Bu durum beni cok uzuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Senin bu ergenliğin ne zaman bitecek de ailenin diğer ailelerden üstün olmayan, sıradan, normal bir aile olduğunu kabulleneceksin acaba?

Daha üç beş ay önce “bir yakının” kız arkadaşının ailesi ile tanıştı, aile bunu normal karşıladı sofralarında evlerinde çocuğu ağırladılar diye anormal bulup konu açmıştın, şimdi ailenin bunu kabul etmemesini anormal buluyorsun?

Dogru soyluyorsunuz ama aileleri muhafazakar olan arkadaslarim bile ben gibi degil, bu yuzden sasiriyorum.. Mesela ailesi baya muhafazakar olan bir arkadasim sevgilisini ailesiyle tanistirmis, evine de getirmis.. Ailesi de illa evlen falan demiyormus galiba, bu yuzden annemin bu davranislari tuhafima gidiyor
Muhafazakar değillerdir, sadece gibi görünüyorlardır etrafa karşı.

Dogru soyluyorsunuz ama aileleri muhafazakar olan arkadaslarim bile ben gibi degil, bu yuzden sasiriyorum.. Mesela ailesi baya muhafazakar olan bir arkadasim sevgilisini ailesiyle tanistirmis, evine de getirmis.. Ailesi de illa evlen falan demiyormus galiba, bu yuzden annemin bu davranislari tuhafima gidiyor

T torarikar kavram kargaşası yaşıyor olabilir misiniz ? Forumda son günlerde "muhafazakar" kelimesi çok bol kepçeden kullanılıyor. Kelimeyi hangi anlamda kullanıyorsunuz ?

Arkadaşınızın ailesinin tavrına dair söyledikleri gerçekse ; sizin tabirinizle "ailesi baya muhafazakar" değilmiş demek ki.

Çevrelerinde "baya muhafazakar" olarak tanınıyorlarsa da "mış gibi" yapıyor gibi duruyorlar.

T torarikar kavram kargaşası yaşıyor olabilir misiniz ? Forumda son günlerde "muhafazakar" kelimesi çok bol kepçeden kullanılıyor. Kelimeyi hangi anlamda kullanıyorsunuz ?

Arkadaşınızın ailesinin tavrına dair söyledikleri gerçekse ; sizin tabirinizle "ailesi baya muhafazakar" değilmiş demek ki.

Çevrelerinde "baya muhafazakar" olarak tanınıyorlarsa da "mış gibi" yapıyor gibi duruyorlar.
Onun kafasındaki kavram kargaşası sadece muhafazakarlıkla ilgili değil maalesef. Ailesi üniversite mezunu (bundan da çok emin değilim) çalışan insanlar olduğu için onların toplumda üstün bir yerde olduğunu sanıyor. Anne babasının jenerasyonunda üniversite mezunu olmak çok nadir rastlanan bişey değil ama buna kendisini inandırmak çok mümkün görünmüyor.

Ayrıca içki içmeyen herkesi muhafazakar sanıyor, içki içenler süper elit insanlar oluyor gözünde.

Annene ozelini anlatma sen de.
Daha önce de sevgililerinden ayirmis seni.
Annem arkadaşın mi? Yoo
Neden özelini paylaşasin ki?
Hikayeni de akrabaya gizle,öyle at storiye. Ne olacak yani?
Ben de hiç paylaşmam, bir eksikliğini de yaşamadım. Ne zaman evlenmeye karar veririm o zaman getirir tanıştıririm olur biter

Iste egitimli biri oldugu halde etrafin lafini takmasi beni uzuyor.. Halbuki kendini savunabilecek biri, neden boyle yaptigini anlamiyorum
Ben de eğitimliyim. Ama çocuğumun her sevgilisi ile tanışmak istemem.

Bunun eğitimli olmakla ya da rahat/ muhafazakar olmakla alakası yok. Insanın tabiati ile alakali bi şey.

