• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çocuk bizi bosatacak

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.

Bebeğiniz huysuz,kolik diye anladığım kadarıyla sallamaya alıştırmışsınız. Bu da zaten devamlı huysuz olmasına sebep olmuştur. Çalıştığınız için bitek akşamları görüyor sizi ve dolayısıyla ilgi bekliyor,huysuzluk yaparak dikkatinizi çekmeye çalışıyor..
Çok zor bir durum Allah kolaylık versin umarım düzene girer.

Alerji ilaclari var ayrica.bu mevsimlerde hem rahatlatiyor hem uyutuyor.
Belki bir kbb doktorua gitseniz iyi olabilir.

O kadar çok gittik ki hicbir sorun yok uyku şurubu veriyorlar ben de çok kullanmak istemiyorum bir prospektüsü var padişah fermanı gibi bir sürü yan etki bitkisel olanlar da bana misin demiyor
Uyku şurubu falan boşverin
Çocuklara ağlamasın sussun diye ilaç verip daha beter eden Drlar var
Bir öğrenciye uyku terörü için antidepresan vermiş Dr, bebekken. Şimdi kaynaştırma eğitimi alıyor

Hanımlar Merhaba,
Allah aşkına aranizda bir yöntem bilen varsa söylesin.Ben tam 20 aydır uykusuzum çocuğum doğduğundan beri huysuz ve uyumuyor ilk doğduğu zamanlar gazliydi 15 dk uyuyup kalkardı tuvalet ihtiyacimi bile gideremezdim geceleri nasılsa uyanacak diye uyuyamazdım.Gunde bir öğün zor beslemiyordum ne kadar yardim etmeye çalışsalar da emmekten başka bir türlü durmazdı kemik erimesi oldum bu yaşımda 7/24memedeydi.Simdi bıraktık ama hala benden 1 dk ayrılmaz o kadar da ilgileniyorum kitap okuyorum oyun oynuyoruz yazın sürekli dışarıdaydık yorulduğu için uykusu düzelmişti ama şimdi başa döndük.Gece 10 da yatıyor 12 de kalkıyor bazen kalkis o kalkis bir daha 5 e kadar uyumuyor sabh 7 buçukta tamamen kalkıyor öğleye kadar uyumuyor öğlen 1.5-2saat uyuyor sadece.Aklim almıyor bu kadar az uykuyla nasıl yaşar bu çocuk?Inanın sınır hastası oldum artik o uyanınca benim sol kolum uyuşmaya başlıyor sinirden.Cocuk gibi ağlıyorum oturup uyanıkken hicbir iş yapamıyorum sürekli ilgi bekliyor.Esim de ben de çalışıyoruz her Allah'ın günü uykusuz ise gitmekten biktik ben uyanınca çocuğa bağırıyorum o da bana birbirimize giriyoruz kaç kere boşanma haddesine geldik.Inanin çocuktan önce kavga ettiğimiz nadirdir şimdi onun yüzünden birbirimizi yiyoruz karı koca hayatımız kalmadı ayrı yatıyoruz ne birbirimizle vakit geçirebiliyoruz ne kendimize vakit ayirabiliyoruz.Belki çocuk büyüyünce düzelir ama bizim birbirimize yaptıklarımız unutulmaz ve bu kadar yıpranmış ilişki düzelmez.Allah aşkına akıl verin gerçekten kimseyle tartışacak halim yok.Cocugu köşe yastığı gibi olanlar duyar kasmasın lütfen.
Benimde 14 aylik oglum var ve benimkide cok huysuz surekli aglar besikte sallarim ki bu uyanana kadar devam eder yoosa uyumaz gece en az 10 kere uyanir mesela bugun gece 11 gibi uyumasina ragmen sabah 5 de kalkti ve benim ikinci ilkide boyleydi yasadiginiz seyleri bende yasiyorum uykusuzluk huzursuzluk ve eslede iliski ister istemz gergin oluyor ama geciyor gecmek zorunda benim ilk cocugumda ayniydi ve 2 yasinda duzeldi bu bebisimdede ayni umitle yasiyorum:) gecer gecer sakin olmaya calisin bide imkaniniz varsa isten ayrilin bence;)

