Bu çocuk bizi bosatacak

Emzirmeyi birakali 3 ay oldu.Valla hep 6 aylık olsun düzelir yaşına girsin düzelir dediler ama hala aynı ya beni öldürecek ya boşanacağız
önemli olan sakin kalmak ve uyansada ışık açmamak büyük kızım sabahlara kadar ağlardı yok 6 aylık olsun yok anam yok hiç uyumadan işe çok gittim hatta bi ara tavan beşiği bile kurdum sonra dediğim uyandığında ışık açmiyim açmadım uyandığında yanında uyuyormuş gibi gözlerimi kapadım durdu durdu öle öle tekrar uyumaya başladı aynı şeyleri ikizlerdede yaşadım sil baştan geri eşimle çok kavgalar ettik ama onuda aştık sakin kalmamız gerektiğini onada anlattm güzelde şimdi oda kalktıklarında sakin davranıyor bizim sakin uyuduğumuzu görünce tekrar yatıp uyuyorlar

Anladigima göre bebişin bir uyku düzeni yok.
İlk etapta kendi odasinda yatmaya alıştırın.
Bu gercekdende önemli. Yatmadan 2 saat önce yikayin çocuğu. Kaslari gevşer.
Ve yine en az iki saat önce evdeki eloktronik aletler kapatilsin. Uyuku moduna gecebilmesi icin.
Cocuk galiba tam anlamda yorulmuyor. Kışın aktiviteler kisitli olduğu icin stresini ve enerjisini atamıyor. Eve gerçektende yoran bir iki oyuncak alin. Trampolin mesela.
Bende asla 4 veya 5 saatden fazla uyumam. Bebekkende böyleymiş ama aşırı sessiz bir cocukmuşum ve kendi kendime ayiciklarla oynarmışım.
Birde 100% dogal maracuja suyu verebilirsiniz.

Aynısından bende de var şuan 1yaşında işe başlamanın gerekiyor başlaya mıyorum evi dağıtır dolaplar filan sürekli ağlar .
Gece sabaha kadar meme emerek uyur , o uyanır uyanmaz ben başlıyorum iş yapmaya az önce banyodaki kovayı dökmüş sildim .
Gözümü açamıyorum uykusuzluk tan .
Ne karı koca ne birşey kaldı yemek bile yapamıyorum Arel acele atıyorum ocağa iğrenç yemekler oluyor .
Allah kolaylık versin ikimizede
Siz ne zaman kestiniz emzirmeyi biraz olsun fark etmedi mi?

Türkçemize yeni sokulan bu “duyar kasma” lafından nefret ediyorum. İnadina ters yorum yapasi geliyor insanin.

Konunuza gelince Allah kolaylık versin. Bir fikrim olmadığından yorum yapamayacağım. İnsallah düzelir

Belki sizi gormedigi icin gun boyu geceleri huysuzluk yapiyordur? Inanin benim iki oglumda oyle gece 2-3 den once uyumazlar
Uyuyuncada sirayla uyanip beni cildirtirlar sizin gibi ha simdi uyandi uyanacak derken bende uyuyamaz oldum yykularim berbat halde 2 seneyi geckin suredir gece uykusu uyumadim konunuzu takipteyim

Oncelikle sen bir sakin ol.Gündüz kim bakıyor çocuğa .Büyuk ihtimalle çok uyutuyor olabilir.Çocugun gecesi gundüzu karişmıs .Gündüz saat kacta uyuyor.5 ten sonra uyutmayın.Hergün uykudan once dus ve yaglı masaj yapın.
Benim ki 7 ay ne gece ne gündüz 15 er dakika ya uyudu ya uyumadı .
Doktora git bitkisel uyutucular var.Benimkine o da işe yaramamıştı .

