Bu devlet bize cevap vermek zorunda: Yalan söyleyen kim?

hükümete istediğiniz her şeyi söylebilirsiniz, zerre ilgilendirmez, ama bu devleti suçlayamazsınız. taş üstünde taş kalmadı evet, siviller ölüyor evet, bunun tek tek tek sorumlusu PKK. elimde kahvem var evet, bugün batıda, yarın doğuda içeğim kahvemi, az kaldı gideceğim. ozaman haklı duyar kasacağım merak etmeyin.
Git.. Guneydoguya yolun duserse, kursun sesleri arasinda ortam bulursan icersin keyifle kahveni.
Senin PKK dediginin nerdeyse koku kazinmisti AKP geldiginde. Koca sene dogu Guneydogu dahil sehit sayisi 2002 de sadece 7 idi. Seninkiler beceriksizlikleri ile yeniden hortlatip bir de bebek katilini adam yaptilar seneler sonra, yetmedi Kurtlere lider tayin ettiler. Tek sorumlu PKKymis. Seni kandirirlar ancak boyle. Bitik PKKyi kim sahlandirdiysa sorumlu odur. Bu ulkeyi bu kadar beceriksizce kim yonetiyorsa, kim teror mucadelesinde sinifta kaldiysa odur. Baska ulkelerde de terorist var. Hangi Avrupa ulkesinde gordun sen kendi sehirlerini enkaza dondurdugunu? Birak diger ulkeleri, bizim ulkemizde dahi hangi hukumet zamaninda gordun sen 30 senelik PKK icin tek bir sehrimizde evlerin yerle bir edildigini, insanlarin cenazelerinle evlerinde haftalarca mahsur kaldigini.. Tek sorumlu PKK imis.. Peh..

Git.. Guneydoguya yolun duserse, kursun sesleri arasinda ortam bulursan icersin keyifle kahveni.
Senin PKK dediginin nerdeyse koku kazinmisti AKP geldiginde. Koca sene dogu Guneydogu dahil sehit sayisi 2002 de sadece 7 idi. Seninkiler beceriksizlikleri ile yeniden hortlatip bir de bebek katilini adam yaptilar seneler sonra, yetmedi Kurtlere lider tayin ettiler. Tek sorumlu PKKymis. Seni kandirirlar ancak boyle. Bitik PKKyi kim sahlandirdirysa sorumlu odur. Bu ulkeyi bu kadar beceriksizce kim yonetiyorsa, kim teror mucadelesinde sinifta kaldiysa odur. Baska ulkelerde de terorist var. Hangi Avrupa ulkesinde gordun sen kendi sehirlerini enkaza dondurdugunu? Birak diger ulkeleri, hangi hukumet zamaninda gordun sen 30 senelik PKK icin tek bir sehrimizde evlerin yerle bir edildigini, insanlarin cenazelerinle evlerinde haftalarca mahsur kaldigini.. Tek sorumlu PKK imis.. Peh..
ben gideceğim hem de koşa koşa merak etme, yer bulurum bulamam, en fazla şehit olurum. vatan için kılımı kıpırdatmış olurum en azından.

Ama daha önce de yazildi.yola bu amacla cikanlarin da can güvenligi yok ki.En son hasta bir bebehi hastaneye tasimak icin beyaz bayrakla cikmislardi.yasli dedesiyle ikisi de öldü.Görmediniz mi.Yali bir dede, iki aylik bebek bunlardan daha savunmasiz ne var.ben kac gün uyuyamadim bu fotograf yüzünden.
ben üzülmediğimi düşündürecek bir yazı yazmadım. ayrıca polislerinde evlatları var ailesi var orada kimse keyfinden durmuyor..

Faysal Sarıyıldız mı ?? Silah temininden sonra şimdi de bodrumdakilerin derdine mi düşmüş ?

Bende çok merak ediyorum şu bodrumda hangi önemli isimler var da , herkes birden çoştu ?