Bu ilacı tavsiye eden de doktor yani kendi kendimize araştırıp bulmadık,tabiki kişilerin özgür iradesi zaten ben de lıkır lıkır içsin aylarca kullansın yazmadım bir hafta bir denesin bakalım ve ayrıca iştahı arttıran zararı olmayan bir ilaç.Hangi çocuk anasonla rezene çayını içirebiliyomus bakalım söyleyin de bilelim.Çocuklara yemek zor yediriyoruz bide rezeneyle anason çayı mı içecekler. Tabiki ben herkese genel bir tavsiye vermiyorum bu ilaç tavsiyem buraya çaresizce konu açan konu sahibi içindir.
Ilaci severek mi icer 20 aylik cocuk?
Bunu tavsiye eden dr olduğuna inanmıyorum oyleyse de işini layıkıyla yapan bir insan değildir.
1 hafta denesin mi? Hayretlik bir durum, yahu zararsiz diye birşey mi var her ilacin icinde koruyucu var hadi diyelim konu sahibi denedi bunu cocuk reaksiyon gosterdi icerigindeki maddeye boyle sacma birsey olurmu ya. .

Ben geceleri 3 saat bile uyumuyorum 2 yas arayla biri bebek biri 33 aylik kizim var bizde sikinti cekiyoruz kreslerin bile kabul etmedigi zor bir çocuğum var uyusun diye ilac vermek aklimin ucuna gelmez. Cok sikintili zamanlarinda rezene kaynatır 2 tatli kaşığı iciririm bu kadar. Yazık günah kucucuk bunyeye ilac yüklemek. Biraz bilincli olun yahu biraz.

Alerji ilacini uyusun diye icirmek:KK57:
Birde bir zararirin olmadığını savunmak:KK57:
:KK33::KK200:
bundan 3 yıl kadar önce bana hoşgeldine gelen komşudan duymuş sok olmuştum.
bir alerji ilacı var uyumadigi zaman veriyorum yan etkisi çocukta uyuşukluk yapıyor uyuyor demişti.aklıma geldikçe sasarim halen.demekki bir tek o değilmiş:110: muhtemelen aynı ilaç.

Çocuğunuz resmen sizi ele geçirmiş.Ben okurken bunaldım valla.Nasıl yaparsınız bilemiyorum ama çocuğunuzu bireysel aktivitelere yönlendirmelisiniz ki size vakit kalsın.

:KK33::KK200:
bundan 3 yıl kadar önce bana hoşgeldine gelen komşudan duymuş sok olmuştum.
bir alerji ilacı var uyumadigi zaman veriyorum yan etkisi çocukta uyuşukluk yapıyor uyuyor demişti.aklıma geldikçe sasarim halen.demekki bir tek o değilmiş:110: muhtemelen aynı ilaç.
:KK200:
Şaşırıyorum böyle insanlara.. diyecek kelime bulamıyorum.

Öğretmenim devlette çalışıyorum yani pek bırakabileceğim bir şey degil
Devlette olmanız daha avantajlı zira ücretsiz izne ayrılabilirsiniz. Benim oğlumda tıpkı sizin oğlunuz gibi 3 yaşına geldi hala aynı hiç değişmedi. ne uykusu ne yemeği bir aydır tek yediği şey makarna :( ama çok enerjik hiç oturmaz hep dağıtır oyuncak dışında herşeyle oynar... yani huy mizaç değişmiyor bence onu böyle kabullen ben bu şekilde biraz daha iyiyim. ruhen çok yıprandım ama artık kabullendim niye?neden böyle? diye sormuyorum

Ilaci severek mi icer 20 aylik cocuk?
Bunu tavsiye eden dr olduğuna inanmıyorum oyleyse de işini layıkıyla yapan bir insan değildir.
1 hafta denesin mi? Hayretlik bir durum, yahu zararsiz diye birşey mi var her ilacin icinde koruyucu var hadi diyelim konu sahibi denedi bunu cocuk reaksiyon gosterdi icerigindeki maddeye boyle sacma birsey olurmu ya. .

