bu acıyı ne dindirir ki?

thales952

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
44
0
41
merhaba arkadaşlar

geçen yıl bu zamanlar 8 haftalık bebeğimi kalp durması nedeniyle kaybettim.uzun bir süre kendime gelemedim çünkü yaşamayınca anlayamıyorsun nasıl bir şey ateş düştüğü yeri yakıyor dedim ki olsun benim bebeğim oluyor en azından bu da bir şans ve olaydan tam 1 yıl sonra gene bebeğim tam 10 haftalıkken (aslında gelişememiş 7 haftalıkta kalmış :KK43:((((((()
yeniden kaybettim.iki gün önce hayat o kadar güzeldi ki bebeğim geriden geliyodu ama geç döllenme diyodum kalp atışını da duymuştum.ben burdurda oturuyorum ama doktora antalyaya gidiyordum.neyse salı günü doktor kontrolümüz için yola çıktık antalyaya gittik herşey güzeldi inanmıştım ertesi gün kontrolümüz vardı 2 ay hep yatmıştım bebişime birşey olmasın diye o gün biraz gezdik eğlendik sonra akşam yemek yemeye gittik lavaboya girdiğimde yıkıldım çamaşırımda kan vardı nasıl çıktığımı bilemedim eşime koştum ağlayarak bebeğiğm gidiyor diye hemen doktorumu aradık ama ben arabada yavrum gitti :KK43: diye ağlıyodum o anı anlatamam yaaa eşim bir yandan sakin ol diye kızmaya başladı o da paniklemişti hastaneye geldik tansiyonum 15 olmuş doktorum geldi hemen ve ultrason macerası aynı şey bebeğimin kalbi atmıyordu ağlıyorsunuz sadece başka birşey yapamıyorsunuz son umut vajinal ultrason ama bu da son bir çırpınış biliyorrsunuz ki bebeğiniz artık yok doktorumuz artık genetik testler ve kanama paneli testleri yaptırmamızı söyledi ertesi gün büyük bir sancı ve kanamamda artış kürtaj saatine kadar çektiğim fiziksel ve psikolojik acı en kötüsü kürtajdan sonra bebeğimin artık olmadığına yeniden inanmak hayat çok acı be arkadaşlar ikinci kez aynı acıyı yaşamak gerçekten bu acıyı ne dindirir acaba bugün evime gözüyaşlı ve bomboş döndüm umutlarımı bırakarak çıktığım evime hüzünlerimle geri döndüm evimden nefret ediyorum çünkü umutlarımı hatırlatıyor bomboşum bomboş umarım kimse bunu yaşamaz ne diyebilrim ki artık eşim ve ben umutla çıktığımız yolculuğumuzdan gözüyaşlı döndük ikinci kez

Canımm kıyamam

Teselii edecek bir kelime bulamıyorum kii yok zaten

Rabbim bundan başka acı tattırmasın,sabır versin , en kısa zamanda dilegine kavuştursun

canım biliyorum ne desem boşş...çünkü aynı şeyi bende yaşadım ilkinin kalbi atmadı kürtaj oldum ...ve tekrar hamile kaldım daha hamile kaldığımı bilmeden babamı kaybettim onun acısını yaşarken hamilesin haberi verdiler bana ...nası sevindim RABBıM birini aldı birini verdi dedimm ama öyle olmadı...daha babamı yeni toprağa vermiştik 3 gün sonra hamile olduğumu öğrendim ama sancılar ve kahverengi lekelenmeler oluyordu düzenli kan tahlilleriyle teşhis kondu dış gebelik ...o berbat psikolojiyle bir ay hastanede yattım ve sonra amelitay oldum ve öyle bir şanstı ki bendeki ameliyattayken ayaklarımı demirde unuttukları için verilen anestezi demire reaksiyon gösterip ayaklarımı yaktı....kendime gelemiyorum 6 aydır ne yiyebiliyorum ne içebiliyorum ...çok sevdiğim hayatımdaki en sevdiğim arkadaşım dostum fedakar babama mı yanayım kendi halimemi....çok kişi geldi gitti teselli etmeye çalıştı ama ne fayda o acıyı yaşamam gerekiyodu ve yaşadım ama asla bitmedi acım her hatırladığımda yüreğim sızlıyor...şimdi bir bebeğe bağladım tekrar umutlarımı ama olmuyor ...gelse sanki hayatımdaki o büyük boşluğu dolduracakk...demem o ki üzülme canım herşey bizler için ne desem teselli olmaz biliyorum ama belki biraz olsun hafifler...eminim sen de bir gün sağ salim meleğine kavuşacaksın RABBıM yar ve yardımcın olsun...

