Bu çocuk bizi bosatacak

Ayrı bakmaları mümkün değil birine bak birine bakma diyemeyiz çünkü onları da yorduğu için 15 gün dinleniyorlar

Burada yorum yapmadan önce kuralları okusaydınız bu duruma düşmezdiniz ilaç tavsiye etmek yasaktır.Haksiz olup işte çıkmak bu oluyor demek ki

Bakın cennet annelerin ayakları altındadır diye boşuna dememişler değil mi ? Annelik zor elbette daha rahat bu zamanlarını geçiren anneler de vardır ama bir bebek 2 yaşına kadar annesinin kokusunda uyumalı onun yanından ayrılmamalı imiş işi bırakın yalnızca evinize yavrunuza odaklann neden direk yavrunuza yükleniyosunuz? Sabrın sonu selamettir lütfen yavrunuza kızmayn doymuyodur belki çorbalar yapın meyve Püreleri yapın sütten ayırın eğer yemeğe de yönelmyorsa çünkü anne sütü alan bebekler iştahsız olur veya yakınınz birileri yokmu destek alın köşe yastığı nedir allah aşkına ??? Anne şevkatini eksik etmeyin derim üzüldüm yavrunuz adına..

Ben de çocuğunuza üzüldüm, en başında tavsiye istediğiniz için ve bizzat tecrübe ettiğim bir şeyi tavsiye ettim esas bir çocuğa bağırıp,çağırmak,kızmak vs. bunlar en ağır ilaçtan bile daha çok zarar verir küçücük bedenine ama görüyorum ki bana bile dişlerinizi gösteriyorsunuz korktum valla sizden.Anneanne babanne ve siz çok sinirli annesi arasında kalmış yavrucak.Zaten mizaç olarak da uykuyu sevmeyen bir çocuğunuz var bir de üç kadın arasında sıkışıp kalmış çocuk
.Bence paranıza kıyıp kendinizden fedakarlık yapıp güzel bir kreşe yollayın sayın çok bilmiş anne bence tek çözüm yolu bu olabilir.

Merhaba konunun tamamini okumadim ancak kendim de uyguladığım seyleri yazmak isterim...

Benim çocuğum da aşırı uyku problemi olan bir çocuktu (arada yine oluyor ) öncelikle tensel temasi olabildigince arttırır. Benim sinirli olduğum gün bebegim asla ama asla uyumuyor sinirli olduğum gunler papatya cayi içip rahatliyorum sonrasinda bebegime sarilip ona sinirlenmedigimi ve sinirlendigim olayi anlatiyorum sonra onu cok sevdigimizi anlatıyorum. 17 aylik bebek anlamaz demeyin anlıyor. Aksam uyumadan önce aptamilin balli sütlü irmigini hazırlıyorum onu yiyor sonra uyaninca meme emiyor yada su içip uyuyor. Oda ısısı lutfen 23 24 u gecmesin bunaliyorlar. Her uyandiginda sıkı sıkı sarılıp öpüp iyi geceler herkes uyuyor sende uyumalisin diyip yatirin. Faydasini goreceksiniz. Eşinizle de tartismayin büyüyecek bi taraf sinirliylen susun sakin kalin. Anneligin diger adi sabır bence. Sabrıniz bol olsun size bol bol sakinlik diliyorum. Onlar buyuyecek biz yaşlanacagiz anneligin babalığin kanunu bu! Bi de biraz rahat olun ev temizlenir eşyalar kirilsin yenisi alınır hem zaten modasi geciyor... cocugunuz kendine zarar vermeden oynasin evi huzur buldugu yer kucağınız da avundugu yer olsun.

yorumları çok okuyamadım
söyleyen olmuştur belki
anneanne-babaanne-anne
çocuk kime güven duyacağını bilemiyor.
size hasret.
size bağlanmak istiyor,ama yoksunuz iştesiniz.
işten geldiğinizde yapacak işleriniz var.
bir kocanız var, o da ilgi bekliyor.
belki anneanneye babaanneye sinir oluyorsunuz arada ama el mahkum bir şey diyemiyorsunuz, içinize atıyorsunuz
kendinize iş dışında ayıracak zamanınız yok..
uykusuzluk... kronik yorgunluk.
yani öfke patlamaları, sinirlenip çocuğa kocaya yansıtma o kadar doğal ki aslında.
doğal ama sevimsiz değil mi?

ev düzeninizi bilmiyorum. kocanız destek olmalı.
kendinize zaman ayırın, o zamanı yaratın!

Aynılarını yaşadık kızımla ve kocamla. 25. Ayda memeden kestim ondan sonra 1 ay kadar yine çok uyanıyor, uyandımı uyumuyordu. 27 aylık şimdi 1 aydır düzene girdi gibi. sabredin 2 yaşından sonra gerçekten uykusu farkediyor. Bende ilk 1 sene uykusuz ve sinirli geçirdim. Sizi çok ama çok iyi anlıyorum. Uykusuz bebek gerçekten çok zor

Sosyal medyada gördüm tanitimini isinize yarar diye düşündüm uykusuz anne kalmasin diye bir kitap yazari da pedagog mus. Onu deneyebilirsiniz belki. Aglama krizlerine sokmadan cozuyormus.
O da olmadi arkadaslarin dedigi gibi uyku koçu bulun bence cok yipranmissiniz size evliliginize yazik yipranmayin

