- 25 Şubat 2011
- 4.187
- 1.974
- 173
önemli olan sakin kalmak ve uyansada ışık açmamak büyük kızım sabahlara kadar ağlardı yok 6 aylık olsun yok anam yok hiç uyumadan işe çok gittim hatta bi ara tavan beşiği bile kurdum sonra dediğim uyandığında ışık açmiyim açmadım uyandığında yanında uyuyormuş gibi gözlerimi kapadım durdu durdu öle öle tekrar uyumaya başladı aynı şeyleri ikizlerdede yaşadım sil baştan geri eşimle çok kavgalar ettik ama onuda aştık sakin kalmamız gerektiğini onada anlattm güzelde şimdi oda kalktıklarında sakin davranıyor bizim sakin uyuduğumuzu görünce tekrar yatıp uyuyorlarEmzirmeyi birakali 3 ay oldu.Valla hep 6 aylık olsun düzelir yaşına girsin düzelir dediler ama hala aynı ya beni öldürecek ya boşanacağız
Aynısından bende de var şuan 1yaşında işe başlamanın gerekiyor başlaya mıyorum evi dağıtır dolaplar filan sürekli ağlar .Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Allah sabır versin ben hayatta 2. Cesartlenemem heralde bu çocuktan sonra tamamen bitkisel mi dediginiz surup ve kesintisiz uyutuyor muAynı durumu bizde yaşadık bizim derdimize day&night adında tamamen bitkisel bir şurup çare oldu. benim çocukların arası 11 ay birini eşim birini ben alıyorduk ama yetişemiyorduk. Şimdide çok iyi değil uykulari ama biraz büyüdükleri için güvenli olmak şartıyla odada oyuncaklarla vakit geçirirken ben uyuyorum onlarda uykusu geldiğinde uyuyor. Bu biraz yapısal bişey sanırım çokta değişmiyor maalesef, bunu kabullenebilmeniz mümkünse 3 yaşından sonra rahatlarsiniz
Gündüz anane babanne bakıyor ve 12 -2 arası uyuyor sadeceOncelikle sen bir sakin ol.Gündüz kim bakıyor çocuğa .Büyuk ihtimalle çok uyutuyor olabilir.Çocugun gecesi gundüzu karişmıs .Gündüz saat kacta uyuyor.5 ten sonra uyutmayın.Hergün uykudan once dus ve yaglı masaj yapın.
Benim ki 7 ay ne gece ne gündüz 15 er dakika ya uyudu ya uyumadı .
Doktora git bitkisel uyutucular var.Benimkine o da işe yaramamıştı .
Ben artik onları ciddiye almıyorum hakikatten kavga etmeye açmadım çünkü halim de yok zaten tecrübesi olan benimle aynı durumu yaşayan kişilerden bilgi almak için açtım.Annelik gerçekten çok zor bir müessese hele de çalışan anneysen daha da zor üstüne de zor çocuk tuz biber oluyor Allah herkese yardım etsinBirde hemen elestiriye hazir konuya girenler olmus
Buraya kendi dogurdugu cocugu sikayete degil icini dokmeye gelmis
Insan anne olunca insan olmaktan vazgecmiyor kadin olmaktan birey olmaktan vazgecmiyor temel ihtiyaclari ortadan kalkmiyor uyku yemek bi sohbet bi disari cikmak bi kendine bi iki saat ayirmak hakki yine..ama cocuk zor ise imkaan kalmiyor insan banyo yapamazmi aylarca bi guzel rahatca yikanamadigimi bilirim her sofradan yari ac kalktigimi uykusuzluktan otobuste uyuyup durak kacirdigimi gerginlikten zangir zangir titredigimi
Her insan bu donemi farkli gecirebiliyor ama dogumu yapan her kadin birden superman e donusmuyor..
Ahh o kadar güzel yazmışsın kendimi yetersiz gördüğüm suç bulmaya çalıştığım zamanlar çok oluyor çocuğumu şikayet edince insanlar bir değişik bakıyor.Ben yapamıyorum yetistiremiyorum heralde diyorum.Tabiki önce sağlıklı olsunlar ama aile huzurunu kaçıracak boyuta gelince insan ne yapacağıni sasiriyorBen destek amacli yorum yaziyorum
Uzulme arkadasim gececek diyemem ama azalacak benimde 2 cocugum var biri en basindan beri zordu uyumaz yemez icmez sorun cikarir bana fazla bagli vs.vs..bi suru sorun artik deprenyona girmistim doktorlara goturdum dualar okudum okudum yok yani zor cocuk zorsa zor gidiyor yaklasim seklimi degistirdim pedagoglarla iliskimi kesmedim baba desen ilgili ama zor iste suan 9 yasina geldi hala zor bitmedi sorunlari
Birde 4 yasinda ikinci bebisim var mutlu kendiyle barisik gozlerinin ici gulen cok sosyal her seyi ye rher ortama uyum saglar beni hic bunaltmaz her cocuk gini ufak defek sorunlari olan bi cocuk..
Yani her zaman kabahat sende degil yapi meselesi genetik te olabiliyor ha tek tesellim hep ayni yasta kalmiyolar buyuyolar biraz daha hafifliyor hersey
Canlari sagolsun gecici bi surec allah sabir versin
Benim çocuğum yanında istese yine can kurban sen onunla oynamak zorundasın yoksa durmaz.Esim de ben de üykuyu seven rahatına düşkün insanlardık.Inanin bir kahve içmek bile o kadar lüks olsunki insanın temel ihtiyaçlarını gerceklestirememsi sınır yapıyor normalde sabır gösterdiğimiz şeylere sabır gösteremiyoruz o bana ben ona catiyorum bir de cocuk yuzunden cok tartışıyoruz cocuga bagirmama asla tahammül edemiyor kendi asla bağırmaz ama çocuk hiç ona gitmiyor yaklaşınca bile vurur ona hep benimle olmak isterUykusuz çocuk çok çok zor. Allah yardımcın olsun. Benim değil ama arkadaşımın bebeği böyle. Psikolojisi altüst oldu 16 ayda. Artık her yeri ağrır oldu kadının. Çünkü düzenli uzun süreli uyku yok. Vücut direnci düşüyor. Gündüz şu kadar uyut falan deseler de çare olmadığını biliyorum. Senin çocuğun problemi uykuda kalamama..
Çocuklu aileler bilir zaten. Bebek hasta veya uykusuz olsa eşler davul derisi gibi gerilir birbirine çatar. Bunun birazı normal ama bunun için boşanma raddesine gelmek çok saçma. Normalde bir probleminiz yoksa sorunun uykusuzluk olduğunu biliyor olmanız sakin anınızda bunun geçeceğini birbirinize söylemek, güç vermek zorundasınız. Anne baba olmak, çift olmak bunu gerektirir.
Bir yeğenim aşırı uykusuzdu. Ablam 3 yaşında biraz daha normal uyumaya başladığını söylemişti. Belki sayılı zaman çabuk geçer diye yazdım bunu. Elbette geçecek bu günler. Sabredin ikiniz de..
Benim oğlum da gündüz ona bakan kimse bütün gün onun tepesinden inmez mesela. Ben, babannesi, babası. O gün kim tek başına yanındaysa. 2 kişi olsun etrafta oynar ama tek kişi olunca hep onu yanında ister. Bu çok anormal değil yani.. Ama insanı bunaltan bir şey orası kesin tabi..
Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Bakış açın çok kötü ..Emzirmeyi birakali 3 ay oldu.Valla hep 6 aylık olsun düzelir yaşına girsin düzelir dediler ama hala aynı ya beni öldürecek ya boşanacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?