Bu devlet bize cevap vermek zorunda: Yalan söyleyen kim?

Siz tüm siyasi ve Osmanli Tarihinin tamamnı biliyor musunuz peki? Ya da Hangi yillara atıfta bulundunuz simdi?
Din ile devlet işinin bu kadar karıştığı dönem Osmanlının Yükselme ve öncesi ve şuan ki devirler.

Ya tamam bu solcular dış basının bir numaralı kankalıgını yapıyorlar genelde, onu zaten biliyoruz. Aynısını Ermeni meselesinde de yapıyorlar. ''Ermenileri kestik, astık, yok ettik, biz Türkler çok caniyiz, soykırımcıyız, yazık onlara ühühühü'' falan deyip dış basın kendilerini sevimli bulsun diye atmadıkları takla yok. Sadece bu konu degil, bir çok konuda böyleler. Dış basından (sırf eleştiren, sırf düşmanlık güdenlerinden) geri kalmıyorlar. Ama yani iş iyice çıgrından çıktı yahu. Artık dış basınla yarışmayı bıraktınız heyooo, adamları solladınız, kendinizle yarışıyorsunuz artık, dış basın işsiz kalacak sizin yüzünüzden. Sakin olun azıcık, elin adamlarına yaranmak için bu kadar takla atmayın.

Hatta bazıları artık ima etmeyi de geçmişler; katliamcı, soykırımcı kelimeleri kullanılmaya başlanmış bile. Bravo gerçekten de. Bu gibiler varken düşmana ne gerek?

Entel olmanın iman şartlarından ilkini terörle mücadele eden devlete, askere pislik atmak zannedenler... az daha kötüleyin devletiniz askerinizi. Böyle yapınca çok entel(!), çok bilinçli(!) insanlar oluyorsunuz cidden de

''sivilleri bölgeden çıkarsaydılar''... iyi de nasıl olacak bu diye sorsak 'onu devlet bilecek' gibisinden bi laf salatası... Boş boş konuşmanın alemi yok.

Demek oyun oynayacagiz..
1. siz dedigim dune kadar "PKK silahli polis orgutu kurdu, yollari kesiyor, insanlardan kimlik soruyor, devlet goz yumuyor" derken sesi cikmayip bugun "devlet her eline silah alana sinsin mi?" diye soranlar, biz de bunlari yilarca yazmis ama kaale alinmamis olanlar oluyor.

2. Yunanlinin gelip Izmiri yangin yerine cevirdigini, Gazeteci Hasan Tahsinin ilk kursunu siktiktan sonra oracikta sehit edildigini anlatirken de ben tum Turk halki adina konusurum, arada hainler varsa onlar kendilerini bilirler. Ben PKK bir askerimi sehit ettiginde ne hissediyorsam inan bana bir Kurt de su operasyonlarda kendi canindan birini kaybettiginde aynini hissediyordur.

3. Sen devlet sivil Kurtlere soykirimi yapiyor mu demek istiyorsun? Cunki Dersim olaylari icin boyle denilir. Arada fark var mi yok mu benim karsilastirmak aklima bile gelmemisti, hic dusunmedim, ama madem senin geldi, sen anlat, biz de bilelim.

Tamamına hakim olmak mümkün değil . Yaşanan ve yazılan tarih her dönem için soru işaretleri içerir .

Ama dip not düşeyim evet eğitimimi bu konuda tamamladım .

Ayrıca sorduğum soru çok netti ?

Erdoğan mücadele etmekten korkup Cumhurbaşkanlığı nı seçti gibi bir varsayımınıza , neden bir Cumhurbaşkanın genel çizgisinden çok uzak kalıp , her şeye ve her olaya aktif bir şekilde katılıyor diyorum ?

Yani demek ki mücadeleden kaçtığı için Cumhurbaşkanı olmamış . Tez , antitez , tamam ?

devlet bilecek tabii,bir çocuk kör kurşunla öldüğünde ne yapallım çatışma vardı öldü,şehit oldumu diyeceğiz

Madem teröristler, bombalasınlar öldürsünler teröristleri(!) değillerse bir an önce tahliyelerini yapsınlar kaç günlük olay bu çocuklardan, sivillerden bahsediliyor. 7 gün boyunca sokakta kalan bir annenin cesedinin görüntüsü gözümün önünden hala gitmiyor, yenileri de eklenmesin.

Öyle yapmak zorunda kaldı diyeyim çünkü günümüz şartları bunu kaldıracak durumda değil. Kactigi icin Cumhurbaskani oldu ancak bunu da tam anlamıyla yapamıyor malesef ki. Demişsin ki Cumhurbaşkanın genel çizgisinden çok uzak kalıp.
İşte aynen bu. Çünkü yapamıyor. Türkiye kan ağlarken akademisyenlerin derdine düşüp hakaret boyutuna gelecek laflar etmek mi sence?

Milletine gezi olaylarında vurun kırbacı tarzı davranan bir adamı daha fazla konusmayacagim.

1. Demek biz dediğin bizmişiz . Yani sen ve ben Devletin çözüm sürecini doğru bulmayan bizler . Ama tek fark siz bu çözüm sürecini , bugünkü planlar takır takır işlesin diye bilerek yapıldı varsayanlar .