Benim bebeğimde 6 aylık uyku eğitimi vermeye başladım 2 aydır ve çokta basarili olduk sizde yapabilirsiniz ben beşiği ne koyuyorum altını değiştirip mamasini yediriyorum geceliklerini giydirin uyku vakti olduğunu söyleyip yatağına koyuyorum hafif bir ninni açıyorum siz masalda anlatabilirsiniz bu şekilde sallamadan konusmadan ve gözüne gozukmeden yanında oturuyorum eğer huysuzlanirsa elini tutuyorum ama yine gözükmüyorum gözüne bu şekilde uyuyor gece bir kerede besliyorum uyurken uyanmasin diye rahat ediyoruz bu şekilde

Allah sabır versin ben hayatta 2. Cesartlenemem heralde bu çocuktan sonra tamamen bitkisel mi dediginiz surup ve kesintisiz uyutuyor mu

Gündüz anane babanne bakıyor ve 12 -2 arası uyuyor sadece

Ben artik onları ciddiye almıyorum hakikatten kavga etmeye açmadım çünkü halim de yok zaten tecrübesi olan benimle aynı durumu yaşayan kişilerden bilgi almak için açtım.Annelik gerçekten çok zor bir müessese hele de çalışan anneysen daha da zor üstüne de zor çocuk tuz biber oluyor Allah herkese yardım etsin

Uykusuz çocuk çok çok zor. Allah yardımcın olsun. Benim değil ama arkadaşımın bebeği böyle. Psikolojisi altüst oldu 16 ayda. Artık her yeri ağrır oldu kadının. Çünkü düzenli uzun süreli uyku yok. Vücut direnci düşüyor. Gündüz şu kadar uyut falan deseler de çare olmadığını biliyorum. Senin çocuğun problemi uykuda kalamama..

Çocuklu aileler bilir zaten. Bebek hasta veya uykusuz olsa eşler davul derisi gibi gerilir birbirine çatar. Bunun birazı normal ama bunun için boşanma raddesine gelmek çok saçma. Normalde bir probleminiz yoksa sorunun uykusuzluk olduğunu biliyor olmanız sakin anınızda bunun geçeceğini birbirinize söylemek, güç vermek zorundasınız. Anne baba olmak, çift olmak bunu gerektirir.
Bir yeğenim aşırı uykusuzdu. Ablam 3 yaşında biraz daha normal uyumaya başladığını söylemişti. Belki sayılı zaman çabuk geçer diye yazdım bunu. Elbette geçecek bu günler. Sabredin ikiniz de..

Benim oğlum da gündüz ona bakan kimse bütün gün onun tepesinden inmez mesela. Ben, babannesi, babası. O gün kim tek başına yanındaysa. 2 kişi olsun etrafta oynar ama tek kişi olunca hep onu yanında ister. Bu çok anormal değil yani.. Ama insanı bunaltan bir şey orası kesin tabi..

Ahh
Ahh o kadar güzel yazmışsın kendimi yetersiz gördüğüm suç bulmaya çalıştığım zamanlar çok oluyor çocuğumu şikayet edince insanlar bir değişik bakıyor.Ben yapamıyorum yetistiremiyorum heralde diyorum.Tabiki önce sağlıklı olsunlar ama aile huzurunu kaçıracak boyuta gelince insan ne yapacağıni sasiriyor