Bak Kandille dağ ile işiniz , şehirde ne işiniz var diyorsunuz ya ;

CZ8wtnJWEAArgvh.jpg

Bunun gibi yüzlerce mühimat o bombalanan şehirlerdeki sivil halkın(!) evinden çıkıyor ha !

Peki birazda halka dağıtılacak (!) malzemelere bakalım ;
CZ9K9tbWQAAFxdn.jpg

Nerede çıktılar , PKK tünellerinden !

CZ9OrXSW0AASXBW.jpg

Ben askerime , polisime yanıyorum evet ! Onlara devletin birer robotu gibi muamele edilmesine , azıcık insafa gelip askeri kötülemediğini sanarak ; canım askerin suçu yok , emri uyguluyor onlar da ne yapsın derken ; bu vatan uğruna canını ortaya koymuş yüreklere , kukla gibi , vur derlerse vuruyorlar , sivil öldür derlerse öldürüyorlar canım diye acımasızca ve resmen hakaret eden görüşlere yanıyorum .

CZ65BlbWcAA7KzM.jpg

Ve evet bu fotoğraftaki gibi yüzlerce çocuğa , pkk dan nefret eden binlerce bölge halkına üzülüyorum çok . Bu bir avuç hedefleri , amaçları itlikten başka bir şey olmayan , ülkeyi bölmekten başka gram kürt halkını düşünmeyen zihniyetlerin pis, kirli oyunları içinde kaldıkları için .

Ve Erdoğan ...

Onu da anmadan olmaz ! Uyguladığı çözüm sürecinde , bu itlere daha da güçlenme imkanı verdi , bunda hemfikirim . Tek farkım , bazıları bunu zaten bilerek yaptığını düşüyor . Bense kabul edilmez bir hataydı ama stratejik bir terör çözüm hamlesiydi diyorum .Sen yine başlatsaydın o lanet süreci ama kontrol elinde olsa idi . Çok mu zordu ? Çok mu akıl edilmezdi ? Ulan bunlara tamamen sırt dönülmez demek ?

Devlet soykırım yapmıyor ! Devlet bir iç savaş yaşıyor . Bugün çok rahat oturduğumuz evimizde , şehrimizde de savaş çıksa ... Belki can vereceğiz , belki anamız babamız , çoluk çocuğumuz can verecek . Savaş bu . Olmasın hiç bir yerde olmasın diyoruz ama olduğu yerde huzur beklemek ?

İki taraf var , biri düzen bozan eli silahlı örgüt ve yandaşları , diğeri bunu bastıramaya çalışan devlet . Bu savaş ortamında ne yazık ki o bölgede yaşamak tek suçu olan halk için hepimiz üzülüyoruz , buna emin olun . Ama ne yapılsın ? Siz söyleyin ne yapılsın yahu ?

Günlerdir Devletin uyguladığı terör politikası yüzünden ülkemi soykırımcı ilan edenler ?

Olaya pkk , hdp , kürt hakları olarak bakmayın . Bir grup düşünün , sokaklarda terör estiyor. Mesela radikal islamcı bir grup , mesela çıldırmış bir lbgt grubu , mesela gözü dönmüş bir mafya çetesi ... Yakıyor , yıkıyor , öldürüyor , adam kaçırıyor , bombalıyor ... Çoklar ... Her yere her deliğe girmişler , devlet nasıl bastırsın bu grubu ?

Yoksa bastırmasın ve artık lanet edip ne istiyorlarsa versin mi ? Yeter ki başka canlar ölmesin diye , her ayaklanıp eline silah alandan korkup , sinsin mi devlet ?

Anne karnındaki bebeğin ne amaçla öldürüldüğünü bana açıklar mısın?

