bu bayramda kimler yolculuk yapacak?

capslocksmith

Guru
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2013
428
14
malum bayram yakın, bizde 5-6 saatlik bir yolculuk düşünüyoruz, çok bunaldık burda. şimdi gitmessek 15 tatile kadar bidaha gidemeyiz. bu arada ben 13+1 yaklaşık olarak böyle. 6 haftamda kahverengi lekelenmem de olmuştu. ilk gebeliğim de 7. haftada düşükle sonuçlandı.

kimler yolculuk düşünüyor? malum, riskleri var. kaç saat yolculuk yapacaksınız? kaç haftalık hamilesiniz?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 ağustosta, yaklaşık 6 saatlik yola çıktık, yol düzgün otoyol ve duble yol. fazla durmadık, sadece bikere 25 dakkalık namaz molası verdik.
o zaman 6 haftalık hamileydim, kalp atışını daha görememiştik. yolculuktan 2 gün sonra kahverengi lekelenmem oldu ve çok korktuk.
doktora gittik, sorun görünmüyor ama yinede bu tarz lekelenme düşük riski olarak değerlendirilir demişti. 12. hafta dolana kadar crinone jel verdi ve her hafta vurulması gerekn proluton depot iğne vermişti. bu iğnede çok fena acıtıyor ve bikaç gün poponun üstüne bile oturamıyorsun bazen.

neyse, çok şükür leke tekrarlamadı ve şuan 13+4 sanırım
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

yolculuk hakkında,

1- özellikle ilk 8 hafta en riskli dönemmiş yolculuk için, zorunlu olmadıkça kesinlikle uzun yolculuk tavsiye edilmiyor.

2- ardından ilk 12 hafta geliyor. yine ilk 3 ayda zorunlu olmayan her türlü uzun yolculuk tavsiye edilmiyor.

3- özellikle son 2 ayda risk dahilinde tabiki. buradaki riskler erken doğum v.b. ve hamilenin kendini iyi hissetmemesi gibi şeyler.

4- en rahat, risksiz dönem olarak 14-28. haftalar arası gösteriliyor.

***peki nelere dikkat etmeliyiz? benim araştırmalarım sonucunda şöyle tedbirleri sıralayalım.

- bir kere araba ile otobüs, uçak aynı değil.
özel aracınızla çıkıyorsanız, koltuğu iyice arkaya doru yatırın ve sırtınıza yastık alın, belinizi desteklemesi için. bunu diğer taşıtlarda da yapmaya çalışın. biz arka koltuğa da battaniye koyup, yastık falan da koyacaz. biraz önde, biraz arka koltukta gidecem.neresi daha rahat olursa artık.

--en geç 2 saatte bir mola verip, gerinmenizi ve 5 dk kadar yürümenizi tavsiye ediyorlar. bunun sebebi dolaşım sisteminin iyi çalışmasını sağlamak. eğer otobüste iseniz, koridor tarafından bilet alın ve saat başı biraz arada yürüyün, zor olacak ama yapmalısınız.
biz 45dk veya 1 saat aralıklarla 5 dk mola vermeyi düşünüyoruz inşallah.

---yolculuğa iyice dinlenmiş olarak çıkın kızlar. yorgunken veya iş sonrası falan çıkmayın asla. iyice dinlendikten sonra yola çıkarsanız otomatikman, yorgunluğunuz daha az olacaktır.

----elinizde suyunuz bulunsun, atıştıracak bişeyler de alın yanınıza, hem suyunuzu sık sık için, hemde arada yiyeceklerden atıştırırsınız.
 
