BU DA BENIM HIKAYEEMM:)) UZUN OLDUU AMA OKURSANIZ ARTIK :)))

nacizanem

1 yıl ara ile 2. Bebiş
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
1.110
335
Kizlar bende dogum hikayemi yazayim... :)) 29.04.2015 carsamba tarihinde dunyaya geldi kizim... 37. Haftada isi birakmistim 1 hafta tatil yaptimmm sayilir zatennn 38 hafta 4 gunlukken Dogum yaptim. Tatilimn 2. Haftasnda sali gunu 28 nisanda saatt 1 de uyandimm uyku mahmurlugu geziniyodum evin icinde koltuga oturdum boyle karnm birden kasildi semsert oldu dokunsan tas gibiydi sonra gecti 1 2 dk surdu ayaga kalktim biraz sulu bi akinti geldi Kulodumu islatti onunla birlikte belimde bi agri basladi adet sancisi gibi. Kahvalti yaptim falan kayin valideme gidicektm zaten kayin valideme gittm belimn agrisi hala devam ediyodu. Anneme soyledim annem bekle biraz dedi . misafir falan geldi onlarla oyalanirken vakit gecti belimin agrisni demedm esime falan ama. Saat 5 te kursum vardi kursuma da gittim 6 ya kadar kursta durdum bu arada akintim cogaldi ve agrim devam ediodu. Ben ineboluda oturuyorum burda dr olmadigi icin mecburen kastamonuya sevk yapiyorlar 1 saat suruyo kastamonuya da mesafe.agrimda gecmeyince hastaneye ebelere muayne olayim bi dedim esimi aradm hastaneye gttik.ebe muayne etti dogumun baslamis senin dedi 2 cm de aciklik war dedi. Nst bagladi agrim yoktu belim agriyodu sadece. Yarin kont war zaten dedim yarin deil simdi hemen gidiyorsunuz bu gecce dogurursun sen dedi sevk yaptilar bizi . eve geldik valizimizi aldik falan annemler hazrlandi aksam namazini kilip kastamonuya gittik. 9 buuckta falan ordaydik. Ordada bi muayne ettiler 3 cm olmustu aciklik hala sancim yoktu kasilmalar baslmadi yani dr geldi o da bakti nerdeyse eve yollayacaklardi ki uzaktan geldik diye musahedeye aldilar yatis yapmadilar .. Saat 12 de yatis verdiler ve dogumhaneye Cikardilar .. Dogumhaneye kimseyi almiyolar tabi annemler disarda ben icerde tek basima kaldim kimse yoktu dogumhanede benden baska cok sessizdi heryer. Nst bagladilar bebegmn kalp atislari ve ben vardik bide tik tik yapan o gicik yanlis saat vardi. Arada bi annemle4n yanina gitmeme izin verdi ebeler .. Bu arada azar azar kasilmalar gelemye baslamisti. Sonra ilerleyen saatlerde dogumlar gelmeye basladi saat dabah 7 ye kadar tam 4 yada 5 dogum geldi hepsi dogurdu giittii ben kaldim yine bide bi kadn vardi. Aciklik olmadi 4 cmde kaldi aciklik 7 de ikimize birden suni sanciyi taktilar zaten psikolojik olark sanciya da odaklandm takilinca.. O arkadasta dogurdu gitti benm sanncilar artmaya basladi zaten tektim bu arada dogumhane harwketlenmeye basladi ogrenciler falan hemsireler gelmeye is basi yapmaya basladilar. Artik dayanamaz hale geldim sancilarim acayip siklasmaya basladi ve ben iki sanci arasi o kisa 1 dk arada uykuya dalmaya basladim saat 9 da suyumu patlattilar 10 bucuk ta falan birden bire bole ikinma gelmeye basladi icimden tutamiodum kendimi hemen seslendim ebe geldi bakti 9 cm olmustu zaten artik dogum basladi ikinma sakin dediler masaya aldilar beni.sanci gelince soyle ve ikin ddediler bu arada epizyotomiyide yapti kesti yani. Sanci geldi ikindim sanci gidince dinlendm. Dr da geldi bu arada yardimci olmamai istermisin dedi evet dedm karnima havlu koydu sanci gelince haber verdi sanci geldi ben ikindim guclu bi sekilde o da yikardan bebegi itti 3 ikinmada falan 5 dk kada kizim sagsaglim dogdu allaha sukur ama kordonu bogazina dolanmisti ve mosmor dogdu allah korusun olecekmis nerdeyse yawrum tirnaklarindaki morluk ertesi gune ancak gecti. .. Dikisim atildi 1 saat surdu dikisimde.baya bi kesilmis hatta yirtilma da oldu sanirm.. Bu arada devlet hastanesinde dogurdum kastamonuda cok memnun kaldim herkesten ebelerden. Onlarin dediklerini yapinca hic sikinti olmuyo ikin dediklerinde tum gucunle ikinirsan rabbmde yardm ediyo... Tek sikinti benim icin bir ogrenci wardi dogumhanede izliyolardi onlarnda staji dogal olarak mecburen izliyolar. Onu. Diisnda gayet iyiyim bugun 8. Gun dikislerim de iyiless3 artik cok guzel olacak ... Cok uzun oldu hakkinizi helal edinnn.. NORMAL DOGUMDDN SAKIN KORKMAYINNN BEBEK DOGDUGU ANDA BUTUN ACILAR BITIYO EMIN OLUN KI
.. SORMAK ISTEDIGINIZ BISEY OLURSA CEVAPLARIM... )