Ben geceleri 3 saat bile uyumuyorum 2 yas arayla biri bebek biri 33 aylik kizim var bizde sikinti cekiyoruz kreslerin bile kabul etmedigi zor bir çocuğum var uyusun diye ilac vermek aklimin ucuna gelmez. Cok sikintili zamanlarinda rezene kaynatır 2 tatli kaşığı iciririm bu kadar. Yazık günah kucucuk bunyeye ilac yüklemek. Biraz bilincli olun yahu biraz.

+1i basayım buraya.
Bi eski koliklerden 15 aylık da benim başımda (Biliyorsun) ve uykusuz kaldıkça tetiklenen, artan insomniam var.

Gözlerimin altı an gelir bas bas "vuru vuruyom cigaraya kubara" şarkısı söyler, yine de uyku ilacı oğlum için seçeneklerim arasında olmadı hiçbir zaman. O ilacı veren doktoru da oturur bi düşünürüm şahsen, ne kadar doğru bir doktor diye. Öyle zararsız uyku ilacı filan, yok öyle hayat.

öncelikle kolaylıklar dilerim.
uykusuzluk çok zordur. tahammül sınırını en çok zorlayan şeydir bilirim.
zor bir çocuğunuz var gerçekten.
20 ay aslında bir çok sorunların bittiği bir dönemdir ama sizde öyle olmamış.
çalışan bir annesiniz ve çocuğunuz size çok düşkün.
bir nevi intikam alıyorda olabilir.
öğretmen bir arkadaşım vardı eve gidince oğlum 2 -3 saat bana yapmadik eziyet bırakmaz çünkü onu bırakıp gittiğimi düşünüyor ve kendince hırsını alıyor derdi.
birde konuşma durumu nasıl?
benim büyük oğlumda gündüz hiç uyumaz akşam 10 da yatar
gece defalarca uyanır sabah 7 de kalkardi.
bu nasıl çocuk derlerdi bebek uyumaz mı hiç?
şimdi 8 yaşında akşam kaçta yatarsa yatsın sabah 6 buçuk 7 ayakta.
uyanması yada uyuma süresinden ziyade uyanık kaldığı sürede size davranışları önemli olan.
gitmenizden korkup size daha çok yapışıyor olabilir.belki bu yüzden uyuyamiyordur.
çocuk psikolojisi bambaşka bişey.neyi neden yaptığını anlamak çok zor.
ama emin olun genelde bir sebebi oluyor.
yaptıklarına tepki gösterince ilgi çekmek hosunada gidiyor olabilir.

+1i basayım buraya.
Bi eski koliklerden 15 aylık da benim başımda (Biliyorsun) ve uykusuz kaldıkça tetiklenen, artan insomniam var.

Gözlerimin altı an gelir bas bas "vuru vuruyom cigaraya kubara" şarkısı söyler, yine de uyku ilacı oğlum için seçeneklerim arasında olmadı hiçbir zaman. O ilacı veren doktoru da oturur bi düşünürüm şahsen, ne kadar doğru bir doktor diye. Öyle zararsız uyku ilacı filan, yok öyle hayat.
Biliyorum kuzum...
Bahsedilen de alerji ilaci.
Neyse görüp uygulamaya çalışan olmaz umarim.

Bir süre gündüzleri uyutmasaniz. Siz çalışırken kim bakıyor çocuğa sürekli uyutuyor olabilir bu yüzden çocuk geceleri uyumuyor olabilir. Sabah erken kalıyormuş zaten öğlen 1 saatuyku yeterli gecede 9 da yatırım uyusun.
Bu şekilde zihinsel gelişimi sağlıklı olmaz düzenli bir uyku şart. Gerekirse bir süre o ilaçlardan kullanın uyku düzeni oturunca bırakırsinız. Size e yazık bebegede bu şekilde.

