- 10 Aralık 2018
- 2.978
- 2.991
- 63
- 32
- Konu Sahibi Cakiltasinsm
Merhaba arkadaslar. Benım 5 yasında anaokuluna gıden kızım var harflerı, rakamları, resımlerı ters yapıyor. Cocugunda boyle birşey yasayan varmı.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben hıc cevremde gormedım sımdı elımle deflaraca gosterdıgım halde hala ters yapıyor o yuzden takıldı kafama5 yaş İçin çok normal. Öğretmeni de bilgilendirir sizi aksi durum olsaydı.
Konusacagım yarın boyle olursa bırıncı sınıfa gondermeyı dusunmuyorum cok zorlanır sımdı bıle asırı sınırlenıyorBir sorun mu ilerleyen zamanlarda belli olur.
REM diye bir merkez var öğretmeni ile konuşun. Disleksi olabilir. Bana kalırsa üzerine düşmeyin 1. Sınıftan sonra daha çok netleşir.
Benim kızım dahil sınıfındaki çoğu çocuk ters yapıyordu bazı şeyleri. Şimdi 1. sınıfta, bazen şaşırıp 7 veya 3’ü ters yapıyorlar. Disleksi ihtimaline karşı ilkokula başladığında gözlemlersiniz. Öğretmenler farkeden bir sorun olursa.Ben hıc cevremde gormedım sımdı elımle deflaraca gosterdıgım halde hala ters yapıyor o yuzden takıldı kafama
Doğum tarihi nedir?Konusacagım yarın boyle olursa bırıncı sınıfa gondermeyı dusunmuyorum cok zorlanır sımdı bıle asırı sınırlenıyor
Bende oyle dusunuyorum seneye boyle devam ederse bırıncı sınıfa gondermeyecegım ama aslında zekıde bı cocuk yaratıcı fılan ama bu baya zorluyor bızı odev fılan yaparkenDaha küçük, ondandır diye düşünüyorum. Bir tanıdığın birinci sınıfa giden kızı öyleydi, asla öğrenemedi. Pedagog hazır değil, alın okuldan, seneye başlasın dedi. Sonraki sene çok kısa zamanda hem okumayı hem matematiği çözdü. Gelişim değişiyor çocuktan çocuğa.
2014 agustosDoğum tarihi nedir?
Insallah normal bıseydır disleksı nedır onuda bılmıyor. Konusacagım ogretmenıyleBenim kızım dahil sınıfındaki çoğu çocuk ters yapıyordu bazı şeyleri. Şimdi 1. sınıfta, bazen şaşırıp 7 veya 3’ü ters yapıyorlar. Disleksi ihtimaline karşı ilkokula başladığında gözlemlersiniz. Öğretmenler farkeden bir sorun olursa.
Bence zaten 6 yaş erken okul için. Çevrede hep gördüğüm çocuklar hem adaptasyonda hem öğrenmede zorluk yaşıyorlar. Çocuğa çile, öğretmene çile, veliye çile, bu sistem niye böyle bilmiyorum. Bizim nesil 7de başladı kötü mü oldu? Ben, kendi kızım içinde 6yı düşünmüyorumBende oyle dusunuyorum seneye boyle devam ederse bırıncı sınıfa gondermeyecegım ama aslında zekıde bı cocuk yaratıcı fılan ama bu baya zorluyor bızı odev fılan yaparken
Aynen ya kızım cok sevıyor hafta sonu bıle okula gıdecem dıye aglıyor yoksa gerı alacaktım. Bende 8 yasında baslamıstım hıc zorlanmamıstım sımdıkıler pıskolok raporu ıstıyor okula gec gıtmesı ıcınBence zaten 6 yaş erken okul için. Çevrede hep gördüğüm çocuklar hem adaptasyonda hem öğrenmede zorluk yaşıyorlar. Çocuğa çile, öğretmene çile, veliye çile, bu sistem niye böyle bilmiyorum. Bizim nesil 7de başladı kötü mü oldu? Ben, kendi kızım içinde 6yı düşünmüyorum![]()
Hangı bolume goturmem gerekıyorKüçük henüz, normal muhtemelen. Ama yine de disgrafi ihtimalini göz önünde bulundurun, gerekirse bir uzmanla görüşün.
Bızımkı telefondan bısey ızlerkende ters ızlıyor ogretmenıyle konusacagım bakalım o sınftada varmıAnaokulu öğretmenimiz anaokulunda çocukların çoğunluğu rakamları ters yazıyor, eğer anaokulunda teşhis koyulsa çoğu disleksi olurdu demişti. Yalnız oğlumda harfleri göstermediler. Şuanda 1. sınıf hala bazı rakamları karıştırıyor, 7 ve 5’i.
Şimdilik götürmeyin bir yere izleyin sadece, öğretmeniyle de görüşün sınıfındaki diğer çocukların gelişimi nasıl diye. Aktanlarından geriyse bir çocuk gelişimci görsün önce, o yönlendirir zaten. Ya da öğretmen ram’a yönlendirsin.Hangı bolume goturmem gerekıyor
Benim oğlumda 2014 ağustos ama erteleme olmuyormuş okulda çünkü 73 aylik oluyorlar.2014 agustos