• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu bır sorunmu

Bir sorun mu ilerleyen zamanlarda belli olur.

REM diye bir merkez var öğretmeni ile konuşun. Disleksi olabilir. Bana kalırsa üzerine düşmeyin 1. Sınıftan sonra daha çok netleşir.
RAM- rehberlik ve arastirma merkezi
Birkac testle hemen çocuğa raporu çıkarı veriyorlar. Ne kadar güvenilir acaba...

Kizinizin yasi cok kucuk normal ters yazmasi.benim oglumda 6 yasinda sayilari ters yaziyodu duzeldi.

Hic bi sorun yasamadik ama suan 9yasinda S harfini yanlis yazmaya basladi.gecen seneden beri yonu neydi diye takildi ona.yanlizca o harf ama baska hicbisey de yok.ben de disleksi olabilir mi acaba diye dusunmustum arastirdim.ama bi maddeyle bile alaka kuramadim.erken konustu.zekidir.dersleri de cok iyi duzenli de bi cocuk.kafam karisti simdi benim de

Evet sorun disleksi olabilir, takipte kalın, gerekirse bir uzmandan görüş ve destek alın.

RAM- rehberlik ve arastirma merkezi
Birkac testle hemen çocuğa raporu çıkarı veriyorlar. Ne kadar güvenilir acaba...
RAM ın rapor çıkarma gibi bir yetkisi yok, yönlendirme ve değerlendirme yapabilir ancak.
Harfleri ve sayıları karıştırması şuan için normal olabilir, olmayadabilir, yalnız izlemeyi bile tersten izlemesi ilginç geldi bana.
Gerekirse profesyonel birine danışmakta fayda var.

Merhaba arkadaslar. Benım 5 yasında anaokuluna gıden kızım var harflerı, rakamları, resımlerı ters yapıyor. Cocugunda boyle birşey yasayan varmı.
Muhtemelen disleksi olabilir gec kalmadan bir dr götürün aamir khan yerdeki yıldızlar filmini izleyin bu konu uzerine fikriniz netlesecektir izleyince

Merhaba arkadaslar. Benım 5 yasında anaokuluna gıden kızım var harflerı, rakamları, resımlerı ters yapıyor. Cocugunda boyle birşey yasayan varmı.

Sorun çünkü psikolog bir arkadasim var geçen böyle bir öğrencisinden bahsetti ben çok şaşırmıştım hatta. Resimlerde bile bulutları yerde insanları yukarda yapıyormuş. Hatta hastalığın tıptaki adinida söyledi hatırlamıyorum. Mutlaka götürün. Fikir almış olursunuz

Bi uzmana gotürün, daha kucuk sizi panikletmek icin erken ama dislekside bu tarz seyler goruyoruz genelde.

Kizinizin yasi cok kucuk normal ters yazmasi.benim oglumda 6 yasinda sayilari ters yaziyodu duzeldi.

Hic bi sorun yasamadik ama suan 9yasinda S harfini yanlis yazmaya basladi.gecen seneden beri yonu neydi diye takildi ona.yanlizca o harf ama baska hicbisey de yok.ben de disleksi olabilir mi acaba diye dusunmustum arastirdim.ama bi maddeyle bile alaka kuramadim.erken konustu.zekidir.dersleri de cok iyi duzenli de bi cocuk.kafam karisti simdi benim de
Konu evlat olunca ıste ınsan acabamı dıye supeye dusuyorr bende baktım her belırtı yok hanı ellerını guzel kullanıyor ogrenetmenı bı kac kez msj atmıstı cok yaratıcı bır coxuk dıye. Ters yazma ve ters ızlemeden baska hıcbır belırtı yok hanı elıyle yazamıyorda ters yapıyor desem legolarla afını yazıyor oda ters kagıdı ters cevırıyorum ters yapınca duzgun dogru olsun dıye ben kagıdı cevırınce bu seferde oda cevırıyor yıne ters yonde oluyor

RAM ın rapor çıkarma gibi bir yetkisi yok, yönlendirme ve değerlendirme yapabilir ancak.
Harfleri ve sayıları karıştırması şuan için normal olabilir, olmayadabilir, yalnız izlemeyi bile tersten izlemesi ilginç geldi bana.
Gerekirse profesyonel birine danışmakta fayda var.
Aynen ıste herseyı ters cocugun dısleksıde el becerısı cok olmuyormus heralde oyle yazıyor cokta becerıklı ama bende kararsız kaldım

Yaşı nedeni ile normal ama ileride de devam ederse disleksi olabilir. Takip edin ilkokula başladığında , ben de disleksiyim oğlum da ilkokul 1.sınıf o da harfleri görmeden yazarsa ters yazıyor :) Disleksi de algı ve öğrenme süreçleri farklı işliyor sadece korkulacak bir durum değil bu arada :)

Back