Bu bir başarısızlık öyküsü

leman_80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2013
137
7
118
Ankara
Merhaba, bu bir başarısızlık öyküsü. Kilo verme konusunda başarılı olanlarınızı çok çok tebrik ediyorum ve önerilerinizi almak istiyorum.

Küçüklüğümde ve okul yıllarımda son derece zayıf bir çocuktum. O kadar zayıftım ki dalga konusu olurdum. Sonra 20 yaşından sonra yavaş yavaş kilo almaya başladım. Şu an 35 yaşımdayım. 80 kilo civarındayım. Her ne kadar insanlar 80 göstermiyorsun deseler de (boyum 168) tartı öyle söylüyor. 5 sene önce bir takım ilaclar kullandım ama hic biri hiç bir işe yaramadı, ki hepsi de eczanede satılan barkodlu ilaclardı. Biri r..l diğeri x..l bilen bilir. Bunlar hiç bir işe yaramıyor. Ve 1-2 ay değil her birini 6 ay falan kullandım. Ama dediğim gibi en ufak şekilde işe yaramadı. X…l iç çamaşırımda bir leke, r….l ise aşırı sinir ve aşırı kalp çarpıntısı olarak hatıralarımda yer etti.

Benim sorunum şu. Ben aşırı iştahlıyım ve benim iştahımı hiç bir şey kesemiyor. Bir ara sigara içiyordum, o bile iştahımı kesmedi. Sigara içmiyorum artık. Alkol de kullanmıyorum. İştahımın yüksek olmasının sigarayı bırakmakla falan ilgisi yok. Hep böyle. Çocukken de yüksekti ama o zaman çok hareketli olduğum için kilo almıyordum.

Ben diyet yapamıyorum. Bir kere yaptım diyetisyen eşliğinde. Ayda 4.5 kg verdim fakat o diyettekileri hazırlamak ve tam saatinde yemek benim için büyük bir işkence, her öğlen 4 köfte büyüklüğünde protein hazırlamak, her akşam sebze yemeği hazırlamak. Yine her öğlen ve akşam çorba pişirmek, ve yine her öğlen ve akşam salata yapmak. Kim yapacak bunları? Diyetisyen bu listedekilerden daha az, veya listedekilerden daha çok yiyemezsin demişti. Ne yazıyorsa onu yiyeceksin demişti. Bir de bu yemekleri hazırlasan bile saatini uyduramıyorsun. Örneğin 12.00de dışarıda oluyorsun ve yemek yiyecek durumda değilsin, ama yemek yemen lazım diyet listesindeki kurallara göre. Sonra saat 14.00’te yemek için musaitsin mesela. Kafanı nereye çevirsen kebapçı, bol lavaş ekmeği getiriyorlar bir de masaya, kafanı öteki tarafa çeviriyorsun pizzacı, makarnacı, fast food’cu. Ev yemeklerine gidiyorsun ev yemeği yiyeyim diye gözünün önünde mantı var. Hep hamurişi. Diyetine uyum sağlayamıyorsun. Evde sadece pratik şeyler yiyorum. Örneğin ton balığı gibi. Konserve mısır gibi. Meyve gibi. Sabah kahvaltısında domates peynir zeytin yiyorum, sabahları ekmek hiç yemiyorum, güya canan karatay diyeti yapıyorum :))) ama kek yiyorum mesela öğleden sonra, ne saçma değil mi? Ekmek yeme ama kek ye. Kendimi kandırmaktan başka bir şey değil.

Şimdilerde üzerimde bir çöküntü, sandalyemden kalkmak istemiyorum. Oturduğum yer spor yapmaya elverişli bir yer değil. Yürüyüş koşu falan yapılmaz. Belki spor salonuna gidilebilir ki gitmişliğim de var, ama yemeyi kesmediğim/kesemediğim için hiç bir işe yaramıyor.

Sırtım, belim göbegim alabildiğine yağlı. Elma tipi vucudum var. Hani sırtta ciltte katlanma olurya onlardan var hem de alası. Bacaklarımın üstü kalın dizden altı da alabildiğine ince. Kollarımın da dirsekten yukarısı çok kalın, dirsekten aşağısı ince. Böyle garip bir vucut. Sanki bir kukla ya da palyaço tarif ettim. Ne giysem göbeğim 30 cm ileri fırlıyor. Elbise falan giymek için korse giymem şart ama korseden nefret ediyorum çok sıkıyor, nefes alamıyorum. Sırtım da sumo güreşçisinden farksız. Belim kalın gözüküyor sırtımdaki katlar yüzünden. Oysa ben biliyorum ki kemik yapım çok ince. Küçüklüğümden ve genç kızlığımdan biliyorum. Size genç kızlık fotoğrafımı göndersem mankenmişsin dersiniz.