canim ayni sekilde ayni on haftada ufak bir kanamayla kaybettim, ilkti ama ben de cok beklemistim 22 ay...masada aglayarak soka girmistim doktor sustukca soyleyin yasiyormu duye, ayni anlari yasadim bir an yeniden, seni cok iyi anliyorum, boslugunu, herseyin sana bebegi hatirlatmasini... Allah beterinden korusun demek zorundayiz, elimizden kabullenmekten baska gelen ne varki.......zamanla biraz daha sakinlesiyorsun 40 gun olmak uzere ben kaybedeli, acim hala cok buyuk ama daha sakinim. Insallah dogumdan geldigimiz gunleri yazariz buraya bir gun....

Canımm kıyamam

Teselii edecek bir kelime bulamıyorum kii yok zaten

Rabbim bundan başka acı tattırmasın,sabır versin , en kısa zamanda dilegine kavuştursun
o kadar kötüyüm ki canım sadece dua ediyorum ve senin gibi iyi dilekte bulunanlara da teşekkür ediyorum tek istediğim bu acıyı artık yaşamamak umarım bu güzel duan kabul olur

hipatia senin acın daha büyük insan ailesiyle olmak istiyor bu günlerde ama sen babanı kaybetmişsin çok acı çok allah sana da sabırlar versin umarım bebeğin olur sağlıklıca
ozlem80 cim o kadar kötü ki o masada kalakalmak iki kere yaşadım ve çok iyi biliyorum o anı çırpınıyorsun yok mu kalp atışı yok mu diye soruyorsun ve doktorunun yüz ifadesiyle zaten yıkılıyorsun sizler test yaptırdınız mı genetik testler kanama tesleri falan?

hipatia senin acın daha büyük insan ailesiyle olmak istiyor bu günlerde ama sen babanı kaybetmişsin çok acı çok allah sana da sabırlar versin umarım bebeğin olur sağlıklıca
ozlem80 cim o kadar kötü ki o masada kalakalmak iki kere yaşadım ve çok iyi biliyorum o anı çırpınıyorsun yok mu kalp atışı yok mu diye soruyorsun ve doktorunun yüz ifadesiyle zaten yıkılıyorsun sizler test yaptırdınız mı genetik testler kanama tesleri falan?

canım öncelikle dileklerin için teşekkür ederimm...Rabbim hepimize kucağımıza almak nasip etsin bebeklerimizi...canım ben tahlil yaptırmadım ama yaptırmayı düşünüyorum dr um sölemişti zaten ilkinde...mesela kan pıhtılaşması yüzünden olabiliyormuşş bu şekilde kayıplar ...sadece bi kaç tüp kan veriiyorsun ve sana sonucu söylüyorlar ona görede izleyeceğin yolu söylüyorlar...

evet ben yaptırdım canım 1 ay kadar sonra alıcam sonuçları umarım bir sonuç alırım testlerden çünkü aynı acıyı bir kez daha yaşamak yıktı beni mahvetti ve 3.ye dayanamam bence ilk düşükte yaptırılmalı

canım benim bak ne güsel işte artık sorun neyse öğreniceksin ve bu şekilde ilerliyceksin...ben de yaptırıcam güya ama daha bir adım bile atmadım....canım benim inşş bu testten sonrada sorunu çözüp bebişini alırsın kucağına ne hissetiğini biliyorum inan ilkinde bende günlerce ağlamıştım eşimle bile konuşamıyordum çünkü ağzımı açsam ağlıyordum..üsülme tamam mı pozitif düşün ve inan :teselli:

Rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmasın inş... Rabbim hayırlı ve sağlıklı şekilde kucağına aldığın günleride göstersin inş...

inan canim gözlerim dolu dolu okudum.bogazimda bir dügüm var sanki.evet yasayan bilir bende yasadim benimde 3 aylikti ilk göz bebegimdi.agustosun 23.de dogum demisti drum.yani bu siralar.o yüzden cok duygusalim.seninde yazini okuyunca gözyaslarimi tutamadim.Rabbim cok büyük sabir versin canim sana......Rabbim yar vede yardimcin olsun.insallah birgün bu acilarimiz bebegimizi kucagimiza alinca son bulacak.herseyin hayirlisi be canim.mutlaka bunda vardir bir hayir.inan su anda cok üzgün oldugunu biliyorum.cünkü bizler ne dersek yinede senin icin yanacak.insallah tez günde hamile kalip saglikla bebegini kucagina alirsin.

