Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Mesela bak Doğuma girmeden sancı çekmek zor olan kısım artık yani böyle her şey bitti sanıyorsun bir de doğururken daha beter seyler olcak sanıyorsun ama doğru ılınırsan hemen doğar bebegın Allah'ın izniyle özellikle dışarı ses vermeden ıkınman Laz'ım en önemlisi bağırırsan gücün dışarı gider bağırmadan dişlerini sıkarak birinden yada yanındaki kenarlıklardan destek alarak sancın geldiğinde ılınırsan kolay olur sancın yokken ıkınman fayda etmez zaten.. başka sormak istediğin varsa sen sor cevaplarım ben de Doğum yapıcam 10 15 gün içinde :)))Ne güzel uzun uzun YAZMIŞSIN. ŞİMDİ YİNE HAMİLESİN VE ÇOK FARK YOK ARAMIZDA BEN DE DELI GIBI KORKUYORUM NORMAL ISTİYORUM ÖNEREBILECEĞIN BAŞER VAR MI ÇOK DUA EDERİM MESELA IKINMA NASIL IKINMALIYIM TAKTİK FALAN
Canım belirttim mi yukarda bilmiyorum ben ilçe de yasıyorum il e gitmek bir saat ten fazla sürüyor burda dr yok o yüzden ebeler hemen yolladılar bizi başlarına kalmayım diye bana hatta sen bu gece doğurursun dedi Ambulansla yollayacaktı neredeyse düşün sen dr unu dinle doğrusunu yapar o benım halam da 2 cm açıklıkla 10 gün gezmiş yani merak etme endişe etmeHayırlı olsun sanırım 2. Bebek yolda
Masalllahhhh
Buda benim 2. Gebeligim ilkinde planlı olarak 38+4 2 cm açılma ile gitt 6.5 saat suni sancı sonucu oğlumu dogurdum elhamdülillah
Smdi ise her şey farklı bu kez oğlum pek aceleci 32 haftalık suyum geldi sancı açılma yoktu yırtık kapandı suyum normale döndü ama enfeksiyon girmişti amniyon sıvısına crp yukseldi antibiyotik iğne vuruldum düşmedi hatta arttı sonra damar yolu açıldı sabah akşam ordan antibiyotik aldım 3 gün dustu elhamdülillah...
Geçen cuma sümüksü bir yapı yapışkan bir şey geldi içinde pembe ipliksi yapı vardı Dr um nisan gibi bisey dedi ptesi baktı 2 cm açılma 35+5 tim ama nst de sancı yok haftaya çarşambaya çağırdı o zamana kadar sangir sangir suyun gelmezse çok kanama olmazsa sancin baslamazsa ve bebeğin hareketleri anormallesme olmazsa gelme dedi çünkü dogurtmak istemiyor 37 yı doldur en azından diyor kendi si istirahat modundayim 1 aydır zaten çok stresliyim açıkçası....
Senin 2 cm açılma nasıl ebeler hastaneye yönlendirdi onu merak ettim ben açıkçası yanı benim Dr ummu çok sakin acaba bilemiyorum Dr uma çok güveniyorum aslında ama daha sk kontrole çağırması gerekmez miydi neden olabilir10 gün sonra çağırdı beni acaba :-(
Canım çok sağolMesela bak Doğuma girmeden sancı çekmek zor olan kısım artık yani böyle her şey bitti sanıyorsun bir de doğururken daha beter seyler olcak sanıyorsun ama doğru ılınırsan hemen doğar bebegın Allah'ın izniyle özellikle dışarı ses vermeden ıkınman Laz'ım en önemlisi bağırırsan gücün dışarı gider bağırmadan dişlerini sıkarak birinden yada yanındaki kenarlıklardan destek alarak sancın geldiğinde ılınırsan kolay olur sancın yokken ıkınman fayda etmez zaten.. başka sormak istediğin varsa sen sor cevaplarım ben de Doğum yapıcam 10 15 gün içinde :)))
Lavman her hastane yapar bence isteğe bağlı değildir o .. bak zaten Bebek içeri kaçmak diye bi şey YÖK sen sadece bu Bebek çıkacak diye odaklan dua et :) Bebek gelmeye niyet edince tutmak istesem de tutamazsın . Aynı büyük tuvaletin gelmiş gibi oluyor zaten istemeden de olsa ıkınmak geliyor içinden Doğumun son anımda bana ebeler öyle söylemişti eğer büyük tuvaletin gelir gibi olursan hemen seslen demişlerdi gerçekten de içimden ıkınma gelmişti birden bire o da artık bebegın çıkmaya başladığını gösteriyor burdan sonrası doğru ıkınmayla olur zaten hemen sezaryen olurum diye kendini şey yapma neleri aşmışsın bumı da halledersin korkma .. sancın geldiğinde ılınacaksın bir dk falan sancı aran olur o arada nefes alıp güç topla sonra derin bir nefes cek içine dışarı vermeden güçlüce ıkın unutma şakın :))) bu ara fa doktorun niye gelmiyor ki devlette mi yapıyorsun Doğum ?Canım çok sağol
Büyük tuvaleti ni yapar gibi ıcın diyorlar doğru mu ? Lavman her hastane yapıyor mu isteğe mi bağlı yapılıyor ki...
Dün kontolum vardı gece doğum olursa kendi doktorum olmıycakmış nöbetçi doktor yaptırcakmış doğumu duyunca üzüldüm başından beri onun takibindeyim çünkü , benim korkum kendimi kasmak bebek içeri kaçarsa havası z kalırsa diye korkular olmaya başladı ben 1 yıl vajinismus tedavisi gördüm ama yendim hatta bebeğim olmuyor diye gidip hsg bile çektirdim üstünden yaparım diyorum Allahın izniyle bi engel olursa zaten hemen sezeryana alırlar galiba ..
Yok canım özel bir hastane ama gece olursa nöbetçi kimse o doktor yaptırıyor doğumu , hastane prosedürü böyleymiş , anladım canım inşallah sağlıkla kızımı kucağıma alırım bende dua edinLavman her hastane yapar bence isteğe bağlı değildir o .. bak zaten Bebek içeri kaçmak diye bi şey YÖK sen sadece bu Bebek çıkacak diye odaklan dua et :) Bebek gelmeye niyet edince tutmak istesem de tutamazsın . Aynı büyük tuvaletin gelmiş gibi oluyor zaten istemeden de olsa ıkınmak geliyor içinden Doğumun son anımda bana ebeler öyle söylemişti eğer büyük tuvaletin gelir gibi olursan hemen seslen demişlerdi gerçekten de içimden ıkınma gelmişti birden bire o da artık bebegın çıkmaya başladığını gösteriyor burdan sonrası doğru ıkınmayla olur zaten hemen sezaryen olurum diye kendini şey yapma neleri aşmışsın bumı da halledersin korkma .. sancın geldiğinde ılınacaksın bir dk falan sancı aran olur o arada nefes alıp güç topla sonra derin bir nefes cek içine dışarı vermeden güçlüce ıkın unutma şakın :))) bu ara fa doktorun niye gelmiyor ki devlette mi yapıyorsun Doğum ?