Bu durumu yaşayan varsa nolur yardım etsin

melek karman

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2022
198
47
18
28
2.5 yaşındaki oğlum sebebsiz yere bağırarak ağlıyor. Bildiğiniz hiçbir sebep yokken sanki vurmussun dövmüşsun gibi bağıra bağıra ağlıyor. Öyle böyle değil kendini yırtıyor boğazı tahriş oluyor artık bir saat hiçbir şekilde susturamiyoruz bize vuruyor kendine vuruyor ağlarken. Ne yapmamız gerekiyor doktora götürmeniz gerekir mi yoksa iki yaş sendromu mu bu durumu yaşayan var mı daha önce

Kesinlikle uzman görüşü almalısınız. Kendini ifade ediyor mu bilmiyorum ama farklı bir sorun olabilir ihmal etmeyin.

2.5 yaşında olması bana direk 2 yaş sendromunu hatırlattı. bence iletişim dilini öğretmelisiniz. sakinleştiği zaman olayı çok detaylandırmadan hatırlatın ve davranışının sebebini sorun. o zamanlar senin ağlaman beni çok üzüyor acaba seni rahatlatmak için ne yapabilirim* diye sorarak kendini tanımasına fırsat verin. duygularıyla yüzleşsin. çocuk bazen kendi huysuzluğunda rahatlama yolları bulamaz ve sizden iletişim dilini öğretmenizi bekler.

Anladım teşekkür ederim o zamanlarda iletişim kurmak çok zor. Yanına yaklaştıkça daha çok bağıriyor ve kendine zarar veriyor. Dediğiniz gibi sakinleştikten sonra durumu anlatmak ise yarar umarım

2 yaş sendromu maalesef kısa sürmüyor. Bizimde 3 yaşındaki yeğen velet, aynı sizin anlattığınız gibi. Sanki canını almışız gibi çığırıyor çocuk. Başta noldu vs diye tepesine üşüşüyorduk. Şimdi bıraktık ağlaması bitsin diye bekliyoruz. Biz yüz verdikçe daha çok yaptı

Aynen öyle bizimki de kendi haline bırakalım diyoruz saatlerce ağlıyor bağırıyor. O kadar zor durumda kalıyoruz ki. Bütün komsularmiz bizi sorguluyor çocuk niye ağlıyor öyle diye durumu anlatıyorum ama insanlar ne düşünüyor kim bilir

Evet evet, bizde ablama diyoduk dövüyo musun bu çocuğu diye. Kendimiz şahit olduk kendini yerlere atıyo duvardan duvara savruluyor sank sopa yiyor gibi. İzlerken oyunculuğuna hayran kalırsın yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…