Sizlerin önerilerine ihtiyacım var. Ben ne yapmalıyım. Diyet yapamıyorum o halde ne yapabilirim? Spor yapsam diyetsiz bir işe yaramıyor, denedim. Diyete beni motive edecek şeyler var mı ? Kilo vermek istiyorum ama bunu 9 ayda falan değil , 1 günde hatta 1 saatte vermek istiyorum. Bir mucize istiyorum. Ama olmuyor. Kilo yüzünden sağlık problemleri de yaşamaya başladım. Bu arada hormonlarım falan düzgün işliyor. Kan değerlerim de çok iyi. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar. Kendimi nasıl motive edebileceğimi söyleyin bana.

Tatlı olarak nadiren ayda bir falan 1 dilim pasta yerim. Onu da yemesem de olur yani siz kes derseniz keserim. Ama tuzlu şeyleri tatlı şeylerden daha cok seviyorum. Tuza bayılıyorum desem yeridir. Tuzun da vucutta su tuttuğunu biliyorum ama tuzu nasıl keseceğimi bilmiyorum. İştahı kesen şeyler hakkında yazı okudum. Pek de bir şey yazmıyor internette. Bir de ben özelikle iki adetin ortasında yani yumurtlama döneminde aşırı iştahlı oluyorum. Sanki arzu ettiğim şeyi yemesem öleceğim o derece. İddialı bir cümle söyleyecegim. Mide kazıntısı benim için kolumun kırılmasından daha büyük bir acı. Yani midem kazındığı zaman o duygudan nefret ediyorum. Niye kendime acı cektiriyorum ki gidip yiyim kazıntım gecsin diyorum.

Yazacaklarınız benim icin kıymetli. Simdiden cok tesekkur ederim.

neden olmasin verirsin bence...istahimin onune gecemiyorum diye bir sey yok ban kendimden bahsedeyim...
hamilelik oncesine kadar gordugum max.kilo 56..boyum 166 cm..unv.yillarinda cok populer biriydim..kemilkerim incedir..bel olcum 59 cm di
neyse ilk hamileligimde tam 24 kg aldim..56 ile baslayip 80 le bitirdim.bu arada bende polikistik over varmis. yani kilo vermem cok zormus..2.hamileligime 67 kg ile baslayip 89 kilo ile bitirdim..sut olsun diye habire yedim de yedim..bebegim 8 aylik. goren tanimiyordu beni. cok kilolusun diyen diyene..84.5 kg idim hastaneden donuste 81.5 kg dim sonra sut olsun diye yedim de yedim...1 hafta oldu olmadi aksam ogununu cok cok azalttim..tatlimi yiyorum yine (en buyuk zaafim) bugun baskulde sabah 82.9 u gordum kiyafetlerle.bol su icmeye calisiyorum sute de faydasi var..mesela makarnayi cok severim. sadece 1 kasik yedim..once kendim icin sonra esim icin zayiflicam. kim yaninda sisman bi kadin ister ki? tatile gittim bu yaz. mayo giydigim halde (eskiden hep bikini giyerdim) cok utandim denize girerken..
yedigimi azaltamiyorum diye bir sey yok! yemek icin yasamiyosun ki yasamak icin yiyosun...azalttiginda miden kuculecek daha az yiyeceksin dogal olarak. valla arkadasim ben basladim. inat ettim.onumuzdeki yaz eskisi gibi giyicem bikinilerimi giricem denizime..bana sisman diyenler de gorecekler..begenilmek guzel duygu..eskiden ne cok begenilirdim. meger hosuma gidermis bu durum..hem saglik icin de sart zayiflamak. doktorum da dedi mutlaka kg vermelisin. yoksa seker hastasi olursun diye...ilk hedef 79..once 7 leri gormem gerek...en son hedefim en fazla 60 kg olmak..55-58 arasi super olur...

hadi bakalim bana da sana da kolay gelsin..zira yolumuz uzun...acelem yok benim. senin de olmasin..bu kilolari 3 gunde almadin ki 3 gunde veresin dimi...hadi bakalim silkelen, kendine gel

Tesekkur ederim cevabın icin. Azmini takdir ediyorum. 59 cm bele inanamıyorum Ben de elimden geleni yapacağım. Kendimi başka şeylere vermem lazım. Farklı hobiler bulmalıyım. O hobilerle uğraşırken yemeği unutmalıyım.