70 yaşındaki adamdan anne karnındaki bebeğe kadar insanlar öldürülüyorsa amaç soykirimdir
Tehdit olark algilama ama vaktim oldugu hastaligimi atlattigim en yakin zamanda bu mesajini sikayet edecegim. Yok oyle askerime soykirimci diyip elini kolunu sallayarak gezmek

TC tarihinde, hiç bir zaman eli kanlı örgüt bu kadar güzellenmedi, silahlıları temizlesen ne olcak içimizde bunca şakşakçısı varken. Hükümet bunlara göz yumunca auvv! yok karar değiştirip bu pislikleri temizleyince gene auvv! siz TC devletinin karşısındasınız! onun yaptığı herşeyin tersini savunmayı düstur edinmişsiniz. bugün orayı oluruna bıraksa da size yaranamayacak zaten. o yüzden çok da duyar kasmayın totonuzun üstünde, elinizde kahve. ne binaymış bu ayrıca roket atar atmış ama yerle bir olmamış günlerdir peh!
şehir şehir sokak sokak ev ev oda oda temizleniyor, zorunumuza gidiyor, kürt türk farektmez, herkimki bu örgüte iğne kadar desteği oluyorsa gebersin! geberecek!
Yok yok yaranir cozum sürecini dogru olduğunu soyleyen coktu burada. Doguyu komple ver onlara bak nasil mutlu olcak bu saksakcilar. Vallahi dertleri Türklük

Yok yok yaranir cozum sürecini dogru olduğunu soyleyen coktu burada. Doguyu komple ver onlara bak nasil mutlu olcak bu saksakcilar. Vallahi dertleri Türklük
karanfil, görüşlerimiz çok farklıdır seninle hatta belki tartışmışlığımız olmuştur, ama bu konu parti propagandası yapılacak konu değil, burda hepimizin derdi bu devlet olmalı, hükümete karşı gelmek, örgütü güzellemekten geçmiyor, bunu en çok sende görüyorum. helal olsun bikez daha sana.

Tehdit olark algilama ama vaktim oldugu hastaligimi atlattigim en yakin zamanda bu mesajini sikayet edecegim. Yok oyle askerime soykirimci diyip elini kolunu sallayarak gezmek
Tek senin askerin dimi tek senin polisin... ben orda polisin askerin de zarar gördüğünden bahsediyorum polise askere üzüldüğümü anlatıyorum ama sen bunu anlamıyorsun lanet olsun örgütüne benim üzüntüm polisime askerime ve masum yere ölen insanima yeter artık insanları bu kadar kolay yaftalamayin

Faysal Sarıyıldız mı ?? Silah temininden sonra şimdi de bodrumdakilerin derdine mi düşmüş ?

Bende çok merak ediyorum şu bodrumda hangi önemli isimler var da , herkes birden çoştu ?

Bak Kandille dağ ile işiniz , şehirde ne işiniz var diyorsunuz ya ;

CZ8wtnJWEAArgvh.jpg

Bunun gibi yüzlerce mühimat o bombalanan şehirlerdeki sivil halkın(!) evinden çıkıyor ha !

Peki birazda halka dağıtılacak (!) malzemelere bakalım ;
CZ9K9tbWQAAFxdn.jpg

Nerede çıktılar , PKK tünellerinden !

CZ9OrXSW0AASXBW.jpg

Ben askerime , polisime yanıyorum evet ! Onlara devletin birer robotu gibi muamele edilmesine , azıcık insafa gelip askeri kötülemediğini sanarak ; canım askerin suçu yok , emri uyguluyor onlar da ne yapsın derken ; bu vatan uğruna canını ortaya koymuş yüreklere , kukla gibi , vur derlerse vuruyorlar , sivil öldür derlerse öldürüyorlar canım diye acımasızca ve resmen hakaret eden görüşlere yanıyorum .

CZ65BlbWcAA7KzM.jpg

Ve evet bu fotoğraftaki gibi yüzlerce çocuğa , pkk dan nefret eden binlerce bölge halkına üzülüyorum çok . Bu bir avuç hedefleri , amaçları itlikten başka bir şey olmayan , ülkeyi bölmekten başka gram kürt halkını düşünmeyen zihniyetlerin pis, kirli oyunları içinde kaldıkları için .

Ve Erdoğan ...