Son düzenleme:
ben varım 7 saatlik yok gideceğim ve 7. haftam bitecek ama başka çarem yok. rabbime sığındım inşş sorunsuz gidip geliriz :KK16:
 
kızlar mecbur değilseniz 2 saatten uzun sürecek yolculuğa çıkmayın ablam bebeğine kaybetmişti yolculuk yaptığı için bende iptal ettim doktorum kesinlikle yasaklıyorum 2 saat fazlası yolculuğu dedi bende dinledim kendisini hiç birşey bebişimden değerli ve önemli değil. ilk kızımda gitmiştim 8 saatlik mesafeye kanamam olmuştu...
 
kızlar ben hamileliğimin 7. haftasında tatile çıktım. yaklaşık 3500 km gezdim:) 8 saatin üstünde yolculuk yaptım. hiç bi şey olmadı. allahıma şükürler. ama bayramda gitmeyeceğim çünkü göze alamıyorum
 
konuyu açma amacım, tam bilgisi olmayanları, dikkatsiz davrananları uyarmaktı, mutlu oldum çok sayıda kişinin dikkatini çekme fırsatı buldum.

çünkü dikkatsizliğimiz yüzünden allah korusun, düşük tehtidiyle karşı karşıya kaldık.

18 ağustosta, yaklaşık 6 saatlik yola çıktık, yol düzgün otoyol ve duble yol. fazla durmadık, sadece bikere 25 dakkalık namaz molası verdik.
o zaman 6 haftalık hamileydim, kalp atışını daha görememiştik. yolculuktan 2 gün sonra kahverengi lekelenmem oldu ve çok korktuk.

çok şükür leke tekrarlamadı ve şuan 13+4 sanırım

ilk mesaja dikkat edilmesi gereken herşeyi ekleyeceğim inşallah...

aman ha dikkat edin, özellikle ilk 8 hafta yolculuk için çok riskliymiş. biz yaptığımız aptallıktan sonra akıllandık.şimdi herşeyi araştırıyoruz.
 
ben varım 7 saatlik yok gideceğim ve 7. haftam bitecek ama başka çarem yok. rabbime sığındım inşş sorunsuz gidip geliriz :KK16:

canım neyle ve nasıl gittiğiniz çok önemli. ilk mesaja tüm dikkat edilmesi gerekn harşeyi ekleyeeğim inşallah.

aman ha dikkatli olun. illa zorunlu mu senin bu yolculuğa çıkman canım.
 
kızlar mecbur değilseniz 2 saatten uzun sürecek yolculuğa çıkmayın ablam bebeğine kaybetmişti yolculuk yaptığı için bende iptal ettim doktorum kesinlikle yasaklıyorum 2 saat fazlası yolculuğu dedi bende dinledim kendisini hiç birşey bebişimden değerli ve önemli değil. ilk kızımda gitmiştim 8 saatlik mesafeye kanamam olmuştu...

canım ablan kaç haftalık hamileydi bebeğini kaybettiğinde?

peki sen kaç haftalık hamilesin canım şuanda.
 
kızlar ben hamileliğimin 7. haftasında tatile çıktım. yaklaşık 3500 km gezdim:) 8 saatin üstünde yolculuk yaptım. hiç bi şey olmadı. allahıma şükürler. ama bayramda gitmeyeceğim çünkü göze alamıyorum

aman ha canım dikkat et, 10 kere bişey olmaz, bi kere olur allah korusun. önceki 10 kere bişey olmamasının hiçbir anlamı kalmaz.

peki sen kaç haftalık hamilesin şuan.
 
bakın burda çok detaylı ve çok faydalı bilgi verilmiş.


Gebe olduğunuz için seyahat planlarınızı ertelememelisiniz

En güvenli yolculuk zamanı 18 ile 24 gebelik haftası arasındadır. Bu dönemde hamile bayanlarda düşük ve erken doğum riski en az orandadır.

