• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çocuk bizi bosatacak

Uyumayan çocuğun bağırsaklarında sorun vardır prebiyotik gıdaları artırın neyseki büyüyorlar ha gayret daha bunun ergenlik sorunları var, ilk aşk sorunları var v.s sabırlı olmak şart bu esnada ailenizden yardim alın ki 2 rahatlayın
Artik uyuyordur yaaa 3 seneyi geçmiş bir konu 😅

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
T Tzk nasil oldu bebeginiz geçti mi sorunları?

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.

Hem calisip hem cocuk bakmak cok zor.
Çocuğum allaha sukur uslu, tek basina oynar, ben uyursam o da kalkmaz yatar. ama ben kendimi harap etmemek icin yatili bakici alabilecegim zamani bekledim. 6 yil erteledim cocuk isini.

Siz plan yapmadiniz mi? O kenarda büyüsün ben hayatima aynen devam ederim diye mi ciktiniz bu yola? Ya bir destek, ya fedakarlik ya isten cikmak gibi bir sey planlamaliydiniz benim fikrim.

Allah yardimciniz olsun.

konu sahibi 2-3 ay önce çocuğuna aşırı düşkün olduğu, eşinden görmediği sevgi ve ilgiyi çocuğuyla tamamladığı yönünde bir konu açıp yine herkese esip savurmuştu.
burada bizi boşatacak dediği çocuğuyle geldiği son durum bu olmuş demek.

Uyumayan çocuğun bağırsaklarında sorun vardır prebiyotik gıdaları artırın neyseki büyüyorlar ha gayret daha bunun ergenlik sorunları var, ilk aşk sorunları var v.s sabırlı olmak şart bu esnada ailenizden yardim alın ki 2 rahatlayın
2 yaşına girecek kızım sık sık gaz çıkarıyor. Gece de uyumuyor. Yoğurt, turşu yedirmek işe yarar mı yani...

konu sahibi 2-3 ay önce çocuğuna aşırı düşkün olduğu, eşinden görmediği sevgi ve ilgiyi çocuğuyla tamamladığı yönünde bir konu açıp yine herkese esip savurmuştu.
Konu sahibi ilerde kendisine bağımlı olacak, özgüvensiz bir birey yetiştiriyor

Anlamak güç böyle kişileri birde çocuğuna hassas olan kişileri köşe yastığına benzetmiş. Her anne bebeğine özel davranır ve her bebek değerlidir ama çocuğuna bağıran anneleri cidden anlamıyorum 26 aydır uyumuyorum çoğu gece birde 7 aylık bir bebeğim daha var. Uyumuyorum diye kızlarıma bağırmak hiç aklıma gelmedi sanki suçlusu onlar çok garip ya

Hanımlar Merhaba,
Seni cok iyi anlıyorum benmde evladım 3 yasına kadar mahvetti bizi ne uyur ne yemek yer sadece aglar saatlerce cok zor günlerdi eşimlede kavga edioduk sen bak ben bakıyım kavgası yapıoduk uykusuzluktan psikolojim bozuldu inanın biz büyüyene kadar care bulamadık ne zaman büyüdü kurtulduk ..hatta doktorlara bile götürdm bu cocuk acaba hastamı diye bu kadar uyumama aglama normal degil diye Allah yardımcınız olsun demeye geldim tek çaresi zaman biz bi çare bulamadık büyüyene kadar

Bu çocuk demişsin kendi çocuğunmuş
Birşey olmaz boşanmazsın korkma
Koca giderse ne yaparsın dimi
İnsan çocuğunu kocasından fazla düşünür ya
Üsluba bak
Ne önemli aman koca
Çocuğum herkesten önce gelir

Anlamak güç böyle kişileri birde çocuğuna hassas olan kişileri köşe yastığına benzetmiş. Her anne bebeğine özel davranır ve her bebek değerlidir ama çocuğuna bağıran anneleri cidden anlamıyorum 26 aydır uyumuyorum çoğu gece birde 7 aylık bir bebeğim daha var. Uyumuyorum diye kızlarıma bağırmak hiç aklıma gelmedi sanki suçlusu onlar çok garip ya

konu sahibiyle bu bahsettiğim diğer konusunda çok tartıştık. tekrar polemikli işlere girmek istemiyorum, kendisi gelip yazarsa diye.
ben kendi adıma yılmıştım çünkü.
anneliğin kolay olmadığı çok açık. sonuçta sana bağımlı küçücük bir canlı. eşinden destek görmüyor da olabilir, zorlanmakta da haklıdır.
ama bunun acısını gelip forumlarda insanlara yüklenerek çıkarmamak lazım.
çocuğuna bağırması zaten apayrı bir başlık.

İki calisan insansiniz esiniz iyi bir pozisyonda siz öğretmensiniz. Eve en az 10bin giriyordur. Tam zamanlı bir bakici tutsaniz ? Sabah 8- akşam 8. 3 bin verirsiniz kafaniz rahat eder. Baska yolu yok. Şu an zaten okul yok. Okul varken sütünüzü sağıyormuşsunuzdur. Şimdi de sağın gerekirse daha fazla sağın, buralarda okudugum kadariyla hep anneye bagimli oluyor o yas grubu. Buna çözüm yok. Ancak bakici oyalayacak.