Valla seni en iyi bu konuda ben anlayabilirim galiba; cünkü inan ki seninle bende ayni durumdaydim ve artik delirmek üzereydim. Ilk 4 ay gece uyumayan; kolik bir bebek. KV var az bi yardim edecegine daha cok köstek olur. Lohusayken onlarin isi bitmiyormus gibi birde Annesine, Babasina hizmet et. Kizi gelmisti birde; yani Görümcem olur, ama sagolsun o her zaman yanimdaydi, yardim ederdi, "Sen bana cocugu ver bakim, hadi sen git güzelce bi yemek ye!" falan derdi. Sansima bazisinin Görümcesi iyi degildir, bana da Allah seker gibi bi görümce nasip etti. En büyük düsman KV oldu bana, Cocugun derdi yetmezmis gibi, birde "Yemek hazirla bize", "Temizlik yap", "Kayinlarinin odasinin temizle"... Ama ilk cocukta aldim ben dersimi... Biz KV ile ayni evde altli üstlü oturuyoruz. Yani dublex ev. Almanyanin klasik evleri... Yukarda yat, asagida ye, ic, is... Artik kocama bile vakit ayiramiyordum. KV "Sen cocuk olduktan sonra degistin" vs diyip, beni anlamaya calismiyordu bile. Zaten KV`ler anlamaz, onlarin ancak isi görülse.
Neyse konuyu saptirmayalim.
Sabahlarin 5-6`sinda uyuyan bir cocuk. 15 dk uyuyup, uyanan ve tekrar emmek isteyen. Tuvalete bile gitmeme firsat vermeyen, cocuk dogduktan sonra oturup daha bugüne kadar sicak bi yemek dahi yemisligim yoktur. tam "oh" diye rahatliyorsun, tekrar basliyor cocukla tantanalar.
Anne olmak cok guyel bir duygu, ama zorluklari bitiriyor resmen adami.
Bir anda hayatin birden degisiveriyor,
Deliksiz sabahlara adar uyurken; birde uykusuz geceler basliyor.
Oturup sicacik bir yemek yerken, birden ac kaldigin günlerin sayisini unutuyorsun.
Istedigin zaman cikip gezebiliyorken, birden cocukla bütünlesmek...
Önceleri tek kendini düsünürken birden aklin, fikrin, zikrin hersey bir cocuk oluveriyor.
Gerceekten annelik tam bir yeni baslangic, hele Anneligi yasamis ve birde seni zorluklarindan kurtaracagina daha cok köstek olan insanlar yok mu? iste asil onlar yipratiyor insani.
Simdi 11.5 aylik ben daha yeni yeni rahat etmeye basliyorum. 2-3 gündür gece uykusu düzeldi. Yattigi zamam uyuyor.
Sen en iyi anlayan benim, ama benim avantaim, calismiyor olmam. Sende cocuk biraz düzene girene kadar biraz isine ara ver istersen cünkü kendini yipratmaktan, heba etmekten baska hicbirsey yapmiyorsun inan, sende bi CAN`sin ve senin rahat olman, cocukla aranda ki iliskinin yipranmamasi iciin ilk adim.

Bir DENE...

Benim çocuğum yanında istese yine can kurban sen onunla oynamak zorundasın yoksa durmaz.Esim de ben de üykuyu seven rahatına düşkün insanlardık.Inanin bir kahve içmek bile o kadar lüks olsunki insanın temel ihtiyaçlarını gerceklestirememsi sınır yapıyor normalde sabır gösterdiğimiz şeylere sabır gösteremiyoruz o bana ben ona catiyorum bir de cocuk yuzunden cok tartışıyoruz cocuga bagirmama asla tahammül edemiyor kendi asla bağırmaz ama çocuk hiç ona gitmiyor yaklaşınca bile vurur ona hep benimle olmak ister

Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Allah'ım sen bana köşe yastığı gibi çocuk nasip et.. Amin
E siz öğretmensiniz de kim bakıyor çocuğa.. bir bakan yok mu hep sizde mi orayı çözemedim. BAkan kişiye de aynı eziyetleri mi yapıyor. Arkadaşımın bebeği de öyle annesine çok düşkün. O da sanıyorum anne çalıştığı için özlüyor.

Ay o kadar zor ki....
Eğer imkanın varsa bir pedagog ile çalış.
Büyüyünce düzelmesini beklersen ikinizden de o kadar şey eksilecek ki.
Galiba sizin kurala ve kararlılığa ihtiyacınız var.
Bunu tek başınıza yapamazsınız.
Eğer kendin bişeyler yapmak istiyorsan 'süper dadı' diye bir program var.
Mutlaka izle. Uygula.
Kararlı olmalısın.
Böyle ne yaşanır ne de sağlıklı çocuk yetiştirilir.