canım benim bak ne güsel işte artık sorun neyse öğreniceksin ve bu şekilde ilerliyceksin...ben de yaptırıcam güya ama daha bir adım bile atmadım....canım benim inşş bu testten sonrada sorunu çözüp bebişini alırsın kucağına ne hissetiğini biliyorum inan ilkinde bende günlerce ağlamıştım eşimle bile konuşamıyordum çünkü ağzımı açsam ağlıyordum..üsülme tamam mı pozitif düşün ve inan :teselli:

inan ben de biriyle konuşsam ağlamaya başlıyorum şu an uyumam gerekiyor aslında kanamam oldu kürtaj oldum ama uyuyamıyorum kötü rüyalar görüyorum eşim ağlama artık üzme kendini dediğinde bile sen ne anlayacan acımı demek geliyor içimden sanki onun bebeği değil kaybettiğimiz insan böyle saçma şeyler de düşünebiliyor ağlıyorum ağladıkça insanların tesellilerini duyuyorum teselli duydukça ağlamak istiyorum geçmiş olsun bir daha olur sözünü duydukça ağlamak istiyorum 3.denemem de böyle olursa ben ne yaparım bilmiyorum işte böyle :KK43:

inan canim gözlerim dolu dolu okudum.bogazimda bir dügüm var sanki.evet yasayan bilir bende yasadim benimde 3 aylikti ilk göz bebegimdi.agustosun 23.de dogum demisti drum.yani bu siralar.o yüzden cok duygusalim.seninde yazini okuyunca gözyaslarimi tutamadim.Rabbim cok büyük sabir versin canim sana......Rabbim yar vede yardimcin olsun.insallah birgün bu acilarimiz bebegimizi kucagimiza alinca son bulacak.herseyin hayirlisi be canim.mutlaka bunda vardir bir hayir.inan su anda cok üzgün oldugunu biliyorum.cünkü bizler ne dersek yinede senin icin yanacak.insallah tez günde hamile kalip saglikla bebegini kucagina alirsin.
evet insan o doğum tarihi geldiğinde yıkılıyor ilk bebeğim de 22 martda doğacaktı 2.si de aynı gün doğacaktı inşallah hepimizin bebeği olur ama bence ilk kaybımda testleri yaptırsaydım belki böyle olmazdı ama işte ilk kayıplarda da doktorlar teste gerek duymuyor hele devlette 3 kayıptan sonra yapıyorlar çok kötü bir durum bence belki de çok basit bişey yüzünden böyle acılar çekiyoruz yani tedavisi kolay bir durum yüzünden ama bilemiyorum sadece bir sonuç alıp öyle ilerleyeceğim ve bundan sonra inşallah hamile kalırsam kimseye söylemeyeceğim çünkü bu daha da çok acı veriyor ve ilk 8.haftada gidicem öyle önceden falan gitmiycem

inan ben de biriyle konuşsam ağlamaya başlıyorum şu an uyumam gerekiyor aslında kanamam oldu kürtaj oldum ama uyuyamıyorum kötü rüyalar görüyorum eşim ağlama artık üzme kendini dediğinde bile sen ne anlayacan acımı demek geliyor içimden sanki onun bebeği değil kaybettiğimiz insan böyle saçma şeyler de düşünebiliyor ağlıyorum ağladıkça insanların tesellilerini duyuyorum teselli duydukça ağlamak istiyorum geçmiş olsun bir daha olur sözünü duydukça ağlamak istiyorum 3.denemem de böyle olursa ben ne yaparım bilmiyorum işte böyle :KK43:

canım benim ağlama desem olmaz üzülme desem olmaz çünkü bu acı bizim oluyor ve yaşamamız gerekiyor...insanlara bir daha olur demesi kolay çünkü onlar yaşamıyor biz yaşıyoruz içimize düştüğü ilk andan itibaren onu seviyoruz onunla konuşuyoruz hayaller kuruyoruz....kürtaj olduğunda canından can gidiyor resmen canın koptuğunu anlıyorsun ben anesteziyle olmadım kürtajım ağlaya ağlaya bağıra bağıra oldum hiç unutmam halada gözlerim doluyor...eşinde muhahkk üzülüyordur ama erkekler genelde güçlü görünmeye çalışırlar ...canım sana tavsiyem yanlız kalma şu sıralar eşinle bişiler yapmaya çalışın...ben kendimi eve kapamıştım ve sonunda panik atak oldum ve çok siddetli ataklar geçirdim...her gece acildeydim şu sıralar iyiyim çok şükür...

