• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"bu cocuk ac" mi gercekten?

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
498
İstanbul
doktorlar bir bebegin ilk aylarda 600 gr almasini yeterli beslenme olarak kabul ediyor bildigim
kadariyla.

1 aylik yegenim, dogumdan beri 1 kilo almis, sadece anne sutu aliyor, gunluk cisli bez sayisinda da sorun yok.

fakat, her gece ayni saatlerde sabaha kadar susmadan agliyor. kolik oldugunu dusunduk, ancak annesi bir defa dayanamayip ac mi scaba diye dusunerek 150 cc kadar sagdigi sutlerden verdi, hepsini bitirdi ve cocuk inanilmaz mutlu sekilde uykuya daldi 5 saat deliksiz uyudu.

bir suredir boyle, her gece ayni saatte basliyor, annesini saatlerce emse bile susmuyor, biberon ile 150 cc kadar sagilmis sut verirsek misil misil uyuyor... bir kac gundur bu sekilde cozduk aglamasini.
gercekten ac mi kaliyor? annenin sutu var, sutu yetmese bu cocuk 1 ayda 1 kiloyu nasil alacak? annenin sutu yetiyorsa nasil oluyor da her gece kocaman bir biberon sutu icmeye ihtiyac duyuyor?

biz bu isin mantigini cozemedik. anlayan deneyimleyen sebebini bilenler yardim
etsin lutfen

Cnm demekki yetmiyo ilk ayda ben emziriyordum ama çocuk çokagliyordu çocuk ac ve cokgazli dedi doktor çok şaşırdım oysaki emiyordu ama doymuyormuş her bebegin kapasitesi farklı mamada vereceksin dedi verdik onuda doktora danışın derim tabiki

Bence sık gelmiyor gibi duruyor
Yani ince ince damla geliyordur ve içilen süt toplamda kilo aldırsada, öğünlük doyurmuyordur

doktorlar bir bebegin ilk aylarda 600 gr almasini yeterli beslenme olarak kabul ediyor bildigim
kadariyla.

1 aylik yegenim, dogumdan beri 1 kilo almis, sadece anne sutu aliyor, gunluk cisli bez sayisinda da sorun yok.

fakat, her gece ayni saatlerde sabaha kadar susmadan agliyor. kolik oldugunu dusunduk, ancak annesi bir defa dayanamayip ac mi scaba diye dusunerek 150 cc kadar sagdigi sutlerden verdi, hepsini bitirdi ve cocuk inanilmaz mutlu sekilde uykuya daldi 5 saat deliksiz uyudu.

bir suredir boyle, her gece ayni saatte basliyor, annesini saatlerce emse bile susmuyor, biberon ile 150 cc kadar sagilmis sut verirsek misil misil uyuyor... bir kac gundur bu sekilde cozduk aglamasini.
gercekten ac mi kaliyor? annenin sutu var, sutu yetmese bu cocuk 1 ayda 1 kiloyu nasil alacak? annenin sutu yetiyorsa nasil oluyor da her gece kocaman bir biberon sutu icmeye ihtiyac duyuyor?

etsin lutfen
Kiyamam ya tabi aç anne sutu yetmiyorsa devam sutu verin ayrica anne sutu doyurucu degil demek ki

Cnm demekki yetmiyo ilk ayda ben emziriyordum ama çocuk çokagliyordu çocuk ac ve cokgazli dedi doktor çok şaşırdım oysaki emiyordu ama doymuyormuş her bebegin kapasitesi farklı mamada vereceksin dedi verdik onuda doktora danışın derim tabiki
doktor takviyeye gerek yok beslenmesi gayet iyi demis.
ka kilo aliyodu bebegin sadece anne sutu icerken?

Bence sık gelmiyor gibi duruyor
Yani ince ince damla geliyordur ve içilen süt toplamda kilo aldırsada, öğünlük doyurmuyordur
bizde anlamadik, kurulu saat gibi her gece 22:30 da basliyor. butun gun yeten sut bu saatte bitiyor mu ne oluyor bilmiuoruz.

anlmadigim, doktorlar gayet guzel kilo aliyor karni ac olsa alamaz diyorlar, doymuyorsa nasil kilo alabilihor ki
Siz oyle agladiginda bikac kez daha fazla sut vermeyi deneyin baktiniz sakinlesti uyudu o zaman bebek demek ki ac devam sutu verin guzel bir marka var sutum yetmedigi zaman ikizlerime destek oldu

Bir seferde 150 CC hem de yeni dogan bebek. Şaşırdım, sanki bu kadarı çok gibi geldi bana.

Siz oyle agladiginda bikac kez daha fazla sut vermeyi deneyin baktiniz sakinlesti uyudu o zaman bebek demek ki ac devam sutu verin guzel bir marka var sutum yetmedigi zaman ikizlerime destek oldu
zaten oyle, bir haftadir yaklasik biberon verip deniyorlar, aynen cocuk biberonu icince mutlu mesut uyuyor. ama vermedigimiz ay da cocuk gayet kilo aliyor doktorlar gerek yok vermenize gazdan aglihordur diyor.

benim oglum da cok agladi ama, gazdan agliyordu gezdirince filan susuyordu. bu kuzucuk ister hoplat ister oynat yikiyor ortaligi

