Bu değerler normal mi ?

baloon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2014
716
83
73
Balıkesir
Merhabalar,
Ben 21 yaşındayım, 4 sene öncesinde de pko teşhisi konuldu bana.

Geçen gün doktora gittim.
Kendi doktorum izinde olduğu için başka doktora gittim. Çünkü regl olduğunda gel tahlil yapalım demişti.
Öncesinde de 4 ay doğum kontrol hapı kullanmadım ve bu dört ayda da hiç regl olmadım.
Sonra adet söktürücü içip bu yeni doktora gittim.

Doktor bana "madem pko teşhisi konmuş, ne gerek var ki tahlile" dedi.
Ultrasonla baktı, belli zaten pkolu oduğun ama hadi tatlil yapalım bari dedi.
Tahlil sonuçlarım çıkınca da " değerlerin gayet normal ama pko görünüyor tabi, sen hapına devam et " dedi.
Bu kadar ilgi gösterdi sadece.

Madem değerlerin normal neden pko var, ya da bunlar gerçekten normal mi bilmiyorum.

(eski değerler)
TSH-- 2.71
FSH-- 4.11
LH--13.30
Prolaktin-- 40
Estradiol--57

(yeni değerler)
TSH --1.96
FSH --3.99
LH --10.87
Prolaktin --19
Estradiol -- 65

Eski ve yeni sonuçlarımı yazdım. Normal mi bunlar ?

Laboratuvarin referasns degerleri onemli degerlendirme icin boyle anlasilmaz bence. Hem bence sen kendi dr una bi git tekrar gelince bence nasil celiskili anlamadim

Laboratuvarin referasns degerleri onemli degerlendirme icin boyle anlasilmaz bence. Hem bence sen kendi dr una bi git tekrar gelince bence nasil celiskili anlamadim

referans değerler yazıyor tahlil sonuçlarımda ama
*post menopozal
*luteal faz
*mid siklus
*foliküler faz
diye dört evre ve bu evreler için farklı değerler var. Hangisine bakmam gerektiğini bilmiyorum ben.

Kendi doktorumda pek içime sinmiyor çünkü ısrarla bana "çok gençsin, bu hastalağı tedavi edelim, hayatın boyunca doğum kontrol hapı kullanmanı istemiyorum" diyerek sürekli bana hapı bıraktırıyor.
Hap kullanmadan regl olamadığımı anlatamadım bir türlü kadına

Adetinin kacinci gunu gitmistin? Sanirim mid siklusa gore degerlendiriceksin

İkinci günü gittim.
Mid siklusa göre bakınca hepsi olması gereken aralıktalar.
Pko hakkinda cok bilgim yok ama su anki degerler normalse basit bir kistik rahatsizlik olabilir mi acaba. Arkadasimda yumurtalik kisti vardi ve once 6 ay dogum kkntrol snra 6 ay adet duzenleyici kullandi ve sorun kalmadi ondada hormonlar normaldi ama tabi ben dr degilim fikir yurutuyorum

gittiğim 5inci doktordu bu. Bugüne kadar hepsi pko dedi.
Gerçi bugüne kadar değerlerim hiç böyle normalde çıkmamıştı. Genelde doktorlar "ne kadar yüksek çıktı değerler" diye şaşırırlardı.
Başka başka doktorlar deneyeyim o zaman ben. Teşekkür ediyorum.
Bir de ben çok zayıfım, çoğu pkolu kadının aksine. O yüzden nasıl bir yol izleyeceğini bilmeyen doktorlarla da karşılaştım. Alışmışlar hemen "kilo ver" demeye.

Rica ederim cok gecmisler olsun insallah. Bi dahaki ay baska bi dr da tekrarlayin bakalim bundan snra insallah hep boyle cikar. Bazi hastaliklar olmasi grektiginden farkli etkileyebiliyo insanlari drlarda dediginiz gibi alismislar basmakalip cevaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…