- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Size guzell seyler soyleyebilseydim keske malesef cocugun huyunu biz secemiyoruz.bende cok zor zamanlar yasadim.hayattan sogumustum misafirlige dahi gitmek istemiyodum.daha 1 saat oturmadan oyle bi aglardi ki sanirsin etinden et kopariyorlar.yani sizi iyi anliyoru
Evet ikimiz de bunu çok uzatarak soylemisizkıyaslamayın kardeşim işte aynı şey degilAynen öyle, eskiler ile kıyaslamak tencere ile mutfak robotunu kıyaslamak gibi geliyor bana.
Bir de "Bilgi yükü" denen bir şey var, insan bildikçe yükleniyor ki çağımız tek tuşla bilgiye (Doğru-yanlış) erişimin mümkün olduğu bir çağ. Esasen bu da farkında olmadığımız bir stres kapısı...
Anneannem doğuma giderken canının yanacağını illaki bilir misal ancak doğum sırasındaki komplikasyonlardan ne kadar haberdardı? Bunun rahatlığı ile bile girdi çıktı belki kim bilir, cahillik mutluluk hesabı. Annem de genel anestezi altında sezaryene girmiş bir kadın, "Yav bir şey olmaaaz" diyordu beni gönderirlerken ameliyathaneye.
Bense hamileliğimde, başından 10 doğum geçmiş kadar teorik bilgi ile doldurdum kafamı. Doğum videolarını izledim ve dediğim gibi, doğuma tir tir titreyerek girdim. Ya düşünün ki oturdum genel anestezi altında milyonda bir rastlanan ve anestezisyen hatası sebebiyle yaşanması daha yaygın olan anestezik farkındalığa kadar okudum, nasıl strese girdim anlatamam (Hamileler bunu kamu spotu olarak alın, gözünüzü sevem doğum üzerine abartı okumayın).
Bu bile basit bir zaman-internet farkı :)
Anneanneme "Anestezik farkındalık nedir?" desem "Yenir mi?" der. Anneme desem "Ne okudun gene? Aaa?!" der. Yani...
Kuşakların farkı, çocukların farkı böyle bir şey. Belki ileride oğlum bir şeyler diyecek ben "Biliyorum oğlum" diyeceğim. O da ayrı bir zamanın ayrı derdine doğru evrilecek....
Konudan saptım ama yani kıyaslanmıyor demek istiyorum özetle
Öyle deneyeydin iyidi ben onu zorla uyandiracgim diye hayal ediyorumAllah kolaylık versin , evladınıza da sağlık sıhhat bol uykulu geceler dilerim :)
Benim kızım da böyleydi , şimdi o zamanlar çektiğim fotoğraflara bakıyorum; mosmor göz altları , o kadar zayıflamışım ki kollarım bile çubuk gibi kalmış . Ama tek diyeceğim , ileride bugünler geride kalınca inşallah , o bağırmalar insanın aklına geliyor ve büyük bir vicdan azabı oluyor , sakin kalmaya çalışın. Uykusuz doğan o şekilde büyüyor yaradılış meselesi sanırım , Allah sabrımızı artırsın kolaylıklar dilerim .
Hiç bakılmadı ama huysuz evet yemesi güzel ama bir tek onda sıkıntı yasamadikİlaveten, çocuğunuzda geniz eti gibi bir sorun olabilir mi? Yemesi, uykusu tamamen etkilenir, çocuk huysuz ve ağlamaya meyilli olur
Ben de biraz takıntılıyım çocuk uyumadan hayatta uyuyamiyorumSiz çalışıyosanız gündüz kim bakıyo çocuğa?