Bebekler, cocuklar düzeni ve monotonluğu sever. Yoksa veya bozulursa hırçın olabilir. Biz uyku saatini 1 saat geçirelim sanki başka bir bebeğe dönüşüyor bizim ki. Sürekli ağlama, hiçbir şeyden memnun olmama ve uykusu geciktiği icin uyumada zorlanma.

Yazın hergün, kışın 2 günde 1 banyosu, yemek düzeni vs bence bunlar onemli. Temiz olmamak ve açlık gibi seyler uyandirabilir. Kabus olabilir ohoo bebeginizi siz izleyip çözeceksiniz. Bunlara rağmen bazi cocuklar uyku sevmiyor o ayrı. Çalışıyorsunuz bu da var. Ama bebeğinizin bir düzeni ve huzuru var mı ilk buradan başlayın. Kendinize bunu sorun.

Ilaç olayına girmiyorum bile haddimi aşıp da güzelim iç huzurumu bozacak şekilde tepkiler veremeyeceğim. Ki arkadaşlar gayet güzel yorumlamış. Yine de sinirlendim iyimi.......

Emzirmeyi birakali 3 ay oldu.Valla hep 6 aylık olsun düzelir yaşına girsin düzelir dediler ama hala aynı ya beni öldürecek ya boşanacağız
Valla banada o hikayeleri çok anlattılar yok 3 aylık olsun düzelir yok yaşına girsin düzelir 8 yaşında oldu hala aynı uyumayı sevmiyo çocuk yaa

Bir süre gündüzleri uyutmasaniz. Siz çalışırken kim bakıyor çocuğa sürekli uyutuyor olabilir bu yüzden çocuk geceleri uyumuyor olabilir. Sabah erken kalıyormuş zaten öğlen 1 saatuyku yeterli gecede 9 da yatırım uyusun.
Bu şekilde zihinsel gelişimi sağlıklı olmaz düzenli bir uyku şart. Gerekirse bir süre o ilaçlardan kullanın uyku düzeni oturunca bırakırsinız. Size e yazık bebegede bu şekilde.

Bir yığın çare varken ilaç diyorsunuz. Girmeyeceğim bdv ye artık. Hiç yoktan sinir oluyorum. Keyifli forumlarda takılacağım bu ne yahu. Bitmiyorsunuz. Doktor musunuz siz?? Ilaç ver diyor. Doktor olsan da nasıl bir doktor muayene etmeden ilaç tavsiye eder allah aşkına ya. Kendi çocuklarınız icin de çevreniz icin de az bilinçli olun. Sizinle tartışmak istemiyorum. Ama görüp de görmemezlikten gelemiyorum.

T Tzk bebegin artik 20 aylık olmuş çoktandır seni anlıyor oyun zamani yemek zamani uyku zamani herbirinde konusmalisin ona bir birey gibi anlatmalisin.o konusamasa da seni anlar. Bir ogretmen olarak senin için daha kolay:süslü:

Bir yığın çare varken ilaç diyorsunuz. Girmeyeceğim bdv ye artık. Hiç yoktan sinir oluyorum. Keyifli forumlarda takılacağım bu ne yahu. Bitmiyorsunuz. Doktor musunuz siz?? Ilaç ver diyor. Doktor olsan da nasıl bir doktor muayene etmeden ilaç tavsiye eder allah aşkına ya. Kendi çocuklarınız icin de çevreniz icin de az bilinçli olun. Sizinle tartışmak istemiyorum. Ama görüp de görmemezlikten gelemiyorum.
Ben de sinir oldum canım tum ilac tavsiyelerini sikayet ettim tek tek sen de yap yazik ya cok bilmekten! Kimbilir kimlere zarar verecekler

Back