Yüksek riskli gebelikler

Aşağıdaki durumlarda olan gebelerin yolculuk yapması sakıncalıdır

• Rahimağzı yetmezliği

• Vaginal kanama

• Çoğul gebelik

• 35 yaş üzerinde ve ilk gebelik şse

• Hamileliğe bağlı diabet, geçmişte veya mevcut

• Yüksek kan basıncı, geçmişte veya mevcut

• Pre-eklampsi, geçmişte veya mevcut

• Plasenta anormallikleri, geçmişte veya mevcut

• Geçmişte düşük

• Geçmişte dış gebelik

• Geçmişte erken doğum.

Ne zaman ve nereye seyahat

Gebelik sırasında en güvenli seyahat zamanı 14-24 gebelik haftaları arasıdır. Bu dönemde çoğu gebenin sabah bulantıları geçmiştir. Gebeliğin ilerleyen döneminde de hareket etmek ve uzun süre oturmak güçleşir. Ayrıca erken doğum riski artar.

Oraya ulaşmak

Seyahat şeklini seçerken yolculuğun ne kadar süreceğini düşünün. En çabuk yol en iyisidir.

Kara yolculuğu

Kısa yolculuklar için araba iyi ulaşım aracıdır. Günde 5-6 saatten fazla araba yolculuğu yapmamak gerekir. Arabadaki güvenlik önlemleri gebeler için farklı değildir. Emniyet kemerini her zaman takmalısınız. Yaralanmayı önlemek için hem kucak hem de omuz tarafından kemeri bağlayınız. Koltuğu olabildiğince geriye alınız.

Eğer otobüs veya tren yolculuğu planlıyorsanız otobüslerde koltuk aralarının dar ve tuvaletlerin dar olduğunu, trenlerde dolaşmak için daha fazla alan olduğunu ancak tuvaletlerin dar olduğunu hatırlayınız. Sarsıntılar doğumun başlamasına neden olmaz- Korkmayın.
Uçak yolculuğu

Uçak yolculuğu sağlıklı gebe bayana ve bebeğine riskli değildir. Ancak bazı gebeler durumları nedeniyle risk altındadırlar ve hekimleri ile görüşmeden yolculuk yapmamaları gerekir. Bu gebeler, ciddi kansızlığı olan, orak hücreli anemisi olan, geçirilmiş kan pıhtılaşma öyküsü olan, plasental yetmezliği olan hamile bayanlardır.

Uçakta kabin basıncının düşük olmasının bebeğe etkisi azdır. Anne ve bebeğin kanındaki oksijen oranı deniz seviyesine göre daha az olmasına karşın vücutlar buna uyum sağlar.

Bazı hamile hanımlar güneşten gelen elektromanyetik radyasyondan endişe ederler. Yüksek irtifalarda radyasyona maruz kalma artsa da bu oldukça düşüktür ve doğum defektlerine veya düşüklere neden olmaz.

Gebelikte uçak yolculuğu güvenlidir. Çoğu havayolu beklenen gününüzden bir ay öncesine kadar uçmanıza izin verir.

Uçağa binecek hamile bayanlar bazı ipuçları:

Koridor tarafında bir yer isteyiniz.
Kanatlar üzerinde bir yer isteyiniz.
Emniyet kemerinizi karnınızın altında baldırınızın üzerinde bağlayınız.
Her yarım saatte bir kalkıp dolaşınız. Ayak bileklerinizi gererek kan pıhtısı oluşma ihtimalini azaltınız.
Bol sıvı içiniz.
Jetlag olmamak için bol bol kestiriniz.
Metal dedektörden geçmeye endişe etmeyin. Bebeğinize zararı yoktur.

Uçuş sırasında anne ve bebek ile ilgili durumlar

Uçak alçalırken kulaktaki basıncı eşitlemede zorluk olabilir. Gebelikte burun boşluğu ve gırtlak bölümlerindeki dokuda şişkinlik bu sorunu güçleştirebilir.

Barsaklardaki gazın genleşmesi de gebeliğin geç dönemlerinde rahatsızlık yaratabilir. Dolayısıyla yolculuktan bir gün önce gaz yapıcı yiyeceklerden uzak durmak uygun olur.

