Bu böceği bilen var mı?

Beyaz toz bocegoi bu ,ilaclama paklar sizii

Tahtakurusu sanırım canım, bebekte kızarıklık yapan da odur, bildiğim kadarıyla çok hızlı çoğalan ve zarar veren bir böcek, evi ilaçlatmanız gerekebilir

Yeni satın alınan bir baza mıydı? Değil ise evin her yerine yayılmış olabilir.

Reactions: oby
Internwete baktik simdi. Ayni markadan cok sikayet gelmis bu konuda

Biz de tahta kurusuna benzettik.

Tahta kurusu değil ya.. gordum ben tahta kurusu :) ama bi kez gordum pek emin değilim :)

Kokusu var mi bu böceklerin? tahta kurusunun tuhaf bi kokusu var. ve koyu kahverengi. geçtikleri yerde siyah iz gibi leke bırakıyorlar.

Memlekette Fındık toplamak icin gelenlere yer vermisti kayinvalidemler, bahcenin alt tarafında bir oda. Yatak dosek gelirler, sen yatacak yer verirsin. onlar 10 gun kaldi, gittikten sonra orda vardi bunlardan her seyi attilar. her yere tarim ilacı doktu kapadilar orayi. boya falan yapildi. zor temizlenirmis. Koltuk kenarlarina falan yuvalanirmis. Cok dikkat etmen gerek.

ay cnm bende az buna benzettim ya allah yardımcın olsun eve girip cıkana dıkkat et cocuklardan falan bulasabilir

Isırıgı nasıl oluyor bu böceklerin? inşallah eve dağılmamıştır.

Kokusu yoktu cok sukur. Yarin gunduz gozuyle detaylica arastiracagim evi

İlaçlamakta fayda var bence.. zaten 24 saat giremiyorsunuz. 1 gğn bekledikten sonra tüm ei havalandırdıktan sonra bence sorun olmaz.

Arkadaşların dediği gibi tahtakurusu larvası olabilir ya da tahta biti veya güvesi. Tahtakurusu ısırır ama ötekilerin insana zararı yoktur. Öte yandan bebeğinizde olduysa sizde de olmalı ısırığa bağlı kaşıntı.
Tahtakurusuysa şayet işiniz gerçekten zor. Tek sefer ilaçlamayla çözülmez sorun.

Başlıktan yuvası çıktıysa etrafındaki kıvrımlı her yere bakın. Yatağın pedinin etrafındaki fitillere, bazanın alt kısım kenarlarına, köşelerine... Yayılım olabilir.

Umarım tahtakurusu değildir, o zaman tek çözüm her şeyi atmak oluyor maalesef. :/

Hepinize cok tesekkur ederim. Umarim tez zamanda kurtuluruz bu dertten.

Arkasindaan kesip elyafli yerine baktik. Bocek doluydu

Ayy çok fena. Evde bebek de var ilaçlama zor olur. Siz iyicene bir elektrik süpürgesi ve çamaşır suyuyla temizleyin derim. Bebeği ısıran bu olabilir. Tahtakurusu zaten kan emerek besleniyor diye biliyorum.

Bizde de mi var acaba dedim. Benim de sık sık kolum bacağım kizarir birden bire kaşınır. Böcek ısırığı gibi oluyor. Senin başlığın arkasında buldukların büyük olanlar böyle kolay gorunuyormuydu. Resimde gönderdiğin bizim yatakta varsa ben asla göremem, fark etmem bile. Çok minikmis.

Bu arada bizde bellona dan koltuk almıştık. Acaba onda da olabilir mi. Bu koltukta otururken böcek sokması gibi arada oluyor.

Kitap biti denilen bocekmis. Ambar depo gibi yerlerde oluyormus. Buyuk ihtimal bellonanin deposunu sardi, ordan da bizim yatak odasini. Bence siz de bellonadan aldiginiz esyalari inceleyin dikkatlice. Krem rengi gri arasi cok kucuk renkliler.

Burada bir forumda okumuştum. Bütün evin eşyalarını atmıştı, taşınmıştı. Oradan da o eve gelmiş. Emin misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…