• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bu ay gebelik icin tedaviye baslayanlar siz hangi asamadasiniz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bebeği olmayanlar Zilhicce ayının 3. Günü Enbiya Süresinin 88-89-90-91.Ayetlerini okuyup Rabbimden Hayırlı evlat istesinler.

O gün evlat sahibi olmak isteyenlerin dualarının geri çevrilmediği belirtiliyor.

Bu Ayeti kerimler Rabbim Senden hayırlı salih ve sağlıklı bir evlat istiyorum diyerek salih bir niyet ile 3-7-21-41 veya 101 gibi tekli sayılar ile okunabilir.

Enbiya süresi 88-89-90-91 ayetler
فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ
وَزَكَرِيَّا إِذْ نَادَى رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ

فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَوَهَبْنَا لَهُ يَحْيَى وَأَصْلَحْنَا لَهُ زَوْجَهُ إِنَّهُمْ كَانُوا يُسَارِعُونَ فِي الْخَيْرَاتِ وَيَدْعُونَنَا رَغَبًا وَرَهَبًا وَكَانُوا لَنَا خَاشِعِينَ
وَالَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهَا مِن رُّوحِنَا وَجَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِّلْعَالَمِينَ

Festecebnâ lehu ve necceynâhu minel gamm(gammi), ve kezâlike nuncil mu’minîn(mu’minîne).

Ve zekeriyyâ iz nâdâ rabbehu rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrul vârisîn(vârisîne).

Festecebnâ lehu, ve vehebnâ lehu yahyâ ve aslahnâ lehu zevcehu, innehum kânû yusâriûne fîl hayrâti ve yed’ûnenâ ragaben ve reheben, ve kânû lenâ hâşiîn(hâşiîne).

Velletî ahsanet fercehâ fe nefahnâ fîhâ min rûhinâ ve cealnâhâ vebnehâ âyeten lil âlemîn(âlemîne).

Biz de duasını kabul ettik ve kendisini kederden kurtardık. İşte biz mü’minleri böyle kurtarırız.
Zekeriya’yı da hatırla. Hani o, Rabbine, “Rabbim! Beni tek başıma bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın” diye dua etmişti.
Biz de onun duasını kabul ettik ve kendisine Yahya’yı bağışladık. Eşini de kendisi için, (doğurmaya) elverişli kıldık. Onlar gerçekten hayır işlerinde yarışırlar, (rahmetimizi) umarak ve (azabımızdan) korkarak bize dua ederlerdi. Onlar bize derin saygı duyan kimselerdi.
Irzını korumuş olan kadını da (Meryem’i de) hatırla. Ona ruhumuzdan üflemiştik. Kendisini de, oğlunu da âlemlere (kudretimizi gösteren) birer delil yapmıştık.

Kizlar yarin cok onemliymis, degerlendirelim insallah:))

Bgun yine gttim ve tup bebek icin bi sonraki adetime gun verildi tedavi baslanicak. Ama 3gun sonra ofis histereskopi var. Ince bi kamerayla rahime girip embriyo yerlestircegimiz alana bakicaz dendi. Acaba agrili bi islemmi varmi tecrubesi olanlar

Bgun yine gttim ve tup bebek icin bi sonraki adetime gun verildi tedavi baslanicak. Ama 3gun sonra ofis histereskopi var. Ince bi kamerayla rahime girip embriyo yerlestircegimiz alana bakicaz dendi. Acaba agrili bi islemmi varmi tecrubesi olanlar

hayırlısı olsun cnm hakkında tüp bebek bölümünde ki kişiler bilir herhalde ağrılıda olsa uyutmalı olabilir

Buraya uyguladigim, uygulanan asamalari yazmaya calisicam insallah. Cunku gercekten umit oluo insana kendimden biliorum. Kac kisinin okudum paylastiklarini.. Sanki kendi derdim gb onun sevincine sevindim, aglamasina gozumden yas akarken buldum kendimi. Benim gb olupta bu islemlerden gecicekler acaba napicaz die arayisa gecenler insallah okur ve meraki gider :KK66:

Bugun ofis histeroskopiyi oldum sonunda. Ne garip bisimis. Girmeden evvel dil alti hap veriolar. 10 dakika sonra kasiklarimda agrilar basladi bn dedim heyacandan heralde hic hapa baglamadm.. sonra bu agri cogaldi bayilcak gb hissettim kendimi baya sedeledim. Kasiklarim yanio, batio, mideme bulanti veriodu. 15dakika kadar surdu ve korkmaya basladim ilacla bu agri oluosa icerde napicam die. Benimle bekleyenlerde tik yoktu. Soruorum varmi bi agri die yok diolar. Ama iceriye girip cikanlar disariya nerdeyse kambur vaziyette cikio. Onlari gordukce insan etkilenmio deil. Sira bana geldi 2-3 dakikada bitti dediler. Zaten aletin girmesi kolay oluo cunku hafif tanzikli sivi enjekte ederek ilerlio bu da caninin acimamasini saglio. Hsg de ki gibi asla aci veren bi sivi deil. Sukur temiz cikti tm diip kalkabilirsin dediler. Ben 10-15 dakika suruo die biliodum sasrdim bitti dediklerinde. Disarda ilacla agri hissetmeyenler gariptir icerden ciktiklarinda kambur bi sekilde cikti. Sanirim orda bi sorun varsa gideriolarmis onum agrisiydi onlardaki. Bense sadece hafif bi kanama ve kasiklarda hafif agriyla normal sekilde ciktim. Yani aletin girmesi sirasinda ve embriyo yerlesicek yere girene kadar agri olmuo korkmayin benim gb. Benim bacaklarim fln titriodu :KK66:
Eger cizik atma, miyom vs. Onlar varsa ve islem uygulaniosa o zmn agri hissedilio. Allah herkese kolaylik versin.
Sukur bunuda atlattik..
Sirada ilk adetle gidip tedaviye baslama sureci var. Rabbim emeklerimizi ve bu cektigimiz acilari bosa cikarmasin insallah.

Selam benim 1 oğlum var.Çok şükür
ama ne yazıkki
2.bebeğimi geçen sene
8 haftalık,iken kalbi durduğu için kürtaj
oldum.
Yaş 41 ,hidrosalpinks,miyom,kist vs.
bir sürü şey var.
Bilmiyorum, eşim istersen tedaviye başlayalım diyor.
Ben ise acaba yine üzülürmüyüz diye
düşünüyorom,tedavi olmazsam da ileri
de acaba olsaydım dermiyim bilemiyorum .
Araştırmalarım sonucu Dr.seçimim riskli gebelik uzmanı olması gerekiyor.
Gidersem gelişmeleri buraya yazarım.
Allah isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin.

Merhabalar herkese, yaklaşık 1 yıldır bebek deniyoruz ve maalesef sonuç alamıyoruz.

6-7 ay önce eşim de ben de muayene olduk, ben de bir sorun çıkmadı ama eşimim idrarı kesik kesik geliyordu, mesanesini tam boşaltamadığını hissediyordu, doktoru ne yazık ki hiç bir şey anlamadı ve yolladı bizi.

Biz denemelere devam ettik,
en büyük hatamız bu olayın üstüne gitmemek oldu.

2 gündür eşimin idrarında kan vardı, bugün doktora gittik ve yapılan bir çok testten sonra ortaya çıktı ki kendisinde üretra darlığı, buna bağlı olarak mesane duvarı kalınlaşması var.

Önümüzdeki hafta açık ameliyat olacak, kapalı ameliyatlarda hastalığın nüksedebileceğini söyledi doktoru.

Ve 'bu şekilde bebek sahibi olma olasılığın %0 bile değil' dedi, bu çözüldüğünde bebek sizin için bir problem olmaktan çıkacak dedi...:KK200:
bunun üzerine gitmesek, o kan gelmese belki de yıllarca bebek için tedavi olmaya, bambaşka çareler aramaya çalışacaktık.

Bizim sorunumuz meninin çıkamıyor ya da az çıkıyor olması, darlıktan dolayı yumurtaya ulaşamıyor olması, ve 1 yıldır kendi kendimize (bu konuda kendime çok kızıyorum) üzülüyorduk.