Annesinin sütünü veriyorsunuz sonuçta ne zararı olabilir ki verin gitsin mamada olsa sıkıntı değil bence benim bebeğimde asla uyumuyor o bineronu içecek yere atmışsın gibi ağlıyo içince dünya güzelleşiyor sanki onun için

Bu arada benimki de 1 aylığı geçti
Sütü biberonla verince 90 lık zaten doyuyor
Ama emzirince doymuyor
Ama ben bunun sebebinden adım gibi eminim sütüm yetmiyor
Çünkü ben 90 cc yi saatler süren çaba sonunda elde ediyorum
İstisnalar dışında tek seferde 30 cc geliyor
İki saatte ortalama anca toparlanıyor
Yani ortalama iki saattte bir 30 cc oldupu için, 6 saat beklemem gerekiyor 90 cc için
Sütüm artsın diye humana da içiyorım düzenli ama erkisi olmadı
Allah yardımcım olsun benim de

Annesinin sütünü veriyorsunuz sonuçta ne zararı olabilir ki verin gitsin mamada olsa sıkıntı değil bence benim bebeğimde asla uyumuyor o bineronu içecek yere atmışsın gibi ağlıyo içince dünya güzelleşiyor sanki onun için
zarari tabiki olmaz ama durum sacma geliyor. tum gun yeten sut neden gece yetmiyor? her gece ayni saatte aglamaya basliyor ve bir koca biberon sut icmeden uyumuyor. ve kilo alimi iyi, kilo almiyor olsa doktor da diyecek doymuyor diye ama 1 kilo almis.

Bu arada benimki de 1 aylığı geçti
Sütü biberonla verince 90 lık zaten doyuyor
Ama emzirince doymuyor
Ama ben bunun sebebinden adım gibi eminim sütüm yetmiyor
Çünkü ben 90 cc yi saatler süren çaba sonunda elde ediyorum
İstisnalar dışında tek seferde 30 cc geliyor
İki saatte ortalama anca toparlanıyor
Yani ortalama iki saattte bir 30 cc oldupu için, 6 saat beklemem gerekiyor 90 cc için
Sütüm artsın diye humana da içiyorım düzenli ama erkisi olmadı
Allah yardımcım olsun benim de
annemizin sutu gayet bol gorunuyor. 150 cc yi 15 dakikada sagabiliyor. difriz sagilmis sut ile dolu... ve emdikten sonra kusuyor. ama 150 cc biberonu icince hiiiiic kusmuyor. anlamadik gitti

Belki de sadece iştahlı bir bebektir. Biz yetişkinlerin mide boyutu da hemen hemen aynı ama kimimiz bir meyveyle şişerken kimimiz kocaman pizzaya bana mısın demiyor. Kimi çocuk annesi ne verse yiyor kimi çocuk akşama kadar aç geziyor. Bunun genetik bir eğilim olduğunu düşünüyorum. Ufaklık belki de gerçekten sadece oburdur. 22.30 rutini de belki de sadece biyolojik saatinin bir parçasıdır. Ya da daha fazla stres yaşıyordur bir sebepten ve bunu dindirmek için güçlü oral refleksi emme ihtiyacı doğuruyordur. Çok gazlı bebeğin stresini yatıştırmak için çok emmek istemesi gibi. Aklıma sütün miktarı fazla olduğu için sulu olabileceği, bu yüzden bebeğin çabuk acıkacağı ihtimali de geldi ama o durumda kilo alımı yeterli olmazdı sanırım. Ama şu da var ki yüksek şekerli beslenen insan çok kilo alır çok acıkır. Miktarının fazla olmasından ötürü sulu olan sütün de öğün başına düşen şeker miktarı fazla olur. Belki bebek bu yüzden sık acıkıyordur.

Sadece anne sütü aldığı müddetçe ciddi obezite sorunu yaşamazsa -ki anne sütü ile obez olabileceğini zannetmem- önlem anlamanızı ya da endişelenmenizi gerektiren bir durum yok diye tahmin ediyorum. Yine de annesi bir şeyler yapma ihtiyacı hissediyorsa sütü şeffaftan bulanığa dönene kadar sağdıktan sonra emzirmeyi deneyebilir bir kaç gün. Bebek böylece daha çok yağlı daha az şekerli kısımla beslenmiş olur. Bunu denerseniz sonucunu paylaşın bizimle lütfen.

annemizin sutu gayet bol gorunuyor. 150 cc yi 15 dakikada sagabiliyor. difriz sagilmis sut ile dolu... ve emdikten sonra kusuyor. ama 150 cc biberonu icince hiiiiic kusmuyor. anlamadik gitti
Maşallah benim tek seferde 90 çıksa valla havalara uçardım
Ben de anlamadım ama olsun sonuçta çözüm bulunmuş ;)

Maşallah, anneyi emerken az geliyor sonuçta biberonla daha rahat. Doymuyor demek ki yavrucak. Annenin sütü varsa içsin. Yalnız kusmasına dikkat edin, içtikten sonra direk yatırmayın.

Emmeye usenip yeterince ememiyordur. Ben ayni sorunu kizim 9 aylikken yasamaya basladim. Sutum azalmisti ve kizim geceleri cok uyaniyodu. Gece saat 12 de 180 cc sagdigim sutu vermeye basladim sabah 8e kadar deliksiz uyumaya basladi.

kadariyla.

etsin lutfen
Ne zamandır biberonla besleniyor? Yani ağlamalardan önce hiç biberonla beslenmiş miydi?

Back