Ayni modelden bitane de bende vardi. 9. Aydan sonra odasini ayirdim besiginde misil mosil uyurdu kendi kendine. Sonra bi muddet annem bakti sonradan farkettim ki cocugu ayagibda sallayarak uyutuyormuş.
Tabi bi kere alisinca sallamadan uyumaz oldu. Bu sefer gece uyanmalari basladi. Degisen tek sey uyuyma sekli oldugu icin ilk ondan suphelendim. Cunku cocuk kendi kendine uyumayi unutmustu. (Siz dogdugundan beri salliyorsananiz ya da uzun zamanlar memede uyuttuysaniz sizinki de kendi kendine uyumayi bilmiyor)
Biraz aglama biraz tepinme sonrasinda ayakta sallamayi kestik ve eski uyku rutinimize geri donmus olduk.
Gece donerken uyansa bile kendisi uyuyabiliyor. Ama sallanmaya alismissa tekrar uykuya donmek icin sallanmak istiyor. Bu surecte bazen iyice uykusu acildigi icin uzun sure uyanik da kalabiliyor.

Çok teskkur ederim yalnız değilmişim demek ki peki bu süreç sizi yıpratmıyor mu eşinle ilişkini etkilemiyor mu
Çok şükür biz atlattık o dönemi. Eşim de anlayışlı bu konuda. Mesela eşim işten geldikten sonra o ilgileniyordu kızımızla, iki üç saat sonra dinlenince ben. Gece geç saatlerde uyandiginda Sürekli ağlıyorsa kimin sabahtan işi varsa diğeri başka odaya geçiyordu. Dediğim gibi zor bi süreçti ama atlattik çok şükür. Gece bizlere ikilere kadar yatmiyordu kızım, yatınca da Hemen uyanıyordu. Şimdi 11 e kadar çoktan uyumuş oluyor, gece Bazen bir kere Bazen hiç uyanmıyor.
He bir de uyku egitimiyle ilgili kitaplar var, onlardan da yararlandım ben. Uygularken kararlı olduktan sonra neredeyse her çocukta faydalı oluyormuş.

Allah sabir versin seninki kadar zor olmasada bnde gecirdim o gunleri bnim tek sikintim iki cocugumun arasinda tm bir yas olmasiydi birinin karnini dorurup uyitasiya digeri uyaniyodu digerinin isini bitiresiye digeri bazen ikisi birden agliyodu cok zorlanmistim ama alismistim uykusuzluga esim gelince aksamlari o bakardi cocklara ben yatardim ki bnm uc cocgum var normalde buyugude ayni zamanda ilgi istiyodu ucude gece yarisina kadar uyumazdi kalkinca cocuklari yatiriyodum geceleri surekli kalkiyolardi suansa kucuk oglum iki yasinda uykusu duzene girdi cok sukur bu sene ucude aksam on sabah sekiz zamanla insallah sennkide duzrlir rabbim yardimcin olsun bol sabir versin

Uyaninca neden uyandı diye çocuğa bağırmak? Böyle davranmamalısınız.
Herşeyin pozitif bir çaresi vardır
Bunlari bulmak için harcayın enerjinizi.Elbet bulursunuz.

Canim henuz bebegim yok ama konuyu okuyunca cok uzuldum benim arkadasimin bebegide boyleydi once donenceyle cozmeye calisti bide kendi sallanan besik gibi bisey aldirdi bunlar biraz rahatlatmisti bebegini ama uyanmalar devam ediyodu kayinvalidesi her aksam uyutmadan ayetel kursi nas felak nazar ayeti okudugun suyu bebegine bir iki damlada olsun icir demis tamamen gecmesede iyice azalmis sikayetler dene istersen canim

Benim kadar zorlanmadık mi ben senin yerinde olsam çıldırmıştım heralde 3 çocuk ikisi kucuk

Evet sallanan beşik olayını biz de denedik bu ondan sonra düzelmiş hali

Ewt canim ama bnm ikinci cocugm usluydu sadece uykusu glince karni acikinca bide altini jirletince aglardi onun disinda bi sikintim yoktu ilk cocugmda yaptigim hatalari tejrarlanamaya calistim cok sukur gece uykusu aksam 11 12 gbi emzirirdim sabah yediye kadar uyurdu kendi uyur uyanir aglanazdi fazla o yuzden sanirm simdide kiskanclik sorunumuz var o sikintili biraz diger turlu rahatim artik

Bu ilaç olayını çok vlbý6uyutmeyelim bence
Bakin hamimefendi sizi ben sikayet etmedim ne bu nefret saldirganlik kimseye dis gosterdigim falan yok izellikle baktim senin yorumuna ters bir sey soylememisim burada ilac tavsiyesi vermek yasaktir goren biri ya da yonetici seni yasaklamis bu kadar abartilacak bir durum yok.Fazla duygusalsin herhalde günlük hayatta burası sanal alem bu kadar hassas olma

Mutlaka her çocukta ya da belli dönemlerde sıkıntı oluyor herhalde Allah annenelere yardim etsin

Gerçekten yetişemiyorum evim 145 m2 kocam sağ olsun elini hibir şeye sürmez sadece haftasonlari kahvaltı hazırlar çocuk sürekli beni istediği için ev işi de yapamıyorum o da beni geriyor evim pis yemek yok çocuk durmuyor bırakın bağırmayı yakamı pacami yırtarak evden kaçmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…