Onu da anmadan olmaz ! Uyguladığı çözüm sürecinde , bu itlere daha da güçlenme imkanı verdi , bunda hemfikirim . Tek farkım , bazıları bunu zaten bilerek yaptığını düşüyor . Bense kabul edilmez bir hataydı ama stratejik bir terör çözüm hamlesiydi diyorum .Sen yine başlatsaydın o lanet süreci ama kontrol elinde olsa idi . Çok mu zordu ? Çok mu akıl edilmezdi ? Ulan bunlara tamamen sırt dönülmez demek ?

Devlet soykırım yapmıyor ! Devlet bir iç savaş yaşıyor . Bugün çok rahat oturduğumuz evimizde , şehrimizde de savaş çıksa ... Belki can vereceğiz , belki anamız babamız , çoluk çocuğumuz can verecek . Savaş bu . Olmasın hiç bir yerde olmasın diyoruz ama olduğu yerde huzur beklemek ?

İki taraf var , biri düzen bozan eli silahlı örgüt ve yandaşları , diğeri bunu bastıramaya çalışan devlet . Bu savaş ortamında ne yazık ki o bölgede yaşamak tek suçu olan halk için hepimiz üzülüyoruz , buna emin olun . Ama ne yapılsın ? Siz söyleyin ne yapılsın yahu ?

Günlerdir Devletin uyguladığı terör politikası yüzünden ülkemi soykırımcı ilan edenler ?

Olaya pkk , hdp , kürt hakları olarak bakmayın . Bir grup düşünün , sokaklarda terör estiyor. Mesela radikal islamcı bir grup , mesela çıldırmış bir lbgt grubu , mesela gözü dönmüş bir mafya çetesi ... Yakıyor , yıkıyor , öldürüyor , adam kaçırıyor , bombalıyor ... Çoklar ... Her yere her deliğe girmişler , devlet nasıl bastırsın bu grubu ?

Yoksa bastırmasın ve artık lanet edip ne istiyorlarsa versin mi ? Yeter ki başka canlar ölmesin diye , her ayaklanıp eline silah alandan korkup , sinsin mi devlet ?
Devlet aylarca, yillarca eline her silah alandan sindi zaten. Biz burada yillarca PKKnin eli kalasnikoflu teroristlerinin doguda yol kestiklerini, yollara PKK bayraklari diktiklerini, sehirlerde ellerinde kalasnikof, yuzlerinde maske ile, ellerinde Apo posterleri yuruyusler yaptiklarini, kendi polis teskilatlarini kurduklarini, devletin de bunlari bilerek goz yumdugunu yazdik. O zaman niye zorunuza gitmiyordu? Simdi mi herkesin akli basina geldi?

Gecmis ola.. Biz bu ulkede Guneydoguyu coktan verdik zaten.. Artik evlerde silah da cikar, magaralarda muhimmat da.. Hepsine goz yummadik mi zamaninda? Bebek katilini de Kurtlere lider ilan edip kapisina gidip muzakereler yapmadik mi kendi ulkemizin bir kisim vatandaslarinin talepleri adina.. Onlara da sizi bundan sonra Apo temsil ediyor, o istiyor, biz size Kurtluk haklarinizi veriyoruz demedik mi? Biz bu sehirleri de, icindekilerle beraber coktan verdik Apoya zaten. Simdi neyi kimden geri almaya calisiyorsun? Sen halki kendi yanina cekmek varken evini basina yikarak mi kendine baglayacaksin yeniden? Senin asil liderin Apo degil, benim diyeceksin yeniden?

Ha oyle o yanlisti ama bu dogru demekle olmuyor, kaybedilen kazanilmiyor maalesef. O halk kazanilmadan PKK ile savas kazanilmaz. Biz o halki kazanmaya degil, hala israrla kaybetmeye ugrasiyoruz. Analarini, evlatlarini, evlerini, islerini, sehirlerini, anilarini, hayatlarini aldik ellerinden.. Onlarin kahramani artik biz degiliz, onlarin bu zulumden tek kurtulus umitleri Apo ile Tayyip'in masaya yeniden oturmasi, Aponun onlara haklarini almasi. Bu is bitti, 10 000 degil, 100 000 asker de yiksan, karsindaki artik dagdaki 8 000 civarindaki PKK teroristi degil, 200 000 kisilik Kurt halki. Bu is bitti.

