- 12 Nisan 2024
- 176
- 79
- 27
-
- Konu Sahibi solmaztamar
Evet Pcos var maalesef. Biz 8 aydır deniyoruz. İlk evlendiğimizde doktora gitmiştim kontrol amaçlı ve doktorum pcostan dolayı 6 ay deneme sonrasında tedaviye başlayabileceğimizi söylemişti. O sebeple geçen ay doktora gidip tedaviye başladık. Kan tahlillerim yapıldı, rahim filmi çekildi rahim filmimde hiçbir sıkıntı çıkmadı. Rahim filmi çekilen ay gebelik ihtimali yüksek olduğundan herhangi bir tedavi uygulamadı doktorum ve adet olursan üçüncü günü gelirsin çatlatma tedavisine başlarız demişti çünkü kanda çıkan fsh ve lh hormonu sonuçlarına göre yumurtlama olmadığını, yumurtalarımın tembel olabileceğini söyledi doktorum. Eşimden de ultrason ve sperm testi istediler. Sürecimiz şuan bu şekilde ilerliyor.Hakkınızda hayırlısı olsun umarım gebelik olur sağlıcakla kucağınıza alırsınız daha önce ki mesajlardan anladığım kadarıyla pcos var ne zamandır deniyorsunuz çatlatma için nasıl karar alınır
Bende de Pcos var iki yumurtalıkta da 6 aydır deniyoruz ama hiç gebelik oluşmadı bu ay ki reglimde hormon bakılacak ama çok erken olduğunu yaşımın genç olduğunu vs söyledi bir tedavi uygular mı bilemiyorum o yüzden merak ettim devlete mi gidiyorsunuz özele miEvet Pcos var maalesef. Biz 8 aydır deniyoruz. İlk evlendiğimizde doktora gitmiştim kontrol amaçlı ve doktorum pcostan dolayı 6 ay deneme sonrasında tedaviye başlayabileceğimizi söylemişti. O sebeple geçen ay doktora gidip tedaviye başladık. Kan tahlillerim yapıldı, rahim filmi çekildi rahim filmimde hiçbir sıkıntı çıkmadı. Rahim filmi çekilen ay gebelik ihtimali yüksek olduğundan herhangi bir tedavi uygulamadı doktorum ve adet olursan üçüncü günü gelirsin çatlatma tedavisine başlarız demişti çünkü kanda çıkan fsh ve lh hormonu sonuçlarına göre yumurtlama olmadığını, yumurtalarımın tembel olabileceğini söyledi doktorum. Eşimden de ultrason ve sperm testi istediler. Sürecimiz şuan bu şekilde ilerliyor.
6 ay deneme sonrasında özellerde ilgileniyorlar. Ben özele gidiyorum. Kaç yaşındasınız?Bende de Pcos var iki yumurtalıkta da 6 aydır deniyoruz ama hiç gebelik oluşmadı bu ay ki reglimde hormon bakılacak ama çok erken olduğunu yaşımın genç olduğunu vs söyledi bir tedavi uygular mı bilemiyorum o yüzden merak ettim devlete mi gidiyorsunuz özele mi
23 yaşındayım 16-17 yaşımdan beri Pcos olduğumu biliyorum ilk evlendiğimde 6-7 sene sonra muayene olmaya gittim ilk defa 6-7 ay bebek düşünmedik sonrasında denedik ama olmadı geçen ay kontrole gittim hormon test istedi adetlerim aslında çok düzensiz değil yani en fazla 40-45 günde adet olmuşumdur kilom vs yok ama nasıl oluyor anlamıyorum6 ay deneme sonrasında özellerde ilgileniyorlar. Ben özele gidiyorum. Kaç yaşındasınız?
Hiçbir fikrim yok ama olsa testte çıkardı diye düşünüyorum bilemiyorum bence en iyisi muayene olmanızKızlar benim adetlerim düzensiz normalde ama üç aydır duphaston kullanıyordum 29 günde oluyordum doktorum bıraktırdı adetime on gün kala laekelenmem oldu adet olcak sandım devamı gelmedi şimdi de beklenen adeti on gün geçti test yaptım ama negatif kan yapmadım ama kahverengi lekelenmem var üç gündür ama sadece peceteye geliyor sadece bir kez kırmızı kan olarak bir damla geldi o kadar devamı yok ilacfa kullanmak istemiyorum artık sizce neden olmuş olabilir
Benimde adet düzensizliğim yok 30 günde bir adet oluyorum, kilom yok, hareketli bir hayatım var işimden dolayı ama yumurtlama bile olmuyor ne yazıkki. Ovulasyon testlerinide kullandım bir iki defa yumurtlama oldu onlarda da gebelik oluşmadı.23 yaşındayım 16-17 yaşımdan beri Pcos olduğumu biliyorum ilk evlendiğimde 6-7 sene sonra muayene olmaya gittim ilk defa 6-7 ay bebek düşünmedik sonrasında denedik ama olmadı geçen ay kontrole gittim hormon test istedi adetlerim aslında çok düzensiz değil yani en fazla 40-45 günde adet olmuşumdur kilom vs yok ama nasıl oluyor anlamıyorum
sizin yumurtlama olmayışını kan testinden mi anladı? Yani ben mesela hormonlarda bi sıkıntı çıkmazsa eğer yumurtlama takibi yaptırmak isteyeceğim ovulasyon testinden daha mantıklı geliyor yani bilemiyorum pcos çok illet bişey ve beni hep karamsarlığa itiyor yani hiç Olmayacakmış gibi hissediyorumBenimde adet düzensizliğim yok 30 günde bir adet oluyorum, kilom yok, hareketli bir hayatım var işimden dolayı ama yumurtlama bile olmuyor ne yazıkki. Ovulasyon testlerinide kullandım bir iki defa yumurtlama oldu onlarda da gebelik oluşmadı.