Ben ciddiyetten ve resmiyetten hoşlanırım. Çocuğumun karşıma getireceği adam bana damat olmaya layık iyi, düzgün ve ciddi bir insan olmalı. Eğlencesine tanışamam ben kimseyle.

Eğitimli bir kadınım, 22 yaşındaki oğlum evvelki gün;
‘Alışverişe çıkalım birlikte sonra da yemek yiyelim anne’ dedi, bir diyeceği var bu çocuğun dedim içimden.
Tahmin ettiğim gibi oldu, yemekte dört-beş aydır bir kız arkadaşı olduğunu söyledi.
‘Babama uygun bir zamanda sen bahsedersin’ dedi.

Bırakın ‘tanışalım’ demeyi anlattığı kadarını dinledim başka da hiç bir şey sormadım.
Tek aklımda kalan kızın adı😊
İlerde iş ciddiye binerse öğreniriz.

Muhafazakarlığı öcü gibi görüp, her seferinde ailem öyle değil böyle deyip en sonunda muhafazakar arkadaşlarım bile yapıyor ben yapamıyorum demen 🥴
Ailenle ilgili de kafanda bir profil oluşturdun burada bol keseden attın ama işin aslının açtığın konularda öyle olmadığı ortada.

Senin muhafazakarlıktan ne anladığında şüpheli.

Annen hayatında kapladığı yere bakarak doğru düzgün arkadaşın bile olduğunu sanmıyorum ayrıca.

Bence gerekli. Ben çocuğum kiminle görüşüyor bilmek isterdim. Bu konularda ebeveyn iç güdüsüne güveniyorum.
Arkadaşlarını da tanımak isterdim.
Aşırı kontrolcü biri değilim fakat ortam maalesef çok kötü.
Sadece tanışmış olursunuz.Kabul edersiniz ki annelerinin iç güdüsüne göre hareket etmiyor beraberlik yaşayan kişiler..Öyle olsaydı burda bile açılan yüzlerce konuda,ailem istemedi ama ben direttim simdi çok mutsuzum diyen bir sürü üye var.Yani tanısanızda çok bisey değişmeyecek,son karar yine evladınızın olacak.Yapilmasi gereken çocuklarımızı hayata ve insanlara karşı donanımlı ve seçici yetiştirmek..Evet ortam çok kötü ama ne yazık ki ömür boyu çocuklarımızın başında nöbet tutup koruyamıyoruz.

Ya bu beyan biraz utobik olmamismi. Muhafazakar aileler kızının her sevgilisiyle tanismaz gibime geliyor. Adı ustunde muhafazakar yani belli bir yaşayış biçimi.

Benim ailem de aşırı muhafazakar değildi. Ama öyle her insanı da getirip tabistirmadim. Niye ciddi dusunmedigim kisileri ailemle yuzgoz edeyimki diye düşünürdüm hep.

Onun kafasındaki kavram kargaşası sadece muhafazakarlıkla ilgili değil maalesef. Ailesi üniversite mezunu (bundan da çok emin değilim) çalışan insanlar olduğu için onların toplumda üstün bir yerde olduğunu sanıyor. Anne babasının jenerasyonunda üniversite mezunu olmak çok nadir rastlanan bişey değil ama buna kendisini inandırmak çok mümkün görünmüyor.

Ayrıca içki içmeyen herkesi muhafazakar sanıyor, içki içenler süper elit insanlar oluyor gözünde.
Çok yerinde bir yorum olmuş. Bir ekleme yapayım. Ailenin bu tavrını da eğitimli ailenin böyle davranmaz ama muhafazakar aileler bile böyle anormal değil demeye getiriyor. Bu konunun eğitimle alakası yok. Bu bir aile yapısı anne gayetde normal bana göre kızının hayatında olan her insanı reklam yapmasın demek istiyor. Çünkü gerçekten çevreye izah etmek zor oluyor. Ha elalemi bende çok takmam ama belli ki anne bunu önemsiyor. Çocuğunu koruma içgüdüsü bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X