Ameliyat fikrinden korkmuyoruz ama dualarınızda bize de yer verin...
Mutlu habere çok az kaldı, Allah'ın izni ile önce bu ameliyatı atlatacağız sonra da bebeğimizin haberini alacağız :):anneadayı: belki eşinde böyle bir problem olan ama farkında olmayan vardır diye yazmak istedim.

Selam benim 1 oğlum var.Çok şükür
ama ne yazıkki
2.bebeğimi geçen sene
8 haftalık,iken kalbi durduğu için kürtaj
oldum.
Yaş 41 ,hidrosalpinks,miyom,kist vs.
bir sürü şey var.
Bilmiyorum, eşim istersen tedaviye başlayalım diyor.
Ben ise acaba yine üzülürmüyüz diye
düşünüyorom,tedavi olmazsam da ileri
de acaba olsaydım dermiyim bilemiyorum .
Araştırmalarım sonucu Dr.seçimim riskli gebelik uzmanı olması gerekiyor.
Gidersem gelişmeleri buraya yazarım.
Allah isteyen herkese hayırlı evlat nasip etsin.

Bencede ihmal etmeyin araya yas faktorude girmis hic olmazsa şu acabalariniza cvp bulmus olursunuz ve endiseleriniz kalkar ortadan. Insallah saglikli gebe kalabilenlerden oluruz, Rabbim o aciyi yasatmasin sana ve bizlere..

Merhabalar herkese, yaklaşık 1 yıldır bebek deniyoruz ve maalesef sonuç alamıyoruz.

6-7 ay önce eşim de ben de muayene olduk, ben de bir sorun çıkmadı ama eşimim idrarı kesik kesik geliyordu, mesanesini tam boşaltamadığını hissediyordu, doktoru ne yazık ki hiç bir şey anlamadı ve yolladı bizi.

Biz denemelere devam ettik,
en büyük hatamız bu olayın üstüne gitmemek oldu.

2 gündür eşimin idrarında kan vardı, bugün doktora gittik ve yapılan bir çok testten sonra ortaya çıktı ki kendisinde üretra darlığı, buna bağlı olarak mesane duvarı kalınlaşması var.

Önümüzdeki hafta açık ameliyat olacak, kapalı ameliyatlarda hastalığın nüksedebileceğini söyledi doktoru.

Ve 'bu şekilde bebek sahibi olma olasılığın %0 bile değil' dedi, bu çözüldüğünde bebek sizin için bir problem olmaktan çıkacak dedi...:KK200:
bunun üzerine gitmesek, o kan gelmese belki de yıllarca bebek için tedavi olmaya, bambaşka çareler aramaya çalışacaktık.

Bizim sorunumuz meninin çıkamıyor ya da az çıkıyor olması, darlıktan dolayı yumurtaya ulaşamıyor olması, ve 1 yıldır kendi kendimize (bu konuda kendime çok kızıyorum) üzülüyorduk.

Ameliyat fikrinden korkmuyoruz ama dualarınızda bize de yer verin...
Mutlu habere çok az kaldı, Allah'ın izni ile önce bu ameliyatı atlatacağız sonra da bebeğimizin haberini alacağız :):anneadayı: belki eşinde böyle bir problem olan ama farkında olmayan vardır diye yazmak istedim.

Canim cok gecmis olsun. Hic duymamistim bole bisi.. Sorununuzu bulmussunuz ne guzel, tedaviside varmis daha ne olsun. Insallah cok bekletmeden bu sevinci yasariz. Burda dua gruplari var sende katil istersen insan manevi olarak rahatlio gercekten

Canim cok gecmis olsun. Hic duymamistim bole bisi.. Sorununuzu bulmussunuz ne guzel, tedaviside varmis daha ne olsun. Insallah cok bekletmeden bu sevinci yasariz. Burda dua gruplari var sende katil istersen insan manevi olarak rahatlio gercekten
Canım çok teşekkür ederim, bakacağım dua gruplarına :KK200::KK200: benim de hiç aklıma gelmezdi... yarın ameliyat günü alacağız... en kısa zamanda güzel haberlerle geleceğim inşallah:KK200:

Back