-
- Konu Sahibi KilicBaligi
kızlar kafam okadar karıştı ki, yaklaşık 2 ay önce ben de evde keratin uygulaması yaptım.öncesinde de kılıçbalığının diğer başlığında yazılanları 2 günde sonuna kadar okumaya calıştım:) ama ozaman isim konuşulmadığı için ben de Fix Nano Keratinden yana yaptım secimimi. sizin resimlerdeki gibi dümdüz olmadı sacım. inatcı bir sacım da yoktu. ama cok da yararını gördüm. yalnız zamanla bozulmalar başladı. şampuan ve saç kremi olarak da yine fix nano keratin setindekileri kullandım. bu isim hakkında bilgileriniz nedir? ben nerde yanlış yaptım:)
şimdi keratin, şampuan ve krem için bana en iyi isimleri söylermisin lütfen... ama lütfen:)
şampuan ve saç kreminde isim veriliyor da keratinde neden verilmiyor,onu anlayamadım. başka topiklerde de isimler geçiyor zaten.
Canım sen önce saçlarını ıslatıp kremi tamam sürmeyi dene sonra şampuanla yıka, bir çok arkadaşım böyle yapıyor maalesef içerikteki maddeler doğala yakın olduğu için şampuanın temizleyicilik yeteneği bu kadar ama kremle iyi iş görüyor diyorlar, ben kullandığım dönemde sadece bir kere denedim yağlı bakımları çıkartmak için sende böyle dene...
3 ay iyi bir süre canım, zaten öyle bahsettikleri gibi 6-8 ay kalması ilk seferde zor... Beni kıstas olarak almayın yani çünkü benim saçlarım düz, hiç dokunmasam 1 sene gider...
Kılıcbalığı merhaba,
Ben de doa şampuandan benzer nedenlerle vazgecme asamasındayım. Önden krem de yapsam, 3-4 kere farklı farklı köpürtsem de fark etmiyor. yıkadıktan sonra sacımı artık çok kurutmak istemiyorum bu havalarda, kendi haline de bırakınca elimi bir gezdiriyorum, bölge bölge yağlı kalmalar farediyorum.
brezilya fönümü henüz yenilemeyeceğim, yazın dalgalı kullanmak istiyorum saclarımı, ama sülfatsız şampuanlarla devam etmek istiyorum hayatıma :) Nude u denesem mi diye düşünüyordum,
sen de mesajında "kullandığım dönemde" demişsin ya, şimdi neyle devam ediyorsun acaba paylaşabilir misin, benim de takip ettiğim kadarıyla saçlarım senin saçlarının yapısında, bu konuların çoğunda olduğu gibi izinde gitmeye devam edeyim :)))
Şu anda yine Nude kullanmaya başladım canım, yine en sağlıklısı o oldu benim için...
bende bir kaç güne saçımı boyatıcam sonra brezilya fönü yapıcam ya da kuaförüme yaptırcam kendi malzemelerimle almıştım zaten baya önce.. sonrada nude almayı düşünüyorum umarım eski sıkıntılar olmaz
Teşekkürler paylaştığın için canım, bu arada ben de senden yorum beklerken gratisten deneme boyunu almıştım nude un, fena değil alırım diye düşünüyordum..
Brezilya fönü ile alakalı her iki başlığada yazıyorum...
Kullandığımız Nude isimli şampuanın içinde sülfat olduğu ama bizim sülfatsız olduğunu ifade ettiğimizi ifade eden arkadaşlar var... Nude içeriğinde bulunan sulfoacetate ile Sodium Laureth Sulfate herhalde terim benzerliğinden ve kimya bilgisi eksikliğinden olsa gerek Sls'nin süslenmiş hali olduğu sanılıyorsada "sulfoacetate " Hindistan cevizi ve Hurma yağından üretilen cildi kurutmadan temizleyen, cilt ve kullanıcı dostu bir köpürme ajanıdır...
Sodium Lauryl Sulfoacetate is derived from coconut and palm oils; a safe skin friendly surfactant (foaming agent) for both skin and hair. This mild plant derived surfactant creates a rich, luxurious lather that effectively removes suface oil, dirt and bacteria, without stripping or drying sensitive skin. Sodium Lauryl Sulfoacetate is also hydrophillic, This meas it is attracted to water, which enables it to dissolve more readily in water. thus providing superior rinseablility.
Ayrıntılı bilgi için bkz Google "sulfoacetate"
Ben de bu konuya bakıyordum mesajına denk geldim. Sulfoacetate sülfattan epey farklı, sülfür ve acetat birleşince daha az zararlı ve daha iyi durulanabilen bir madde oluşturuyorlar
- bu arada hindistan cevizinden elde edilen tüm temizleyiciler o derece masum değil. sls nin kaynağı da hindistan cevizi-
brezilya fönünden sonra mavi su kullanılır mı?