Son düzenleme:
Tek senin askerin dimi tek senin polisin... ben orda polisin askerin de zarar gördüğünden bahsediyorum polise askere üzüldüğümü anlatıyorum ama sen bunu anlamıyorsun lanet olsun örgütüne benim üzüntüm polisime askerime ve masum yere ölen insanima yeter artık insanları bu kadar kolay yaftalamayin
Evet tek benim askerim tek benim polisim. Allah rızası icin siz üzülmeyin!

Allah onlardan razı olsun. Yıllardır bu operasyonlari yapmak istiyorlar izin verilmiyordu. Sanki asker bu operasyonu istemiyordu da zorla yaptırılıyor gibi algi yaratmayın!

Evet tek benim askerim tek benim polisim. Allah rızası icin siz üzülmeyin!

Allah onlardan razı olsun. Yıllardır bu operasyonlari yapmak istiyorlar izin verilmiyordu. Sanki asker bu operasyonu istemiyordu da zorla yaptırılıyor gibi algi yaratmayın!
Benim askerim polisim masum cana kıymayı isteyerek yapmaz... ha konu terörist öldürmekse askerime polisime sonuna kadar desteğim!!

TC tarihinde, hiç bir zaman eli kanlı örgüt bu kadar güzellenmedi, silahlıları temizlesen ne olcak içimizde bunca şakşakçısı varken. Hükümet bunlara göz yumunca auvv! yok karar değiştirip bu pislikleri temizleyince gene auvv! siz TC devletinin karşısındasınız! onun yaptığı herşeyin tersini savunmayı düstur edinmişsiniz. bugün orayı oluruna bıraksa da size yaranamayacak zaten. o yüzden çok da duyar kasmayın totonuzun üstünde, elinizde kahve. ne binaymış bu ayrıca roket atar atmış ama yerle bir olmamış günlerdir peh!
şehir şehir sokak sokak ev ev oda oda temizleniyor, zorunumuza gidiyor, kürt türk farektmez, herkimki bu örgüte iğne kadar desteği oluyorsa gebersin! geberecek!
Zorlarına gidiyor. Kan kaybediyorlar. Ama giden kan leş kanı zaten şerefli insanı zora sokmaz!

HAYKO BAĞDAT

haykobagdat@diken.com.tr

Biliyorsunuz değil mi?

Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde 23 Ocak Cumartesi günü yapılan tank ve top atışıları sırasında yaralanan 28 kişi beş katlı bir evin bodrum katına sığındı.

Bu ülkenin sıradan bir yurttaşı olarak içlerinde çocuklar da bulunan o insanların akıbetleri hakkında bilgi sahibi olmak hakkımızdır.

Cizre’deki evin bodrumunda mahsur kalan Mehmet Tunç, ulaşabildiği birkaç gazeteciye şunları söyledi:

“Dışarı çıkmaya çalışıyoruz vuruyorlar, bodrumda bekliyoruz bombalıyorlar. Aşağı iniyorum çocuklar bana ‘Baba su ver’ diyor, psikolojisi bozulmuş çocuklar bana ‘baba’ diyor. Buradaki çocukların hepsi Cizre’nin çocukları, 50 gün önce 40’a yakın bir öğrenci grubu geldi, yasak başlayınca çıkamadılar, o gruptan olanlar da var. Hiçbirisi silahlı bir güce bağlı değildir. Burada kimsenin elinde silah yoktur. Keşke Sınır Tanımayan Gazeteciler gelip baksalar.

Tıbbi olarak müdahale yapamıyoruz. Dün, ayağını sıktığım Selami Yılmaz, kayışla bağlıyorum morarıyor, bırakıyorum kan akıyor, kan kaybından öldü çocuk, o çocuğun ölümünden kendimi sorumlu tutuyorum, buna sessiz kalan da herhalde benim ortağımdır.

