• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bu ay gebelik icin tedaviye baslayanlar siz hangi asamadasiniz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
QUOTE="Evrem17, post: 56918463, member: 834151"]Femara kullandm ben ama aşılama operasyonundan sonra böyle oldum. İlaçlar kilo aldirdi baska bir ise yaramadi. 2 kez klomen 3 kez femara kullandm. Dengemi fazlasiyla bozdu. Size de gecmis olsun. Aslinda benim yumurtalarim ilacsizda büyüyor. Bir sıkıntı yok cok şükür. Sizinde yoksa denemeyn derim ilaclari. Catlatma iğnesini ilacsiz yaptirin.

Anladim canim sanada gecmis olsun. Ilacsiz buyusede bunu asilamayi dusunmeyenlere 5 6aya kadar deneyebiliolar. Bana oyle dediler 5 ay deneyelim die. Ben 3ay anca dayanabildim igne yoktu sadece klomen. 3 sene onceki ve son tedavimdi o benim, bi daha gitmemistim belkide ayni acilari cekmek istemedigimdendi bilmiorum. Bu ay tekrar basladik tup bebek yapilcak eger konsey onay verirse[/QUOTE]
Aşılama denemeden tüp bebek mi olacak canım. Asilama deneseydin keşke önce.

Asilama tutma sansi az die istemedim o klomenide kullanip yumurta catlama gunlerinide degerlendirip olmadiktan sonra..
Cunku asilamayi dogru gunde girilen iliski gb goruolar. Tek fark canli spermleri ayiklayip uyarilan yumurtanin yanina enjekte etmek.

Asilama tutma sansi az die istemedim o klomenide kullanip yumurta catlama gunlerinide degerlendirip olmadiktan sonra..
Cunku asilamayi dogru gunde girilen iliski gb goruolar. Tek fark canli spermleri ayiklayip uyarilan yumurtanin yanina enjekte etmek.
Evet tek avantajı sağlam spermleri toplamak ve enjekte etmek. Ama tutmadığı için tekrar denemek istemedm bende. En son çare tüp bebek benimde. Devlette de bazı şartlar var tüp bebek için. 2.aşılamayi yaptırmam gerek bu durumda.

Hep tup deseler yaptiririm nie asilama diolar diodum. Herkes bi sorun ciksa uzulur ama bn seviniorum sanirim. Dun direk tup bebek odasina yollayinca durum cok ciddi heralde diip afalladim cunku hep olur soyle boyle derlerdi. ama sonra zaten bunu istiodm bi sorun yoktuda noldu hic olmazsa tedavinin ardindan tup yapilir dedim. Tedavilik biside deilmis yumurtalar kaliteli olsun yetiomus cok sukur. Direk canli embriyo yerlestiriolar, sans daha fazla.. Butun testleri devlete yaptirim asilamaysa ozele tupse direk orda yaptirim die gittim. Yine asilama denseydi mecbur denerdim bu defa

Evet tek avantajı sağlam spermleri toplamak ve enjekte etmek. Ama tutmadığı için tekrar denemek istemedm bende. En son çare tüp bebek benimde. Devlette de bazı şartlar var tüp bebek için. 2.aşılamayi yaptırmam gerek bu durumda.

Devlet bi sorun yoksa 5 defa asilama ardindan tupe gecio. Ama eger amh dusukse ve 3 yildan fazla evliysen bekletmeyip tup diolar

Merhaba kızlar. Ben de bu ay ilk kez klomen ve çatlatma iğnesi kullandım. İğne gününü de sayarsak 7.gündeyim. Heyecanla bekliyorum. İnşallah hepimiz olumlu sonuç alırız bu ay

Merhaba..
Hadi bakalim insallah olumlu sonuclanir, beklemek zor olsa gerek;))

Kızlar merhaba hepimize rabbim hayırlı evlatlar versin ben de pko var 3 yıllık evliyim bu güne kadar hep benim için uğraştık bir sürü hormon kullanmak zorunda kaldım sonun da bir macunla adetim felan düzene girdi çok şükür şimdi ise eşimin degerlerinin sayısı ve hareketliliği çok düşük cıktı doktor sadece tüp bebekle olur dedi genetik testler istedi ve 2 ay o testi ve sonuçlarını bekleyeceğiz esim de şimdi macun kullanmaya başladı hakkimiz da hayırlısı artık

Devlet bi sorun yoksa 5 defa asilama ardindan tupe gecio. Ama eger amh dusukse ve 3 yildan fazla evliysen bekletmeyip tup diolar
Tüp bebek tedavi Raporu almak için başvururken hangi koşullar aranacaktır?
Kadının yaşı 23’ü bitirmiş 39’dan gün almamış olması gerekmektedir. Üç yıl evli olma şartı zorunludur. Üç yıl evli olanlar en az iki kez aşılama yaptırmak zorundadır. Ancak sperm sayısı 5 milyondan az olanlar, düşük yumurta rezervi olanlar ve tüpleri kapalı durumda olanlarda 3 yıllık evlilik şartı aranmaz.

Canım 2 aşılama ve 3 yillik evli olma şartı var. Benm bu ay 3.yilim doluyor. 2.aşılamayi yaptırırsam hakkim oluyor.