Bu arada polikistik over sendromu icin bir ilac var onu kullanman gerekiyor. Doktorun sana vermiş olmalı. Vermediyse sormalısın. Metformin sanıyorum. O da iştahı kapatıyormuş. Sana faydası olabilir.

Ben de aynı durumdayım, son 2 ayda 6 kilo aldım 68 kilo oldum, boyum 167 civarı ve deli gibi iştahlıyım dur durak bilmeden sürekli yiyorum, böyle gidersem sanırım 70 leri de görürüm kısa zamanda. 1 hafta kadar diyet ve spor yapıp 65i görmüştüm, sonra tatile gittim ve yine ipin ucu kaçtı. Kendimi tatilde aynaya baktığımda güzel buluyodum, kendimi kiloluyken bile güzel olabiliyorum demek ki diye teselli ediyodum, ama çekildiğim fotoğrafları görünce inanamadım bu ben olamam dedim, sanki regl dönemindeymişim de şişmişim gibi yüzüm kollarım bıngıl bıngıl, gözlerim yanaklarımın arasında küçücük kalmış görünmüyo, inanılmaz üzüldüm arkadaşım, yolda gören herhangi biri sen kilo mu aldın yüzün ne biçim şişmiş diyolar, okulda beyaz forma giyiyorum içine sığmam mümkün olmuyo artık, saçımı bağlamaktan nefret ediyorum sanki yanaklarımı saçlarımla kapatmam şartmış gibi hissediyorum komplekse girdim.

Bikaç gün önce sevgilim geldi o da baya kilo almış, tabi ne ben ona ne de o bana kilo almışsın diyemiyoruz kalp kırmamak için, şimdi bitakım sebeplerden 6-7 ay birbirimizi göremicez, birbirimize zayıflamaya dair söz verdik, bu durumda benim 55-56 olmam lazım 6 ay içinde ve biraz kaslı bi görüntüm de olsun istiyorum çünkü etlerim çok sarkık. Birbirimize söz vermiş olmamız beni baya motive etti, ama biyandan da 6 ay var daha diyip 3-4 gündür yine ne bulduysam yemeye devam ettim.Şimdi yeniden 68 kiloyum.

Bence bizim gibi çok iştahlı kişilerin öyle herşeyi sil baştan değiştirip de kilo vermeleri zor, bi anda bütün kiloları vermeyi de bekleyemezsin. Yavaş yavaş alışkanlıklarını değiştirerek başlayabilirsin bence işe. Mesela ben önce akşam 7 den sonra yememeye kendimi alıştırsam çok güzel olcak ve su içmeye. Sonra bunlara alışınca ekmeği azaltıcam ve tatlıyı. Spora da öyle bi anda yüklenmicem yavaş yavaş artırcam. Aşırı yiyip de pişman olduğum zamanlarda, nasıl olsa olan oldu diyip yemeye devam etmicem. Bu bi diyet olmıcak benim için, sürekli tartı başında kilo hesabı yapıp durmıcam. Haftada bi kere tartılcam mesela. Spor salonuna yazılmak gibi bi planım var yapabilir miyim bilmiyorum. Vücudunu strese sokma kilo vercem diye herşeyi doğal seyrine bırak.

Bi de uzun zaman önce "tek suçlu beyniniz" diye bi kitap okumuştum, kitabın çoğu yerinde kendimi görmüştüm gözlerim dolmuştu çok etkilenmiştim, o kitabı yeniden okumayı düşünüyorum, zayıflamakla ilgili sıradan şeylerin dışında güzel şeyler vardı, farklı noktalara değinmişti.

Bu şişmanlık bi hastalık kesinlikle, nasıl simetri takıntısı olanlar var, tırnak yemeden duramayanlar ya da benzeri bi sürü takıntılı hastalık.. bizler de aynı şekilde yemeğe takmış durumdayız, sabah kalktığımızda kendimizle hep iç hesaplaşma yaşıyoruz biliyorum, bugün diyet yapsam mı haşlanmış yumurta kepek ekmek mi yesem, yoksa şurdaki güzelim bazlamayla sucuklu yumurtayı mı :44: işte bu hesaplaşmalar bu vicdan azapları her an peşimizde, her aynaya bakışımızda, her kıyafet giyişimizde mutsuzuz biliyorum. Bu bi boyunduruk aslında, özgürlüğümüze engel olan bi durum, yemeklerin kölesi haline gelmişiz. Kendime soruyorum bunu neden yapıyorum bedenime ruh sağlığıma diye, cevabını bulamıyorum. Yanlış yaşıyoruz, doğru yaşamayı öğrenmeliyiz, hayat su gibi akıp giderken biz hala neden hep sonraki güne erteliyoruz zayıflama işini. Bunu kendimize yapmayalım kendimize eziyet etmeyelim.