Allah sağlıklı mutlu huzurlu bir ömür versin meleğinize :) sizi de tebrik ederim güle güle büyütün kızınızı. darısı başıma inşallah dua edin lütfen sizde hayırlı doğumlar nasip olsun bizede :)

Maşallah Ne güzel normal doğumu yaşamışsınız.. Ben de çok istiyorum inşallah ikinci normal olur.. Rabbim sağlık huzur versin sizlere.. Miniğe sevgiler..

Insalah canmm:)) hepinize hayirli kolay Dogumlarr

Maşallah Ne güzel normal doğumu yaşamışsınız.. Ben de çok istiyorum inşallah ikinci normal olur.. Rabbim sağlık huzur versin sizlere.. Miniğe sevgiler..
Tesekkurler Canmm korkulacak bi durum yok hep burdan okurdum smdi benmde bi hikayem oldu :)

Tesekkurler Canmm korkulacak bi durum yok hep burdan okurdum smdi benmde bi hikayem oldu :)

Ben başından beri normal doğum için o kadar çok çabaladım ki.. Benimki istem dışı sezaryen oldu.. Rahimde perde, çatı kemiği vs.. Bilmiyorum Rabbim ikinciyi normal nasip eder mi çok istiyorum..

Ben başından beri normal doğum için o kadar çok çabaladım ki.. Benimki istem dışı sezaryen oldu.. Rahimde perde, çatı kemiği vs.. Bilmiyorum Rabbim ikinciyi normal nasip eder mi çok istiyorum..
Bi muddet sonra normal yapilabilio sanirm sezaryenden sonra.

Bi muddet sonra normal yapilabilio sanirm sezaryenden sonra.

İnşallah canım benim birde doğumda rahmimde perde olduğu ortaya çıktı oğlum nasıl yerleşmiş nasıl sağlıklı gelişmiş nasıl erken doğmamış şaşırdı dr... Allah işte... Nelere kadir.. Onun bir çaresine bakarsam inşallah normal istiyorum

Merhabalar, bebeğiniz ve siz sağlıklısınızdır inşallah. Allah uzun ömürler versin.

Sancınız yokken bi akıntıdan bahsetmişsiniz. Bu akıntı kan mı ya da kan gibi kırmızı pembe falan mıydı ? Yoksa normal vajinal akıntı mıydı? Mukus gibi sarı mıydı yani?

maşallah allah uzun ömürler versin benim hiç korkum olmaz inşallah herkez sizin gibi olumlu anlatsa keşke normal doğumu anlaşılan sancıya dayanıp hiç bağırmamışınız bende bağırmak yada kötü geçirmekten çok korkuyorum inşllah banada normal doğumu nasip eder allah

Canim benden dogumdan 3 gun once kahverengi bi akinti gelmisti cok fazla deil ama 2 gun sonra da sulu bi akinti geldi bildigin su gibi geldi biraz sumuksu yapidaydi.bu arada sagolasin srndr saglikla kucagina al yawrunu