Evet kandaki fsh ve lh hormonuna bakarak her ay düzenli olarak yumurtlamamın olamayabileceğini söyledi bende zaten dediğim gibi ovulasyon testi kullanıyordum ve bazı aylar hiç pik olmuyordu testim. Öyle düşünmeyin diyeceğim ama maalesef bazen bende çok fazla karamsarlığa kapılıyorum. Ama şuan en yakın arkadaşım pcos olmasına rağmen tedavisiz bir şekilde gebe kaldı. Bu tarz güzel haberler aldığımda umutlanıyorum. Benim annemde bana tedavi ile hamile kalmış bazı şeyler genetik oluyorsizin yumurtlama olmayışını kan testinden mi anladı? Yani ben mesela hormonlarda bi sıkıntı çıkmazsa eğer yumurtlama takibi yaptırmak isteyeceğim ovulasyon testinden daha mantıklı geliyor yani bilemiyorum pcos çok illet bişey ve beni hep karamsarlığa itiyor yani hiç Olmayacakmış gibi hissediyorum
Bilmiyorum ya bende anlamadım bir türlü en azından adet olsaydım gebelik tedavisine başlayacaktım insan düşünüyor niye diyeHiçbir fikrim yok ama olsa testte çıkardı diye düşünüyorum bilemiyorum bence en iyisi muayene olmanız
Emin olun belki Pcos olduğumuzu bilmesek daha rahat hamile kalırdık yani ben öyle düşünüyorum çünkü kendi kendime çok kuruntu yapıyorum :) en güzeli stres yapmamak ama bişeylerin varlığını bilince de insan istemsizce stres yapıyor umarım ikimizinde hayırlısıyla gebeliği olur sağlıcakla kucağımıza alırızEvet kandaki fsh ve lh hormonuna bakarak her ay düzenli olarak yumurtlamamın olamayabileceğini söyledi bende zaten dediğim gibi ovulasyon testi kullanıyordum ve bazı aylar hiç pik olmuyordu testim. Öyle düşünmeyin diyeceğim ama maalesef bazen bende çok fazla karamsarlığa kapılıyorum. Ama şuan en yakın arkadaşım pcos olmasına rağmen tedavisiz bir şekilde gebe kaldı. Bu tarz güzel haberler aldığımda umutlanıyorum. Benim annemde bana tedavi ile hamile kalmış bazı şeyler genetik oluyor
Evet bu konuda çok haklısınız gerçekten. Kafam ne yazıkki sürekli orada aklımdan hiç çıkaramıyorum. Amin inşallah en yakın zamanda birbirimize güzel haberler vermek nasip olsun.Emin olun belki Pcos olduğumuzu bilmesek daha rahat hamile kalırdık yani ben öyle düşünüyorum çünkü kendi kendime çok kuruntu yapıyorum :) en güzeli stres yapmamak ama bişeylerin varlığını bilince de insan istemsizce stres yapıyor umarım ikimizinde hayırlısıyla gebeliği olur sağlıcakla kucağımıza alırız
yorumuz için teşekkür ederimmMerhabalar. Ovulasyon testine geç başlamışsınız yumurtlamayı yakalayamamış olabilirsiniz testlerle. Bazen ovulasyon testleri gebeliktede koyulaşabiliyormuş. Belki sizinkide öyledir. Ama birkaç gün daha testlere devam edin dediğiniz gibi belkide geç yumurtlama olacaktır. Testleriniz şuan için pik değil
Evet olabilir. Benim ilk gebeliğimde 4 gün kala leke gelmişti, yaklaşık 4 gün sürmüştü. Lekelenme tarzında sildikçe peçeteye bulaşıyordu o kadar. Şu an erken gebelik testiyle çıkabilir.Olması gerekenden 4 gün önce geldi ve... Lekelenmeyle 6 ile 7 gün süren adet döngüm 2.buçuk gün sürüp 1 gün sonrada koyu kahverengiyle bitti böyle bir yerleşme kanaması söz konusu olabilir mi başından boyle bir olay geçen kimse var mı böyle bir adet döngüsü mümkünmü??? Benim ki hep standart değişmez ve süre de hep aynı uzunlukta olur böyle birsey başıma ilk defa geldi ovulasyon günü de sanırım korunmasız ilişkimiz oldu lutfen böyle bir tecrübesi olan başından geçen olayı bilen varsa yardımcı olsun ve test için ne zaman gitmeliyim yaklaşık 3 hafta olacak hemen hemen iliskiden sonra
Evet olabilir. Benim ilk gebeliğimde 4 gün kala leke gelmişti, yaklaşık 4 gün sürmüştü. Lekelenme tarzında sildikçe peçeteye bulaşıyordu o kadar. Şu an erken gebelik testiyle çıkabilir.