Bana diyorlar ki, ‘O dört cenazeyi 24 yaralıyı sırtına al, 700 metre aşağıya asfalta İpekyol Caddesi’ne getirirsen alırız yoksa alamayız çünkü sokağa çıkma yasağı var.’ Ben nasıl alayım vücudunda kurşun olan var, hareket ettirsem canları acır. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız arkadaşım aradı, söz verdi, ‘Yarın gelip alacağız’diye. Ben de aşağıdakilere moral vermek için ‘Anneleriniz babalarınız gelip sizi alacaklar’ dedim. Biliyorum ki gelip alanları da tarıyorlar, başka bir katliam da olabilir, halk da gelemiyor, şu an var olan bir trajedidir. Su sıkıntısı yaşıyoruz sadece iki matara su var.

Dışarı çıkmak neredeyse imkansız, keskin nişancılar var, 28 yaralı için bütün dünyaya sesleniyoruz, hepsi yaralı, bazılarının yarası ağır bazıları hafif, tedavi uygulayacağımız malzeme yok. Sargı bezi bile yok. Yorganın içindeki pamukları aldık, evin içinde çocuk bezleri bulduk, bu insanların yaralarına koyduk.

Burada bir trajedi yaşanıyor. Eğer sizler de sessiz kalırsanız, inanın ki buradaki insanların ölümünden sizler de sorumlusunuz.

En iyi durumda olan benim. Zor durumdayız. Benim de yavaş yavaş psikolojim bozuluyor. Ağır yaralı olanlar su istiyor, top atışının basıncı nedeniyle iç kanama tehlikesi olabileceği için su vermiyoruz. Ölenlere su verdiğimiz için yaşamını yitirdiler.

Ben görüşme yapmak için 3’üncü kata çıkıyorum, burası hiç güvenli değil (Telefon bağlantısı sırasında bomba sesi geliyor ve kapatmak zorunda kalıyor).”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, yani devletin en tepesindeki isim Recep Tayyip Erdoğan ise konuyla ilgili sorulan bir soruya şu cevabı verdi: “Bunların hepsi yalan. Orada sürekli olarak ambulans var. Dün zaten bakanımız da açıkladı. Ve beş altı ambulans orada bekletiliyor. Ama tabiii güvenli bölgeye ambulansların girmesi söz konusu değil. ‘Yaralını al ambulansların olduğu bölgeye getir.’ Bu kendilerine söyleniyor. Söylendiği halde yapmıyorlar. Yapmadıkları gibi hatta Meclis’te biliyorsunuz telefonla bir konferans yapmaya çalıştılar. Bu boyutların hepsi ideolojiktir. Bu ideolojik yaklaşımla da o ambulansları ateş menziline sokup oradaki ambulans şoförü, doktoru, hemşireyi ölümle karşı karşıya bırakmaktır. Şimdi orada 600-1000 metre mesafede bunlara bu anonslar yapılıyor. ‘Alın yaralıları, getirin güvenli bölgeye ve biz buradan hemen onları hastaneye götürelim’ deniyor. Ambulanslar hazır ama bunlar yaralıları oraya kasıtlı götürmüyor. Belki de yaralı değiller. Oradaki ilgili arkadaşlar tedbiri almak zorundalar. Ona göre onlar da o tedbirle bu işi yürütüyorlar. İşin aslı bu.’

Mehmet Tunç veya Tayyip Erdoğan’dan birisi yalan söylüyor.

Cumhurbaşkanı’na inanacak olursak Mehmet Tunç ideolojik bazı sebeplerle bir evin bodrumunda ölümü bekleyen çocukları imkanı olduğu halde ambulanslara taşımıyor. Hatta evdekiler yaralı da olmayabilir. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız başta olmak üzere bu konuyu terör propagandası yapmak için kullananlar var. Hatta utanmadan telefonla Meclis’e bağlanıp yalanlarını sürdürmek istediler. Devlet, oradaki sivillerin can ve mal güvenliği için gereken tüm tedbirleri almış durumda. Ortada bir sorun falan yok.

