmenizi istiyormus.
bunu biliyorsunuz demek ki. gidin siz de daha fazla yüzgöz olmadan
siz cocuktan önce de mi kaynana evindeydiniz? bu eve mi gelin geldiniz?
yoksa evlendiniz - kendi evinizi yaptirirken butcenizi toparlamak icin kadinin evine mi tasindinjz?

Benden eskisi gibi olmamı bekliyor. Ben bu konu da ne yapabilirim diye sordum. Eşim de kendi alıştırdı kucağa. Her şeyi düşünmesi yapması gereken de ben

Açıkça konuşacaksınız o zaman. Yardımınız yeterli gelmiyor demek ki söylemiş kibarca. Verin madem kayınvalidenizin kucağına siz iş yapın. Kadının evinde yaşıyorsanız iş yapmanız zaten normal olan. Bebek günün büyük bölümünde sizin yanınızda değil mi? Hadi eşiniz alıştırdı diyelim siz bıraktıracaksınız o zaman. Bir süre de kendi annenizde kalın veya evinizin yapılmasına daha varsa kiraya çıkın. Ev ev üstüne olmaz. Belli ki kayınvalideniz de bunalmış

Kiraya çıkın ona olmaz buna olmaz diecekseniz nasıl bi yorum bekliyorsunuz anlamadım ki . Eşinize de söyleyin ben gidiyorum gelirsen seniniz gelmezsen ananla kal die . Hem beyfendi yardım etmıyor hem anana git dinlen demiyor .

Kaynana kayınbaba size kalmaya gelse aylarca ,elli laf edilir işte rahat giyinemedim duşa giremedim işte çocukluyum bide onları mı cekcem yemek mı yapcam die - burdakı herkeste size gönder gitsin mesafenı koy kocan anasıyla yaşasaymış yazardı siz neyi beklediniz yıllarca bu evde kalk git mesafeni koy Senın evınde olsalardı kocana gönder gitsinler derdin nie kocanı alıp çıkmıyorsun ?

Tamam biz de diyoruz ki annene git
Yorulan annen olsun
Bir sürü kişiye bakan annen olsun
Temizlikle uğraşıp duran annen olsun

Neden annene gitmiyorsun

Eşiniz karar mercii olmak dışında bu hikayenin neresinde onu merak ettim. Akşam geldikten sonra eşiniz bebeğin bakımıyla ilgileniyor mu? Evin temizliğine yardım ediyor mu?

Siz daha öncesinde her şeyi yaptığınız için şimdi yapmamanız onu rahatsız ediyordur ama haklısınız yani 3 aylık bebekle her şeyi dört dörtlük eskisi gibi yapmanız mümkün değil. Kendi eviniz olsa sorun olmazdı sorun kv ile yaşıyor olmanız. Bir an önce evinizi ayırmaya bakın derim ben. Bebek büyüdükçe ev işine daha rahat vakit ayirirsiniz. Su an da ev işi yapmak için kv kucağına verin bebeği bence, hem o biraz bebekle ilgilensin hem de evin işi yapılsın yaşlı ve yapamıyorsa

kadinada yazik bebeginizi cokta kucaga alistirmayin ben cok sinir oluyom cocuklarini kucaktan indirmeyen kisilere benim eltimde oyleydi iş yapmamak için cocuk durmuyo diye surekli kucakta gezdirirdi halbuki yalan iş yapmaya g.tü yoktu da ondan
Bu yoruma katılıyorum.

Bizim bir tanıdığımız da böyleydi.

Kayınvalideye gelince çocuğu kucağından bırakmazdı.

Kendi annesindeyse, çocuk Allaha emanetti.

Umarım konu sahibi bu tarz biri değildir.

Böyle insanlar sadece kendisini kandırır etraftakiler neyin ne olduğunu anlıyor..

Ben kv nin dediği şeyi evden ayrılınca kendi evine geçincede yardım eder misin anlamında gibi yorumladım nedense

Back
X