Yolculuk sırasında türbulans oluşabileceği için hamile bayanlar oturdukları sürece kemerlerini bağlı tutmalıdırlar.

Gebelerin her saat yürümeleri önemlidir. Yolculuk sırasında sıkı kıyafetler uygun değildir. Varis çorapları ve rahat ayakkabılar faydalıdır.

Öncesinde toplar damarlarında tromboflebit öyküsü olan hamilelerin hekimleri tarafından pıhtılaşmayı önleyici tedaviler hakkında bilgilendirilmeleri gerekir.

Gebeliğinin ilk üç ayında kanaması veya ağrısı olan hamilelerin uçak yolculuğu yapmaması önerilir.

Çoğul gebeliği olan, erken doğum, rahimağzı yetmezliği, kanama veya artmış rahim aktivitesi öyküsü olan hamileler uzun havayolculuğu yapmamalıdır.

Bebekte gelişme geriliği veya günaşımı varsa annede kronik yüksek tansiyon veya preeklampsi varsa yolculuk yapmamalıdırlar.
Deniz yolculuğu

Deniz yolculuğu eğlenceli olabilir. Mide bulantısı da yapabilir. Eğer daha önce deniz yolculuğu yaptıysanız ve bunu kaldırabileceğinize inanıyorsanız, geminin hekiminin olduğundan emin olun. Hekiminize deniz tutması için güvenli ilaçları sorunuz.

Uluslararası yolculuk

Ülke dışına çıkmayı düşünüyorsanız, seyahat acentesini aramadan önce hekiminize danışınız.
Güvenli olmayan yiyecek ve su

Yerel halkın yiyecek ve sularında alışık oldukları organizmalar size zararlı olabilir. Seyahat ishalleri gebe olmayanlar için öenemli olmayabilir. Ancak hamile olanlar için önemlidir. Şiddetli sıvı kaybı bebeğinizin sıvı ve besin alımını etkileyebilir.

Tıbbi destek

Yolculuğa giderken sağlıklı olsanız da yolculuk sırasında heran acil bir durumla karşılaşabilirsiniz. Evden ayrılmadan önce gideceğiniz yerdeki en yakın hastaneyi veya kliniği belirleyiniz.

Aşı uyarıları

Gelişmekte olan ülkelere yolculuk yapacakların aşılanması gerekir. Ancak çoğu aşı ya bebeğe zaralıdır ya da gebelikteki kullanımı hakkında yeterli çalışma yoktur. Canlı virüs aşıları (kabakulak ve kızamık) gebelikte yapılmamalıdır. Kızamıkçık, suçiçeği aşıları gebelikte yapılmamalıdır. Ssarı humma aşısı ilk 3 ayda yapılabilir.

Tıbbi yardım çantanız

Yolculuğa çıkmadan tıbbi yardım çantanızı hekiminiz ile hazırlayınız. Bunu el çantanızda taşımayı unutmayınız. Çantanızda şunlar bulunmalıdır:

• Mide yanması, ağız mantarı, kabızlık ve hemoroid sorunları için ilaçlar.

• Seyahat ishali için oral hidrasyon preparatları.

• Multivitamin tabletleri.

• İdrarda şeker veya protein bakmak için kit (gerekirse).

Seyahat ishali

Besin zehirlenmesi konusunda dikkatli olun. Bazı enfeksiyonlar düşüğe neden olabilir. Genel tavsiyeler şunlardır:

• Açık büfe, deniz mahsülleri, az pişmiş et, yumuşak peynirden uzak durunuz.

• Ellerinizi tuvalet sonrası, yemek hazırlamadan önce ve yemek yemeden önce iyice yıkayınız.

• Kendi soyduğunuz meyveyi yiyiniz. Yeşil yapraklıları ve salataları yemeyiniz.

• Şişe su içiniz. Dişlerinizi fırçalarken şişe suyu kullanınız.