Yani Erdoğan’ın tabiriyle “bunların hepsi yalan.”

Peki ya Mehmet Tunç’a inanacak olursak?

Şu anda iç kanama geçiren ve su için yalvaran 13 yaşındaki bir çocuğun üstüne tanklar ateş mi ediyor yani?

Siz bu satırları okurken bir apartmanın bodrumunda bağıra bağıra ölen gençlerin cansız bedenlerinin yanında ölümü bekleyen insanlar mı var bir yerlerde?

Kokmaya başlayan cesetlerin yanında kanamasını yorgan pamuğuyla durdurmaya çalışan insanlara hala bomba mı atıyor devlet?

Sivil, silahsız insanların altısı gözümüzün önünde katledilirken 22 kişi daha ölümü mü bekliyor yani?

Ambulans 300 metre oraya gitmiş 500 metre buraya gelmiş zırvalarıyla bu vahşeti görmezden gelen bir Cumhurbaşkanı’na mı sahibiz bizler?

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı 13 yaşında bir çocuğun can çekişmesini izlerken bütün ülkeye yalan mı söylüyor?

AİHM’in tedbir kararına rağmen ambulans gönderilmediği için kan kaybından ölen Cihan Karaman masum bir sivil miydi yoksa?

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Dokümantasyon Merkezi verilerine göre ‘Son beş ay içerisinde (16 Ağustos 2015-21 Ocak 2016) en az 198 sivil (39’u çocuk, 29’u kadın, 27’si 60 yaş üstü ve ayrıca bir karnında ateşli silahla vurulma sonucu ölü doğum) sadece resmi sokağa çıkma yasağı ilânı olan zaman dilimleri içerisinde yaşamını yitirmiştir’ diyenler haklı mı yani?

Bu olanlar gerçekse ‘Devlet bölgede katliam yapıyor’ dememiz suç teşkil eder mi?

Cumhurbaşkanı bölgedeki katliamları örtbas mı ediyor öyleyse?

O zaman niye akademisyenlerin kanlarıyla duş yapmak istiyorlar? Doğruyu söyledikleri için mi? Sivillerin, çoluk çocuğun katledilmesine razı gelmedikleri için mi?

Bu devlet bizlere bir cevap vermek zorunda. Bu katliamların suç ortağı olmak istemeyenlere çok net konuşmalı.

Yalancı olan kimdir?

Mehmet Tunç mu?

Recep Tayyip Erdoğan mı?

http://www.diken.com.tr/bu-devlet-bize-cevap-vermek-zorunda-yalan-soyleyen-kim/

Adam başbakanlıktan cumhurbaşkanlığına terfi etti yani 1 kademe aşağı indi çünkü mücadele edemedi. Bu bariz belli ediyor her şeyi. Ha bir de başbakanın önünde yürümesi de ayri olay. Yani kısacasi orada yaşayan bilir, bi gitsin bakalim oraya cesareti varsa ! Uzaktan davulun sesi hoş gelir .

Devlet aylarca, yillarca eline her silah alandan sindi zaten. Biz burada yillardir PKKnin eli kalasnikoflu teroristlerinin doguda yol kestiklerini, yollara PKK bayraklari diktiklerini, sehirlerde ellerinde kalasnikof, yuzlerinde maske ile, ellerinde Apo posterleri yuruyusler yaptiklarini, kendi polis teskilatlarini kurduklarini, devletin de bunlari bilerek goz yumdugunu yazdik. O zaman niye zorunuza gitmiyordu? Simdi mi herkesin akli basina geldi?

Gecmis ola.. Biz bu ulkede Guneydoguyu coktan verdik zaten.. Artik evlerde silah da cikar, magaralarda muhimmat da.. Hepsine goz yummadik mi zamaninda? Bebek katilini de Kurtlere lider ilan edip kapisina gidip muzakereler yapmadik mi kendi ulkemizin bir kisim vatandaslarinin talepleri adina.. Onlara da sizi bundan sonra Apo temsil ediyor, o istiyor, biz size Kurtluk haklarinizi veriyoruz demedik mi? Biz bu sehirleri de, icindekilerle beraber coktan verdik Apoya zaten. Simdi neyi kimden geri almaya calisiyorsun? Sen halki kendi yanina cekmek varken evini basina yikarak mi kendine baglayacaksin yeniden? Senin asil liderin Apo degil, benim diyeceksin yeniden?

