Arkadaslar belki size sacma gelecek ama beni ciddi anlamda cok uzen ve kotu hissettiren bir durum var.. Uzatmayayim, benim aile yapim genel olarak oldukca rahattir, ozellikle babam cok rahattir hic oyle karismaz asla.. Istedigimi giyerim, gece tek basina gezerim, bar gibi yerlere giderim mesela, istedigimi yer icerim.. Bu konularda hicbir sikinti yok. Tek sikinti annem.. Yani annem de gezmeme, giyimime, icmeme falan karismaz asla.. Fakat ilginc bir sekilde, sevgili konularina cok takintili.. Benim ailem ve annem de egitimli bir insan ama annem egitimli gibi davranmiyor bence.. Ben univde okuyorum, yirmi kusur yasindayim ama hala liseli kiz gibi muamele yapiyor bana.. Bu zamana kadar sevgilim, flortlerim oldu elbet ama annem, babama soylememem icin baski yapti.. Halbuki babam oldukca yumusak tepki verir normalde, annem de bunun onunu kesmek icin yapiyor.. Cunku annem, evlilik adimi gibi ciddi bir sey olmadan sevgilim olan kisiyle tanismak falan istemiyor.. Biz niye ciddi bi sey olmadan tanisalim ki falan diyor.. Zaten babamin haberi olsa da babam da tanisamaz cunku evde hep annemin lafi geciyor.. Oysa mesela oldukca muhafazakar aileleri olan arkadaslarim bile sevgililerini aileleriyle tanistirmisken annemin boyle yapmasi cok tuhafima gidiyor ve beni cok uzuyor.. Ben de eger seviyorsam evlilik niyetim olmasa bile tanistirmak isterim, sonucta illa o kisiyle evlenecegim diye bir sey yok ki, ailemle tanistirip kendimi guvende hissetmek isterim.. Hadi bu o kadar dert degil, tanismasalar da olur diyelim.. Sorun bununla da bitmiyor.. Bu sefer de annem diyor ki aileler falan tanismadan sevgilinle kimseye gorunmemeye calis diyor.. Yani once ciddiye binecekmis, ondan sonra rahatca hareket edebilecekmisim.. Rahatca hareketten kasit: cevremizdeki insanlarin gorebilecegi yerlerde dolanma, evime birakmasi, beraber foto paylasma gibi seyler.. Yoksa diyor ki mesela bir tane sevgilinle herkes seni gorse sonra o bitse baskasi ciksa herkes tek tek senin butun sevgililerini gorecek mi diyor.. Ama bana cok sacma geliyor bu durum.. Ve dedigim gibi aileleri muhafazakar olan arkadaslarim bile boyle degilken annemin bana boyle davranmasi cok uzuyor.. Yani nasil tam anlatabilirim bilmiyorum ama annem yuzunden iliskilerimi hep boyle gizli kapakli liseli asiklar gibi yasamak zorunda kaliyorum ve bu durum beni cocuk gibi ve ezik gibi hissettiriyor, cok uzuyor.. Lafi fazla uzatmak istemiyorum, benzer durumlarda olan var mi, bu durumlari nasil asabilirim tesekkurler