- Konu Sahibi yesilimtraak
Ben anladım sizi. Şimdi kendi evinizde olsaydınız, bir hafta toz alınmasa batmazdı. Bebek uyudukça azar azar her işinizi yapardınız. Ama işte kaynana evi olunca yapılacak deniyorsa yapılmak zorunda gibi oluyor.Doğum yapmadan önce söylemiştim. Kabul etmedi. Beyefendinin isteğine göre hareket ediyoruz. Herkes kendi rahatını düşünüyor. Eşim kişisi beni düşünmesi gerekirken bile kendi rahatını düşünüyor. İnanın çok doluyum yaşadığım çok şey oldu lohusalıkta o yüzden artık hiçbir şeye tahammülüm kalmadı. Bir gün bebeğimi de alıp gideceğim
Zaten kaynana evinin sevimsizliği buradan geliyor. Bebek olmasa bile bugün canım istemiyor, yemek de yapmayacağım temizlik de deyip yatamıyorsun. Neden? Çünkü komutan gibi biri var tepende, boş durmana izin vermiyor.
Ya tabi ki hiçbir iş yapmayın, kadının yaptığı yemeği yiyin, yıkadığı çamaşırı giyin demiyorum. Tabi ki bu tarz yaşamsal şeylere el atmak zorundasınız. Çünkü kendi evinizde de olsa yapmak zorunda olduğunuz şeyler. Ama bebekli kadına hadi bugün de halı silelim, cam silelim denmez mesela. Bu tarz şeyleri bekliyor sanırım, dip köşe mi temizletmek istiyor?
Yeşil Hanım o evden çıkmanız lazım yoksa maalesef yıpranırsınız.