Ha oyle o yanlisti ama bu dogru demekle olmuyor, kaybedilen kazanilmiyor maalesef. O halk kazanilmadan PKK ile savas kazanilmaz. Biz o halki kazanmaya degil, hala israrla kaybetmeye ugrasiyoruz. Analarini, evlatlarini, evlerini, islerini, sehirlerini, anilarini, hayatlarini aldik ellerinden.. Onlarin kahramani artik biz degiliz, onlarin bu zulumden tek kurtulus umitleri Apo ile Tayyip'in masaya yeniden oturmasi, Aponun onlara haklarini almasi. Bu is bitti, 10 000 degil, 100 000 asker de yiksan, karsindaki artik dagdaki 8 000 civarindaki PKK teroristi degil, 200 000 kisilik Kurt halki. Bu is bitti.

Madde madde gidelim ki ; diğer yazışmalarımız gibi havanda su dövmeye benzemesin .

1.Siz kim , biz kim ? O zaman zorumuza gitmiyordu varsayımının gerekçesi ne ?

2.Tüm kürt halkı adına konuşuyorsun , bunun dayanağı ne ? Bütün kürt halkının artık devlete güvenmediğini , belini pkk ve hdp ye bağladığını söylerken dayanağın 3-4 röportaj mı ? Bende diyorum ki halkın çoğunluğunun güven duygusu hala devlete ki ; fırsatı olan , pkk nın tehdit ve yol kesmelerinden sıyrılan sırtında bohçası batıya göç ediyor . Yani T.C nin güvenli topraklarına , yani devlete sığınıyor.

3.Tüm bu yaşananların başlangıç noktası hakkında bilgin ne ? Kürt halkının bir kısmı Türkten ve Türkiyeden kendini asimile ne zaman gördü ? Dersim mi , zilan mı ? 30 lu yıllarda yaşanan kürt operasyonları mı ? Devletin o zaman ki politikası ile şimdi ki politikası arasında , sadece sivil ölümler göz önüne alınırsa fark ne ?

Iki tarafta haklı olabilir. Olaya bodrum katında kalanlar açısından bakarsak çok üzücü hatta dehşet bi durum .
Ama devlet açısından bakarsak bunun komplo olduğunu düşünüyorlar haklı da olabilirler. Bilemedim. Ya komploysa Ya oraya gidince askere polise bomba yagdirilirsa? Olayı yanlış anlamadiysam fikrim bu .

Adam Cem Yılmazi içeri attırma derdinde.
Beyazıt Öztürk, o adamı bile!
Sayamadıgım ordu mensupları.
Son olarak Can Dündar Erdem Gül müebbet hapis isteniyor.
Yahu tartışılacak bir şey yok ki, kimin suclu oldugu belli.

Adam başbakanlıktan cumhurbaşkanlığına terfi etti yani 1 kademe aşağı indi çünkü mücadele edemedi. Bu bariz belli ediyor her şeyi. Ha bir de başbakanın önünde yürümesi de ayri olay. Yani kısacasi orada yaşayan bilir, bi gitsin bakalim oraya cesareti varsa ! Uzaktan davulun sesi hoş gelir .

Siz yakın geçmiş Türk siyasi tarihinde olaylara bu kadar aktif katılan , yorum yapan hatta hala Cumhurbaşkanlık makamını kavrayamamış ,bir siyasi parti lideri gibi hareket ediyor diye eleştirilen , başka bir Cumhurbaşkanı gördünüz mü ?

Derdi , çekincesi ya da amacı mücadele edememek olsa idi , bulunduğu makamın uzaktan takip politikasını uygulardı zaten .

X