Zihnini özgür bırak, bol su dolu şelaleler denizler doğal güzellikler hayal et, onların arasında incecik bedeninle dolaştığını doğayla uyumlu olduğunu sağlıklı bi vücuda ruha sahip olduğunu hayal et, cildin güzel, kasların düzgün, sağlıklısın, stresten uzaksın.Güzel şeyler hayal et, bol yağlı hamurlu şeyler yediğinde yanaklarının nasıl şiştiğini yandığını kızarıklaştığını hazımsız olduğunu, cildinin berbalaştığını düşün bi de. Değer mi değmez biliyosun, çok uzattım biliyorum ben de kendi içimi dökmüş oldum kusurabakma, yapabiliriz canım öpüyorum..

Canım niye veremeyecekmişin senin kendine güvenin yok ki.bak sende diyosun eskiden çok zayıftım diye seninde iskeletin kemik diğer insanlardan farkın yok diğer insanlar nefsine mukayet oluyorsa sende olursun.Asla vazgeçmee! Bak ben 2 buçuk sene önce diyetisyene gittim ve uyguladım 2 yaz tatili boyunca ne hayaller kurdum...ama sürekli ya şundanda yeyim bişey olmaz diye diye hiç veremedim.sonra dedimki ya ben diyet yapınca olmuyor başka bişey lazım.bu seneki diyetimde tam anlamıyla ayrıntısına kadar yaptım ve kilo verdim..kilo vermek için zaman lazım kimileri 1 senede 2 senede veriyor kilolarını...kendin için zaman ayıracaksın.diyet olmadan sürekli yiyerek zayıflamak imkansız bak gör 1 hafta tam anlamıyla yap sonra kilo verdiğini görünce devam edeceksin..demişsin ki mesela öğle yemeğinde başka bi yerde oluyorum yapamıyorum falan..ya işlerini tam öğle yemeğiyle ara öğünün arasına koyup halledeceksin ya da yanında yemeğinide götüreceksin.sana kim ne derse desin umursama yapacaksın bunları..alıştıracaksın kendini her gün sebze yemeği vs. Yapmaya...sporunu yapacaksın.yeşil çayını içeceksin..sodanı içeceksin..anladığım kadarıyla biraz rahatına düşkünsün :) ama bunları başka birisi için değil kendin için yapacaksın yapmak zorundasın..kilo verince özlemini duyduğun şeyleri yapacaksın hayallerine kavuşacaksın düşünsene...kendimi baya bi kaptırdım sanırım ama seni anlıyorum durumunu onun için yardım etmek istiyorum...

Merhaba, tombul yanaklarının cirkin oldugunu sanmıyorum. Hic tombul yanak cirkin olur mu? Ama cirkin olan bir şeylerimiz var , kot giyince yanlardan fışkıran yağlar, bikini giyince oturduğunda üç kat olan göbekler. Bu arada uzun yazmış olmana sevindim. Bir de gönderdigin yazıyı okuyacağım. Güzel bir yazıya benziyor. KİLOLU veya OBEZ OLMANIN PSİKOLOJİK TEŞHİSLERİ ve KESİN ÇÖZÜM SAPTAMALARI. Aksam 7 den sonra bir şey yemeyi bırakmak gercekten cok iyi bir fikir. Mesela ben aksam 7 den sonra yedigim seyleri sana söyleyeyim. Kocaman 1 kap dolusu patlamıs mısır, sütlü nescafe, iki adet meyve, 1 kücük magnum tarzı dondurma. İste ben bunları yiyorum yemekten sonra. Gece de gec yatıyorum. Biraz da ondan kaynaklanıyoır, aslında 10 da yatsak acıkmayız. yani 7 'den 10'a kadar ac kalacagız sadece. Yeşil cayı hic sevmiyorum ya, niye sevemiyorum ben o çayı. Siyah çayı içince de uykum kaçıyor, çok denedim. Sen 6 ayda dünyanın kilosunu verirsin bence. Ama sakın daha cok var diyip de yeme. şÖyle düşün, her ay 2 kilo versen 2*6=12 kg yapar. Ama sen bu ay boşver iki kilo vermeyeyim , gelecek ay 4 veririm diyemezsin. Zaten bir süre sonra kilo verme yavaşlıyor biliyorsun. Benim önümde 6 ay gibi bir süre yok o yüzden başlıyorum ama zaten benim 20 kg vermem gerektiği icin senden daha uzun sürecek. Ama senin vaktin kısıtlı. Bu arada senin ideal kilon 58.

