Bu çocuk bizi bosatacak

Aman eskiler bizi büyütmüş 3 4 çocuk dediginiz. Sanki biz çok iyiyiz de. Baksana herkes mutsuz kimbilir nasıl buyuttuler
Çünkü herkesin bi derdi var..
Bunun büyütmeyle alakası pek yok gibi.

Evet o butonu şimdi fark ettim pardon bundan sonra dikkat ederim

Çünkü herkesin bi derdi var..
Bunun büyütmeyle alakası pek yok gibi.
Ben böyle düşünmüyorum o zamanın şartlarıyla şimdi bir değil evet herşey fiziksel olarak daha zormuş ama oturup çocuğun gelişimi üzerine makale okumak oyun kartları yemek düzeni yokmuş. Kreşe verme derdi kreşe alıştırma çocuğun sosyalleşme vs problemler yokmuş bakın hepimiz birey olduğumuza yeni karar verilmiş toplumuz. Birey olduğumuzda problemlerimizi konusmaya başladık ifade edebildik dolayısıyla annelerimizin de derdi vardı ama bilmezdik çünkü ifade edemezlerdi

Ne oldu kötü bir şey mi yazmışım? @Mune arkadaş benim için sizi çağırıyor.Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış dedikleri bu sanırım :))
Muahhatp olmak istemiyorum kavga etmek istiyorsan başka başlığa gidebilirsin doğru falan söylemiyorsun sırf laf söyleyeyim mide bulandirayim

Çocuk hep evde mi acaba?Yani düzenli parka, hava almaya çıkıyor mu?Enerjisini atamıyordur yeteri kadar belki?Bol bol gezsin tozsun gündüzleri akşam da banyosunu yaptırsanız belki biraz daha rahatlarsınız üçünüz de.

merhaba,

cocuga kesinlikle uyku egitimi vermeniz lazim!!!
ve onu hergun disari bir aktivite yapmaya goturmelisiniz... (
krese gitmiyormu?

Gunduz bakan kim ise cocugu gunduz cok mu uzun uyutuyor acaba??? Bu geldi aklima sadece...

Ahkam kesen kim ?
Kk da okuyorum,
Herkesin elinde 1 cocuk onunlada perişan,
Eskiler 3-4 cocugu nasıl büyütmüş acaba ?

T Tweety polemik için yazmıyorum cidden, ama bu lafı ne zaman duysam (ki 10 ay aralıksız anneannemden ve teyzelerimden, yer yer annemden duydum, ki annem artık ağzını açıp -ben de büyüttüm- diyemiyor yanımda) tüylerim diken diken oluyor. Kayıtsız kalamadım.

Bunu inan düşündüm, anneannem 5 çocuk büyütmüş ki ben doğuma girerken korkudan tir tir titriyordum, anneannem doğum sırasında acıdan bayılmış filan gülerek anlatıyordu, üzerine iki tane daha doğurmuş. Acaba bizim nesil çok mu sabırsız, çok mu pimpirikli, çok mu abartıyoruz vs kendimi sorguladım... Şuraya gelip dert olarak 5 konu açtımsa, 3ünde oğluma dokundurmuşumdur. Neden diyecek olursan, ağzımı açıp annem de dahil olmak üzere kimsenin yanında oğlum hakkında tek kelime "Beni de şöyle yoruyor, ben de şöyle bittim, öldüm, geberdim" şeklinde konuşmuyorum.

Bizim neslin sorunu ilk etapta bu. Her şeyi bir başımıza yapacağız derken pek çok konuda yapayalnızız. Eskiden insanlar 3 çocuk büyütmüş ama komşu çocuklarıyla oynaya oynaya büyümüş o çocuklar; bizim kapısını çalacak komşumuz kalmadı adam akıllı ya da çocuklar yaşıtsız kaldı mahallesinde, çünkü insanlar artık birkaç kere düşünüyorlar çocuk yaparken (Benim çevremde gördüğüm bu). Çocuklar toprak üstünde oynamış atmış enerjilerini, bizim parklarımız bile kauçuk zemin kaplı... Hatırlarım ben kumun içinde nasıl oynadığımı salıncaktan inerken terliklerimin içinin kum-toprak dolduğunu.
Önceden şekerli su içirirlerdi bebeklere bilmem hatırlar mısın? İşlenmiş şeker kana çabuk karışır; bebeğin şeker değerleri oynar ve çabuk uyur, doygunluk hissi gelir memeye yapışık kalmaz.
Anneannem şekerli su verecekti oğluma "Ben 5 çocuğumu da böyle büyüttüm" diye. Büyütmüş evet; annem insülini güç bela 3-4 sene önce uzun perhiz-tedavi programlarının ardından ancak bırakabilmiş bir şeker hastası.
Önceden "Allah korur" rahatlığı ile kafalar yastığa konurdu. Şimdi "Allah'ım ben bu çocuğu nasıl koruyacağım?" tasasıyla kendimizi yiyoruz.
Önceden "Kolik" tanımı bu kadar yaygın değildi çünkü stres seviyelerimiz bu kadar tavan yaşamıyorduk.