• Buz kullanmayınız.

• Eğer musluk suyu kullanacaksanız en az 5 dakika kaynatınız.
Yolculuk öncesi hazırlık

• Rahat, vücudunuza sıkı oturmayan kıyafetler alınız. Kapalı yürüyüş ayakkabıları, güneş gözlüğü, şapka, güneş koruyucusu, sinek savar alınız.

• Bavulunuzu kendi başınıza taşıma çalışması yapın.

• Aşılarınızın tam olduğundan emin olun.

• Yanınıza steril sırınga ve işne alın.

• Eğer oral ilaç veya insülin kullanıyorsanız, tüm tatil için yeterli miktarda yanınıza alınız, ve el çantanızda taşıyınız. Hekiminizin yazdığı reçeteleri de yanınıza alınız.

• Allerjiniz, kronik hastalığınız varsa tıbbi uyarı bileziği takınız.

• Hekiminize yanınıza antibiyotik ve ishal için ilaç alma konusunda danışınız.
 
canım ablan kaç haftalık hamileydi bebeğini kaybettiğinde?

peki sen kaç haftalık hamilesin canım şuanda.
hatırlamıyorum cnm ama ilk 3 ayın içinde olması lazım ben küçüktüm o zamn bayağı oldu ben şuan 18. haftamdayım cnm ilk hamileleğimde doktorum gitme demişti dinlememiştim 15 hafta falandı sanırım kanamam olmuştu çok şükür bişey olmadı ama artık doktorum ne derse o diyorum.
 
hatırlamıyorum cnm ama ilk 3 ayın içinde olması lazım ben küçüktüm o zamn bayağı oldu ben şuan 18. haftamdayım cnm ilk hamileleğimde doktorum gitme demişti dinlememiştim 15 hafta falandı sanırım kanamam olmuştu çok şükür bişey olmadı ama artık doktorum ne derse o diyorum.

15. haftalıkken yolculuk sonrası kanaman mı oldu? ben 14. haftaya geldim diye bayağı rahatlamıştım ama demek ki bu işte hep dikkat etmek lazım ya.

benim 13+4 civarı ve inşallah cuma günü, 14+2 falan olacak inşallah. bilmiyorum ya ne yapsam
 
15. haftalıkken yolculuk sonrası kanaman mı oldu? ben 14. haftaya geldim diye bayağı rahatlamıştım ama demek ki bu işte hep dikkat etmek lazım ya.

benim 13+4 civarı ve inşallah cuma günü, 14+2 falan olacak inşallah. bilmiyorum ya ne yapsam
cnm öyle aşırı bi kanama değil leke şeklindeydi ama yinede korkuttu tabii sen doktoruna danış o nederse onu dinle derim ben..
 
cnm öyle aşırı bi kanama değil leke şeklindeydi ama yinede korkuttu tabii sen doktoruna danış o nederse onu dinle derim ben..

canım işte benimde 6 haftalıkken yolculuktan 2 gün sonra lekelenmem oldu, çok korktuk. araştırdı eşim ve uzun süre dinlendim ben önlem olarak. o zaman bile buradaki doktor hiç dinlen,ağır iş yapma,çok ayakta kalma,çok iş yapma, cinsel ilişki yasak v.b. şeyleri dememişti.

doktora sor demişsin canım yolculuğu ama doğuda biyerdeyiz, nüfus 150binden fazla olan biyerdeyiz.

2 tane özel, 1 devlet hastanesi var ve doktorlar gerçekten çok umursamaz burda. geçen ilde kadın doğuma muayeneye gittik, 10 saniye bile bakmadı adam, pes dedik vallahi. özeller de devletten çok iyi değil

şimdi akıl danışacağımız güveneceğimiz pek sağlam yer yok canım yani. of ya varya bir tane özel muayenehane olsa gözükapalı gidecem ama o da yok.
 
X