Emzirmeyi birakali 3 ay oldu.Valla hep 6 aylık olsun düzelir yaşına girsin düzelir dediler ama hala aynı ya beni öldürecek ya boşanacağız
Bakış açın çok kötü ..

Büyük kızımla çok sorun yaşamadım , ben nereye o oraya , çok sosyaldik. Kendime vakit ayırmayı severim ve çok da sabırsızım. Sonra küçük kızım doğdu , hayatım değişti :) kolik ve gazliydi. 20 günden sonra iki yasina kadar haftada 3 gün yatışlar hariç hastanedeydik. Ciğerlerde bir sorun çıktı 20 gunlukken. .neyse işte , lohusalık depresyonu , kolik , gaz , kanser bir babam da vardı ..farklı şehirlerde yaşıyorduk ..ben ayda bir bu çocukla babamın yanına gidip 15 20 gün kalıyordum ..herkes bana dua ediyordu ,nasıl başa çıkıyorsun ,allah yardımcın olsun, diye ..Çok zor zamanlar yaşadım . Sonra bu zilli 27 aylık emmeyi bırakmak zorunda kaldı .. birkaç ay sonra azıcık ilerleme kaydetti olumlu yönde ..Şuan 3 yaşında ,hala biraz kök sokturuyo. Kıyıp kreşe veremedim .onun hakkı kresti de ana yüreği işte :)) kısaca düzeliyor , yavaş yavaş da olsa birşeyler yoluna giriyor .bu surecte eşim bana çok destek oldu ..akşam eve geldikten sonra çocukları alır ,yemek ve meyve yedirir , kıyafetlerini değiştirip pijama giydirir , biraz gurestikten sonra odalarına götürür ,masal okur ,bu sırada bol bol esneyerek uyku sürecini hızlandırır :) bazen biri uyusa öbürü uyumaz ,onu da uyuyo numarası yaparak uyutur :) eşimin bu şekilde yardımları olmasa şuan timarhanede olurdum cunky çok sabırsızım. Sen de eşinden biraz yardım iste. Olmuyorsa yardımcı al eve ..çocuğunun sağlıklı bir anneye ihtiyacı var ..kendini düşünmelisin biraz ..

çocuğu köşe yatığı gibi olanlar nedir ya hu? terbiyesizlik...

Ben bu konuda şanslı annelerdendim. Yemesi ne kadar sorunsa uykusu dengelerdi herşeyi. Sizin yaşadıklarınıza çok benzer şeyler yaşayan arkadaşım oldu. 3 yaşını geçti hala aynı çocuğu, arkadaşım kas hastası oldu, sinirleri yıprandı, sağlığından oluyor resmen. Siz ve babası rahat olmadan çocuğunuzu rahat ettiremezsiniz. Artık çok yıpranmışsınız yatılı ve tecrübeli bir bakıcı tutun bir süre için. Biraz dinlenin toparlayın kendinizi. Onunla uyumayacak, yorulacak birini değil ona uyumayı öğretecek biri olsun. Ben yemekte aynı sorunu yaşadım. Yapamadım pes ettim kreşte yaşıtlarından öğrendi. Çocuklarımız için mutlak doğru olmayabiliriz, alabildiğimiz kadar yardım almalıyız bence.

Durumunuz musaitse yabancı yatılı kadın alin onlar nasıl öğretirseniz öyle yapıyorlar kesinlikle dışına cikmiyorlar. Müsait değilse kv haftada 1 baksin derim. Gündüz tek uyku mu? Tek uykuysa erken yatırsın bakan kişi ya da tek uykuyu da kaldırın.uyku eğitimi ben vermedim ama verenler tavsiye ediyor deneyebilirsiniz. Uykusuzluk çok zor ama çocuk böyle büyüyor iste. Alalh kolaylık versin bir de babayla dönüşümlü bakın. Ilk uyandığında o kalksın sonra siz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…