Daha sayabilirim.
Ama uzatmak da istemiyorum.

Demek istediğim zaman ne eski zaman, ne yöntemler eski yöntemler ne çocuklar eski çocuklar...
Her zamanın derdi ayrı, herkesin çocuğu kendine zor, herkesin yaklaşımı-ince düşüncesi-evhamı kendine yük, kimi içine ata ata büyütür, kimi yana yana büyütür, kimi döne döne...
Kıyas yapmak, gerçekten güzel olmuyor.

Son düzenleme:
Zaten babanın almaması yüzünden bağırıyorum aslında çocuk uyandığında hiç sesimi çıkarmasam o Tzk bakıyor nasılsa deyip uyumaya devam eder

Muahhatp olmak istemiyorum kavga etmek istiyorsan başka başlığa gidebilirsin doğru falan söylemiyorsun sırf laf söyleyeyim mide bulandirayim
Ben zaten başka başlıktaydım ,siz şimdi geri çağırdınız beni.Ne kavgası edicem sizinle ,esas sizin konu başlığınız bile mide bulandırıcı.Tek siz çocuk yetiştiriyorsunuz çünkü bir tek siz uykusuz yorgun kalıyorsunuz.Bizimkiler hep köşe yastığı :)) Yazık size..

Kıyas yapmak his değil evet ama bir de onların çalışmama durumları var tamm tarlaya gidiyorlarmış belki ama sadece yazın.Ben öğrtmen olduğum için saatlerim daha esnek ama sabah 7 de çıkıp alsam 7 de eve gelen kadınlar biliyorum.Size katılıyorum y kuşağı denen kuşak anı bir geçişin olduğu kuşak ananemiz okuma yazma bilmiyorken biz yurt dışına universite okumak icin gidiyoruz kafa yapisinin,sabrın, o zamanın toplun yapısının aynı olması imkansiz

Miden bulanıyorsa okumasaydın hiç tatlim

Uyku eğitimi alsanız çocuğunuza. Çocuklar çok şahane uyuyor vallahi. Biraz para harcayacaksınız ama bir kere sonuçta sonrası rahat.
Bunu ücretli olarak yapan yerlerde mi varmış kendim yapamaz miyim

Öğretmenim devlette çalışıyorum yani pek bırakabileceğim bir şey degil
Ücretsiz izne ayrılın.
Sürekli evde olacağınız için çocuğunuzun düzenini kendinize göre ayarlarsınız.
Dışarıya çıkın,yürütün.
Parka falan gidin,oradaki çocuklarla oynar.Enerjisini boşaltır,yorulur.
Eve gelince de güzelce karnını doyurursunuz,uyutursunuz.

yorumların hepsini okumadim belki soyleyen olmustur ama ben tecrubelerime dayanarak sunları soylemek istiyorum
1. Sakinlik sakinli sakinlik : ozellikle vurgu yapiyorum buna cunku kilit nokta bu..cocugunuz sizdeki huzursuzlugu stresi hemen algiliyo ve ona gore sekilleniyor. stresle basa cikma yonteminizi tekrardan gozden gecirmenjzde fayda var.
2. kabullenmek: Her cocugun uykuya duskunlugu farklidir demek ki sizin cocugunuz uykuyu cok seven bir cocuk degil oncelikle bunu kabullenin ardindan cocuklu aile olarak eskiden oldugu gibi rahat davranamayacaginiz bazi durumlar oldugunu kabullenin kesintisiz uyuyamamak gibi..
3. rutin belirlemek: uykuya gecmeden once her zaman yaptiginiz seyler olsun mesela kitap okumak yatakta biraz simarmak vs kendinize uygun seyler
4. hayat belirtisi: bebeginizi uyutmaya goturdugunuzde evde hayat belirtisi olan her seyi yok edin. tv ısiklar ses gibi. uyumasi gerektiginin ve herkesin de uyuyacagina ikna olmali

Öyle düşünüyorum canımı veririm onun için o ayrı ama hep üçümüz aile olacağız o bizim mutluluğumuzu arttıracak diye düşünürken böyle olması...

Ücretsiz izin düşünmedim hiç çünkü çalışmayı seviyorum evde olunca daha çok bana düşüyor ve soğuk bir yerde olduğumuz için kışın direk eve tikiliriz sonra ben huniyi takar gezerim

Olabilir bak bunu hiç düşünmemiştim anane babanneyle kalıyor ama pek sevmez ikisini de ben onlara biraktiğim için beni annemden ayırıyorlar diye mi düşünüyor acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…