• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu bır sorunmu

Cakiltasinsm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2018
2.978
2.991
63
32
Merhaba arkadaslar. Benım 5 yasında anaokuluna gıden kızım var harflerı, rakamları, resımlerı ters yapıyor. Cocugunda boyle birşey yasayan varmı.

Bir sorun mu ilerleyen zamanlarda belli olur.

REM diye bir merkez var öğretmeni ile konuşun. Disleksi olabilir. Bana kalırsa üzerine düşmeyin 1. Sınıftan sonra daha çok netleşir.

Daha küçük, ondandır diye düşünüyorum. Bir tanıdığın birinci sınıfa giden kızı öyleydi, asla öğrenemedi. Pedagog hazır değil, alın okuldan, seneye başlasın dedi. Sonraki sene çok kısa zamanda hem okumayı hem matematiği çözdü. Gelişim değişiyor çocuktan çocuğa.

Bir sorun mu ilerleyen zamanlarda belli olur.

REM diye bir merkez var öğretmeni ile konuşun. Disleksi olabilir. Bana kalırsa üzerine düşmeyin 1. Sınıftan sonra daha çok netleşir.
Konusacagım yarın boyle olursa bırıncı sınıfa gondermeyı dusunmuyorum cok zorlanır sımdı bıle asırı sınırlenıyor

Ben hıc cevremde gormedım sımdı elımle deflaraca gosterdıgım halde hala ters yapıyor o yuzden takıldı kafama
Benim kızım dahil sınıfındaki çoğu çocuk ters yapıyordu bazı şeyleri. Şimdi 1. sınıfta, bazen şaşırıp 7 veya 3’ü ters yapıyorlar. Disleksi ihtimaline karşı ilkokula başladığında gözlemlersiniz. Öğretmenler farkeden bir sorun olursa.

Daha küçük, ondandır diye düşünüyorum. Bir tanıdığın birinci sınıfa giden kızı öyleydi, asla öğrenemedi. Pedagog hazır değil, alın okuldan, seneye başlasın dedi. Sonraki sene çok kısa zamanda hem okumayı hem matematiği çözdü. Gelişim değişiyor çocuktan çocuğa.
Bende oyle dusunuyorum seneye boyle devam ederse bırıncı sınıfa gondermeyecegım ama aslında zekıde bı cocuk yaratıcı fılan ama bu baya zorluyor bızı odev fılan yaparken

Benim kızım dahil sınıfındaki çoğu çocuk ters yapıyordu bazı şeyleri. Şimdi 1. sınıfta, bazen şaşırıp 7 veya 3’ü ters yapıyorlar. Disleksi ihtimaline karşı ilkokula başladığında gözlemlersiniz. Öğretmenler farkeden bir sorun olursa.
Insallah normal bıseydır disleksı nedır onuda bılmıyor. Konusacagım ogretmenıyle

Bende oyle dusunuyorum seneye boyle devam ederse bırıncı sınıfa gondermeyecegım ama aslında zekıde bı cocuk yaratıcı fılan ama bu baya zorluyor bızı odev fılan yaparken
Bence zaten 6 yaş erken okul için. Çevrede hep gördüğüm çocuklar hem adaptasyonda hem öğrenmede zorluk yaşıyorlar. Çocuğa çile, öğretmene çile, veliye çile, bu sistem niye böyle bilmiyorum. Bizim nesil 7de başladı kötü mü oldu? Ben, kendi kızım içinde 6yı düşünmüyorum :(

Bence zaten 6 yaş erken okul için. Çevrede hep gördüğüm çocuklar hem adaptasyonda hem öğrenmede zorluk yaşıyorlar. Çocuğa çile, öğretmene çile, veliye çile, bu sistem niye böyle bilmiyorum. Bizim nesil 7de başladı kötü mü oldu? Ben, kendi kızım içinde 6yı düşünmüyorum :KK43:
Aynen ya kızım cok sevıyor hafta sonu bıle okula gıdecem dıye aglıyor yoksa gerı alacaktım. Bende 8 yasında baslamıstım hıc zorlanmamıstım sımdıkıler pıskolok raporu ıstıyor okula gec gıtmesı ıcın

Anaokulu öğretmenimiz anaokulunda çocukların çoğunluğu rakamları ters yazıyor, eğer anaokulunda teşhis koyulsa çoğu disleksi olurdu demişti. Yalnız oğlumda harfleri göstermediler. Şuanda 1. sınıf hala bazı rakamları karıştırıyor, 7 ve 5’i.

Anaokulu öğretmenimiz anaokulunda çocukların çoğunluğu rakamları ters yazıyor, eğer anaokulunda teşhis koyulsa çoğu disleksi olurdu demişti. Yalnız oğlumda harfleri göstermediler. Şuanda 1. sınıf hala bazı rakamları karıştırıyor, 7 ve 5’i.
Bızımkı telefondan bısey ızlerkende ters ızlıyor ogretmenıyle konusacagım bakalım o sınftada varmı

Back