Canim gercekten cok buyuk bi aci cekiyorsun ben demirleri sikiyordun yatagn kenarndaki duvari yumrukluyordum ama sonunda senin vucudundan bi parca kopuyorr bebegin ordan cikmak icin savas veriyo.. Ve oyle bi mucizeki ciktigi andan itibaren rabbim butun agrilari aliyoo... Herkesin lafina kulak verme sakin . ben bir bucuk gun sanci cektm nerdeyse belki sen 5 saat sanci cekeceksin daha cabuk acilman olacak ve hemen dogurcaksn. Hic takilma kimseye duymazliktan gel.. Oyle abartili seyleri de dibleme dogum aninda hic birsey yok sadece dogru ikinman gerekiyor. Allahn izniyle cikiyor bebek hemen. E mutlaka orayi kesiyorlar dikis atilirken de uyusturuyorlar hic hissetmiosunn... :))) zaten mis kokulu yawrun gekince gerisi teferruat

[QUOTEdoğum hikâyenin benimkinde benziyor tek eksik kısımda sarılık cikti. 1 günde onun için kalmistim izanem, post: 40860523, member: 584030"]Kizlar bende dogum hikayemi yazayim... :)) 29.04.2015 carsamba tarihinde dunyaya geldi kizim... 37. Haftada isi birakmistim 1 hafta tatil yaptimmm sayilir zatennn 38 hafta 4 gunlukken Dogum yaptim. Tatilimn 2. Haftasnda sali gunu 28 nisanda saatt 1 de uyandimm uyku mahmurlugu geziniyodum evin icinde koltuga oturdum boyle karnm birden kasildi semsert oldu dokunsan tas gibiydi sonra gecti 1 2 dk surdu ayaga kalktim biraz sulu bi akinti geldi Kulodumu islatti onunla birlikte belimde bi agri basladi adet sancisi gibi. Kahvalti yaptim falan kayin valideme gidicektm zaten kayin valideme gittm belimn agrisi hala devam ediyodu. Anneme soyledim annem bekle biraz dedi . misafir falan geldi onlarla oyalanirken vakit gecti belimin agrisni demedm esime falan ama. Saat 5 te kursum vardi kursuma da gittim 6 ya kadar kursta durdum bu arada akintim cogaldi ve agrim devam ediodu. Ben ineboluda oturuyorum burda dr olmadigi icin mecburen kastamonuya sevk yapiyorlar 1 saat suruyo kastamonuya da mesafe.agrimda gecmeyince hastaneye ebelere muayne olayim bi dedim esimi aradm hastaneye gttik.ebe muayne etti dogumun baslamis senin dedi 2 cm de aciklik war dedi. Nst bagladi agrim yoktu belim agriyodu sadece. Yarin kont war zaten dedim yarin deil simdi hemen gidiyorsunuz bu gecce dogurursun sen dedi sevk yaptilar bizi . eve geldik valizimizi aldik falan annemler hazrlandi aksam namazini kilip kastamonuya gittik. 9 buuckta falan ordaydik. Ordada bi muayne ettiler 3 cm olmustu aciklik hala sancim yoktu kasilmalar baslmadi yani dr geldi o da bakti nerdeyse eve yollayacaklardi ki uzaktan geldik diye musahedeye aldilar yatis yapmadilar .. Saat 12 de yatis verdiler ve dogumhaneye Cikardilar .. Dogumhaneye kimseyi almiyolar tabi annemler disarda ben icerde tek basima kaldim kimse yoktu dogumhanede benden baska cok sessizdi heryer. Nst bagladilar bebegmn kalp atislari ve ben vardik bide tik tik yapan o gicik yanlis saat vardi. Arada bi annemle4n yanina gitmeme izin verdi ebeler .. Bu arada azar azar kasilmalar gelemye baslamisti. Sonra ilerleyen saatlerde dogumlar gelmeye basladi saat dabah 7 ye kadar tam 4 yada 5 dogum geldi hepsi dogurdu giittii ben kaldim yine bide bi kadn vardi. Aciklik olmadi 4 cmde kaldi aciklik 7 de ikimize birden suni sanciyi taktilar zaten psikolojik olark sanciya da odaklandm takilinca.. O arkadasta dogurdu gitti benm sanncilar artmaya basladi zaten tektim bu arada dogumhane harwketlenmeye basladi ogrenciler falan hemsireler gelmeye is basi yapmaya basladilar. Artik dayanamaz hale geldim sancilarim acayip siklasmaya basladi ve ben iki sanci arasi o kisa 1 dk arada uykuya dalmaya basladim saat 9 da suyumu patlattilar 10 bucuk ta falan birden bire bole ikinma gelmeye basladi icimden tutamiodum kendimi hemen seslendim ebe geldi bakti 9 cm olmustu zaten artik dogum basladi ikinma sakin dediler masaya aldilar beni.sanci gelince soyle ve ikin ddediler bu arada epizyotomiyide yapti kesti yani. Sanci geldi ikindim sanci gidince dinlendm. Dr da geldi bu arada yardimci olmamai istermisin dedi evet dedm karnima havlu koydu sanci gelince haber verdi sanci geldi ben ikindim guclu bi sekilde o da yikardan bebegi itti 3 ikinmada falan 5 dk kada kizim sagsaglim dogdu allaha sukur ama kordonu bogazina dolanmisti ve mosmor dogdu allah korusun olecekmis nerdeyse yawrum tirnaklarindaki morluk ertesi gune ancak gecti. .. Dikisim atildi 1 saat surdu dikisimde.baya bi kesilmis hatta yirtilma da oldu sanirm.. Bu arada devlet hastanesinde dogurdum kastamonuda cok memnun kaldim herkesten ebelerden. Onlarin dediklerini yapinca hic sikinti olmuyo ikin dediklerinde tum gucunle ikinirsan rabbmde yardm ediyo... Tek sikinti benim icin bir ogrenci wardi dogumhanede izliyolardi onlarnda staji dogal olarak mecburen izliyolar. Onu. Diisnda gayet iyiyim bugun 8. Gun dikislerim de iyiless3 artik cok guzel olacak ... Cok uzun oldu hakkinizi helal edinnn.. NORMAL DOGUMDDN SAKIN KORKMAYINNN BEBEK DOGDUGU ANDA BUTUN ACILAR BITIYO EMIN OLUN KI
.. SORMAK ISTEDIGINIZ BISEY OLURSA CEVAPLARIM... )[/QUOTE]
sizin dogum