2.Bu şekilde genellemeleri hem provakatif buluyorum hem de kürt halkı için onların ağzından onların hissetmediği bir olguyu varmış gibi oluşturma lobisi . Tüm kürt halkının bu devletten korktuğunu ve pkk , apo , hdp den medet ummuduğunu dile getirmek bir saraylım varsayımıdır sadece .

3.Topu taca atma , göğsüm geniştir . Arada fark çok . Bu soruyu sorma amacım , sadece ezilen , hakkı yenilen , asimile edilmeye çalışılan ( görüşünüz böyle diye böyle yazıyorum ) kürt halkı mı tek dert yoksa devletin şuan ki yönetim erki mi ?
Yani olay daha vahim olduğunda aktörün değişmesi , yorumları değiştiriyor mu onu merak ediyorum Değiştirmeyi bırak , yorum bile yaptırmıyormuş adama onu gördüm

sadece dua edebiliriz yapacak bir şey yok oradaki masumlar ve askerler için

Mervecik , tarih boyunca yaşanan kürt olayları ( bu olaylara her şeyi kat , asimiliye , pkk yı , devleti , çözümü ) bazıları için sadece siyasi bir malzeme oldu .
Üzerinden çok nemalanıldı .
İnsan ölümü içinde yer alan her olay gibi , köküne nedenine eldeki şartlara bakılmaksızın , sadece kullanıldı .
Kim o gün o tarihte kimden nefret ediyorsa , bu güçlü silahı elinden bırakmaya niyetli değil.
Ve en acısı ya da komiği , bu kirli oyunun adını ; hümanistlik koydular !

Gene kendine pay cikartmissin bakiyorum. Hayir, biz deyince sen ve ben olmuyoruz, cunki sen bu beceriksizlikleri ya da bile bile ladesleri sineye ceken ve hala bu adami destekleyen tarafsin, ben degil.

Istisnalar kaideleri bozmaz iki. Ben varsayim yapmam, uc. simdi sana bu konuda on tane roportaj yikarim, kimi agir gelir, sayfa kapanir.
Topu taca filan atmiyorum, Dersim benzetmesini kendin yaptin, ben degil. 1938 lerden 2016ya cok sular akti. Dunya donuyor. PKK Ermeni Asala orgutunun devamidir, yillarin teror orgutu senin baskanin sayesinde dunya gozunde Kurtulus Savascilari gorunumune girdi, Kurt Halkinin tam yetkili temsilcisi oldu. alkislamayi da sana birakiyorum.

arkadaşım akp yede oy vermiş bir vatandaş olarak yazıyorum,bir partiye oy vermemiz onun tüm politikalarını doğru bulacağımız anlamına gelmez,böyle olursa fanatizm olur,iyi politikaları olmuş olabilir,
ama çözüm sürecine hiç inanmadım ve tasvip etmedim pkk ile neyi çözecektik,adamların istedikleri belli,1 şıkka kesinlikle inanıyorum,başka bir formul olamazmıydı pkk dan kurtulmak için bu kadar masumun kanı aktı biz evlerimizde rahatız umarım kurtuluruz pkk dan kökü kırılana dek öldüreceklermi?

Diline sağlık.... ben kendimi bi türlü anlatamadım ama demek istediğim işte buydu... onca akan masum kanı içinde asker ve polis de var... hepsine yüreğimiz yanıyor.... izlenen yanlış politikalar yüzünden asker ölüyor polis ölüyor çocuklar yaşlılar ölüyor....

Dört , fredy geldi kapıyı ört .

1899. geleneksel olağan saraylı/ausencia müzakerelerinden yine bir sonuç çıkmadı . Başka konuda artık , bir umut .

Fikir teatisi fırsatı için , teşekkürler saraylı .

Bende sana katılıyorum . Hiç bir zaman hiç bir partinin , parti liderinin , siyasi ideolojinin her hamlesi ya da söylemi/savı salt doğru olmaz .

Eleştirmenin boyutunu varsayımlı hipotezlerle süsleyip , sanal algı oluşturulmadığı sürece benim için mesele yok .

Evet , keşke tek bir sivil kanı akmadan bu itler durdurulabilse . Bak diledim bende , umarım dileyince oluyordur .

sivil halkın ölmesi gerkiyordu öylemi?

Hayir sen bunu anlatmadin. Acik acik asker suan doğuda soykirim yapiyor dedin. Bin kere dusunup bir kere söylemeli

Ölmemesi için elden gelenin yapılması gerekir .
Yapılıyor da .
emin ol senin erkek kardeşin orada asker olsaydı kardeşin yeğenin vs,bu kadar soğukkanlı olamazdın,onlar bizim vatandaşımız,filistinde ölen muslumanlardan ne farkları var çatışmada ölüyorlar sonuçta

Hayir sen bunu anlatmadin. Acik acik asker suan doğuda soykirim yapiyor dedin. Bin kere dusunup bir kere söylemeli
O zaman özür dilemesini bilen bir insan olarak sizden özür dilerim anlatmak istediğimi yanlış ifade ettiğim için... ben sadece bu ölümlerin bitmesini istiyorum ne askerimizin ne polisimizin ne de masum insanlarımızın kanı akmasın artık....

arkadaşlar dünyadaki hiç bir ideolijiye inanmıyorum artık,insanları kandırmak için uydurulmuş masallar,biz insanlığımızı kaybetmeyelim gerisi boş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…