canım benim ağlama desem olmaz üzülme desem olmaz çünkü bu acı bizim oluyor ve yaşamamız gerekiyor...insanlara bir daha olur demesi kolay çünkü onlar yaşamıyor biz yaşıyoruz içimize düştüğü ilk andan itibaren onu seviyoruz onunla konuşuyoruz hayaller kuruyoruz....kürtaj olduğunda canından can gidiyor resmen canın koptuğunu anlıyorsun ben anesteziyle olmadım kürtajım ağlaya ağlaya bağıra bağıra oldum hiç unutmam halada gözlerim doluyor...eşinde muhahkk üzülüyordur ama erkekler genelde güçlü görünmeye çalışırlar ...canım sana tavsiyem yanlız kalma şu sıralar eşinle bişiler yapmaya çalışın...ben kendimi eve kapamıştım ve sonunda panik atak oldum ve çok siddetli ataklar geçirdim...her gece acildeydim şu sıralar iyiyim çok şükür...

canımm nasıl genel anestezi yapmadılar mı çok kötü birşey olmalı yaa ben allahtan iki kürtajımda da genel anestezi ile oldum ve hiçbir şey hissetmedim allahım ne kötüdür seninki daha acı verici olmuştur ben ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum onlarla bi 15 gün geçiricem hem onlar da çok kötü oldu sonra hayata devam zaten çalışcam akışına bırakıcaz galiba

canım benim aynen öyle anestezi vermediler canımdan can koptuğunu hissettim diyorum ya hala ganlatırken gözlerim doluyor bana kayınvalidem hiçbirşey hissetmiyorsun dedi uyuşturuyorlar dedi ...dr sadece rahme bi iğne vurdu ama alakası yok uyuşmakla her şeyi koptuğunu hissediyosun yani bu yüzden kayınvalideme çok kırgın ve kızgınım aslında...canım en güselini yaparsın ailenle kafanı dağıt onların koşulsuz sevgisi seni kendine getirecektir eminim mutlu olmaya bak ve herşeyin güsel olacağını düşün ...meleğin sana gelecek bir gün eminim :teselli:

ben de 23 haftalik bebegimi kaybettim 1 ay once, normal doguma girmek zorunda kaldim, olu bebek doguracagimi bile bile,arkasindan bir de kurtaj kalan parca varsa temizlemek icin..cok zordu,hayaller yerle bir oluyor ama kizlar yapacak hic bir sey yok.Hersye kader kismet, benim bebegimde ne otopside,ne kromozom testi sonuclarinda hic bir anormallik cikmadi ,yani sebepsiz gozukuyor olumu.Sanirim hepimizin bir vakti var, yuce Rabbim bekliyor, alan da veren de o deyip sabredip,bebeklerimizi kucagimiza almak icin dua etmekten baska gelen bir sey yok elimizden.Belki cok kaderci ama ben kendimi boyle avutabiliyorum ancak.
Sizlere de cok gecmis olsun,insallah tetkiklerinizin ardindan neden ne bulunur,bundan sonra mutlulukla alirsiniz bebeklerinizi kucaklariniza.

bu acını tarifi veya tesellisi yok bende gecen hafta bu gün hamile oldugumu bile bilmeden bebegimi kaybettim ve acim okadar büyükki rabbim bu aciyi yasayan herkese sabir versin ne diyim..

ben de 23 haftalik bebegimi kaybettim 1 ay once, normal doguma girmek zorunda kaldim, olu bebek doguracagimi bile bile,arkasindan bir de kurtaj kalan parca varsa temizlemek icin..cok zordu,hayaller yerle bir oluyor ama kizlar yapacak hic bir sey yok.Hersye kader kismet, benim bebegimde ne otopside,ne kromozom testi sonuclarinda hic bir anormallik cikmadi ,yani sebepsiz gozukuyor olumu.Sanirim hepimizin bir vakti var, yuce Rabbim bekliyor, alan da veren de o deyip sabredip,bebeklerimizi kucagimiza almak icin dua etmekten baska gelen bir sey yok elimizden.Belki cok kaderci ama ben kendimi boyle avutabiliyorum ancak.
Sizlere de cok gecmis olsun,insallah tetkiklerinizin ardindan neden ne bulunur,bundan sonra mutlulukla alirsiniz bebeklerinizi kucaklariniza.

canim benim senin yasadigin cok daha zor, cok uzuldum. veren de Allah alan da dogru bunun otesi yok. Insallah Rabbim en kisa zamanda en uygun zamanda meleginin kardesini yollar, burda bizlere dogumdan saglikli bir sekilde dondugunuz gunleri yazmak nasip eder, Insallah.

X