Biraz umursamaz olun çocuk uyanık diye siz niye uyanıksınız mutfak ve diğer dolaplara çekmecelere kilit alın yatın uyuyun başına bişey gelmez biraz ağlar o da yatar uyur
Inanır misin su yerine ayran içerIhlamur Melisa falan içse Bebiş belki etki yaratır. Ayran da içebilir bol bolyoğurt yesin
Bir de sipr..tin diye bir alerji ilacı var.Annem küçükken bizlere içirirmiş hem iştahımız artsın hem de uykumuz gelsin diye.Ben de çocuğuma çok sık olmamakla birlikte mesela beş altı gün vs.. akşam yatarken kullandım.Siz de bu şekilde o ilacı kullanabilirsiniz.İnanın ilaç tavsiyesi vermem ama bu ilacın hiç bir zararı yok deneyin farkı göreceksiniz.
Çok teskkur ederim yalnız değilmişim demek ki peki bu süreç sizi yıpratmıyor mu eşinle ilişkini etkilemiyor muÖncelikle Allah bağışlasın yavrunuzu. Benim de 16 aylık kızım var, ben de öğretmenim o yüzden uykusuz okula gitmek ne kadar zor iyi biliyorum.
Göreve ilk başladığım zamanlarda normalde gece uykusu çok güzel olan kızım geceleri çığlık atarak uyanmaya, ağlamaya başladı. Muhtemelen gündüz vakti bırakıp gittiğimiz için ozluyorlar, terkedip gidecegimizden korkuyorlar. Dahası biz stresli olduğumuzda bunu da hissedip daha da huzursuz oluyorlar. Doğrudur yanlıştır bilmiyorum ama biz, gece uyandıgi vakit eşimle yanımıza aldık, ışığı ağlasa da acmayip mamasını verdik, sarildik, ninni söyledik. Ilk başlarda zorladı bizi ama alıştı sonra yanımıza geldiği gibi uyumaya başladı. Uyansa da yanımızda uyudu Hemen. Ben de uyugudugu gibi yatağına koydum. Şimdi çok şükür uyanmamaya başladı. Gün içerisinde yine bir sn. Bile yanımızdan ayrılmıyor ama en azından geceleri rahatladı.
Zor olsa da sakın olmaya çalışın, ben normalde sinirli bi insanim ama olabildiğince sakın olmaya çalışıyorum. Ben sakın oldukça Onun da sakinlestigini hissediyorum.
Allah yardımcınız olsun, İnşallah bi düzene koyabilirsiniz. Kolay gelsin
evde yatili bakici olunca da fark etmiyorArkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim o kadar güzel ve uzun yorumlar yazmışsınız ki.Cocugumun Allah'a şükür ki fiziksel bir rahatsızlığı yok yine de yarın doktor kontrolümüz var orada detaylı bir şekilde tahlilleriyle bakılacak umarım yine bir şey çıkmaz.Merak etmeyin ben sp..... adli ilaci doktor yazdigi halde cocuguma kullanmiyorum ilac tavsiyesiyle baska bir ilac kullanmam.Tum yorumlardan çıkardığım ve bana da uyan sonuc:uyku eğitimi vermem teorik olarak çok iyiyim ama pratik 0Malesef hepimiz sabirli olamiyoruz 20 aylik surec beni yipratti ama deneyecegim ne olursa olsun.Bunu da denemedim demek istemiyorum.inşallah olur.isi bırakmam siz konusu olamaz çalışmayı seviyorum ve beni evden uzaklaştırıyor.Evde kalıp sadece çocuk temizlik yapsam hepten huniyi takarimeve yatılı bakıcı olayını biz de düşündük hatta bir ara hiç uyumuyordu eşime adeta yalvardım ama evde yabancı biriyle yaşama fikri biraz itici geldi velhasıl kelam bugünlere geldik Allah öncelikle çocuklarımıza sağlık ve ömür versin ondan sonra da uyku iştah güzel huy versin
Çok teskkur ederim yalnız değilmişim demek ki peki bu süreç sizi yıpratmıyor mu eşinle ilişkini etkilemiyor mu
yanlis anlamayin ama ben es konusunu anlamadimÇok teskkur ederim yalnız değilmişim demek ki peki bu süreç sizi yıpratmıyor mu eşinle ilişkini etkilemiyor mu
Evde kalıp sadece çocuk temizlik yapsam hepten huniyi takarim