İşi bırakma imkanın yok mu ?
Hem çalışıp hem çocukla ilgilenmek zaten zordur.
Birde şu çocuk yapıp sonra isyan edenleri anlamıyorum.

Bu arada Çocuk köşe yastıgı benzetmeniz hoş degil.
Lütfen böyle tavsiyeler vermeyelim. Kadınlar cocuk doğursa da mutlaka çalışmalı maddi ozgürlüğünü kazanmalı.

Lütfen böyle tavsiyeler vermeyelim. Kadınlar cocuk doğursa da mutlaka çalışmalı maddi ozgürlüğünü kazanmalı.

ben de buna kesinlikle katılıyorum. fakat bazı insanlar için ikisini aynı anda yürütmek kolay olmayabiliyor.
çare ya bakıcı yada işten ayrılmak olabiliyor cidden.
herkes de bakıcıya güvenemiyor haliyle.

ben de buna kesinlikle katılıyorum. fakat bazı insanlar için ikisini aynı anda yürütmek kolay olmayabiliyor.
çare ya bakıcı yada işten ayrılmak olabiliyor cidden.
herkes de bakıcıya güvenemiyor haliyle.
Ücretsiz izin diye bir durum varmış memurlar da. Ama özel sektörde var mı bilmiyorum. İsten ayrılabilirler ama 0 birikimle ayriliyorlar tazminata güvenip. Birden eve giren para yariya düşüyor. Cocugun tüm sorumluluğu anneye evin tüm sorumluluğu babaya kalıyor. Kadın en az 2 yıl calışmıyor cocugumu bırakamam diye.Bu da önceden iyi olan cogu cifti bosanma aşamasına getiriyor.

Hanımlar Merhaba,
uykusuzluk insana herşeyi yaptırır. bebeklerin ilk 3 yılları zor derler. benimki de 1 buçukta. bizim de çok oldu kalkıp oturmalar. bende bazen sabredemeyip bağırdım gece çocuğa. sonra pişman oldum tabi. çnkü uykunun en güzel yeri ve gerçekten açlık susuzluk nasılsa uykusuzlukta öyle bişi. bir de bir gün değil. yıllarca sürüyor h.sonu yok, tatili yok. hep kalk.. çocuk bakmanın en zorlandığım kısmı. sizi o kadar iyi anlıyorum ki. biz de eşimle birbirimize giriyoruz. ben de onu çok kırdım o da beni. ama şu bir gerçek ki kin tutmamaya çalışıyorum. o da öyle. yoksa biz de boşanırız herhalde. çnkü biliyorum uykusuzken ben ben değilim. o da kendisi değil =) ne zaman düzelir nbilmiyorum. kimi memeyi kesince düzeliyor diyor. kimininki daha uzun sürüyor. çocuk tüm gün sizi görmediği için de gece kalkıyr olabilir. onu da anlamaya çalışmak gerekiyor. ama sabrı zor birşey gerçekten. sanırm bir reçetesi yok bu işin. elbet gün gelecek düzelecek. ben öyle teskin ediyorum kendimi. bir de sağlıklı olduğu için bin şükür. bunlar geçici şeyler. Allah kimseyi sağlıkla sınamasın.

mesaj yazdım ama konu niye hortlamış ki! tarih 2017 diyor. herhalde o çocuk şuan okula gidiyordur. gece de mışıl mışıldır.

konu sahibiyle bu bahsettiğim diğer konusunda çok tartıştık. tekrar polemikli işlere girmek istemiyorum, kendisi gelip yazarsa diye.
ben kendi adıma yılmıştım çünkü.
anneliğin kolay olmadığı çok açık. sonuçta sana bağımlı küçücük bir canlı. eşinden destek görmüyor da olabilir, zorlanmakta da haklıdır.
ama bunun acısını gelip forumlarda insanlara yüklenerek çıkarmamak lazım.
çocuğuna bağırması zaten apayrı bir başlık.
Forma girecek vakti var ama uzanıp oyın oynar gibi dinlenmiyor mesela ya o kadar yolu var ki bunun o güzel evlat bağırmadan konuşarak büyümeyi hakediyor sinir stres hoş bir şey değil çocuk karşısında ben hiç uyumamışsam doktor hasta olalım ben yatayım sen bna krem sür muayene et falan diyorum kızıma en basit bir 10 dk öyle dinleniyorum her şeyin bir yolu var kolay olandır savunmasız olana bağırmak. Annelik zor ama güzel zor kısmını değil güzel kısmını kazırsak zihnimize her şey daha kolay olur

Ücretsiz izin diye bir durum varmış memurlar da. Ama özel sektörde var mı bilmiyorum. İsten ayrılabilirler ama 0 birikimle ayriliyorlar tazminata güvenip. Birden eve giren para yariya düşüyor. Cocugun tüm sorumluluğu anneye evin tüm sorumluluğu babaya kalıyor. Kadın en az 2 yıl calışmıyor cocugumu bırakamam diye.Bu da önceden iyi olan cogu cifti bosanma aşamasına getiriyor.

özelde de var ancak maksimum 6 ay kullanılabiliyor.
çocuk oldu diyip ayrılınca tazminat alınmıyor ama işçi sayısı uygun olan yerlerde, kreş yok diyip mahkemeye veririm derseniz o zaman tazminat - sadece kıdem- veriyor işyerleri. yada mahkemeyle uğraş bana ne dediyebilirler tabi ki.

Back