Mathilda çok teşekkür ederim, gerçekten yazdıkların beni motive etti. Evet ben rahatıma düşkün biriyim , bu doğru. Ama hayat böyle değil. Benim kendimi biraz sıkmam gerekiyor.

Canım merhaba;

Bahsettiğin şeyleri ben de yaşıyorum. Kilo verme konusunda iki ileri bir geri idim.

Birkaç aydır güzel gidiyorum.

İştahın kesilmesi için sana "callanetics" egzersizlerini tavsiye ederim.

Kilo verme konusunda da motive edici ve gerçekten iştahı kesiyor. Denemeni tavsiye ederim.

Merhaba,

İlk kez duydum callanetics egzersizlerini, her mesajda yeni bir şey öğreniyorum. Teşekkür ederim çok. Bakacağım internetten.

Merhaba,

İlk kez duydum callanetics egzersizlerini, her mesajda yeni bir şey öğreniyorum. Teşekkür ederim çok. Bakacağım internetten.

Merhaba,

Çok teşekkür ederim, İnternetten bakacağım. Sagol.

bi ilac verdi ama emzirmeyi kesince kullanacaksin dedi..simdi kullanamam yani..

canım mutlaka vericeksin ama inanırsan. önce inan sonra davranışlarının değiştiğini göreceksin. yaşamak için beslenmeliyiz tüm canlıların doğası budur. zihinsel açlık devamlı yeme alışkanlığı yapıyor bizlerde. sanki beslenmek için yaşar hala geliyor ve şişiyoruz. bunu kavradığında herşey değişmeye başlıyor

kilolu olmak kadar kötü bişey yok hem sağlığın elden gidiyo hemde yaşantın değişiyo seninle aynı yasta ve işte olan ama zayıf biriyle senin yasantn arasnda dağlar kadar fark olduğunu görebiliyosun. giydiklerinden rahatsz olmuyorlar yok göbeğim çıktımı falan diye dertleri yok inşallah istediğimiz kiloya ulaşırız zayıf olmak istiyorum bende buraya birgün bizde yazabiliriz başarı öykümüzü basardım diyerek neden olmasn ??

önce cokk istemeliyiz ki istiyoruz ama karar verip uygulamıyoruz belkı ustnde dursak kararlı olsak bnu basarcaz....

Kesinlikle verebilirsiniz böyle umutsuzluğa kapılmanıza hiç gerek yok 71 kiloyken şu an 56 kiloyum ve ben cips, çikolatasız yapamayan bir insandım. Öncelikle yapman gereken hayatından abur cuburu çıkar. Evde hazırladığın yemekleri istediğin kadar yiyebilirsin tabi ki ölçüyü kaçırmamak amacıyla yeşil çayını içip günlük birazda yürüyüş yaptığın zaman incecik olursun canım. Birde diyet yapıyorum düşüncesinde kesinlikle olma bu psikolojik açıdan yıpratıyor. Girdiğin ortamlarda yiyecek konusunda uyum sağla ama örneğin gazozlu içeceklerin yerine sen ayran kullan. Bu seni psikolojik açıdan rahatlatacaktır. Ayrıca sık sık tartılma.

yazını okuduğumda kendimden okadar çok şey buldum ki..ben kendimi anlatayım.çocukluğumda aşırı zayıf biriydim ve annem tarafından sürekli vitamin hapları ve balık yağlarına maruz kaldım.17yaşına kadar kilom 52yi,geçmemişti.ünv.2.sınıfta neolduysa kilo almaya başladım sonra bir farkettimki 70lerdeyim.diyetisyenlere gitttim popüler diyetleri yaptım çaylar içtim vs.vs.neredeysse kitap yazıcam oderece sürekli zayıflama ile ilgili konuşuyorum her pazartesi diyete başlıyorum falan.amerikan kalp vakfı diyetiyle çok güzel kiloverdim ama sonra hop geri aldım.derken karatay diyetiyle okadar güzel zayıfladım ki gelinliğim 36 bedendi düşün.ama sonra doğum yaptım çalışmayıbıraktım ev gezmelerine başladım derken şuan 72kiloyum.eşim beni seviyor ama neden ben kendimi bukadar saldım ki buyüzden kızgınım kendime.şimdi neyapmam gerektiğini çokiyi biliyorum ama okadar yorulmuşumki ömrüm böylemi geçecek diyorum dahada salıyorum.psikolojik olarak hazır değilim sanki ceza veriyorum.hergünbu siteye girip diyet le ilgili herşeyi okuyorum ama hala biryerden başlamış değilim.ama başladığımda yapacağım tek şey KARATAY diyeti olacak.çünkü o kadını eminim birgün tarih yazacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…