Kızlar merhaba hepimize rabbim hayırlı evlatlar versin ben de pko var 3 yıllık evliyim bu güne kadar hep benim için uğraştık bir sürü hormon kullanmak zorunda kaldım sonun da bir macunla adetim felan düzene girdi çok şükür şimdi ise eşimin degerlerinin sayısı ve hareketliliği çok düşük cıktı doktor sadece tüp bebekle olur dedi genetik testler istedi ve 2 ay o testi ve sonuçlarını bekleyeceğiz esim de şimdi macun kullanmaya başladı hakkimiz da hayırlısı artık

Merhaba hosgeldin..
Isimiz zorlu bi yolculuk gercekten Rabbim olumlu sonuclandirsin. Hic olmazsa sizinki duzene girmis tedavi yontemleri o kadar cogaldi ki esinizin sorunu problem olmucaktir tedavide

Tüp bebek tedavi Raporu almak için başvururken hangi koşullar aranacaktır?
Kadının yaşı 23’ü bitirmiş 39’dan gün almamış olması gerekmektedir. Üç yıl evli olma şartı zorunludur. Üç yıl evli olanlar en az iki kez aşılama yaptırmak zorundadır. Ancak sperm sayısı 5 milyondan az olanlar, düşük yumurta rezervi olanlar ve tüpleri kapalı durumda olanlarda 3 yıllık evlilik şartı aranmaz.

Canım 2 aşılama ve 3 yillik evli olma şartı var. Benm bu ay 3.yilim doluyor. 2.aşılamayi yaptırırsam hakkim oluyor.

Bnde dusuk yumurta rezervi cikti amh dusuk dedigim iste o oluo. Bide benim bi arkadas hakkim dolsun die devlette 3 defa ozelde 2 defa asilama yaptirmisti. Ama ozelde yaptiklari sayilmamis tupe gecemediler. Oda gidip ozelde tup bebek yaptirdi tuttu cok sukur. Yani ozelde yaptirinca hak sayiliomu bi sor istersen

Bnde dusuk yumurta rezervi cikti amh dusuk dedigim iste o oluo. Bide benim bi arkadas hakkim dolsun die devlette 3 defa ozelde 2 defa asilama yaptirmisti. Ama ozelde yaptiklari sayilmamis tupe gecemediler. Oda gidip ozelde tup bebek yaptirdi tuttu cok sukur. Yani ozelde yaptirinca hak sayiliomu bi sor istersen
Özelde yaptırdığına dair hastaneden belge alman gerekiyormuş. Yoksa dedigin gibi kabul edilmiyor.

Rezervlerin dusukse tüp bebegi acilen yaparlar canim. Benim sıkıntı yok diye aşama aşama gitmem gerekiyor. Eline çabuk tut derim. İnşallah nasip olur.

Arkadaslar merhaba
Size bir sorum olacak.

1,5 senedir dogum kontrol hapi kullaniyorum. Suan adet haftasindayim.
Esimle bebisimiz olsun istiyoruz. Dogum kontrol hapini hic baslamasam olur mu? Kan tahlili falan yaptirmak zorundamiyim?

Merhaba hosgeldin..
Isimiz zorlu bi yolculuk gercekten Rabbim olumlu sonuclandirsin. Hic olmazsa sizinki duzene girmis tedavi yontemleri o kadar cogaldi ki esinizin sorunu problem olmucaktir tedavide
Merhaba hoş bulduk umarım hepimiz yavrularımıza kavuşuruz bir an evvel hayırlısıyla tabi. Sizin yumurta rezerviniz mi az okuduğum kadarıyla dimi kaç yıllık evlisiniz

Rezervlerin dusukse tüp bebegi acilen yaparlar canim. Benim sıkıntı yok diye aşama aşama gitmem gerekiyor. Eline çabuk tut derim. İnşallah nasip olur.

Simdiye kadar onceki gittiklerimde bana amh bakilmadi. Ilk defa bu ay baktilar ve dusuk denip tup bebege yonlendirildim. Oda tek basina yeterli deil bakalim yumurtalar gercekten azmi bazi testler yapicaz eger oyleyse tupe bi sonraki ay baslariz insallah dendi. Ve ben her ne dense baslansin istiorum. Gitmeden once demistim ki Allahim esimde bisi cikmasin bende ciksin tupe gondersinler hemen tutsun. Cunku erkekte sorun olursa en az 6ay tedavi var. Ama kadinda yumurta buyut catlat her ay yapilabilen bisi. Bunlari aslinda tv de bi doktordan dinledim sanirim kafamda yer etti. Asilama lafinida artik duymak istemiodum cunku o ilk muanelerimde her gittigim doktor sorun yok asilama yapalim dedi sozlesmis gb. Elimi cabuk tutmak zorundayim zaten annem rahatsiz 2 aydir hastanede yatio, artik torun gorsun istiorum, hastaliklarini unutsun istiorum. belkide o yuzden bu kadar hizli sonuc almak isteyisim, bi sorun ciksinda asilamayla ugrasmayim tuple ugrasim sansim artsin diisim bilmiorum..

Merhaba hoş bulduk umarım hepimiz yavrularımıza kavuşuruz bir an evvel hayırlısıyla tabi. Sizin yumurta rezerviniz mi az okuduğum kadarıyla dimi kaç yıllık evlisiniz

Ole sanirim bayramdan sonraki testlerle kesinlesicek bakalim. 5 yillik evliyim 4 yildir istioruz. 2.yilima girerken sebepsiz infertilite dedikleri halde tedavi oluyum die ugrastik sonra bekleyelim olur dedik bu aya kadar hic bisi yapmadik simdi tekrar tedavi icin gidioruz bakalm

Arkadaslar merhaba
Size bir sorum olacak.

1,5 senedir dogum kontrol hapi kullaniyorum. Suan adet haftasindayim.
Esimle bebisimiz olsun istiyoruz. Dogum kontrol hapini hic baslamasam olur mu? Kan tahlili falan yaptirmak zorundamiyim?

Gerek yok die biliorum. Yalniz dogum kontrol haplarinin vucutta 8 ay kadar etkisi devam edio. Yani hemen tutcak die odaklanmayin. Yoksa neden olmadi die strese girersiniz. Bu arada bebek istiosaniz hapi icmezsiniz ztn baslamasam olurmu derken;))

Back