Hayırlı olsun sanırım 2. Bebek yolda
Masalllahhhh
Buda benim 2. Gebeligim ilkinde planlı olarak 38+4 2 cm açılma ile gitt 6.5 saat suni sancı sonucu oğlumu dogurdum elhamdülillah
Smdi ise her şey farklı bu kez oğlum pek aceleci 32 haftalık suyum geldi sancı açılma yoktu yırtık kapandı suyum normale döndü ama enfeksiyon girmişti amniyon sıvısına crp yukseldi antibiyotik iğne vuruldum düşmedi hatta arttı sonra damar yolu açıldı sabah akşam ordan antibiyotik aldım 3 gün dustu elhamdülillah...
Geçen cuma sümüksü bir yapı yapışkan bir şey geldi içinde pembe ipliksi yapı vardı Dr um nisan gibi bisey dedi ptesi baktı 2 cm açılma 35+5 tim ama nst de sancı yok haftaya çarşambaya çağırdı o zamana kadar sangir sangir suyun gelmezse çok kanama olmazsa sancin baslamazsa ve bebeğin hareketleri anormallesme olmazsa gelme dedi çünkü dogurtmak istemiyor 37 yı doldur en azından diyor kendi si istirahat modundayim 1 aydır zaten çok stresliyim açıkçası....
Senin 2 cm açılma nasıl ebeler hastaneye yönlendirdi onu merak ettim ben açıkçası yanı benim Dr ummu çok sakin acaba bilemiyorum Dr uma çok güveniyorum aslında ama daha sk kontrole çağırması gerekmez miydi neden olabilir10 gün sonra çağırdı beni acaba :-(

Ne güzel uzun uzun YAZMIŞSIN. ŞİMDİ YİNE HAMİLESİN VE ÇOK FARK YOK ARAMIZDA BEN DE DELI GIBI KORKUYORUM NORMAL ISTİYORUM ÖNEREBILECEĞIN BAŞER VAR MI ÇOK DUA EDERİM MESELA IKINMA NASIL IKINMALIYIM TAKTİK FALAN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…